Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@00:04:34 GMT

خاطرات مستند خسروشاهی درباره آیت‌الله پسندیده کتاب شد

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۱۰۹۹

خاطرات مستند خسروشاهی درباره آیت‌الله پسندیده کتاب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «خاطرات مستند خسروشاهی درباره آیت الله سید مرتضی پسندیده (برادر بزرگ امام خمینی)» از سوی انتشارات کلبه شروق قم منتشر شد. این کتاب جلد بیست و هفتم از مجموعه «حدیث روزگار» است که به خاطرات مستند خسروشاهی درباره شخصیت‌های برجسته فرهنگی، حوزوی و دانشگاهی ایران و جهان اسلام اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب «خاطرات مستند درباره آیت الله پسندیده» از سه بخش تشکیل شده است: ۱. خاندان امام خمینی، ۲. تبعید در کنار آیت الله پسندیده (در انارک یزد)، ۳. پیوست‌ها.

بخش اول کتاب به مقدمه و سابقه آشنایی استاد خسروشاهی با امام خمینی و آیت الله پسندیده می‌پردازد. در این بخش، برای اولین بار دو سند تاریخی مهم از امام خمینی می‌آید که ایشان به نامه علمای هند و کشمیر پاسخ می‌دهند که نشان می‌دهد در اصالت انتساب سادات ایرانی مقیم کشمیر هند، شک و تردیدی نیست و حتی آنها (علمای هند و کشمیر) از امام دعوت می‌کنند که سفری به آن سرزمین داشته باشند. (ص ۱۸)

در بخش دوم، به ماجرای تبعید، تعداد تبعیدی‌ها، نتیجه اعتراضات، سومین تبعیدگاه: انارک و چرا علما را تبعید کردند؟ پرداخته می‌شود. استاد خسروشاهی در این بخش به ماجرای تبعید خودشان و جمعی از مبارزان نهضت اسلامی در سال ۱۳۵۶ در انارک یزد و مصاحبت با مرحوم آیت‌الله پسندیده و آیت‌الله مکارم شیرازی و آیت الله سید محمدصادق روحانی و تنی چند از چهره‌های تبعیدی آن سامان می‌پردازد که پیش از این در فصلنامه «یادآور» منتشر شده است.

بخش سوم (پیوست‌ها) هم از ۴ پیوست تشکیل شده است: ۱. بازتاب اعدام قاتل آقا مصطفی (پدر امام خمینی) در روزنامه ادب، ۲. دیدگاه آیت الله پسندیده درباره آیت الله کاشانی (موضوعات اختلاف دکتر مصدق و آیت الله کاشانی و پشت پرده پیش از کودتای ۲۸ مرداد)، ۳. متن کامل گزارش ساواک درباره تبعیدی‌ها، ۴. اقامت در تبعیدگاه مجوز شرعی ندارد.

در ادامه بخش‌هایی از کتاب را می‌خوانید؛ استاد خسروشاهی درباره آیت الله پسندیده می‌گوید: من ایشان را شخصیتی ابوالفضائل، محترم، وقور، عمیق و صاحب نظر در مسائل سیاسی و اجتماعی یافتم… (ص ۹)

خسروشاهی در تبعید به شهر انارک یزد در دوران رژیم پهلوی، هم اتاقی آیت الله پسندیده می‌شود و در همان دوران او خاطرات زندگی او و خاندان را ثبت و ضبط می‌کند. تعبیر استاد خسروشاهی این است: «اقامت در آن منزل و در کنار آیت الله پسندیده، نعمت بزرگی بود و مرا با «یک قرن تاریخ» روبرو ساخت که در طول آن مدت اقامت، به کنکاش آن واداشت و آیت‌الله پسندیده هم با حافظه نیرومندی که داشت همه حوادث دوران قبل و بعد رضاخان را به درخواست این جانب به تفصیل بیان نمود…» (ص ۱۱)

وی همچنین درباره رابطه آیت‌اله پسندیده و امام خمینی می‌نویسد: «امام به آیت‌الله پسندیده به چشم یک پدر می‌نگریست و یا خود را مدیون زحمات ایشان می‌دانست و در همین رابطه معنوی پدر فرزندی به آیت‌الله پسندیده، احترام کاملی قائل بود تا آن جا که حتی پس از پیروزی انقلاب، در هیچ جلسه‌ای، امام جلوتر از ایشان راه نمی‌رفت و در موقع ورود و یا خروج از جلسه هم حق تقدّم با آیت‌الله پسندیده بود… البته اختلاف نظر سیاسی هم در بین بود، چون آیت‌الله پسندیده در واقع هوادار جبهه ملی و دکتر مصدق بود و امام از قدیم، در نقطه مقابل قرار داشت ولی این اختلاف مشی سیاسی، باعث نگردید که احترام آیت‌الله پسندیده خدشه‌دار شود.» (ص ۸۷)

خسروشاهی از قول آیت‌الله پسندیده در کتاب «خاطرات آیت‌الله پسندیده، گفته‌ها و نوشته‌ها» می‌آورد: در مرداد ۱۳۲۸ من خمین بودم. خدا آیت‌الله کاشانی را رحمتش کند، چه شهامتی داشت و به عکس اینکه می‌گویند کاشانی‌ها ترسو هستند، ایشان بسیار باشهامت و غریب و عجیب بود. هم درسش خوب بود، هم علماً خوب بود و هم شهامت و شجاعتش خیلی زیاد بود و هم در سیاست وارد بود.» (ص ۱۰۰)

در بخش اسناد و تصاویر هم دو نامه جالب و تاریخی از آیت‌الله پسندیده می‌آید یکی خطاب به بنی‌صدر رئیس جمهور وقت ایران (در تاریخ ۰۹/‏۱۲/‏۱۳۵۸‬ درباره خسروشاهی که بنا بود از نمایندگی امام در وزارت ارشاد ملی، به واتیکان بروند. آیت الله پسندیده نامه‌ای می‌نویسد مبنی بر اینکه، ایشان از پذیرفتن آقای خسروشاهی در سفارت واتیکان خودداری کنند و ایشان کمافی السابق در وزارت ارشاد ملی مشغول انجام وظیفه باشند. چرا به زعم آیت‌الله پسندیده، وجود ایشان برای ارشاد ملی ارجح است و ایشان در این موارد تبلیغی و انتشارات، کم‌نظیر هستند. (ص ۱۴۵)

نامه دوم هم آخرین مکتوب آیت الله پسندیده است در تاریخ ۲۲/‏۰۶/‏۱۳۷۵‬ به مناسبت سالروز درگذشت مرحوم آیت‌الله طالقانی که مراسمی در مسجد الغدیر تهران برگزار شد. در بخشی از نامه آمده است: «هر چند نتوانستم در مجلس سالگرد رکن رکین انقلاب و مجاهد بزرگ و بزرگوار حضرت آیت‌الله طالقانی شرکت کنم و از این بابت بسیار مغبون و مغموم و متأثرم… جای خالی ایشان، همیشه و برای همه، قابل احساس است. موقع را مغتنم می‌شمارم که یاد و خاطره و مجاهدات و خدمات فراموش‌ناشدنی مرحوم آقای مهندس مهدی بازرگان عزیز را نیز ارج بگذارم که اجر ایشان در نزد خداوند سبحان محفوظ و ملحوظ است.» (ص ۱۴۶)

چاپ اول «خاطرات مستند خسروشاهی درباره آیت الله سید مرتضی پسندیده (برادر بزرگ امام خمینی)» در ۱۶۰ صفحه، قطع رقعی، تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۲۰,۰۰۰ تومان عرضه شده است.

کد خبر 4891894

منبع: مهر

کلیدواژه: سیدهادی خسروشاهی کتاب و کتابخوانی ویروس کرونا کنفرانس بین المللی شیوع کرونا امام سجاد ع سازمان اوقاف و امور خیریه فضای مجازی پیام تسلیت مسلمانان فلسفه امام حسین ع مهدویت معرفی کتاب تازه های نشر قاسم سلیمانی خاطرات مستند خسروشاهی درباره خسروشاهی درباره آیت الله آیت الله پسندیده استاد خسروشاهی امام خمینی آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۱۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش باعث عزت دین و امنیت مردم است

به گزارش حوزه استانهای خبرگزاری تقریب،آیت‌الله سید محمد سعیدی در دیدار نعمت محسنی زرین ارشد نظامی ارتش در استان قم که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات پژوهشکده علامه طباطبایی حرم مطهر بانوی کرامت انجام شد، اظهار کرد: کلمات اهل‌بیت (ع) و در ذیل آن کلام امامین انقلاب حکم نماد را دارند که راه و هدف را معرفی می‌کنند و هرچه تکرار شود تکراری نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند ارتش و نیروهای مسلح قلعه‌هایی برای امنیت مردم هستند، گفت: ویژگی دوم ارتش در کلام امیرالمؤمنین (ع) این است که باعث زینت حاکمان است؛ ارتش در زمان طاغوت عزت دین نبود؛ ولی در جمهوری اسلامی باعث عزت دین و امنیت مردم است.

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه ارتش اگر مردمی نباشد قوام نمی‌گیرد، افزود: نظر امام نسبت به ارتش قبل و بعد از انقلاب متفاوت بود، امام چون رژیم شاه را فاسد می‌دانست از ارتش می‌خواست که ضمن حفظ عزت، احترام و شرف ارتش از شاه فاصله بگیرند؛ ولی بعد از اینکه ارتش به انقلاب پیوست امام به‌شدت از ارتش حمایت کرد.

وی با بیان اینکه امام بعد از انقلاب اعلام کردند که ارتش، ارتش اسلام است و دست کودتاگران و توطئه‌گران را از ارتش قطع کردند، گفت: امام حتی در زمان مبارزه خود هم برخورد با ارتش را به مردم توصیه نکردند و این به‌خاطر فهم دینی امام بود و در ادامه به مردم توصیه کردند که قدر این ارتش را بدانید.

آیت‌الله سعیدی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی ایران ارتش احترام دارد، افزود: قوام ارتش به یکپارچگی و استقلالش است و باید در برابر دشمن خارجی در یک صف بایستند؛ ازاین‌رو امام فرمودند وارد امور جناحی، حزبی و جریان‌های سیاسی نشوید؛ زیرا ارتش باید فقط برای خدا کار کند و استقلال داشته باشد.

وی گفت: ویژگی دیگر ارتش از نگاه امام این است که ارتش در رژیم‌های دیگر موجب ارعاب و وحشت مردم است؛ ولی در نظام اسلامی اصلاً این‌طور نیست و حتی اگر نسبت به مردم خطایی مرتکب شود مورد بازخواست قرار می‌گیرد.

امام‌جمعه قم با بیان اینکه ارتش اسلام آرزو می‌کند که هیچ اتفاقی نیفتد تا مجبور به دخالت شود صلح اولویت اولش است، افزود: ارتش اسلام صلح‌طلب؛ اما جنگ بلد است و این‌طور نیست که به‌خاطر صلح‌طلبی دست از رسالت خود و نظامی‌گری بردارد.

وی گفت: حرکتی که سپاه و ارتش ما انجام دادند مصداق پیام صلح‌طلبی و جنگ بلدی ارتش اسلام است؛ ولی نیروی نظامی دشمن نه صلح‌طلب است و نه جنگ بلد و مصداق آن نیز اسلحه کشیدن به روی زن‌ها و بچه‌ها و استفاده از ریز پرنده در پاسخ به حمله موشکی است.

آیت‌الله سعیدی ابراز کرد: ارتش اسلام ارتش هدایت است و شما ارتشیان برای هدایتگری آمده‌اید و علامت آن این است که ارتش اسلام قاری و حافظ قرآن دارد و به دنبال حمله به جایی نیست؛ ولی اگر بنا شد دشمن حرکتی را انجام دهد ارتش می‌داند چه‌کار باید کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است
  • «نقاشی قشنگ» با حدیثی از امام رضا(ع) برای بچه‌ها
  • «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا(ع) کتاب شد
  • از محاکمه کرباسچی تا قطعی شدن کاندیداتوری سیدمحمد خاتمی /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟
  • مصلی امام خمینی (ره) برای برگزاری نمایشگاه کتاب آماده می‌شود
  • صدای اردیبهشت رادیو در ۸۴ سالگی
  • پمپئو در کتابش درباره راضی کردن ترامپ به ترور سردار سلیمانی چه نوشته است؟
  • ارتش باعث عزت دین و امنیت مردم است
  • امام جماعت متفاوت «مسجد آبی»