Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، میزان بروز مرحله نهایی بیماری کلیوی منتهی به همودیالیز در سال ۲۶۰ نفر در یک‌میلیون نفر است و سالانه تقریباً ۶ درصد به این تعداد افزوده می‌شود. ۲۵ تا ۳۵ درصد بیماران کلیوی قبل از دیالیز و ۶۰ تا ۸۰ درصد پس‌از آن، از خارش شکایت دارند. بیشترین شدت خارش معمولاً در حین همودیالیز است و علل متفاوتی برای آن ذکر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوست خشک و تغییر شکل داده، تکثیر عضله‌های راست کننده مو، افزایش اسیدیته پوست، تجمع کلسیم و منیزیم و فسفر در پوست، هیستامین، کم‌خونی و آلرژی ازجمله دلایلی است که برای این مشکل ذکر می‌شوند.

به اعتقاد متخصصان، خارش می‌تواند مشکلات فراوانی ازجمله عوارض پوستی، ناراحتی‌های جسمی و روحی، اختلال خواب و تغییر کیفیت زندگی را در بیماران ایجاد کند و لذا برای رفع آن از طیف مختلفی از داروها استفاده می‌شود. اما به دلیل اینکه بسیاری از داروهای سنتتیک و شیمیایی که برای درمان خارش بیماران دیالیزی استفاده می‌شود، علاوه بر گران بودن، باعث مشکلاتی نظیر آلرژی و مقاومت دارویی می‌شوند، محققان درصدد یافتن داروهای جایگزین برآمده‌اند؛ داروهایی که روند درمان را پیش برده و هزینه‌های درمان را کاهش دهند. یک گروه از این داروها، موارد مشتق از گیاهان دارویی هستند.

در این رابطه، پژوهشگرانی از دانشکده علوم پزشکی خمین، دانشکده پرستاری و مامایی تهران و دانشگاه علوم پزشکی اراک پژوهشی را انجام داده‌اند که در آن، تأثیر ژل تهیه‌شده از گیاه دارویی آلوئه ورا بر تسکین و رفع خارش در بیماران تحت همودیالیز مورد ارزیابی علمی واقع شده است.

این مطالعه پژوهشی بر روی ۶۰ بیمار همودیالیزی مبتلابه خارش متوسط و شدید در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی اراک انجام شد. بیماران در این آزمایش دو بار در روز به مدت یک ماه با ژل آلوئه‌ورا تحت درمان خارش پوستی قرار گرفتند و سپس نتایج مورد تجزیه‌وتحلیل واقع شد.

یافته‌های این مطالعه که در فصل‌نامه «طب مکمل» متعلق به دانشگاه علوم پزشکی اراک منتشر شده‌اند، نشان داد که مصرف ژل آلوئه‌ورا در بیماران دیالیزی، به‌طور قابل‌توجهی باعث کاهش خارش پوستی در آن‌ها می‌شود.

به گفته اعظم ملک حسینی، محقق گروه پرستاری دانشکده علوم پزشکی خمین و گروه پنج‌نفری همکارانش، «مرغوب‌ترین نوع آلوئه‌ورا در ایران که یکی از زیستگاه‌های طبیعی گیاه است، به‌صورت راحت و ارزان به دست می‌آید. لذا توصیه می‌شود بیماران همودیالیز از ژل این داروی گیاهی استفاده کنند تا علاوه بر بهبود کیفیت همودیالیز، خارش آنان نیز کنترل شود».

این محققان می‌گویند: «در گیاه دارویی آلوئه‌ورا ۷۵ ترکیب شناخته‌شده وجود دارد که شامل ۲۰ ماده معدنی، ۲۰ اسیدآمینه و ۱۲ ویتامین در کنار آب هستند. این ترکیبات باعث شده‌اند که گیاه فوق اثرات دارویی ممتازی را در حوزه‌های مختلف از خود نشان دهد».

گفتنی است یافته‌های این پژوهش گامی اثربخش در کنترل یکی از مهم‌ترین مشکلات بیماران دیالیزی به روشی طبیعی خواهد بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیماران دیالیزی خارش آلوئه ورا بیماران دیالیزی علوم پزشکی آلوئه ورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۱۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت ۲۰۰ اصله نهال در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

  امید اکاتی مدیر امور پشتیبانی و خدمات رفاهی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هدف از کاشت نهال ارتقا و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از درختان و منابع طبیعی و همچنین توسعه فضای سبز دانشگاه است.

وی با اشاره به اینکه کاشت نهال با همکاری اداره کل منابع طبیعی انجام شد ادامه داد: کمک به حفظ محیط زیست و مراقبت از منابع طبیعی که خداوند برای سلامتی انسان‌ها قرار داده یک وظیفه انسانی محسوب می‌شود.

وی افزود: فضای سبز و هوای پاک سلامت خودمان و فرزندانمان و سلامت کره زمین را تضمین می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • چگونگی استفاده بیماران از سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • پیگیری حقوق بیماران با راه اندازی سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • ابلاغ تعرفه‌های خدمات دارویی/ جدول افزایش قیمت نسخه‌ها
  • اعضای بدن بانوی ایثارگر اردبیلی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • درخواست رییس نظام پزشکی از داروسازان
  • صف‌های طولانی بیماران برای گرفتن نوبت‌های پزشکی
  • هموفیلی ها دارو ندارند؛ خطر معلولیت با درمانی غیر علمی‌