Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-23@08:53:13 GMT

موسیقی پس از کرونا وارد فضای نوینی خواهد شد

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۱۸۹۷

موسیقی پس از کرونا وارد فضای نوینی خواهد شد

بهروز وجدانی پژوهشگر موسیقی ضمن اشاره به تازه‌ترین فعالیت‌های خود در عرصه موسیقی بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و مسائلی که تمام دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده فعلا هیچ برنامه‌ای برای تدوین و ثبت جهانی موارد مرتبط با موسیقی ندارم. تازه‌ترین کاری که در این زمینه انجام گرفت مربوط به پرونده ثبت «مهارت‌های دستی ساختن و نواختن دوتار» در فهرست سازمان جهانی یونسکو بود که کارهای مربوط به آن انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: غیر از ماجرای تجدید چاپ کتاب‌هایی که پیش از این در دسترس مخاطبان قرار داده بودم و البته ماجرای کرونا باعث توقف آن شد، بنا بود سلسله برنامه‌هایی را برای پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار کنیم که اتفاقا چندی پیش هم برنامه‌ریزی‌های آن با همراهی پژوهشگران دیگری چون پیروز ارجمند و سایر دوستان آغاز شد. این برنامه‌ها مبتنی بر آسیب وجوه مختلف حوزه موسیقی در کشورمان بود که حضور مهمان ناخوانده‌ای به نام بیماری کوید ۱۹ مانع از تحقق آن شد و بعد از ریشه کن شدن این ویروس و عادی شدن شرایط می‌تواند مقدمه برگزاری سلسله نشست‌های متعددی در چارچوب همین ماجرای آسیب شناسی باشد.

عضو کانون پژوهشگران خانه موسیقی تصریح کرد: اکنون در شرایطی هستیم که ویروس کرونا در وسعتی جهانی تمامی فعالیت‌های فرهنگی هنری ایران و سایر کشورهای دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده و هیچ کس نمی‌داند برای آینده‌ای که زمان آن مشخص نیست چه کارهایی را می‌تواند انجام دهد. من تصور می‌کنم فارغ از تمام اتفاقات بد و نامبارکی که در ماه‌های اخیر تمام مردم دنیا را تحت تاثیر قرار داده و بسیاری از مردم به دلیل مرگ و میر ناشی از حضور این ویروس در غم و اندوه و سکوت عجیبی به سر می‌برند، بهترین فرصت است که بیاییم و نسبت به آسیب شناسی انچه برای موسیقی رخ داده تفکر کنیم و وقت بیشتری بگذاریم.

وجدانی با اشاره به دستاوردهای این اتفاق همه‌گیر توضیح داد: من بر این باورم موسیقی بعد از کرونا وارد فضای نوینی در جهان خواهد شد که قطعاً با آنچه در گذشته اتفاق افتاده فرق خواهد شد. حالا اگر شما این موضوع را به موسیقی ایران هم تعمیم دهید قطعاً تاثیرات مثبت و منفی‌اش را مشاهده خواهید کرد. امروز موسیقی معاصر دنیا وارد جریانی شده که چه بخواهیم و چه نخواهیم به گونه‌ای دیگر هدایت می‌شود. موسیقی از این پس متأثر از تغییرات فضای اقتصادی، سیاسی، بین‌المللی، اجتماعی نشات گرفته از شیوع کرونا حرکت خواهد کرد پس بهتر است از همین الان فارغ از تمام دغدغه‌هایی که برای این بیماری وجود دارد و باید قدردان همه افرادی که در در راستای رفع آن کوشیده‌اند بود، بیاییم و درباره آنچه که موسیقی ما را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد برنامه ریزی کنیم که در این فضای نوین موسیقی در ایران چگونه مدیریت و سازماندهی شود.

این نوازنده و پژوهشگر موسیقی گفت: موسیقی اساساً بخشی از هویت ملت‌هاست و اکنون نقش بسیار مهمی در ابعاد خارجی هم دارد. امروز کرونا به گفته بسیاری از کارشناسان و مدیران سازمان‌های جهانی به عنوان مهم‌ترین بحران دنیا پس از جنگ جهانی دوم شناخته شده است. پس اکنون وقت آن است که پژوهشگران، اتنوموزیکولوژیست‌ها و تمامی هنرمندانی که در موسیقی کشورمان فعالیت می‌کنند به فکر ایجاد شرایط و نقشه‌ای برای آینده موسیقی ما باشند. فرآیندی که نیازمند پژوهش‌ها و ورود به چالش‌هایی است که فضای مجازی نمود عینی آن است.

۲۴۱۲۴۱ کد خبر 1372896

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: موسیقی ایرانی موسیقی نواحی ویروس کرونا تحت تاثیر قرار داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۱۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت الله نورمفیدی در گردهمایی ائمه جمعه منطقه یک: فضای محتوایی نماز جمعه نباید وارد فضای جناحی و گروهی شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان در این گردهمائی با بیان اینکه ائمه جمعه نمایندگان علما و بزرگان دین از صدر اسلام تا کنون هستند افزود : امروز هم ائمه جمعه نمایندگان نظام‌ مقدس جمهوری اسلامی هستند و به همین دلیل بار مسئولیت آنان بسیار سنگین است.

آیت الله سید کاظم نورمفیدی افزود : انجام این وظیفه سنگین نیز پشتوانه قوی می‌خواهد و آن پشتوانه اتکال و اتکاء به خداوند خواهد بود.

او گفت : در دنیای امروز که جهان سلطه تمامی اصول و اعتقادات ادیان الهی را زیر پا گذاشته است اتکال و اتکاء به خداوند تحمل مشکلات را آسان می کند.

آیت الله نورمفیدی همچنین با بیان اینکه نماز جمعه باید عامل اتحاد باشد تاکید کرد : نماز جمعه به هیچ عنوان نباید وارد فضای پایین دستی ، جناحی و گروهی شود و باید فضای عمومی و محتوایی نماز جمعه به گونه ای باشد که همه سلایق سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و گروه‌های مختلف اجتماعی وارد نماز جمعه شوند.
او گفت : مسجد نقش محوری در هدایت جامعه دارد و باید شایسته ترین طلبه ها که در این زمینه آموزش دیده اند ، برای امام جماعت مساجد تعیین شوند.
نماینده ولی فقیه در گلستان مهمترین امتیازات گلستان را همزیستی مسالمت آمیز و وحدت و همدلی شیعه و سنی در آن بیان کرد.

دیگر خبرها

  • فضای محتوایی نماز جمعه نباید وارد فضای جناحی و گروهی شود
  • آیت الله نورمفیدی در گردهمایی ائمه جمعه منطقه یک: فضای محتوایی نماز جمعه نباید وارد فضای جناحی و گروهی شود
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است
  • تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا
  • پخش «چهارگاه» از شبکه چهار سیما
  • حق با حسن شماعی زاده است
  • ادعای عجیب خواننده ایرانی: دو دور دور دنیا چرخیدم
  • معرفی دستگاه‌های موسیقی در برنامه «کوک آوا»
  • آمریکا و جاسوسی جهانی