Web Analytics Made Easy - Statcounter

تراکنش های شبکه پرداخت کارتی کشور بعد از کرونا و با وجود رمز پویا دستخوش چه تغییراتی شد؟ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۵ اقتصادی پول | ارز | بانک نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از اثرات شیوع ویروس کرونا به کاهش چشم گیر تراکنش های بانکی در اسفندماه مربوط می شود، آنهم درحالی که تجربه سال های قبل نشان می دهد که اسفند شلوغ ترین ماه از نظر رکورد تراکنش های خرید بانکی برای بانک ها و مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسفند 98 اما رکورد تاریخی برای تراکنش های خرید چه در حوزه اینترنت، موبایل و پایانه های فروش ثبت نشد؛ بلکه براساس آمار اعلامی شاپرک رشد تعداد و مبلغ تراکنش ها در اسفند 98 کاهش یافت و بسیار پایین تر از خط روند بلندمدت خود قرار گرفت.

این در حالی است که انتظار می رفت مردم بجای پول نقد از ابزارهای الکترونیک استفاده بیشتری کنند اما شرایط بیماری کرونا باعث کاهش رشد خرید مردم نسبت به مدت مشابه سال قبل شده است.

در اسفند 98 مجموع تعداد تراکنش های اینترنت، موبایل و پایانه های فروش 26،716،555،410 مورد و مبلغ این تراکنش ها نیز 31،939،406،651 میلیون ریال گزارش شده است.

نکته مهم دیگر در تراکنش های کارتی این است که در بحبوحه کرونا به دلیل استفاده از رمز پویا، تعداد تراکنش های اینترنتی به ازای هر ابزار هم در اسفند 98 نسبت به بهمن کاهش 16.79 درصدی را تجربه کرد و نسبت به مدت مشابه سال قبل هم 5 میلیون تراکنش کمتر انجام شده است.

اگر چه مبلغ کل تراکنشهای اینترنتی افزایش یافته است ولی  باید در نظر داشت که بیش از 70 درصد تراکنش های اینترنتی کمتر از 25 هزار تومان بوده و اساسا نیاز به رمز پویا ندارند. در تراکنش موبایلی هم در تعداد و هم مبلغ تراکنش ها نسبت به اسفند 97 کاهش گزارش شده است.

کارشناسان این حوزه پیشنهاد می کنند که بانک مرکزی برای هر کد ملی کیف پول الکترونیک برای پرداخت‌های ریز ایجاد کند.

یکی از فعالان بانکی به خبرنگار تسنیم گفت: در روزهایی که توصیه همگان عدم استفاده از اسکناس و حتی کارت بانکی به علت احتمال آلودگی است بانک مرکزی می تواند با ایجاد یک کیف پول الکترونیک برای هر کد ملی و امکان شارژ آن بصورت اینترنتی تا سقف مشخص برای نمونه مبالغ ریز micropayments  تا 200 هزار تومان و استفاده از الگوهای پرداختی موبایلی مانند بارکد، nfc و ...در گسترش پرداخت های غیرنقد و بدون حضور کارت نقش موثری ایفا نماید.

این اقدام علاوه بر سهولت پرداخت،کاهش آلودگی و کاهش هزینه های اسکناس و مسکوک و صدور کارت به شبکه پرداخت ریز کشور انتظام می بخشد و نگران خلق پول نیز نخواهیم بود خلق پولی که در حال حاضر از رسوب وجوه در اکانت میلیون ها نفر در هزاران وب سایت و اپلیکیشن موبایلی در کشور اتفاق می افتد.

حسن دیگر این کار آمادگی بانک مرکزی برای انتشار پول دیجیتال CBDC خواهد بود که دیر یا زود به سوی آن خواهیم رفت.

رمز پویا تراکنش های اینترنتی را کاهش داددردسرهای رمز پویا و سنگ اندازی برخی شعب برای مشتریانرمز پویا چطور فعال می‌شود؟+فیلمهمه آنچه باید درباره رمز پویا بدانید/ آخرین مهلت استفاده از رمز دوم ثابت چه زمانی است؟

 

انتهای پیام/

R1012123/P/S7,79/CT1 واژه های کاربردی مرتبط سیاست‌های پولی بانک مرکزی ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاست های پولی بانک مرکزی ویروس کرونا سیاست های پولی بانک مرکزی ویروس کرونا بانک مرکزی تراکنش ها رمز پویا اسفند 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۲۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

بانک مرکزی اعلام کرد: پیرو بخشنامه شماره ۴۸۶‏/۰۳ مورخ ۰۵‏/۰۱‏/۱۴۰۳ معاون محترم فن‌آوری‌های نوین بانک مرکزی درخصوص افزایش سقف تراکنش‌خرید اشخاص حقیقی، به استحضار می‌رساند هیأت عامل محترم بانک مرکزی در جلسه مورخ ۲۷‏/۱۲‏/۱۴۰۲ با استناد به اختیارات مقرر در ماده (۱۷) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مصوب شورای پول و اعتبار ابلاغی طی بخشنامه شماره ۳۳۹۴۴‏/۰۲ مورخ ۱۸‏/۰۲‏/۱۴۰۲ که طی آن افزایش آستانه‌های مقرر در دستورالعمل مذکور در حدود شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی به رئیس‌کل محترم بانک مرکزی تفویض شده است، با افزایش آستانه‌های مندرج در مواد (۸)، (۱۰) و (۱۲) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص، به شرح زیر موافقت نمود:

آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری، از کلیه حساب‌های سپرده غیرتجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر مؤسسه اعتباری، تا دو میلیارد ریال به صورت روزانه و ده میلیارد ریال به صورت ماهانه افزایش می‌یابد.

الزام به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی روزانه اشخاص حقیقی از گروه حساب‌های غیرتجاری آنها که تا زمان ابلاغ این بخشنامه برای مبالغ بالاتر از دو میلیارد ریال اعمال می‌گردید، از این پس برای مبالغ بالاتر از چهارمیلیارد‌ریال ضرورت می‌یابد. هم‌چنین در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی مربوط به حساب‌های غیرتجاری اشخاص حقیقی با مبالغ بیشتر از دو میلیارد ریال تا چهارمیلیارد‌ریال، گرچه ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه ضرورت ندارد، لیکن تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط، الزامی است.

حداکثر تراکنش خرید از هر کارت‌پرداخت و نیز کلیه کارت‌های پرداخت متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه مبلغ دو میلیارد ریال افزایش می‌یابد. کنترل آستانه مذکور در خصوص هر کارت بر عهده مؤسسه اعتباری صادرکننده کارت پرداخت است.

بانک‌ها موظفند، ضمن ایفاد نسخه اصلاحی دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص و نیز ارسال نسخه‌ای از «دستورالعمل نحوه اخذ مستندات موضوع تبصره ماده (۷)، تبصره (۲) ماده (۱۰) و تبصره ماده (۱۱) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص» که ماده (۴) آن با توجه به تغییرات فوق‌الاشاره مورد اصلاح قرار گرفته است، مراتب را با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۹۶ مورخ ۱۶‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۵‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۱۳۹۶ به تمامی واحد‌های ذیربط آن مؤسسه اعتباری ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت کنند. ‏‏‏‏‏‏

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی دوبرابر شد
  • افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی
  • سقف تراکنش‌ها در شبکه بانکی تغییر یافت
  • سقف تراکنش غیرحضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت
  • سقف تراکنش غیر حضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت
  • بانک مرکزی: سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان
  • سقف تراکنش های غیرحضوری در شبکه بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان رسید
  • دو برابر شدن سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی
  • سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان
  • افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی