Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به وضعیت کسب و کارها در شرایط امروز پیشنهاداتی را درباره رونق برخی کسب و کارها مطرح کرد. ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۸ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم،  بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) با راه‌اندازی پویش «به فکر باشیم» در روزهای کرونایی به کمک کسب و کارهای آسیب‌دیده از شیوع کرونا آمده و در این پویش از نظرات کارشناسان و اساتید مختلف حوزه اقتصاد و کسب و کار برای عبور از بحران کرونا استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میثم پیله فروش،کارشناس مسائل اقتصادی و عضو مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در نشستی که با موضوع راهکارها و راه حل معضل تعطیلی بعضی کسب و کارها در شرایط فعلی کشور برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: با توجه به شرایط موجود ایده‌ای از طرف بنده پی در پی به مقامات مطرح شد که متأسفانه به هیچ عنوان توجهی از طرف مسئولین نشده است.

نماینده مجلس: پارلمان یازدهم تجدید نظری در قوانین تولید و کسب و کار داشته باشدلزوم برطرف کردن موانع کسب و کار؛ جهش سرمایه‌گذاری و صادراتی در راستای جهش تولید استطرح جامع حمایت از کسب و کارهای خسارت دیده بر اثر کرونا در مجلس تدوین می‌شود

 

وی ادامه داد: مسئله ای که وجود دارد بررسی این موضوع است که چرا وقتی بعضی از کالاها نگرانی از کمیابی آن‌ها پیش می‌آید کمیاب‌تر می‌شود؟ در پاسخ باید مطرح کرد که آدمی حریص است فکر می‌کند که ممکن است نتواند کالای مورد نظر را به دست آورد بنابراین برای خرید آن هجوم می برد و در اکثر مواقع بیشتر از نیاز خودش خرید می‌کند و این افزایش تقاضا اگر کمبودی هم در بازار نباشه کمبود ایجاد می‌کند به طور مثال یک زمانی شایع می شود و خبرهایی منتشر می‌شود که مثلاً روغن قرار است کمیاب بشود غیر از آن مسائل سودجویی و احتکار و سوداگری که حرام اندر حرام است بعضی‌ها با دامن زدن به این شایعه  نیازهای چند ماه آینده شان را نیز خرید می‌کنند. 

پیله فروش افزود: دلیل هجوم و خریدهای مضاعف مردم در شرایط شایعه نگرانی از این است که شاید نتوانند در آینده کالاهای مورد نظر خود را تامین کنند، در حال حاضر کارت‌های ملی هوشمند که اکثریت مردم کشور آن را دارند زیرساخت مناسبی است تا با تضمین دسترسی کالا برای مردم این نگرانی را برطرف کنیم.

این کارشناس مسائل اقتصادی در تشریح سخنان خود اظهار کرد: اگر بر فرض در شرایط مختلف کالایی فراخور زمان کمیاب شد مثلا امروز ماسک و دستکش، هر خانواده ایرانی فارغ از این‌که کجا زندگی می‌کند چه مذهبی دارد چه دینی دارد چه گرایش سیاسی دارد همین خانواده صرفاً می‌توانند این مقدار دستمال کاغذی این مقدار ماسک این مقدار دستکش از این فروشگاه های متنوعی که ایجاد شده است، خریداری بکند و در نتیجه شرایط دسترسی برای خرید کالاهای مورد نیاز مردم را برایشان تامین کنند که این روش حتی در زمان حضرت رسول (ص) و امیرالمؤمنین (ع) برای تضمین دسترسی مردم به کالای مورد نیازشان و مبارزه با احتکار انجام می‌شده است.

پیله فروش در ادامه عنوان کرد: این ضمانت توسط کارت‌های ملی متناسب با مکان، زمان و با شرایط می‌تواند تغییر کند به طور مثال وقتی اوضاع بازار نسبت به روغن نباتی حساس است در این سبد کالایی هوشمند برای خانوارها می تواند روغن‌نباتی قرار بگیرد یا در این سبد هوشمند می تواند دستمال کاغذی، ژل ضدعفونی کننده یا هر کالای دیگری فراخور زمان و شرایط باشد، البته در مکان‌های مختلف هم ممکن است نیازهای مردم و مناطق مختلف فرق بکند که برای حل این امر نیز به تشخیص استاندارها یا شورای فرهنگی استان‌ها است که این تضمین دسترسی به یک سبد کالا را برای مردم فراهم کند.

وی یادآور شد: این طرح سبد هوشمند کالا نه هزینه‌ای برای دولت دارد نه قرار است کار جدیدی ایجاد شود بلکه تنها افراد هنگام خرید از فروشگاه های مختلف با ثبت کد ملی از طریق همان سامانه تضمین دسترسی به دولت اعلام می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: همانطور که گفته شد برای این ثبت نام نیاز به هیچ پیچیدگی نیز وجود ندارد و حتی می‌توان با کارت‌های بانکی که تعریف می‌شود به‌محض انجام تراکنش متناسب مطمئن شویم که فلان شخص این سبد را دریافت کرده است.

پیله فروش تصریح کرد: در شرایط فعلی و وجود ویروس کرونا در کشور درست است که خیلی از کسب و کارها آسیب دیده اما می‌توان کسب‌وکارهای جدیدی متناسب با شرایط تعرف کرد، اجرایی شدن طرح سبد هوشمند کالا  فقط یک تصمیم می‌خواهد که یک سبد هوشمند متناسب برای سرپرست‌ خانوارها تعریف شود و با تعیین فروشگاه‌های معین برای خرید این طرح به راحتی اجرا می‌شود و از تراکنش هایی که در آن فروشگاه انجام می‌شود مطمئن شویم که این محصولاتی که در این سبد هوشمند تعریف شده به دست مردم رسیده است.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: البته شاید برخی از سیستم کوپنی استفاده کنند برای این طرح که اگر هم بشود ما از واژه‌ها نمی‌ترسیم اگر هم لازم باشد روزی برای زندگی بهتر و عادلانه‌تر و عاقلانه‌تر مردم این کوپن‌های هوشمند استفاده بکنیم این کار را می‌کنیم چون از واژه نمی‌ترسیم حالا اسم آن را به‌‌عنوان کوپن بگذارید.

وی ادامه داد: اما فرق آن با کوپن‌های قبلی این است که در این طرح سبدها متناسب با زمان و مکان تامین می‌شود و همچنین کاملاً متناسب با شبکه بانکی از شما هر موقع که از کارت تعریف شده در سیستم استفاده شود معلوم می‌شود که این سبد را برداشت کرده ای و اصلا آن مشکلاتی که در ذهن شما از کوپن وجود  دارد نخواهد بود وزارت صنعت معدن تجارت و وزارت رفاه می‌توانند مبتنی بر زیرساخت کارت ملی این طرح را جرا کند و توسط وزارت رفاه سبدها تعریف شود و در اختیار شبکه وزارت صنعت معدن تجارت قرار بگیرند. 

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی به نظر می‌رسد باید دنبال کسب و کارهایی که براثر کرونا رونق پیدا می‌کنند گشت و آن‌ها که علاقمند هستند در این فضا کار بکنند یعنی فضای گذشته‌شان را که در بازار کار داشته‌اند کنار گذاشته و ویژگی‌های جدید بازار را بشناسند و وارد آن بشود کسب و کارهایی که به دلیل کرونا آسیب دیده‌اند باید از این فرصت کسب و کارهای کرونایی نهایت استفاده را ببرند و آن هم استفاده از زیر ساختهای اینترنت کشور برای فروش محصول و کالای خودشان است.

پیله فروش گفت: اگر تا قبل از این منتظر بودیم که مردم بیایند سراغ ما کالا و خدمات ما را تقاضا بکنند الان ما باید داخل شبکه این خدمت را عرضه بکنیم در شرایط موجود مهم ترین کار کسب و کارها تضمین سلامت محصول است چرا که شرایط جدید تضمین سلامت محصول اولویت خرید افراد است، بعد می‌روند سراغ قیمت و کیفیت و اگر مؤسسه ها می توانند برند هایی برای تضمین سلامت طراحی کنند. 

عضو مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: حمل و نقل به واسطه پیک‌ها نیز کامل رونق می‌گیرد  به شرطی که در این پیک‌ها نیز به حمل و نقل سلامت توجه شود. همان طور که ایمن است ارزان نیز باشد و از همه مهم‌تر سالم است.  فضایی که ایجاد شده بستری برای انواع و اقسام کسب کارهای جدید است و رمز موفقیت این کسب وکارها در چنین فضایی همین تضمین سلامت است اینجا می‌تواند انواع و اقسام برند برای تضمین سلامت به وجود بیاید.

وی گفت: همچنین کسب کارهایی که الان می‌تواند رونق بگیرد کسب و کارهایی است که مبتنی بر خدمات درمانی باشد که الان به شدت مشتری دارد. 

پیله فروش در ادامه اظهار کرد: توصیه بنده به جوانان دانشجویی که جویای کار هستند، ما الان به شدت نیاز داریم به دوره‌ خدمات اولیه و مراقبت های پرستاری و این می تواند به صورت اینترنتی هم باشد و کسب و کار ایجاد کند. این آموزش اولیه پرستاری و بهداشتی برای همه لازم است و در شرایط جدیدی که برای ما ایجاد شده است نگه داری از بیمار خاص، خودش کسب و کار جدید است.

وی گفت: بسیاری از جوانان که بیکار هستند و علاقمند به فعالیت می‌توانند به سرعت توسط وزارت بهداشت سروسامان پیدا کنند به ویژه گروه‌های جهادی که مدرک هم بگیرند شرایط ایمن و پاک و سلامت نگهداری از بیمار را ایجاد بکنند. در جاهای مختلف که آن هم باید ایمن، پاک و سالم باشد و تحت نظر وزارت بهداشت کسب و کار  پر رونقی است خیلی هستند که الان خدای نکرده ممکن است دچار این بیماری شوند الان یک نفر می‌خواهد از آنها مراقبت بکند می‌تواند این فضاها برای پرستاری از بیمارها ایجاد بشود.

 بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) با راه‌اندازی پویش «به فکر باشیم» در روزهای کرونایی به کمک کسب و کارهای آسیب‌دیده از شیوع کرونا آمده و در این پویش از نظرات کارشناسان و اساتید مختلف حوزه اقتصاد و کسب و کار برای عبور از بحران کرونا استفاده می شود.


انتهای پیام/

R1011173/P/S1,1412/CT12 واژه های کاربردی مرتبط قانون بهبود فضای کسب و کار ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قانون بهبود فضای کسب و کار ویروس کرونا قانون بهبود فضای کسب و کار ویروس کرونا تضمین دسترسی کسب و کارهای تضمین سلامت کسب و کارها سبد هوشمند کسب و کار آسیب دیده پیله فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۲۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: یکی از مؤثرترین ساختارها، واکسن نانوذره لیپیدی مبتنی بر پلتفرم mRNA بود. در ایران نیز برخی از دانشمندان به‌دنبال چنین ساختاری رفتند. دکتر سینا مظفری، متخصص ژنتیک مولکولی، یکی از این محققان بود. اگرچه با فروکش ‌کردن پاندمی کرونا نیازی اساسی برای واکسن احساس نمی‌شود، این ویروس خطرناک برای همیشه با ما هست و باید مراقب جهش‌های آن بود. از سوی دیگر، فناوری ساخت واکسن‌های کرونا می‌تواند در عرصه‌های دیگر پزشکی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. گفت‌وگوی همشهری با دکتر سینا مظفری پیش روی شماست.

دکتر سینا مظفری، متخصص ژنتیک مولکولی

بیشتر بدانیم:

آشنایی با واکسن‌های جدید mRNA برای پیشگیری از کرونا| چشم‌انداز جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها در پزشکی


ژنتیک مولکولی پایان‌بخش انتظار
بهترین وقت زدن واکسن آنفلوانزا چه زمانی است؟ چه نوع واکسنی بزنیم؟

چطور جایزه بین‌المللی کنز را دریافت کردید؟
در سال ۱۴۰۲ موفق به دریافت جایزه بین‌المللی کنز بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) به‌دلیل توسعه واکسن کرونا شدم. هرچند به‌دلیل فروکش کردن شدت بیماری‌زایی این ویروس در نوع اومیکرون و کاهش استقبال عمومی از تزریق واکسن کرونا در ایران، تولید تجاری آن در نهایت متوقف ماند.

توضیح مختصری درباره واکسن‌های کرونا بدهید.
با شیوع پاندمی کرونا، واکسن‌هایی با پلتفرم‌های مختلف برای پیشگیری از بیماری کووید۱۹ توسعه یافتند. در این میان واکسن‌های بر پایه پلتفرم نانوذره لیپیدی mRNA که با نام واکسن‌های بیونتک/فایزر و مدرنا در بین عموم شناخته می‌شوند، سرعت بالای تولید حدود ۱۰بار سریع‌تر از واکسن‌های سنتی، به‌عنوان مثال تنها در ۴۵روز در مورد واکسن مدرنا داشتند.


اثربخشی چه نوع واکسن‌هایی بیشتر بود؟
تولید محصولات دارویی بر پایه پلتفرم mRNA با استفاده از خط تولید و فرمولاسیون تقریبا مشابه، سنتتیک بودن و عدم‌نیاز به فرایندهای کشت سلولی و کاهش احتمال آلودگی‌های بیولوژیک، اثربخشی و ایمنی‌زایی بالاتری نسبت به سایر پلتفرم‌های واکسن نشان داده‌اند. موفقیت چشمگیر این پلتفرم برای توسعه سریع واکسن‌های کارآمد علیه بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها و به‌ویژه استراتژیک بودن آن برای کشورها در رویارویی با پاندمی‌های نوظهور، محققان بسیاری را در کشورهای مختلف ازجمله آلمان، آمریکا و چین ترغیب به توسعه واکسن‌های دیگر برپایه پلتفرم mRNA کرده است.


نام این واکسن چیست و مراحل مطالعاتی آن به چه شکل بود؟
این واکسن توسط سازمان غذا وداروی ایران با نام آیریبووکس Iribovax نامگذاری شد. نکته قابل توجه درخصوص این واکسن هم این است که در آزمایش روی میمون‌های رزوس کارایی بالاتری را در خنثی‌سازی‌ ویروس کرونا در مقایسه با دیگر واکسن‌های مورد استفاده در ایران نشان داد. همچنین علاوه بر داشتن ایمنی از گسترش عفونت ویروسی حاصل از کروناویروس در ریه و سیستم تنفسی این میمون‌ها به‌طور کاملاً مؤثری جلوگیری کرد. نتایج جامع تست‌های پیش‌بالینی این واکسن در مجله علمی Journal of Controlled Release چاپ شده است. همچنین باتوجه به اهمیت به‌دست آوردن این فناوری توسط ایران و نتایج مهم آن به‌عنوان عکس جلد این مجله برگزیده شده است. قابل ذکر است که این مجله یک نشریه شناخته‌شده در علوم دارویی و بالاترین مجله علمی است که نتایج پیش‌بالینی یک واکسن ایرانی موفق به چاپ در آن شده است.


در حال حاضر تمرکز و فعالیت شما درخصوص واکسن چه بیماری‌هایی است؟
گروه تحقیقاتی ما در حال توسعه واکسن‌های چندظرفیتی علیه ویروس آنفلوآنزا و سرطان‌هایی ازجمله روده و ریه است. قابل توجه اینکه در حال حاضر تنها واکسن‌های کرونای مورد استفاده در دنیا که علیه سویه‌های جدیدتر اومیکرون (زیرسویه XBB۱.۵) کارآمد هستند واکسن‌های به‌روز شده فایزر و مدرناست که تزریق آنها به‌خصوص برای افراد بالای ۶۵سال یا مبتلا به بیماری‌های قلبی یا مشکلات سیستم ایمنی بسیار توصیه شده‌ است. علاوه براین، موج اخیر سرماخوردگی ویروسی که بسیاری را در ایران دچار بیماری‌های تنفسی کرده، براساس داده‌های اعلام شده عمدتاً به‌دلیل آنفلوآنزای فصلی بوده است و پس از آن زیرسویه جدید اومیکرون با نام JN.۱ عامل بعدی است.


اهمیت سرمایه‌گذاری در تکنولوژی mRNA درایران چقدر است؟
در ایران توسعه و پیشرفت در حوزه تکنولوژی mRNA می‌تواند به‌عنوان یک فرصت استراتژیک برای بهبود سلامت عمومی و توسعه پزشکی محسوب شود. این فناوری نه‌تنها می‌تواند برای تولید واکسن‌های mRNA در برابر بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها و بیماری قلبی مورد استفاده قرار بگیرد، بلکه امکان توسعه داروهای نوین و درمان‌های مبتنی بر ژن‌درمانی بیماری‌های ارثی و ژنتیک همچون هموفیلی و تالاسمی را مبتنی بر استفاده از سیستم ویرایش ژنوم انسان یا کریسپر به کمک mRNA فراهم می‌کند.


در ایران چه اقداماتی برای ایجاد هماهنگی و تسهیل در روند ساخت این واکسن‌ها شده است؟
تسریع در توسعه این فناوری لازم است باید و سرمایه‌گذاری‌های لازم صورت گیرد. این سرمایه‌گذاری‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که علم در این رشته بومی‌سازی‌ شود. برای ایجاد هماهنگی و تسهیل در فعالیت‌های مرتبط می‌توان یک مرکز تخصصی به نام «مرکز توسعه فناوری دارویی mRNA و ژن‌درمانی» ایجاد کرد؛ همانگونه که به‌عنوان مثال کشورهای پیشرفته‌ای همچون استرالیا و انگلیس به این طریق در حال سرمایه‌گذاری، انتقال و بومی‌سازی‌ این فناوری در کشورشان هستند. این مرکز می‌تواند محلی باشد که از طریق آن تحقیقات پایه‌ای و کاربردی، توسعه فناوری، آموزش و انتقال فناوری در زمینه تکنولوژی mRNA صورت بگیرد و با همکاری دولت و بخش خصوصی، محیطی مؤثر برای رشد و توسعه این حوزه فراهم شود.
ایران در حوزه تحقیقات و توسعه تکنولوژی mRNA چه جایگاهی دارد؟
با پیاده‌سازی این طرح‌ها، ایران می‌تواند در جایگاه برجسته‌ای در حوزه تحقیقات و توسعه تکنولوژی mRNA قرار بگیرد و به‌عنوان یک پایگاه در تولید و استفاده از واکسن‌های جدید و درمان‌های نوین به منافع عمومی و بهبود سلامت جامعه خدمت کند. تاکنون حمایت‌های به عمل آمده مقطعی و محدود بوده و به هیچ‌وجه قابل مقایسه با سرمایه‌گذاری‌ در دیگر کشورها نیست. بنابراین برای تجاری‌سازی در این حوزه پیشرفته علاوه بر حمایت‌های ویژه بخش دولتی، نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تولید صنعتی هم وجود دارد.

مکث
تحصیل در خارج، خدمت به کشور

سینا مظفری دوره دکتری و فوق دکتری خود را در انستیتوماکس‌پلانک آلمان در زمینه ژنتیک مولکولی و پزشکی به پایان رسانده است. او دوره دکتری را در آزمایشگاه بیوشیمی RNA ماکس‌پلانک که پیشتاز تولید و تعیین ساختار کمپلکس‌های mRNA در دنیا و صاحب امتیاز تکنولوژی interference RNA است، گذرانده و در سال ۲۰۱۳ موفق به دریافت جایزه و مدال علمی Otto-Hahn جامعه علوم پیشرفته ماکس‌پلانک آلمان در شاخه زیست‌پزشکی به‌دلیل شناسایی مکانیسم پردازش mRNA و همچنین جایزه ملی ژنتیک ایران در سال ۱۳۹۹ شده است. او همچنین برگزیده برتر جایزه بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) درشاخه سلامت و پزشکی در سال ۱۴۰۱ به‌دلیل ساخت واکسن نانوذره لیپیدی mRNA شده است. ضمن آنکه سرآمد علمی کشور در سال ۱۴۰۲ از نظر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد علم ایران نیز بوده است. دکتر سینا مظفری جوین، مقالات تأثیرگذاری هم در زمینه ژنتیک مولکولی و اصلاح بیماری‌های ژنتیک در مجله‌های علمی مطرح دنیا با ضریب اثر بالا ازجمله Science، Molecular Cell، Nature Communications، مجله آکادمی ملی علوم آمریکا PNAS و Nucleic Acids Research دارد.

کد خبر 844282 برچسب‌ها کرونا سرطان بیماری - قلبی بیماری - سرما خوردگی واکسن

دیگر خبرها

  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • رئیس جمهور: ساز و کارهای مشارکت مردم برای تحقق شعار سال فراهم شود / توسعه یافتگی همگام با نظام انقلابی
  • مدیر عامل مؤسسه راینو: جهش تولید با مشارکت مردم، از درون جشنواره‌ های مردمی شکل می‌گیرد/ لزوم فعالیت گسترده در مسیر تبدیل تولیدات مردمی به کسب و کارهای محتوایی 
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • تحریم جدید برای ایران؛ فیک یا واقعی؟
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • تأمین اعتبارات لازم برای مقابله با خسارتهای سیلاب
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • اظهارنامه پیش فرض؛گامی تازه در جهت هوشمندسازی نظام مالیاتی
  • ارتش ۸ شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب کرده‌ است