Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-20@02:36:19 GMT

ضرورت مشارکت سمن ها در فرهنگسازی و افزایش آموزش عمومی

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۴۷۲۹

ضرورت مشارکت سمن ها در فرهنگسازی و افزایش آموزش عمومی

به گزارش خبرگزاری مهر، سمیه قاسمی طوسی با اشاره به ظرفیت سمن‌ها در حوزه‌های مختلف ازجمله افزایش آگاهی عمومی جامعه و فرهنگ‌سازی در این شرایط خاص، گفت: از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از سمن‌های فعال در این حوزه خواسته شد ضمن ارائه ایده‌های خلاقانه ای که در شرایط امروز جامعه با کمترین هزینه قابل اجرا است و با طراحی پوسترهایی با مضامین آموزنده و آگاهی‌بخش و انتشار آن در فضای مجازی با فرمت قابل چاپ، در افزایش آگاهی عمومی جامعه مشارکت فعال داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری افزود: چالش «کروناویروس» چالشی به معنای واقعی کلمه بی‌سابقه است و با توجه به قدرت ماندگاری بالا و شیوع سریع این ویروس، دولت و حاکمیت به‌تنهایی نمی‌تواند آن را مهار کند و آحاد مردم و در رأس همه، سازمان‌های مردم نهاد باید کمک کنند و ضمن ارائه ایده‌های خلاقانه و آگاه کردن دیگران به رعایت نکات بهداشتی لازم و ماندن در خانه با روش‌های هنرمندانه و مبتکرانه، به دولت و همچنین کادر درمان کمک کنند تا چرخه شیوع شکسته شود.

وی در همین زمینه تأکید کرد: آگاهی عمومی جامعه برای رونق دادن به کسب و کارها در دوران کرونا و در خانه ماندن و سرگرم شدن و طیف گسترده‌ای از امور باید بالا برود؛ به بیان دیگر، اگر دانش عمومی مردم در این زمینه‌ها افزایش یابد، خطای آنان نیز کاهش می‌یابد و بهداشت فردی را بیشتر رعایت خواهند کرد و برای امور غیرضروری بیرون نخواهند آمد و از ماندن در خانه نیز خسته و کلافه نخواهند شد و حتی قادر به رونق کسب و کار خود در چنین شرایطی خواهند بود.

قاسمی طوسی با اشاره به ملی بودن این طرح، خطاب به سمن‌های حوزه زنان و خانواده استان مازندران گفت: انتظار معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از سمن‌هایی که از خدمات معاونت در مقاطع مختلف از قبیل شرکت در دوره‌های آموزش رایگان برخوردار و توانمند شدند این است که در چنین شرایطی به‌عنوان رابط بین مردم و دولت عمل کنند و برابر اساسنامه، مسئولیت اجتماعی را که در قبال مردم دارند را به انجام برسانند و در افزایش آگاهی مردم مشارکت کنند.

وی همچنین گفت: معاونت امور بانوان ریاست جمهوری ۶ حوزه را برای تنظیم این پوسترهای آموزشی و طرح‌های خلاقانه تعیین کرد و هر کدام از سمن‌ها باتوجه به زمینه فعالیت و بر اساس اساسنامه خود، می‌تواند یک، دو و یا همه آنها را انتخاب و مشغول فعالیت شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران همچنین حوزه‌های شش‌گانه مورد نظر را «میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری»، «تعمیق باورهای دینی و تحکیم خانواده»، «اشتغال و کار آفرینی»، «بهداشت و سلامت»، «پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» و «محیط زیست» معرفی کرد و گفت: سمن‌ها با توجه به زمینه کاری خود، جهت کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در جامعه، رونق اقتصاد. کسب و کارها در این دوران و سرگرمی‌های سالم و سازنده برای دوران قرنطینه، طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه و اثرگذار و قابل اجرای را پیش‌بینی و در قالب پوسترهای جذاب (در فضای مجازی و قابل استفاده در برنامه‌های موبایلی و همچنین با فرمت قابل چاپ) طراحی و در اختیار عموم قرار دهند.

طوسی گفت: سمن‌ها می‌توانند علاقمندی‌شان را بر اساس تقسیم‌بندی شش‌گانه اعلام و فعالیت‌های حوزه کاری خود را جمع‌آوری کند تا از طرف دفتر امور بانوان و خانواده استانداری به معاونت زنان ریاست جمهوری انعکاس داده شود.

وی در پایان گفت: این طرح در اختیار دفتر اجتماعی استانداری مازندران نیز قرار داده شد تا دیگر سمن‌ها نیز مشارکت کنند و توان و ظرفیت خود را در طرح ایده‌های خلاقانه در شرایط خاص به کار بگیرند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا آسیب های اجتماعی جامعه درمان صنایع دستی و گردشگری کسب و کار بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی ایده های خلاقانه ریاست جمهوری امور بانوان سمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۴۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت عرضه زمین برای ورود مردم در حوزه ساخت مسکن چیست؟

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در مورد اهمیت عرضه زمین برای ورود مردم در حوزه ساخت مسکن گفت: در راستای تحقق رشد اقتصادی پایدار، تقویت مشارکت فعال مردم از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از راه های اصلی برای دستیابی به این امر در حوزه ساخت و ساز مسکن است، جایی که مشارکت مستقیم شهروندان می تواند باعث افزایش تولید شود و به رونق اقتصادی کشور کمک کند. با اتخاذ یک رویکرد استراتژیک که ترکیبی از حمایت دولت، تخصیص زمین و تامین مالی قابل دسترس است، می‌توانیم پتانسیل طرح مسکن متحول کننده را که با مشارکت مردم به اجرا در بیاوریم، باز کنیم

وی ادامه داد: کلانشهرهای اصلی ایران مانند تهران و کرج با پیامدهای گسترش عمودی شهری، عرضه محدود زمین و افزایش تراکم جمعیت دست و پنجه نرم کرده اند. این وضعیت نه تنها تراکم ترافیک را تشدید کرده است، بلکه قیمت مسکن را به قیمت های بی‌سابقه‌ای رسانده و مانعی بزرگ برای بسیاری از صاحبان خانه‌های مشتاق ایجاد کرده است. کمبود زمین شهری و محدودیت‌های توسعه افقی باعث شده است که قیمت زمین در تهران به نزدیک به هفت برابر هزینه ساخت و ساز افزایش یابد که بر ضرورت رسیدگی به این موضوع مبرم تاکید دارد.

ولدی با اشاره به لزوم عرضه زمین توسط دولت برای شکستن انحصار زمین گفت: برای مقابله با چالش قیمت بالای مسکن، رفع نیاز روزافزون مردم و شکستن انحصار زمین، یک رویکرد دو جانبه ضروری است. اولاً، دولت باید تأمین زمین برای مردم را در اولویت قرار دهد، و بداند که دسترسی به زمین سنگ بنای ساخت مسکن و کاتالیزور رشد اقتصادی است. ثانیاً، بخش بانکی باید با ارائه گزینه‌های تامین مالی در دسترس و تسهیل جریان اعتباری از طریق پرداخت تسهیلات بانکی به مردم در راستای پروژه‌های ساخت مسکن، نقش محوری را ایفا کند و از این طریق شهروندان را قادر به مشارکت فعال در فرآیند ساخت‌وساز کند.

وی ادامه داد: با اتخاذ این راهبرد، دولت می تواند به تعهد خود مبنی بر ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی عمل کند و در عین حال حس مالکیت و توانمندی را در میان مردم تقویت کند. علاوه بر این، اعطای مجوز برای ساخت خانه های یک طبقه با اصول توسعه شهری افقی مطابقت دارد و رویکرد پایدارتر و عادلانه تر به مسکن را ترویج می کند. همچنین گسترش افقی شهرها و مجوز ساخت خانه های یک طبقه، پتانسیل ایجاد تحول در چشم انداز مسکن در ایران را دارد. این رویکرد نه تنها کاهش قابل توجهی در هزینه‌های ساخت و ساز را نوید می‌دهد، بلکه راه را برای گزینه‌های مسکن مقرون به صرفه‌تر هموار می‌کند و در نتیجه به موضوع مبرم مقرون به صرفه بودن ساخت مسکن می‌پردازد.

این کارشناس اقتصادی  گفت: سال جاری فرصتی محوری برای دولت برای تحقق وعده های خود و رفع نیازهای مسکن ملت است. ایران با توانمندسازی شهروندان از طریق تخصیص زمین، تأمین مالی در دسترس و ترویج ساخت و ساز مسکن یک طبقه، می‌تواند مسیری را به سوی رشد اقتصادی باز کند که ریشه در مشارکت عمومی دارد. این رویکرد نه تنها حس مالکیت و غرور را در میان مردم تقویت می‌کند، بلکه به توسعه پایدار شهرها کمک می‌کند و توزیع عادلانه‌تر منابع و فرصت‌ها را تضمین می‌کند. ایران با پذیرش این چشم انداز می تواند راه را برای آینده ای هموار کند که در آن مسکن نه تنها یک ضرورت بلکه کاتالیزوری برای شکوفایی اقتصادی و انسجام اجتماعی باشد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ضرورت مشارکت آحاد جامعه در حفظ محیط زیست
  • اهمیت عرضه زمین برای ورود مردم در حوزه ساخت مسکن چیست؟
  • بالا بردن مشارکت مردم در حوزه‌های امور اراضی ضروری است
  • مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته‌ها به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد؟
  • افزایش ۲۰ درصدی رسیدگی به تخلفات حمل و نقل جاده ای استان قم
  • بیش از ۹۰ درصد کردستانی‌ها پایبند به حجاب هستند
  • جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان خوی
  • ضرورت تدوین شاخص‌های حکمرانی در حوزه دارو و مکمل
  • معاون وزیر آموزش و پرورش: بکارگیری معاون پرورشی در مدارس غیردولتی ضروری است
  • ضرورت بکارگیری معاون پرورشی در مدارس غیردولتی