Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: برای اطلاع رسانی بهتر رخدادهای هواشناسی و پدیده های مخرب جوی از این به بعد هشدارها در سه سطح با معرف رنگ های زرد، نارنجی و قرمز صادر می شود که بالاترین سطح هشدار به رنگ قرمز اختصاص دارد. ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۴ استانها سیستان و بلوچستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محسن حیدری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در شیوه نامه جدید صدور هشدار های جوی رنگ زرد برای آگاهی، رنگ نارنجی برای آمادگی و رنگ قرمز برای اقدامات پیشگیرانه صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هشدار زرد زمانی صادر می شود که احتمالاً اثرات منفی ضعیفی از جمله اختلال در سفرها در برخی نقاط ایجاد شود که در این سطح از هشدار، بیشتر افراد ممکن است بتوانند به کارهای روزمره خود ادامه دهند اما برخی دیگر بسته به مکان و یا نوع فعالیت آنها بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

هشدار قرمز هواشناسی خراسان شمالی| باران‌های سیل‌آسا در راه است؛ مراقب محصولات باغی باشیدهواشناسی ایران 99/1/17|ورود سامانه بارشی جدید/ پیش بینی بارش باران، برف و تگرگ در 26 استان تا آخر هفتههشدار قرمز هواشناسی؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی و احتمال وقوع سیلاب

 مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: رنگ نارنجی نشانگر احتمال بالای اثرات مخرب پدیده های جوی است که می‌تواند برنامه زندگی عادی مردم را مختل کند. به این معنا که احتمال تأخیر در سفرهای زمینی و هوایی، بسته شدن راه‌ها، قطع برق و خطر احتمالی برای جان و مال مردم وجود دارد. 

حیدری با بیان اینکه در شیوه جدید صدور هشدار ها، مخاطب هواشناسی فقط مسئولان نیستند، افزود: مردم با مشاهده رنگ های مختلف باید واکنش مناسب داشته باشند. برای نمونه با مشاهده رنگ نارنجی باید در مورد تغییر برنامه‌ها و محافظت از خود و اموال شان آمادگی داشته باشند. 

وی اضافه کرد: مسئولین نیز باید در این شرایط آمادگی لازم برای مواجه با آثار مخرب پدیده های جوی را داشته باشند از جمله دستگاه‌های امدادی و خدماتی مانند شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها، سازمان های آب منطقه‌ای، هلال احمر، ادارات کل راه و شهرسازی و ... تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارات احتمالی را فراهم کنند. 

عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان درباره سطح قرمز هشدار های هواشناسی نیز گفت: رنگ قرمز در هشدارها از هوای خطرناکی خبر می دهد که وقوع آن حتمی است و با دیدن این رنگ باید برای در امان نگه‌داشتن خود و دیگران از اثرات مخاطرات جوی اقدام کرد.

حیدری ادامه داد: پس از صدور هشدار قرمز این احتمال وجود دارد که با اختلال قابل توجهی در سفرهای زمینی و هوایی، تأمین انرژی، خسارت گسترده به دارایی و زیرساخت‌ها و تهدید جانی روبرو  شویم که باید از مسافرت و حضور در مناطق پرخطر اجتناب کرده و از توصیه‌های نیروهای امدادی و مقامات محلی پیروی شود.

وی با بیان اینکه سطح هشدارها بر اساس ظرفیت اقلیمی شهرستان ها و مناطق مختلف تعیین می شود، افزود: برای نمونه در زابل که سالانه بیش از 200 روز وزش باد با سرعت 54 کیلومتر بر ساعت در جریان است، ممکن است برای باد 70 تا 80 کیلومتر بر ساعت هشدار سطح زرد صادر شود اما همین باد در شهر دیگری با سطح هشدار نارنجی یا قرمز همراه باشد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: این موضوع برای بارش، موج های گرمایی و سرمایی، کولاک برف و... نیز برقرار است برای نمونه ممکن است برای پیش بینی دمای 40 درجه در برخی شهرهای کشور هشدار سطح قرمز صادر شود اما در برخی شهرها این شرایط در وضعیت عادی قرار داشته باشد.

انتهای پیام/392/ ت

R7843/P/S6,65/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۵۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی برای سیلاب در ۲۱ استان

به گزارش تابناک، هشدار هواشناسی درباره سیلاب و طغیان رودخانه‌ها در ۲۱ استان/ این هشدارها را جدی بگیرید 

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی بارش‌های شدید در ۲۱ استان طی امروز و فردا از احتمال وقوع سیلاب،آب‌گرفتگی، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه و تگرگ خبر داد.

در پی هشدار هواشناسی برای بارش شدید باران و وزش باد شدید در اکثر استان‌های کشور از تا روز چهارشنبه، دستگاه‌های امدادی و خدماتی به حالت آماده‌باش درآمده‌اند.

بر اساس پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز سه‌شنبه در اکثر مناطق کشور به‌جز غرب و جنوب غرب رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی شده است.

امروز بارش‌ها در استان‌های البرز، تهران، قم، مازندران، گلستان، سمنان،‌ ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی،‌ چهارمحال و بختیاری،‌ اصفهان، یزد، کرمان و شمال فارس شدید است.

فردا چهارشنبه این شرایط در بیشتر مناطق مرکزی و نیمه شرقی کشور روی می‌دهد.

روز پنجشنبه در استان‌های کرمان، مناطقی از یزد، شمال و شرق فارس و سیستان و بلوچستان رگبار باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید و در استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی رگبار پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

روز جمعه در ارتفاعات کرمان و ارتفاعات البرز مرکزی بارش‌های پراکنده روی می‌دهد. همچنین روزهای جمعه و شنبه هفته آینده در نوار شرقی کشور وزش باد و احتمال خیزش گردوخاک دور از انتظار نیست و در سایر مناطق کشور جو آرامی پیش‌بینی می‌شود.

از روز پنجشنبه به‌تدریج روند افزایش دما در کشور آغاز می‌شود. همچنین امروز و فردا دریای خزر،‌ خلیج‌فارس و شرق دریای عمان مواج است.

توصیف سامانه: تقویت فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی (به‌ویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب)

زمان پایان: چهارشنبه 1403/02/05

نوع مخاطره: رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در نواحی مستعد گردوخاک و ریزش تگرگ و کاهش نسبی دما.

منطقه اثر:

سه‌شنبه 1403/02/04: مرکزی، قم، شرق لرستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، شمال شرق فارس، یزد، نیمه شمالی کرمان، البرز، تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان و دامنه و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران و گلستان.

چهارشنبه 1403/02/05: سمنان، اصفهان، یزد، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، شمال هرمزگان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی و شمال فارس، کهگیلویه و بویراحمد و دامنه و ارتفاعات استان‌های گلستان و چهارمحال و بختیاری.

اثر مخاطره: لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ.

توصیه: احتیاط در سفرهای بین‌شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی.

توصیف سامانه: افزایش وزش باد و ارتفاع موج

زمان پایان: اواخر وقت سه‌شنبه 1403/02/04

نوع مخاطره: وزش باد با بیشینه سرعت 24 نات و بیشینه ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل 1 تا 1.5 متر.

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های مازندران و گلستان.

اثر مخاطره: خطر غرق شدن قایق های سبک و تفریحی، آسیب به قفس ها و تورهای صیادی، احتمال غرق شدن شناورهای سبک، احتمال اختلال در فعالیت‌های بندری و اختلال در ورود و خروج شناورها به حوضچه بنادر.

توصیه: تردد قایق ها و شناورهای سبک تفریحی و صیادی ممنوع، احتیاط در فعالیت‌های دریایی در مناطق فراساحل، در نظر گرفتن تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت در حوزه‌های مختلف.

هشدار هواشناسی درباره بارش‌های شدید، رگبار و رعد و برق تا پایان هفته

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از تداوم وقوع رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید در نقاط مختلف کشور تا پایان هفته خبر داد.

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی افزود: امروز (چهارم اردیبهشت ماه) در غالب مناطق کشور به‌جز غرب و جنوب غرب کشور رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود. طی این روز بارش در استان‌های البرز، تهران، قم، مازندران، گلستان، سمنان، ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی، چهار محال بختیاری، اصفهان یزد، کرمان و شمال فارس شدت خواهد داشت.

او اضافه کرد: چهارشنبه (پنجم اردیبهشت ماه) این شرایط در بیشتر مناطق مرکزی و نیمه شرقی کشور رخ می‌دهد. پنجشنبه (ششم اردیبهشت)در استان‌های کرمان، مناطقی از یزد، شمال و شرق فارس و سیستان و بلوچستان رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید و در استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی رگبار پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان ادامه داد: جمعه (هفتم اردیبهشت ماه) در ارتفاعات استان کرمان و ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده رخ خواهد داد. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی افزود: جمعه و شنبه (هشتم اردیبهشت ماه) در نوار شرقی کشور وزش باد و احتمال خیزش گردوخاک دور از انتظار نیست و در سایر مناطق کشور جوی آرام پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان اضافه کرد: از روز پنجشنبه به‌تدریج روند افزایش دما را در کشور خواهیم داشت. سه شنبه و چهارشنبه دریای خزر خلیج فارس و شرق دریای عمان مواج خواهد بود. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (پنجم اردیبهشت ماه) کمی ابری تا نیمه ابری، وزش باد، گاهی افزایش ابر ، با احتمال رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۳ و حداکثر دمای ۲۰ درجه سانتی‌گراد و طی چهارشنبه (ششم اردیبهشت ماه)  صاف تا قسمتی ابری و وزش باد با حداقل دمای ۱۲ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا شهرکرد با کمینه ۵ و ۳ درجه سانتی‌گراد و اهواز با بیشینه ۳۶ و ۳۷ دمای درجه سانتی‌گراد، خنک‌ترین و گرم‌ترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری بابزیوز در دام‌ها
  • هشدار زرد هواشناسی برای این استان‌ها طی ۲ روز آینده
  • بارش‌ها در کرمان تداوم دارد
  • ببینید | هشدار مهم هواشناسی به مردم؛ بارش‌های شدید باران در راه این استان‌ها
  • مردم از مراجعه به مناطق سیل‌خیز خوروبیابانک خودداری کنند
  • هشدار نارنجی هواشناسی در سیستان و بلوچستان
  • هشدار هواشناسی برای سیلاب در ۲۱ استان
  • هشدار هواشناسی خراسان رضوی درباره بارش‌های رگباری و افزایش شدت وزش باد
  • اطلاعیه جدید بانک مرکزی/ سقف برداشت از حساب‌های بانکی دوباره تغییر کرد
  • هشدار زرد وقوع گرد و خاک در خوزستان