Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-19@01:12:02 GMT

آیا بیماری کووید ۱۹ جهان را دیجیتالی خواهد کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۹۲۴۴

آیا بیماری کووید ۱۹ جهان را دیجیتالی خواهد کرد؟

آن‌چه به خطر ویروس کرونا اهمیت ویژه بخشیده، ابعاد و تٱثیرات آن است که از بیماری و تلفات انسانی فراتر رفته و حیات اقتصادی بشریت را تهدید می‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ویروس کرونا که گفته می‌شود نخستین بار دسامبر سال ۲۰۱۹ در بازار ماهی‌فروشان استان ووهان چین جان یک زن را گرفتار کرد، به سرعت در سراسر جهان گسترش پیدا کرده، به طوری که اکنون به درجه عالم‌گیری (پاندمی) رسیده و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت می‌گویند هر فردی در هر نقطه‌ای از کره زمین با خطر ابتلا به این ویروس و کووید-۱۹ مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌چه به خطر ویروس کرونا اهمیت ویژه بخشیده، ابعاد و تٱثیرات آن است که از بیماری و تلفات انسانی فراتر رفته و حیات اقتصادی بشریت را تهدید می‌کند.

البته در طول تاریخ اتفاقات مشابه رخ داده، اما پیشرفت علم پزشکی بعلاوه افزایش کمی و کیفی ابزار ثبت و ضبط وقایع و به‌هم‌پیوستگی همه‌جانبه‌ کشورهای جهان باعث شده تا مردم و دولت‌ها در برابر این ویروس بیش از پیش غافلگیر شوند.

برای همین واکنش فوری کشورها فراخواندن اتباع خود، لغو پروازها و بستن مرزهای جغرافیایی با کانون‌های بیماری ابتدا چین و سپس ایتالیا  بود. واکنشی که خشم چینی‌ها را برانگیخت و کشورهای دیگر را به نژادپرستی و آمریکا را به توطئه و جنگ بیولوژیک متهم کرد و معترضان ایتالیایی تصاویر آتش زدن پرچم اتحادیه اروپا را در شبکه های اجتماعی منتشر کردند.

از سویی توصیه سازمان جهانی بهداشت به قرنطینه، به عنوان تنها راه مهار بحران تا امروز، باعث شد که بسیاری از دولت‌ها ناچار شوند خسارات مادی شهروندان را تقبل کنند و بدین ترتیب این درد مشترک به شکلی از برابری دامن زد، از سوی دیگر لزوم فاصله‌گذاری میان کشورها مسیر رو به رشد جهانی‌شدن را به خطر انداخت.

کارشناسان اقتصادی معتقدند بحران کرونا در جهان‌بینی افراد تغییری ایجاد نکرده و کارشناسانی که به جهان‌روایی باور داشتند یا مخالف آن بودند، امروز هم بحران را بر همان مبنا تعبیر و تفسیر می‌کنند.

بستن مرزها در شرایط بحرانی به معنی شکست ایده‌ی جهان‌روایی نیست. اتفاقٱ این بحران نشان داده که مشکلات امروز بشر مشترک و فرا مرزی‌اند، چنان که حتی رویدادهای محلی مثل سیل و زلزله می‌تواند به مهاجرت دامن بزند و کشورهای دیگر را نیز درگیر کند، زیرا آگاهی عمومی نسبت به گذشته بسیار افزایش یافته است.

نکته مهم دیگر این که کرونا نشان داد امروز راه حل بحران‌ها نیز جهانی شده است، الان بسیاری از کشورها با همکاری به دنبال کشف واکسن کووید ۱۹ هستند و در زمینه ارسال ماسک و دارو و تجهیزات پزشکی به کمک هم شتافته‌اند و دریافته‌اند که در کنار هم می‌توانند موفق‌تر عمل کنند.

پیامدهای این به بحران به طول عمر این شرایط بستگی دارد و صحبت از آن در مقطع کنونی صحیح نیست، زیرا امنیت روانی مردم را بیش از این به خطر می‌اندازد  و هنوز معلوم نیست این شرایط تا چه مدت ادامه دارد و اثرات جانبی آن دقیقٱ مشخص نیست، به همین دلیل باید در اظهارنظرها مراقب باشیم که نگرانی مردم را بیش از این افزایش ندهیم.

در واقع الان بحران محسوس بیماری کووید ۱۹ است که هر دقیقه قربانی می‌گیرد و اگر این شرایط ادامه پیدا کند وارد یک بحران نامحسوس خواهیم شد که اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند و اثرات نامعلوم آن به طول مدت این شرایط بستگی دارد.

اتاق فکرها دروی سناریوهای مختلف کار می‌کنند که مثلٱ این شرایط سه، چهار، پنج یا شش ماه طول می‌کشد و اگر نه ماه و یک سال و یا بیشتر به طول بیانجامد که برنامه‌ها اساسٱ متفاوت خواهد بود و در این صورت خطری جدی نظام اقتصادی جهان را تهدید می‌کند. بنابراین الان زودهنگام است که بر روی سناریوی بلندمدت تمرکز کنیم. تا همین حالا هم افکار عمومی به شدت ملتهب شده است.

قطعٱ دیر یا زود خطر ویروس کرونا دفع خواهد شد، اما ویروس کشنده‌ی دیگری خواهد آمد و یا همین ویروس با یک موتاسیون جهش یافته و غیرقابل‌مهار می‌شود. بنابراین بشر باید در برابر حمله‌ی ویروس‌ها آمادگی دفاعی کسب کند.

به همین دلیل بسیار مهم و استراتژیک است که بعد از این بخشی از بودجه هنگفت نظامی کشورها که تا امروز بیشتر برای قدرت بازدارندگی و یا پیشبرد دیپلماسی صرف شده در اختیار بخش علوم بیولوژیک قرار بگیرد تا بتوانند در ساخت و تولید واکسن با ویروس‌های مهلک مسابقه بدهند.»

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا حیات اقتصادی کووید ۱۹ ویروس کرونا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۹۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

چاقی خطر ابتلاء به مشکلات سلامت مانند بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع ۲، آرتریت و چندین نوع سرطان را افزایش می‌دهد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ممکن است پیری مغز را نیز تسریع کند.

محققان دریافتند که چاقی و رژیم غذایی پرچرب به رگ‌های خونی در مغز موش‌ها آسیب رسانده و اکسیژن رسانی به سلول‌های مغز را کاهش داده و منجر به زوال شناختی می‌شود.

چاقی یک نگرانی رو به رشد بهداشت عمومی در سراسر جهان است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۲۲، ۱۶ درصد از مردم در سراسر جهان به چاقی مبتلا بودند.

این وضعیت یک نگرانی فزاینده در جوانان است. این سازمان گزارش می‌دهد که ۱۶۰ میلیون کودک و نوجوان در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ با چاقی زندگی می‌کردند.

خطر ابتلاء به مشکلات سلامتی در فردی که اضافه وزن دارد بیشتر است و هر چه فرد اضافه وزن بیشتری داشته باشد این خطرات بیشتر می‌شود. چاقی خطر ابتلاء به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، از جمله:

بیماری قلبی عروقی (عمدتاً بیماری قلبی و سکته مغزی)

دیابت نوع ۲

اختلالات اسکلتی عضلانی مانند استئوآرتریت

برخی از سرطان‌ها (آندومتر، سینه و روده بزرگ)

دکتر «شارون نگری»، نویسنده ارشد این مطالعه و عضو فوق دکتری در بخش جراحی مغز و اعصاب در مرکز علوم بهداشتی دانشگاه اوکلاهاما، گفت: «چاقی ناشی از رژیم غذایی باعث ایجاد طیف وسیعی از پاسخ‌های التهابی سیستمیک می‌شود که می‌تواند اثرات گسترده‌ای روی بدن از جمله عروق مغزی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی که چاقی ممکن است باعث پیری در عروق مغز شود، به دلیل حالت التهابی مزمنی است که ایجاد می‌کند.»

مطالعات نشان می‌دهد که چاقی با کاهش عملکرد مغز مرتبط است. مکانیسم دقیق آن مشخص نیست، اما التهاب - که یک اثر شناخته شده چاقی است - ممکن است بر عملکرد شناختی تأثیر بگذارد.

دکتر نگری توضیح داد: «بافت چربی در افراد چاق، مولکول‌های فعال زیستی مختلفی از جمله سیتوکین‌های پیش‌التهابی ترشح می‌کند که می‌توانند در جریان خون در گردش باشند و بر اندام‌های دوردست از جمله مغز تأثیر بگذارند».

او افزود: «این سیگنال‌های التهابی می‌توانند به پیر شدن سلول‌های عروقی منجر شوند، رشد پیری در مغز را تسهیل کنند، بنابراین توانایی عروق برای تنظیم جریان خون و پاسخ به فعالیت‌های عصبی را مختل می‌کنند.»

نگری گفت: «کاهش وزن و حفظ وزن سالم می‌تواند التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش دهد، که هر دو در آسیب عروق مغزی و زوال شناختی دخیل هستند. علاوه بر این، وزن سالم از سلامت جسمانی خوب پشتیبانی می‌کند که ارتباط نزدیکی با سلامت مغز دارد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳؛ تورم‌های بزرگتر در راه است؟
  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳/ تورم‌های سهمگین در راه است؟
  • این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • حواشی دربی اصفهان در روزی که سپاهان از بحران فاصله گرفت +فیلم
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • بسترسازی «شی» در مسیر نظم چینی
  • ستاد بحران شرق استان کرمان تشکیل شد
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم