Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@04:03:34 GMT

برای افزایش سرعت وای‌فای خانگی چکار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۱۰۰۱

برای افزایش سرعت وای‌فای خانگی چکار کنیم؟

این روز‌ها که اکثر مردم به دلیل شیوع ویروس کرونا در خانه‌های خود مانده‌اند، افزایش سرعت وای‌فای خانگی می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد. مشکلات اینترنت می‌تواند از بارگذاری ویدیو‌ها و انجام بازی‌های آنلاین جلوگیری کرده و در نتیجه در خانه ماندن و سرگرم شدن شما را نیز سخت‌تر کند. در این مقاله قصد داریم تا راه‌کار‌های بهره‌برداری بهتر از پهنای باند وای‌فای خانگی را به شما آموزش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




سرعت اینترنت خود را اندازه بگیرید

قدم اول شما در افزایش سرعت اینترنت، پیدا کردن منشأ مشکلات و همچنین سنجش کیفیت شبکه وای‌فای است. می‌توانید با استفاده از مرورگر کامپیوترتان و یا فعال کردن حالت هواپیمای گوشی هوشمند خود و سپس اتصال به شبکه وای‌فای (جهت اطمینان از اینکه از اینترنت سیم‌کارت استفاده نمی‌کنید)، به انجام این کار اقدام کنید. پس از این باید به یکی از وب‌سایت‌ها مانند Speedtest (اپلیکیشن موبایلی نیز دارد) مراجعه کرده و سرعت وای‌فای خود را اندازه بگیرید.


سرعت وای‌فای خود را در مکان‌های مختلفی اندازه گرفته و اگر سرعت اینترنت در نقطه‌ای نسبت به سایر مکان‌ها بسیار پایین بود، این موضوع را در نظر داشته باشید.

شبکه خود را بررسی کنید


شاید چندان عاقلانه به نظر نرسد، اما گاهی اوقات باید مطمئن شوید که دستگاه‌های شما از شبکه موردنظر شما استفاده می‌کنند. گاهی اوقات (به دلایلی) گجت‌های شما به‌جای اتصال به شبکه خانگی پرسرعت، به نقاط اتصال کم‌سرعت اپراتور شبکه‌ای شما متصل می‌شوند. پس این مورد را نیز بررسی کنید.


خرید پهنای باند بیشتر منجر به افزایش سرعت وای‌فای شما می‌شود


استفاده از اینترنت روزبه‌روز در حال افزایش است و شاید مصرف اینترنت شما بیش از پهنای باند خریداری شده است. شاید همزمان با تماشای محتوای ویدیویی باکیفیت از سرویس‌های آنلاین پخش ویدیو، سایر اعضای خانواده نیز تماس ویدیوی برقرار کرده و یا اینکه به انجام بازی‌های آنلاین بپردازند. شاید هم سه دستگاه و یا بیشتر از وای‌فای خانگی شما استفاده کرده و در نتیجه سرعت آن را کاهش دهند.


اگر سرعت خریداری‌شده شما کم باشد، کاهش تعداد دستگاه‌های متصل، کمک چندانی نخواهد کرد. سرعت خریداری‌شده خود را بررسی کنید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که شاید در مدت زمان خاصی به دلیل شرایط طرح اینترنت خریداری‌شده، با کاهش سرعت مواجه شوید. در هر صورت، خرید پهنای باند بیشتر به‌معنای افزایش سرعت وای‌فای شما خواهند بود.

تغییر مکان روتر وای‌فای می‌تواند سرعت اینترنت شما را افزایش دهد

اگر شبکه وای‌فای شما دارای نقاط کور بوده، بهترین راه‌کار، جابجایی روتر وای‌فای به مکانی دیگر است. معمولا در بسیاری از خانه‌ها، روتر وای‌فای در گوشه‌ها قرار داده می‌شود. این‌گونه مکان‌ها نامناسب‌ترین جایگاه برای یک روتر هستند. امواج وای‌فای از نوع رادیویی هستند؛ این امواج برد محدودی داشته و همچنین گاهی اوقات نیز نمی‌توانند از دیوار‌ها عبور کنند. جهت افزایش سرعت وای‌فای خود و همچنین بهبود محدوده برد آن، می‌توانید روتر خود را در نقاط مرکزی خانه قرار دهید.


سعی کنید که روتر خود را از اشیای فلزی بزرگ همانند یخچال و مایکروویو دور نگه دارید. همچنین امواج وای‌فای در اطراف آب نیز عملکرد مناسبی ندارند، پس روتر خود را از اشیایی همانند آکواریوم‌ها دور نگه دارید. پس از انجام این کار‌ها بررسی کنید و ببینید که آیا سرعت وای‌شما افزایش یافته یا خیر؟

کانال وای‌فای خود را تغییر دهید

اگر شبکه‌های وای‌فای مختلفی در اطراف شما حضور دارند، امتحان این راه‌کار می‌تواند مفید واقع شود، زیرا شاید امواج رادیویی شبکه‌ها با یکدیگر داخل پیدا کرده باشند. برخی از روتر‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که بتوانند تداخل را تشخیص داده و در نتیجه امواج صاف را برگزینند. البته تمامی روتر‌ها در این زمینه عملکرد مناسبی نداشته و همچنین نمی‌توانند در هنگام تغییر شرایط، به‌راحتی امواج صاف را شناسایی کنند. جهت افزایش سرعت وای‌فای خود، می‌توانید به تنظیمات روتر مراجعه کرده و سایر کانال‌ها را امتحان کنید.


امواج 5 گیگاهرتزی می‌توانند سرعت وای‌فای شما را افزایش دهند

مودم‌های وای‌فای جدید از دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتزی استفاده می‌کنند. فرکانس 5 گیگاهرتزی سریع‌تر بوده و کمتر نیز تداخل پیدا می‌کند، اما برد زیادی نداشته و همچنین نمی‌تواند از میان دیوار‌ها نیز عبور کند. فرکانس 2.4 گیگاهرتزی قوی‌تر از فرکانس 5 گیگاهرتزی است، اما بیشتر مستعد تداخل با امواج مایکروویو و تلفن‌های بی‌سیم قدیمی است.


اگر گجت‌های شما از امواج 5 گیگاهرتزی پشتیبانی می‌کنند، می‌توانید مودمی با این مشخصات تهیه کرده و در نتیجه سرعت وای‌فای خود را افزایش دهید. فرکانس‌های 5 گیگاهرتزی شامل سرعت‌های 802.11ax، 802.11ac، 802.11n یا 802.11a می‌شوند.


البته باید به یاد داشته باشید که پهنای باند 5 گیگاهرتزی وای‌فای خانگی، ارتباطی با سرویس‌های اینترنت 5G سیم‌کارت موبایل ندارد. شباهت نام این دو، اتفاقی است.

یک افزایش‌دهنده برد وای‌فای تهیه کنید

شاید نتوانید مودم خود را جابجا کرده و یا اینکه انجام این کار فایده‌ای نداشته باشد. در این‌گونه مواقع می‌توانید یک افزایش دهنده برد وای‌فای تهیه کرده و آن را در محل‌هایی قرار دهید که سیگنال‌ها در آن ضعیف هستند.‌

می‌توانید از شبکه مِش استفاده کنید.


جدا از میزان در دسترس بودن این فناوری، استفاده از شبکه مِش (Mesh network) همانند: Google Nest، Netgear’s Orbi، Eero یا TP-Link Deco می‌تواند موجب افزایش سرعت وای‌فای شما شود (البته گزینه‌های دیگری نیز وجود دارند). استفاده از این فناوری جهشی بزرگ هم در سرعت و هم در راحتی شبکه‌های وای‌فای به حساب می‌آید. شبکه‌های وای‌فای فعلی در واقع نوعی سیستم نقطه به نقطه هستند، درحالی‌که شبکه مِش چنین سازوکاری ندارد.


جدیدترین روتر‌ها از آخرین استاندارد سرعتی 802.11ax یا همان Wi-Fi 6 بهره می‌برند. البته شاید هیچ‌کدام از گجت‌های شما از این فناوری پشتیبانی نکنند. به‌هرحال، اگر قصد یک خرید آینده‌نگرانه را دارید، باید بدانید که گجت‌های چند سال آینده نیز می‌توانند به‌راحتی از این استاندارد بهره جویند.


درنهایت اگر درآمد شما و یا آموزش فرزندانتان به شبکه وای‌فای خانگی بستگی دارد، پس قطعا صرف تلاش و هزینه جهت بهبود عملکرد آن، ارزشش را خواهد داشت.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرعت اینترنت شیوع ویروس کرونا وای فای خانگی علم و دانش پارسی خبر افزایش سرعت وای فای سرعت وای فای خود سرعت وای فای شما وای فای خود وای فای خانگی سرعت اینترنت شبکه وای فای خریداری شده وای فای بررسی کنید پهنای باند شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۱۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت و خیز سرعت اینترنت ایران در داشبوردهای جهانی

به گزارش خبرنگار مهر، از دی ماه سال گذشته پس از افزایش تعرفه های اینترنت بارها نوید و وعده افزایش سرعت اینترنت را از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شنیده ایم. با شروع سال جدید نیز عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه آخرین جلسه هفته دولت که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، از سیر صعودی افزایش سرعت اینترنت در کشور خبر داد و گفت: تا پایان سال، سرعت اینترنت ۵۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا می‌کند.

وی پیش از این نیز در گفتگو با مهر گفته بود که با افزایش تعرفه اپراتورها، تعهدی از اپراتورها گرفتیم به این ترتیب که تا خرداد سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد و تا پایان سال، ۵۰ درصد به سرعت اینترنت اضافه شود.

وزیر ارتباطات همچنین با استناد به رتبه بندیهای جهانی گفته بود: مشاهده داشبوردهای جهانی نشان داده که در اسفند ماه سال ۱۴۰۲، سرعت اینترنت ثابت و سیار افزایش یافته و رتبه ما بهبود پیدا کرده است.

این در حالی است که بررسی سیر تحقق تکلیف اپراتورها با استناد به آمار رتبه بندی جهانی «اسپیدتست» که این روزها بیش از گذشته به آن ارجاع می شود، حاکی از آن است که تا رسیدن به افزایش ۵۰ درصدی راه زیادی باقی است.

اسپید تست وب سایتی است که سرعت اینترنت کشورها را به صورت ماهیانه اندازه می گیرد و میانگین سرعت اینترنت موبایل و ثابت کشورهای مختلف را در یک رده بندی ارائه می کند.

بر اساس آخرین گزارش این پایگاه، در ماه مارس ۲۰۲۴، میانه سرعت اینترنت موبایل جهان ۵۲.۹۸ و میانه سرعت اینترنت ثابت ۹۳.۲۸مگابیت برثانیه بوده است.

همچنین در رده بندی اسپید تست از سرعت اینترنت موبایل کشورهای جهان در رده های اول تا سوم به ترتیب قطر (۳۱۳.۳۰مگابیت برثانیه)، امارات متحده عربی (۲۹۶مگابیت برثانیه ) و کویت (۲۲۸.۶۴مگابیت برثانیه) قرار دارند و سنگاپور با بیشترین میانه سرعت اینترنت ثابت جایگاه نخست را در این حوزه از آن خود کرده است.

مرور وضعیت میزان سرعت و رتبه اینترنت ایران در این پایگاه بین المللی در جدول زیر آمده است:

ماه میلادی سرعت اینترنت موبایل رتبه اینترنت موبایل سرعت اینترنت ثابت رتبه اینترنت ثابت
آوریل ۲۰۲۳

۳۵.۹۸

۶۲

۱۱.۹۷

۱۴۵

می ۲۰۲۳

۳۵.۶۸

۶۴

۱۲.۶۰

۱۴۶

ژوئن ۲۰۲۳

۳۴.۶۵

۶۷

۱۱.۸۰

۱۴۵

ژوئیه ۲۰۲۳

۳۳.۴۴

۶۷

۱۲.۱۱

۱۴۸

آگوست ۲۰۲۳

۳۱.۳۳

۷۲

۱۱.۹۲

۱۵۲

سپتامبر ۲۰۲۳

۳۱.۶۷

۷۵

۱۱.۶۶

۱۵۳

اکتبر ۲۰۲۳

۳۱.۶۶

۷۵

۱۳.۳

۱۵۳

نوامبر ۲۰۲۳

۳۱.۸۲

۷۵

۱۲.۷۶

۱۵۴

دسامبر ۲۰۲۳

۳۱.۲۹

۷۸

۱۲.۶۲

۱۵۴

ژانویه ۲۰۲۴

۳۲.۷۷

۷۳

۱۳.۵۸

۱۵۲

فوریه ۲۰۲۴

۳۴.۷۱

۷۴

۱۳.۵۱

۱۵۷

مارس ۲۰۲۴

۳۶.۱۶

۷۵

۱۳.۷۸

۱۵۶

با نگاهی به این جدول می توان فراز و فرود سرعت اینترنت کشور را بررسی کرد. در سالی که گذشت میزان سرعت اینترنت ثابت در ایران از ۱۱ تا ۱۳ و سرعت اینترنت موبایل ایران بین ۳۱ تا ۳۶ مگابیت بر ثانیه متغیر بوده است.

از سوی دیگر اگرچه سرعت اینترنت موبایل در مقایسه با سال ۲۰۲۳ میلادی رو به رشد بوده اما رتبه آن کاهش داشته که این نشاندهنده افزایش سرعت سایر کشورها است. به این معنی که از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی سرعت جهانی اینترنت افزایشی بوده و در ماراتن سرعت اینترنت برخی کشورها از ما پیشی گرفته اند.

در اینترنت ثابت نیز همین سناریو تکرار شده است و مقایسه افت و خیز آن طی سال گذشته میلادی و ماههای اخیر حاکی از آن است که با افزایش کمی همراه بوده اما در عین حال رتبه جهانی ما در اینترنت ثابت در مقایسه با ماههای ابتدایی سال ۲۰۲۳ افت داشته است.

چشم اندازی که بررسی مقایسه ای وضعیت سرعت اینترنت به ما ارائه می دهد اگرچه ما را به روند رو به رشد سرعت امیدوار می کند اما به نظر می رسد تا تحقق تکلیف اپراتورها هنوز فاصله زیادی است. همچنین از آنجا که رشد پروژه فیبرنوری برای افزایش سرعت اینترنت ثابت در کشور شتاب گرفته است اما این روند صعودی و رو به رشد برای کاربر چندان محسوس نیست.

ناگفته نماند که به موازات تلاش ما برای افزایش سرعت اینترنت، سایر کشورها نیز بیکار ننشسته اند و در این مسیر حرکت می کنند از این رو برای عقب نماندن از این ماراتن و رسیدن به نقطه مطلوب کاربر، باید بیش از پیش شاهد تلاش و تکاپوی اپراتورها باشیم.

کد خبر 6085036 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • اینترنت خانگی 5G چیست؟
  • افزایش ۱۰ درصدی تردد در محور‌های مواصلاتی استان اردبیل
  • بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند
  • افت و خیز سرعت اینترنت ایران در داشبوردهای جهانی
  • می‌خواهند همان بلایی که سر تلویزیون آورند را، سر پلتفرم‌ها هم بیاورند/ آیینه شبکه نمایش خانگی را نشکنید
  • دستورالعمل ساترا برای تبلیغات بازرگانی در شبکه نمایش خانگی
  • مقایسه شبکه 5 جی با 5.5G
  • رژه پیمان معادی، جواد عزتی و نوید محمدزاده در شبکه نمایش خانگی
  • سامسونگ و کوالکام به ۲۰ درصد سرعت دانلود بالاتر در شبکه 5G دست یافتند
  • پیگیری کنترل سرعت شبکه حمل‌ونقل عمومی با استفاده از سامانه‌های هوشمند