Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-16@09:39:06 GMT

مدارس از اول اردیبهشت باز می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۱۰۷۷

مدارس از اول اردیبهشت باز می‌شود؟

علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره تعیین تکلیف برگزاری کنکور ۹۹ اظهار کرد؛ تصمیم‌گیری درباره برگزاری کنکور بر عهده سازمان سنجش است و تصمیم قطعی را شورای سنجش و پذیرش دانشجو می‌گیرد.

وی افزود: برگزاری کنکور ۹۹ با پایان امتحانات نهایی دانش آموزان پایه دوازدهم در ارتباط است و بنابراین ابتدا باید امتحانات دانش‌آموزان در پایه دوازدهم شروع و به پایان برسد تا پس از آن آزمون سراسری سال ۹۹ برگزار شود و این مسئله تابع بازگشایی مدارس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امتحانات دانش آموزان خرداد ماه برگزار می‌شود

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تصور می‌کنیم در ایام خرداد ماه امتحانات دانش‌آموزان را داشته باشیم، گفت: امتحانات در بخش‌هایی از تیرماه نیز ادامه می‌یابد و آزمون سراسری بعد از پایان امتحانات نهایی پایه دوازدهم برگزار خواهد شد.

حذف کنکور ۹۹ گمانه زنی است

کمرئی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است آزمون سراسری سال ۹۹ برگزار نشود و داوطلبان بر اساس معدل در دانشگاه‌ها پذیرش شوند؟ مطرح کرد: این موضوع را سازمان سنجش باید مشخص کند و آنچه به شکل رسمی از سوی این سازمان مطرح شود، حجت است گمانه‌زنی‌هایی درباره شروع امتحانات و برگزاری کنکور وجود دارد، اما مرجع ذیصلاح برای تصمیم‌گیری سازمان سنجش است.

کنکور ۲۰ روز بعد از پایان امتحانات نهایی برگزار می‌شود

وی ادامه داد: بر اساس تصمیم اولیه ستاد ملی کرونا دو هفته یا ۲۰ روز بعد از پایان امتحانات پایه دوازدهم کنکور برگزار خواهد شد و تا به امروز موضوعی درباره حذف کنکور و جذب دانش آموزان از طریق معدل مطرح نیست.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که مدارس چه زمانی شروع به کار می‌کنند و آیا فعالیت آن‌ها از اول اردیبهشت خواهد بود؟ گفت: تعطیلی مدارس در سطح بین‌الملل نظام‌های آموزشی دنیا را تحت تاثیر قرار داده است و ۸۰ درصد دانش‌آموزان با اخلال در آموزش مواجه شده‌اند در کشور ما نیز ۱۵ میلیون دانش‌آموز به دلیل شرایط موجود بلاتکلیف هستند، اما اولویت نخست ما تضمین سلامت دانش آموزان برای حضور در مدارس است و باید از طریق مراجع ذیصلاح به نقطه تعادلی برسیم تا آموزش را جاری و سلامت قطعی دانش‌آموزان را هم تضمین کنیم.

کمرئی با اشاره به اینکه تا زمانی که از سلامت دانش‌آموزان اطمینان پیدا نکنیم اصراری برای بازگشت آن‌ها به مدرسه نداریم، متذکر شد: آموزش‌ها هم برای ما اهمیت دارد و قبل از عید سناریو‌هایی را طراحی کردیم به گونه‌ای که پس از بازگشایی مدارس یک ماه تا ۶ هفته به زمان آموزش اضافه شود، اما هم اکنون تعطیلات به سمت پایان فروردین ماه رفته یا ممکن است اردیبهشت ماه را نیز تحت تاثیر قرار دهد و ما در تنگنای زمان قرار میگیریم.

وی ادامه داد: ۷۰ درصد آموزش‌ها تا اول اسفند ماه به دانش‌آموزان ارائه شده است و آموزش‌ها به شیوه تلویزیونی و مجازی در ایام تعطیلی مدارس ادامه داشت و با حرکت مسئولانه معلمان در سراسر کشور آموزش دانش‌آموزان به شکل مستمر ادامه دارد.

کوتاه‌تر شدن زمان یا زوج و فرد شدن آموزش‌ها

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که اگر قرار باشد مدارس باز شوند آیا می‌توانید فاصله ایمنی یک متر را ایجاد کنید؟ مطرح کرد:قطعاً پروتکل‌های وزارت بهداشت دارای اهمیت است و با توجه به سخت گیری‌ها برای اینکه دانش‌آموزان در مدرسه حضور یابند، اجرای آن‌ها دشوار است و اگر قرار باشد آموزش و پرورش به دلیل اضطرار‌هایی که به وجود می‌آید دانش‌آموزان را در فضای آموزشی داشته باشد نمی‌توانیم در کلاس درس ۳۵ متری با ۳۰ یا ۳۵ دانش‌آموز فاصله ایمنی را رعایت کنیم بنابراین رویکرد‌ها برای حضور دانش‌آموزان باید تغییر کند یعنی زمان آموزش کوتاهتر و به زوج و فرد شدن آموزش‌ها بیاندیشیم.

اجرای پروتکل‌های بهداشتی در شرایط فعلی مدارس دشوار است

وی بیان کرد: معلمان نیز از شهر‌های مختلف برای آموزش تامین می‌شوند ممکن است در یک شهر وضعیت‌سفید باشد، اما معلمان از شهر‌هایی بیایند که وضعیت زرد یا قرمز است بنابراین برای بازگشایی مدارس به تمام جزئیات توجه داریم، اما اجرایی کردن پروتکل‌های بهداشتی وزارت بهداشت در شرایط فعلی که مدارس کشور دارند دشوار است.

کمرئی درباره بازگشایی مدارس در استان‌هایی که وضعیت آن‌ها سفید بوده و عاری از خطر هستند، گفت: تا به امروز دستوری برای بازگشایی مدارس نداشتیم و رئیس‌جمهور امروز گفت: اگر شرایط پایدار وجود دارد به سمت آموزش حرکت کنید، اما آموزش و پرورش درباره آغاز فعالیت‌ها حکمی را نداشته و تابع تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا است، وضعیت سفید استان‌ها برای وزارت بهداشت مشخص است و باید آن را به آموزش و پرورش ابلاغ کنند تا متناسب با آن پروتکل‌های مورد نیاز اجرایی شود.

پایان آموزش در بسیاری از کشور‌ها

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در واکنش به سخنان یکی از دانش آموزان دوره متوسطه اول که گفته بود نتوانسته است از آموزش‌های مجازی استفاده کند، عنوان کرد: در همکاری با شبکه چهار و آموزش سیما تا به امروز ۸۳۸ برنامه مشترک تلویزیونی تهیه شده و از ۱۰ اسفند آن را دنبال کردیم که معادل ۴۱۹ ساعت برنامه است، دانش‌آموزان زیادی از آن بهره گرفته‌اند و مجموعه‌ای از آموزش‌ها به صورت تلویزیونی، مجازی و ارسال جزوه برای دانش آموزان در دستور کار است.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر مدارس باز شوند چگونه پنج هفته به زمان آموزش اضافه می‌شود؟ مطرح کرد: هم اکنون در شرایط اضطرار هستیم که اقتضائات خود را دارد در بسیاری از کشور‌ها آموزش را به نهایت رسانده‌اند، ما نیز بر اساس اقتضائات بهترین تصمیم را که به صلاح دانش آموزان است اتخاذ می‌کنیم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آموزش و پرورش مدارس تعطیلی مدارس بازگشایی مدارس کنکور 99 پارسی خبر معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش پاسخ به این پرسش پایان امتحانات بازگشایی مدارس برگزاری کنکور پایه دوازدهم دانش آموزان آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۱۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت های کنکور در ایران و افغانستان      

قطعا همه ما یک بار هم که شده در زندگی خود آزمون کنکور و استرس آن را تجربه کرده‌ایم، آیا گاهی با خود این را فکر را کرده‌ایم که تفاوت امتحان کنکور در ایران با کشورهای دیگر چگونه است و این مقایسه را انجام داده‌ایم یا خیر، اگر جواب شما خیر است بیاید باهم یک مقایسه کوتاه میان برگزاری آزمون کنکور در ایران و افغانستان را بررسی کنیم.

انتخاب رشته

یکی از بزرگترین تفاوت‌های که قابل تأمل میان مدارس ایران و افغانستان این است که مدارس در افغانستان رشته بندی ندارد و همه درس‌های آن تا کلاس دوازدهم به صورت عمومی است که دانش‌آموزان مجبور هستند بر خلاف میل درونی آن‌ها را بخوانند و نمره قبولی را کسب کنند، دانش‌آموزان در مدارس افغانستان از کلاس نهم به بعد باید 16 کتاب درسی را در یک سال آموزشی بخوانند، جالب است بدانید که مدارس افغانستان برخلاف ایران از ابتدای سال(فروردین) آغاز می‌شود و تا اواخر آذر ماه ادامه پیدا می‌کند.

یکی از امتیازهای خوبی که در مدارس ایران وجود دارد این است که دانش‌آموزان از کلاس دهم رشته بندی می‌شوند و این کار برای دانش‌آموز کمک می‌کند تا راهی را انتخاب کند که در آینده دچار سردرگمی نشود.

یکی دیگر از خوبی‌های که دانش‌آموزان در مدارس ایران از آن بهره‌مند می‌شوند این است که همان رشته‌ای را که از کلاس دهم انتخاب کرده است را به صورت تخصصی فرا می‌گیرد، چیزی که در مدارس افغانستان وجود ندارد.

 درس‌های  که در مدارس ایران تدریس می‌شود همان چیزهای است که دانش‌آموز در آینده‌ به آن نیاز دارد، اما در مدارس افغانستان این گونه نیست یعنی دانش‌آموز مجبور است درس‌های را بخواند که ممکن در آینده‌ی او اصلا تاثیری نداشته باشد.

نحوه نمره‌دهی در مدارس افغانستان و ایران

یکی از تفاوت‌های اساسی که در مدارس ایران و افغانستان وجود دارد نحوه نمره‌دهی است، آنچه در مدارس ایران است دانش‌آموز اگر نمره 10 را کسب کند در آن درس قبول شد و بیشترین نمره هم 20 هست، اما در افغانستان خلاف این وجود دارد، دانش‌آموزان در یک سال آموزشی باید دو بار امتحان بدهند، اولین امتحان 4ماه بعد از شروع سال آموزشی برگزار می‌شود که دانش‌آموز باید در این امتحان حداقل نمره یعنی(15) را کسب کند تا در آن درس قبول شود و بیشترین نمره آن 40 است و دومین امتحان در پایان سال آموزشی از دانش‌آموزان اخذ می‌شود که نمره قبولی در این آزمون 40 بوده و بیشترین نمره‌ای که می‌تواند دانش‌آموز آنرا کسب کند نمره 60 است و در انت‌های کار نمرات آزمون‌های اول و دوم با هم جمع می‌شود.

تفاوت امتحان کنکور

چنانچه در بالا نیز به آن اشاره شد دانش‌آموزان در ایران از کلاس نهم به بعد رشته بندی می‌شود و در کنکور نیز سوالات از همان رشته آورده می‌شود و این برای او کمک می‌کند تا بهتر بتواند آزمون کنکور را سپری کند و نتیجه قابل قبولی را کسب کند.

اما در افغانستان این گونه نیست برای دانش‌آموزان در مدارس همه درس‌ها به صورت عمومی ارائه می‌شود و در امتحان کنکور هم به صورت عمومی سوالات طرح می‌شود. و بیشترین سوالات از کلاس دهم تا دوازدهم شامل آزمون کنکور می‌شود و گاهی هم این اتفاق رخ می‌دهد در آزمون کنکور سوالات از کلاس هفتم تا دوازدهم نیز گنجانیده می‌شود، جالب است بدانید که در امتحان کنکور افغانستان 360 سوال است که هر سوال بارم‌های متفاوت دارد که مجموع همه نمرات 360 می‌شود.

انتخاب رشته برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی نیز در هر دو کشور متفاوت است، در ایران بعد از این که نتایج کنکور مشخص شد و با توجه به نمراتی که کسب شده است فرد می‌تواند با توجه به علایق خودش کارشناسی را ادامه دهد، اما در افغانستان این گونه نیست شما نمی‌توانید که بشتر از5 رشته را انتخاب کنید و به گونه‌ای باید انتخاب کنید که ظرفیت دانشگاه مورد نظر و نمره‌ای که آن رشته نیاز دارد را کسب کنید تا بتوانید در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل بدهید.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس    

دیگر خبرها

  • تفاوت های کنکور در ایران و افغانستان      
  • نواخته شدن «زنگ ظفر» ‌در مدارس خوزستان در حمایت از حمله «وعده صادق»
  • اصلاح نظام ارزشیابی درس تربیت بدنی/ ایجاد تیم‌های امدادی ماهر در مدارس
  • احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی مدارس
  • آموزش و پرورش به مشکلات معلمان مدارس استثنایی توجه کند
  • تغییر زمان آغاز سال تحصیلی مدارس کشور
  • باید شنوای حرف دل دانش آموزان باشیم/ برنامه ریزی پنهان در مدارس مخرب است
  • دلایل بی‌انگیزگی دانش‌آموزان نسبت به تحصیل / تاکید بر کنکور علم را در مدارس تبدیل به کالا کرده است
  • برنامه ریزی پنهان در مدارس مخرب است
  • آغاز ثبت نام امتحانات ترمیم نمره از اول اردیبهشت