Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@07:25:50 GMT

بیماری که ذره ذره گوشت شما را می‌خورد!

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۲۳۸۰

بیماری که ذره ذره گوشت شما را می‌خورد!

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نکروزان غلاف که به آن بیماری گوشتخوار می‌گویند، نوعی عفونت است که باعث مرگ بافت‌های نرم بدن می‌شود و به سرعت گسترش می‌یابد. درصد ابتلا افراد به این بیماری بسیار کم است و به ندرت در کودکان مشاهده می‌شود.

علل ابتلا به بیماری گوشتخوار

بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته، ابتدا باکتری‌های هوازی به بافت‌ها آسیب زده و موجب کاهش اکسیژن در بافت می‌شوند سپس باکتری‌ها بی هوازی به گسترش و پیشرفت عفونت کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: خواص اعجاب انگیز نوشیدن آب برای کاهش وزن

تورم و قرمزی در محل عفونت، درد شدید و بیش از حد انتظار در محل آسیب دیده، تب و لرز و خستگی از علائم اولیه این بیماری هستند. از علائم ثانویه آن می‌توان به ایجاد زخم و تاول‌های ریز روی پوست، تغییر رنگ پوست، زخم‌های نکروتیک، تشکیل گاز در بافت که باعث سوزش در زیر پوست می‌شود، ترشح مایعات و چرک از محل آلوده و شوک عفونی که می‌تواند با حضور باکتری در خون، فشار خون پایین، تنف سریع و تغییراتی در وضعیت ذهنی فرد همراه باشد، اشاره کرد.

چگونه از ابتلا به بیماری گوشتخوار جلوگیری کنیم؟

شستن دست ها، کنترل وضعیت بریدگی‌ها و زخم‌ها در بیماران دیابتی، خودداری از تماس فیزیکی با افراد آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس (یک نوع باکتری) مقاوم به آنتی بیوتیک و رعایت بهداشت مناسب برای پیشگیری از ایجاد عفونت، راه‌های جلوگیری از ابتلا به این بیماری هستند. افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است و هم چنین افرادی که به بیماری‌های دیگری از جمله بیماری کبدی مبتلا هستند، باید بیشتر مراقب باشند چرا که مستعدتر در ابتلا به این بیماری هستند.

بیشتر بخوانید: چند توصیه مهم به افرادی که مبتلا به دیابت هستند

بیماری گوشتخوار واگیردار نیست، اما ممکن است فردی در تماس فیزیکی و مستقیم با بیمار مبتلا به بیماری گوشتخوار، آلوده شده و بیماری را از او دریافت کند.

درمان بیماری گوشتخوار چگونه است؟

در مراحل اول تشخیص بیماری، بیمار باید به سرعت بستری شده و تزریق آنتی بیوتیک‌ها با توجه به نوع باکتری آلوده کننده انجام شود. سپس پزشک جراح بافت آلوده را شناسایی و قطع می‌کند. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری وضعیت خوبی ندارند و باید تحت مراقبت شدید پزشکی قرار بگیرند. گندخونی و نارسایی اندام‌ها باید با اقدامات تهاجمی به سرعت درمان شده تا منجر به مرگ بیمار نشوند. طول درمان این بیماری با توجه به وخامت وضع بیمار متفاوت است. افرادی که نیازمند قطع عضو یا جراحی پلاستیک باشند، ممکن است روند درمان آن‌ها ماه‌ها طول بکشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری نادر عفونت باکتریایی بیماری گوشتخوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۲۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کارگاه آموزش پیشگیری و درمان دیابت به همت دفتر توانمندسازی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان برگزار شد.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در این نشست گفت: گروهی از بیماری‌ها را که طی آن بدن انسولین کافی نمی‌سازد یا نمی‌تواند از انسولین تولید شده به درستی استفاده کند، دیابت می‌نامند، در این بیماری بدن نمی‌تواند قند را از خون به سلول‌ها برساند، به همین دلیل، سطح قند خون افزایش می‌یابد.

محمد حاجی‌فروش عنوان کرد: گلوکز نوعی قند است که در خون یافت می‌شود و یکی از منابع اصلی انرژی بدن است و اگر انسولین بدن کم باشد یا بدن نتواند از انسولین خود استفاده کند، قند در خون انباشته می‌شود و این مسئله، مشکلاتی جدی را ایجاد می‌کند.

وی تبیین کرد: دیابت را به سه نوع اصلی تقسیم می‌کنند، دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری، به باور متخصصان، دیابت نوع ۱ نوعی بیماری خودایمنی است، بدین معنی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول‌های بتای لوزالمعده (که مسئول تولید انسولین هستند) حمله می‌کند و آنها را نابود می‌سازد.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان افزود: این صدمه دائمی است، هنوز مشخص نیست که چه چیزی موجب این حمله می‌شود و ممکن است دلایل ژنتیک و محیطی در این امر دخیل باشند، هرچند، به نظر نمی‌رسد عوامل مرتبط با سبک زندگی در این بیماری نقشی داشته باشند..

حاجی‌فروش گفت: دیابت نوع ۲ با مقاومت به انسولین شروع می‌شود. در این بیماری بدن نمی‌تواند به طور مؤثری از انسولین موجود استفاده کند و این مسئله لوزالمعده را تحریک می‌کند که انسولین بیشتری بسازد تا وقتی که دیگر نمی‌تواند به این حجم تقاضا پاسخ دهد، دراینصورت، تولید انسولین کاهش می‌یابد و قند خون بالا می‌رود.

وی افزود:علت دقیق دیابت نوع ۲ ناشناخته است، اما عوامل زیر ممکن است در آن دخیل باشند: ژنتیک، عدم تحرک و اضافه وزن، البته شرایط محیطی و عوامل دیگری نیز ممکن است سبب بروز دیابت نوع ۲ شوند.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفت: انجام فعالیت‌های بدنی منظم می‌تواند به جلوگیری از دیابت کمک کند، ورزش و فعالیت، حساسیت سلول‌ها را نسبت به انسولین افزایش می‌دهد؛ بنابراین زمانی که ورزش می‌کنید، انسولین کمتری برای کنترل قند خونتان مصرف می‌شود.

حاجی‌فروش یادآور شد: آب، طبیعی‌ترین و بهترین نوشیدنی است که شما می‌توانید مصرف کنید. نوشیدن زیاد آب موجب می‌شود از نوشیدنی‌هایی که حاوی قند بالا، مواد نگهدارنده و سایر مواد مضر هستند، اجتناب کنید. آب آشامیدنی را جایگزین سایر نوشیدنی‌های دیگر کنید، چراکه به کنترل قند خون و انسولین کمک می‌کند

وی گفت: اگرچه افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند، اضافه وزن یا چاقی ندارند، اما در کل افرادی که دارای دیابت هستند، بیشتر وزنشان در ناحیه کمر و شکم جمع می‌شوند و به عنوان چربی شناخته می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان بیان کرد: حمل چربی بیش از حد به‌خصوص در ناحیه شکم، احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد و کم کردن وزن ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

حاجی‌فروش تبیین کرد: تحقیقات بسیار زیادی نشان داده که سیگار کشیدن موجب ایجاد بسیاری از بیماری‌های جدی از جمله بیماری‌های قلبی، آمفیز، سرطان ریه، پستان، پروستات و دستگاه گوارش می‌شود.

وی افزود: همچنین قرار گرفتن در معرض دود سیگار میزان ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد و این ثابت شده و ترک سیگار در طول زمان، موجب کاهش علائم دیابت خواهد شد و داشتن چنین رژیم غذایی می‌تواند به افراد در جلوگیری از دیابت کمک کند.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان تأکید کرد: اگرچه بسیاری از روش‌هایی وجود دارد که موجب کاهش وزن می‌شود، اما رژیم‌های غذایی بسیار کم کربوهیدرات از همه مؤثر‌تر هستند که می‌تواند قند خون و سطح انسولین را کنترل کند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

حاجی‌فروش تشریح کرد: همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد غذا در یک زمان، موجب افزایش قند خون و انسولین می‌شود و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!
  • خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت