Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، برخی  برای اینکه از دست این میهمان ناخوانده در امان باشند ، درخانه مانده اند  و بیشتر  مراکز فرهنگی ، آژانس های مسافرتی  ، مدارس و دانشگاه ها و کسب و کارهای خرد  هم  تعطیلند. البته تعدادی از افراد هم  از خانه کارشان را دنبال می کنند. همین تغییرات موجب شده تا  این سؤال مهم پرسیده شود که جهان پساکرونایی درایران  و جهان چگونه خواهد بود و زندگی  افراد در روزهای بعد از کرونا دچار چه تغییراتی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی معتقدند  که زندگی عادی انسان ها با تغییرات اساسی مواجه خواهد شد  و همه افراد از داشته هایشان  بیشتر و بهتر استفاده می کنند اما گروهی دیگر بر این باورند  بعد از کرونا رویکرد همه دولت ها به سمت پیشبرد علم و فناوری خواهد رفت .

موضوعی که تعدادی  از رؤسای دانشگاه ها  به آن اشاره کردند آنها در پاسخ به این پرسش که آیا علم هم پس از کرونا دستخوش تغییرات خواهد شد و اساساً کرونا بر علم هم تأثیر می گذارد ،  توضیح دادند  با شیوع کرونا و اتفاقاتی که بر اثر این بیماری در جهان افتاد   نیاز بشر به دانستن و کشف حقیقت بیشتر از قبل می شود و دولت ها به این نتیجه می رسند که بیشتر به علم و عالمانشان توجه کنند. دانشگاهیان بر این باورند که در زمینه آموزش با انقلابی بزرگ در دانشگاه ها روبه رو خواهیم شد . آموزش مجازی رونق می گیرد و علاوه بر این دولت ها می فهمند که باید بهای بیشتری به  شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها دهند.

تحولات فراوان  در حوزه علم

 محمود فتوحی رئیس دانشگاه شریف در این باره می گوید  : تحولات در حوزه آموزش عالی بسیار زیاد خواهد بود .خیلی از دانشگاه ها به خاطر کرونا مجبور به آموزش های مجازی و آنلاین شده اند روش تدریسی که برای بسیاری از دانشگاه های بزرگ دنیا قابل توجیه نبود .

امروز بسیاری از رؤسای دانشگاه به این نتیجه رسیدند که این شیوه  تدریس هم مهم است . او می افزاید: آموزش های مجازی رشد و رونق بسیاری خواهد گرفت. محتوای های الکترونیکی تولید شده دانشگاه های بزرگ دنیا در اختیار همه دانشگاه ها قرار می گیرد و همین نقل و انتقال اطلاعات آموزشی موجب می شود تا دانشگاه ها نسبت به آموزش حساستر و خلاقتر شوند.  او تأکید می کند: یکی از موضوعات مهم توجه به کسب و کارهایی است که برمبنای فناوری اطلاعات شکل گرفته است در سال های اخیرشاهد گسترش و خلق کسب و کارهای اینترنتی بودیم و فکر می کنم دردوران بیماری کرونا و  پس ازآن  شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها بیشتر شود .علاوه بر این ما در سال های گذشته شاهد ارتباط رشته های مهندسی و پزشکی بودیم و این ارتباط بسیار نزدیکتر و پیچیده تر خواهد شد .

کسب و کارها تغییر می کند

کسب و کارها تغییر می کند و دنیا به سمت مطالعات جدیدتر و جامع تری در زمینه ابعاد زندگی بشر می رود  احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر با ذکر این مطلب، در این باره می گوید : مطمئناً کرونا تأثیر زیادی  بر روی علم خواهد گذاشت ما در این شرایط متوجه شدیم که چقدر  زیرساخت های علمی نه فقط در ایران بلکه در دنیا کمبود دارد . تأثیر کرونا  روی روابط اجتماعی، بحث های علمی، کسب و کارها و علم و فناوری بسیار عمیق بوده است و به جرأت می توان گفت شاهد یک سرفصل جدیدی در مطالعات علمی در همه ابعاد زندگی بشرخواهیم بود. چرا که ممکن است در آینده دوباره مشابه این وضعیت بوجود آید و دولت ها باید آمادگی لازم را  برای برخورد با انواع بیماری ها که سلامت جان انسان ها را به خطر می اندازند ،داشته باشند.

کرونا انسان را  به واقعیت رساند

برخی از رؤسای دانشگاه ها هم بر این باورند که کرونا هم تهدید بوده و هم فرصت . فرصتی؛ که در آینده بشر از آن می تواند در پیشبرد علم و فناوری استفاده کند.  عزیزالله حبیبی  رئیس دانشگاه خوارزمی در این باره می گوید: چندین دهه است که برخی ازکشورهای پیشرفته تسلطی خاص روی جوامع توسعه نیافته دارند بنابراین ورود این ویروس غرور و تکبر آنها را می گیرد. این مهمان ناخوانده موجب تغییرات بسیاری در جامعه جهانی می شود ابعاد عمیق تغییرات اقتصادی، سیاسی،اجتماعی و فرهنگی آن در ماه های بعد خودش را نشان می دهد.

 او با تأکید بر اینکه پس از کرونا چالش کشورها بیشتر می شود، اظهار می دارد : کرونا موجب شد تا انسان ها به طور واقع بینانه به ناتوانی و کم توانی خودشان پی ببرند. اینکه علمشان روی تسلط بر زمین بسیار کم است . از سوی دیگر هم جلوه های جدیدی از واقعیت زندگی مقابل  انسان قرار گرفت که این انسان احساس کند هنوز راه بسیاری برای رسیدن به آگاهی و علم دارد.  این ویروس واکسنی دارد که باید کشف شود وهمین کشف موجب ارتقای علم می شود و دانشمندان پی در پی دستاوردهای علمی بیشتر و بهتری در جهت خدمت به سلامت مردم کشف می کنند .  حبیبی به دولت الکترونیک اشاره می کند و می گوید: سال هاست که درباره ضرورت دولت الکترونیک گفتیم اما این موضوع اجرایی نشد تااینکه هم اکنون نزدیک به یک ماه است که کارکنان دولت در خانه ماندند و کار خودشان را انجام دادند در این مدت دیدیم که خیابان هاخلوت و آلودگی کم شد، به محیط زیست کمک شد و بستر کارآفرینی در فضای مجازی شکل گرفت این موضوع به اجبار و فقط به خاطرویروس کرونا انجام شد که نتیجه بسیار خوبی هم برای دولت داشت.

توجه دولت ها با نانو

رئیس دانشگاه بوعلی همدان در باره زندگی در پسا کرونا  می گوید :کرونا ویروس تمام حوزه های زندگی بشر را تحت تأثیر خود قرار داده است از سلامت گرفته تا اقتصاد ،صنعت و حوزه شخصی و فردی افراد جامعه را .

فکر می کنم این وضعیت برای پس از کرونا بحرانی تر خواهد بود رویکرد افراد به زندگی تغییر می کند و ما یک تغییر رفتاراجتماعی بر اساس عادت ها و سنت های فرهنگی کشورها خواهیم داشت. یعقوب محمدی فر می افزاید : در عرصه تعاملات بین المللی و بحث جهانی سازی محدودیت ها بیشتر می شود. مرزها برای دولت ها پراهمیت تر و پررنگ تر می شود و افراد به ملیت خود بیشتر توجه می کنند البته در حوزه علم رقابت ها بیشتر می شود و دولت ها برنامه ها وبودجه های کلانی را در اختیار پژوهشگران برای تحقیقات قرار می دهند.   به گفته او یکی از بحث های مهم دولت ها پس از کرونا توجه به موضوع نانو است کشورها سرمایه گذاری بسیاری روی این موضوع می کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آموزش مجازی کسب و کار شرکت های دانش بنیان استارت آپ کرونا کرونا در ایران اخبار کرونا رئیس دانشگاه پس از کرونا دانشگاه ها تر می شود خواهد شد دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۲۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین

اخیرا مطالعه جدیدی در دانشگاه نورث وسترن انجام شده است که نشان می‌دهد مادرانی که در دوران بارداری استرس بیشتری را متحمل شده‌اند، نوزادانشان در ۳ ماهگی با احساسات منفی از قبیل ترس‌، غم و ناراحتی، بیشتر درگیر خواهند شد. این تحقیق نشان می‌دهد که مسیر رشد و تربیت کودک از قبل به دنیا آمدن آغاز می‌شود.

مطالعات قبلی نشان می‌دهند که اضطراب مادران در دوران بارداری با کیفیت خلقی و رفتاری نوزاد ارتباط مستقیمی دارد.

در ادامه به شرح بیشتر این مطلب که آخرین مطالعه صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌رود، می‌پردازیم.

یکی از محققان این مطالعه معتقد است که استرس غالبا به عنوان یک ساختار ثابت بررسی و در نظریه‌های مختلف، عاری از هر گونه تغییر شناخته می‌شود. به صورتی که یا کسی دچار اضطراب هست یا نیست! اضطراب دارای ابعاد متفاوتی است که ممکن است در هر فرد به صورت متفاوت بروز کند؛ پس نمی‌توان گفت هر کس به علائم شایع و پرتکرارتر استرس مبتلا نیست، به طور حتمی اضطراب ندارد.

استرس در زندگی روزانه بسیاری از جنبه‌های مهم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این مسئله یکی از جنبه‌های موثر در ایجاد روش‌های تحقیقاتی جدید به شمار می‌رود که به محققان کمک می‌کند بتوانند مطالعات دقیق‌تری بر این موضوع داشته باشند.

نظریه دیگری که در این تحقیق به دست آمده، این مفهوم را می‌رساند که مادران هنگامی که حتی با کوچک‌ترین استرس‌های روزانه دست و پنجه نرم می‌کنند، همزمان باعث می‌شوند کودکانشان در آینده احساسات منفی بیشتری داشته باشند.

درک بیشتر والدین از ماهیت اضطراب می‌تواند به مدیریت شرایط کمک کند. به عنوان مثال اگر مادر پیش از بارداری دچار استرس‌های بیش از اندازه باشد، با دانش صحیح از این مسئله، قبل از اقدام به باروری سراغ درمان می‌رود و از بروز اتفاقات منفی در آینده جلوگیری می‌کند.

پژوهشگران بیان کردند که سن ۳ ماهگی برای اندازه‌گیری احساسات منفی‌، یک شاخص اولیه محسوب می‌شود و طبیعی است که این مطالعه و بررسی باید تا سنین بالاتر هم ادامه یابد تا بتوان نظریه‌های قطعی و نهایی را اعلام کرد. آن‌ها همچنین شاخص دوم را سن ۳ سالگی تعیین کردند تا بدانند شرایط محیطی، تاثیرات منفی یا مثبتی طی این مدت در کودک ایجاد کرده است یا نه.

والدین می‌توانند کودکان را در بهبود شرایطشان یاری کنند و حتی اگر در دوران بارداری باعث ایجاد برخی احساسات ناخوشایند در فرزندشان شدند، با رفتارهای صحیح و ایجاد محیطی امن و آرام برای آن‌ها، قدمی به سوی رفع ناآرامی‌های روحی‌شان بردارند.

مطالعات نشان می‌دهند که پیوند مادر_فرزند و سیر تربیتی کودک مربوط به دوران پیش از تولد است. به صورتی که تمام رفتارهای مادر به شکل مستقیم بر جنین تاثیر می‌گذارد. به دلایل ذکر شده لازم است برای داشتن فرزندی با اضطراب کمتر، والدین بیشتر از خودشان مراقبت کنند.

منبع: northwestern

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • استفاده از روش‌های نوین برای به نتیجه رسیدن کارهای فرهنگی
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • نورآوری باید در شرکت‌های فناوری اطلاعات دنبال شود
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • چرا رئیسی مسئولیت کارهای خود و دولتش را قبول نمی کند؟
  • بائو: نساجی آزمایشگاه مربیان تازه به دوران رسیده شده است/ بیشتر هوچی‌گری در بازی‌های لیگ دیده‌ایم