Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، با گذشت ۴۷ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۵۸۲۲۶ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳۶۰۳ نفر فوت شده و ۲۲۰۱۱ نفر بهبود یافته‌اند.

حسن روحانی روز گذشته پس از پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد: برای خدمات اقتصادی مقرر شد کسب و کارهای کم‌ریسک از ۲۳ فروردین در استان‌ها فعالیت خود را با مراعات پروتکل‌های بهداشت و درمان آغاز کنند و کسب و کارهای پرریسک تا انتهای فروردین اجازه فعالیت ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این تصمیم اصل در خانه ماندن زیرپا گذاشته نمی‌شود. رئیس‌جمهور گفت: دو سوم مشاغل از ۲۳ فروردین ماه مجددا فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. به گفته وی؛ وضعیت در برخی از استانها سفید است با این حال اماکن مذهبی تا پایان فروردین ماه همچنان تعطیل هستند. در همین روز کیانوش جهانپور در واکنش به اظهارات روحانی اعلام کرد: هیچ استانی در وضعیت سفید قرار ندارد و عدم رعایت محدودیت‌ها بعد از ۲۳ فروردین معضل ایجاد می‌کند. وی همچنین با اعلام وضعیت قرمز در تهران گفت: آمارهای چین شوخی تلخی بیش نبود.

اطفال و نوزادان هم در شهرستان فسا به کرونا مبتلا شده‌اند

حفظ جان مردم نسبت به کسب و کارشان باید در اولویت باشد

ابتلای رئیس دانشگاه علوم پزشکی فسا به ویروس

محمدجواد جمالی نوبندگانی در گفتگو با ایلنا، درباره شیوع «کووید-۱۹» در کشور و اقدامات صورت گرفته درخصوص کنترل این ویروس گفت: مانند بسیاری از کشورهای جهان ما هم در ابتدای ورود «کرونا ویروس» غافلگیر شدیم اما به تدریج توانستیم بر شیوع بیماری کرونا مسلط شویم و آن را به کنترل درآوریم.

نماینده مردم فسا در مجلس با بیان این‌که در آحاد جامعه یک همبستگی و همگرایی در مبارزه با کرونا در کشور به وجود آمد، عنوان کرد: کادر بهداشت و درمان، دانشگاه‌های علوم پزشکی، نیروهای مسلح و افراد دیگری که داوطلبانه آمدند، کمک کردند تا بیماری کنترل شود.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در کشور اظهار کرد: خوشبختانه هیچ‌گونه کمبود تخت یا نقاهتگاه نداشتیم، اطلاع دارم پژوهش‌ها برای واکسن و دارو با وجود این‌که زمان‌بر است، آغاز شده که این کار جای تقدیر دارد.

این نماینده مجلس با اشاره به طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، بیان کرد: مطلبی که مورد اختلاف‌نظر واقع شد نوع فاصله اجتماعی یا قرنطینه بود. معتقدم متاسفانه به هر دلیلی این موضوع را نه حاکمیت به‌طور جدی اعمال کرد و نه برخی مردم آن را رعایت کردند.

وی ادامه داد: حتما مشاهده کردید بخشی از جامعه فاصله‌ گذاری اجتماعی را به خوبی رعایت کردند و در خانه‌های خودشان بودند اما بخشی دیگر را باید به زور از سفر منصرف می‌کردیم تا این طرح را رعایت کنند.

جمالی نوبندگانی ادامه داد: متاسفانه بعد از پایان یافتن تعطیلات مشاهده کردیم ترافیک سنگینی در شهر اتفاق افتاد و برخی از کسبه به محل‌های کار خودشان بازگشتند که باید تاکید کنم این کار در بدترین زمان ممکن صورت گرفت، زیرا بسیاری از افراد از سفرهای خودشان به تهران بازگشته بودند که ممکن است در طول سفر ناقل این بیماری شده باشند.

وی با اشاره به این‌که یک ناهماهنگی بین وزارت بهداشت و صمت صورت گرفت، عنوان کرد: درست است که در روزهای اول شیوع کرونا قرار نداریم اما این بیماری قابل برگشت است. باید مدنظر باشد که جان مردم در اولویت قرار دارد و بعد کسب و کارشان؛ گرچه دولت برای جبران ضررهایی که کرونا به کسب و کار مردم باید فکر کند.

نماینده مردم فسا در مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که گفته می‌شود ایران برای کشف داروی «کرونا ویروس» اقدام کرده است، آیا ما می‌توانیم به داروی این بیماری دست یابیم، گفت: بسیاری از ویروس‌ها دارو ندارند و ویروس‌هایی که مربوط به خانواده آنفولانزا هستند متاسفانه بسیار سریع تغییر هویت و نوع عملکرد می‌دهند که ممکن است سال دیگر به شکل دیگری بروز پیدا کنند به همین خاطر تاکنون نتوانستیم واکنشی برای «سوش‌هایی» که بتواند  ویروس‌ها را تحت پوشش قرار دهد، پیدا کنیم.

وی با تاکید بر این‌که درمان سخت است، اظهار کرد: معمولاً گفته می‌شود بهترین درمان رعایت بهداشت است که در این مورد کاملا صدق می‌کند.

جمالی نوبندگانی خاطرنشان کرد: می‌دانید ساخت دارو مراحلی دارد؛ باید کارهای آزمایشگاهی صورت گیرد. باید تائید‌ها را بگیرند و بعد کمیته اخلاق اجازه دهد روی افراد داوطلب چک شود و سپس تائید جهانی بگیرد.

وی در خصوص وضعیت شیوع ویروس کرونا در شهرستان فسا، عنوان کرد: در شهرستان فسا تا به حال بیش از ۸۰ تا ۹۰ مورد تست مثبت کرونا ثبت شده است و متاسفانه رئیس دانشگاه علوم پزشکی و مدیر بیمارستان این شهر هم درگیر کرونا شدند.

این نماینده مجلس ادامه داد: مشخصه شهر فسا در خصوص شیوع بیماری «کووید-۱۹» این است که اطفال و کودکان هم درگیر شده‌اند. خوشبختانه تلاش‌های خوبی توسط مسئولان اجرایی شهرستان انجام شده و عدم استفاده از ماشین‌های غیربومی در ایام عید بسیار موثر بود.

جمالی نوبندگانی ادامه داد: تلاش‌های عزیزان ما در دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بسیار خوب بوده است به طوری که تعداد مرگ و میر در شهر به انگشتان دست هم نمی‌رسد.

وی در پایان با بیان این‌که امیدواریم مردم فاصله‌ گذاری اجتماعی را رعایت کنند، گفت: باید همه فاصله‌ گذاری اجتماعی را رعایت کنند؛ چراکه نه تنها فرد در مقابل خودش مسئول است بلکه در مقابل افراد جامعه هم مسئول است.

سازمان بهداشت جهانی برای خروج از قرنطینه هیچ زمان‌بندی ندارد

عادی نشان دادن شرایط برای مردم بحران‌زا است

۲ بار تست کرونا داده‌ام

محمدحسین قربانی در گفتگو با ایلنا، درباره شرایط استان گیلان در مواجه با بیماری کرونا گفت: گیلان علیرغم اینکه کانون شیوع کرونا بود اکنون یک روند کاهشی را هم از نظر ورودی بیماران و هم از نظر افزایش ترخیصی و تعداد افراد فوت شده دارد که ناشی از تلاش سیستم بهداشت و درمان و همچنین ستاد مقابله با کرونای استان است.

وی درباره مدت زمان‌های اعلام شده توسط رئیس‌جمهور برای بازگشایی واحدهای اقتصادی و اصناف گفت: این ویروس هنوز هیچ پروتکل و زمان‌بندی مشخصی در هیچ کجای دنیا حتی در کشورهای توسعه یافته ندارد و سازمان جهانی بهداشت هم، چنین برنامه‌ای را اعلام نکرده است.

قربانی افزود: مضاف بر اینکه در کشور چین بعد از اینکه قرنطینه را برداشتند بعد از شیوع و پیک مجدد دوباره قرنطینه را اعمال کردند. مسئله‌ای که ما نگران آن هستیم این است که این روال که اعلام شده برای مردم عادی قلمداد شود، می‌تواند عامل بحران و خطر باشد.

وی با بیان اینکه همچنان باید پروتکل‌های رعایتی، فاصله‌ گذاری اجتماعی و بهداشت فردی و حداقل رفت‌و‌آمدها آن هم در شرایط ضرور در دستور کار همه مردم باشد، گفت: انجام این پروتکل‌ها برای این است که این ویروس رنگ، نژاد، سن و جنسیت نمی‌شناسد به همین جهت فقط وظیفه حاکمیت، دولت، مجلس و قوه‌قضائیه و دیگر نهادها مقابله با این ویروس نیست و مردم هم در خطر و خط مقدم مبارزه با این بیماری هستند و باید به وظیفه خودشان عمل کنند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درباره باز  شدن اصناف مختلف گفت: آزادی حوزه اقتصادی هم باید در شرایط خاص و با انجام پروتکل‌های وزارت بهداشت باشد و به این صورت نیست که همه چیز آزاد شده است و همه می‌توانند مثل شرایط عادی به کسب و کار بپردازند؛ همه باید پروتکل‌ها را رعایت کنند تا شرایط خوبی بر کشور حاکم شود.

وی درباره انجام تست کرونای خود و نتیجه آن گفت: دو بار تست کرونا داده‌ام که هر دو بار منفی بوده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کرونا گذاری اجتماعی جمالی نوبندگانی علوم پزشکی پروتکل ها کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۳۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها

دکتر احمد رئیسی، با بیان اینکه ۲۵ آوریل مطابق با ۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی مالاریا معرفی شده، اظهار کرد: این روز، فرصت مغتنمی برای ارائه دستاورد کشور‌ها در مهار مالاریا، مشکلات ناشی از این بیماری در سطح جهان و بیان چالش‌هایی است که ممکن است کشور‌ها به ویژه در قالب استراتژی‌ها و برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت با آن‌ها مواجه باشند.

موفقیت ایران در کنترل مالاریا و مبارزه با این بیماری

به گزارش ایسنا، وی درباره وضعیت مالاریا در کشور گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی چهار سال یعنی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی مالاریا را در کشور نداشته باشد که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از شش دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت‌ها در زمینه کنترل بیماری مالاریا در شرایط سخت سال‌های اخیر به دست آمده، افزود: پیشرفت‌ها با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید۱۹ میسر شده و بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان و بویژه اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

رئیسی با اشاره به کمک‌های سازمان بهداشت جهانی علیه بیماری مالاریا اظهار کرد: در کنار کمک‌های سازمان بهداشت جهانی، تلاش همکاران ما به ویژه در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت، سبب تحقق دستاورد کنترل بیماری مالاریا شده است. این دستاورد بزرگ در شرایطی محقق شده که ایران در همسایگی کشوری مانند پاکستان با تخمین بیش از ۲ میلیون مورد سالیانه مالاریا قرار دارد.

وی ادامه داد: با وجود ثبت مواردی از بیماری مالاریا طی سال گذشته که با بررسی‌های کارشناسان وزارت بهداشت همه غیربومی بوده‌اند، اما کشور ایران در بین ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت همچنان یک کشور موفق در کنترل این بیماری شناخته می‌شود.

موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه عدم ثبت موارد بومی مالاریا طی چهار سال از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد، افزود: متاسفانه به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ در کشور‌های همسایه شرقی، افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در شهرستان‌های مرزی این منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

وی با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور خاطرنشان کرد: باید به این نکته مهم توجه کرد که ایران یک کشور پهناور و بزرگ است و قابل قیاس با کشور‌هایی مانند امارات و مراکش نیست که طی سال‌های گذشته موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا شده‌اند. کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در این کشور‌ها نسبت به کشور‌های منطقه بسیار بیشتر است.

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

وی با بیان اینکه تشخیص مالاریا از دستاورد‌های خوب کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: علیرغم سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی محقق شده؛ به نحوی که بنابر نظر کارشناسان بین‌المللی، ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه تشخیص مالاریا پیشتاز است.

رئیسی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته، متاسفانه پس از حدود یک دهه که کاهش بیماری مالاریا را تجربه کردیم، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم. البته تاکید می‌شود که تمام موارد ابتلا به مالاریا، وارداتی بوده که از مرز‌های جنوب و جنوب‌شرقی کشور به ویژه از کشور پاکستان وارد شده‌اند. اگرچه موارد ابتلا وارداتی بوده، اما برنامه‌های انجام شده را متاثر می‌کند. نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشور‌های افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

وضعیت بروز این بیماری در مناطق مختلف کشور

وی با بیان اینکه با وجود عدم گزارش موارد مالاریا طی سال‌های متمادی، برخی از موارد برای اولین‌بار ثبت شده، افزود: برای اولین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان‌شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و برخی دیگر از مناطق پاک کشور ثبت شده است که همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند و همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق جنوب شرقی داشته‌اند.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت درباره میزان ابتلا به مالاریا در سال ۱۴۰۲ گفت: پرونده موارد مالاریای کشور با ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد در سال گذشته بسته شد. معتقدیم تمام این موارد اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی، جزو موارد وارده به کشور هستند.

وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیرو‌های نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هوشیارانه عمل کرده و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

دیگر خبرها

  • ماجرای عجیب طراح سوالات کنکور | اجازه خروج به او ندادیم تا اینکه چهلم همسرش رسید + فیلم
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • حقوق اردیبهشت بازنشستگان با اعمال افزایش حقوق پرداخت می‌شود
  • حقوق اردیبهشت‌ بازنشستگان با اعمال افزایش حقوق پرداخت می‌شود
  • فاصله عجیب پرسپولیس و استقلال در رنکینگ جهانی + جدول