Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-24@13:27:31 GMT

چه عواملی باعث کاهش قیمت نفت شد ؟

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۳۴۹۳

 

سازمان کشورهای تولیدکننده و صادرکننده نفت خام ، اوپک، در آخرین به‌روز رسانی سایت خود اعلام کرد، هر بشکه سبد نفتی اوپک روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین) با ۲ دلار و ۶ سنت افزایش ۱۸.۹۳ دلار فروخته شده است.

اخبار اقتصادی- این نوع نفت چهارشنبه گذشته ۱۶.۸۷ دلار در هر بشکه فروخته شده بود.

 

*کمترین قیمت سبد نفتی اوپک از زمان معرفی این نوع نفت

کمترین قیمت سبد نفتی اوپک در سال جاری میلادی چهارشنبه گذشته( ۱۲ فروردین) ۲۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۱ دلار در هر بشکه ثبت شده بود که به دنبال کاهش های اخیر و تلاطم در بازار نفت در روز پنج شنبه (۱۳ فروردین) ۱۰ دلار و ۴۴ سنت افت کرد و به ۱۶.۸۷ دلار در هر بشکه رسید.

این قیمت، کمترین رقم از زمان معرفی سبد نفتی اوپک در سال ۲۰۰۵ به شمار می رود.  سبد نفتی اوپک در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۵ با نفت های نفت سنگین ایران، صحرای الجزایر، گیراسول آنگولا، دجنو کنگو، زفیرو گینه و رابی لایت گابن معرفی شد.

نفت های عراق کویت، لیبی، نیجریه، عربستان، امارات، نیجریه و ونزوئلا نیز به آن اضافه شدند.

* عوامل سقوط قیمت نفت به ۱۷ دلار

سبد نفتی اوپک، سال ۲۰۲۰ را با قیمت ۶۷.۹۶ دلار در هر بشکه آغاز کرد اما پس از نشست اوپک پلاس با روسیه عدم موافقت مسکو برای کاهش بیشتر تولید، قیمت نفت دوباره کاهش پیدا کرد.

روسیه اعلام کرد که با کاهش بیشتر موافق نیست اما با تمدید این توافق مشکلی ندارد.

به این ترتیب، عربستان اعلام کرد که از ابتدای ماه آوریل این کشورها اجازه خواهند داشت هر اندازه که می خواهد، تولید نفت داشته باشند و ریاض شروع به ارائه تخفیف های سنگین برای تمامی نفت های فروشی خود در سراسر جهان کرد، به این ترتیب، توافق سه ساله اوپک با تولیدکنندگان دیگر نفت از هم پاشید.

شکاف میان اوپک و روسیه، نگرانی در مورد سقوط قیمت نفت در سال ۲۰۱۴ را زنده کرده است. زمانی که عربستان و روسیه برای سهم خود در بازار با نفت شیل آمریکا به رقابت پرداختند و در هیچ توافق کاهش تولیدی حضور نداشتند.

از طرفی، این نشست در حالی برگزار شد که ویروسی به نام کووید ۱۹ در حال انتشار در جهان و تعطیلی کسب و کارهای مختلف و به چالش کشانده اقتصاد جهان بود؛ در نتیجه تقاضا برای نفت کاهش پیدا کرد.

از هم پاشیده شدن توافق، افزایش تولید عربستان، تخفیف های ریاض، شیوع کرونا، کاهش تقاضا برای نفت و فرو رفتن جهان در رکودی عجیب، شوک های زیادی به بازار نفت وارد و قیمت نفت در بازارهای جهانی بیش از ۶۰ درصد افت کرد به این ترتیب قیمت نفت اوپک به کمتر از ۱۷ دلار در هر بشکه رسید.

* جان گرفتن قیمت نفت با امید به زنده ماندن «توافق کاهش تولید»

دونالد ترامپ پنج شنبه ۱۴ فروردین مدعی شد که واسطه توافقی میان روسیه و عربستان برای کاهش تولید ۱۰ تا ۱۵ میلیون بشکه نفت در روز شده است. این رقم، رقمی بی سابقه به شمار می رود و 10 تا 15 درصد عرضه جهانی نفت را شامل می شود؛ ترامپ گفته هیچ پیشنهادی برای کاهش تولید نفت آمریکا نداده است.

همچنین عربستان در همین روز خواستار نشست اضطراری اوپک پلاس شد و اعلام کرد در نظر دارد تا به توافقی عادلانه برای ثبات بازار نفت برسد.

اما منابع آگاه در اوپک می گویند «آمریکا باید از طریق نفت شیل مشارکت کند.» روسیه مدت هاست در مورد پیوستن به اوپک برای کاهش تولید ابراز ناامیدی می کند چراکه این امر تنها از تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا حمایت می کند.

این منابع می گویند هرگونه کاهش بیش از ۱۰ میلیون بشکه ای باید شامل تولیدکنندگان خارج از اوپک پلاس باشد. اوپک پلاس شامل اعضای اوپک، روسیه و تولیدکنندگان دیگری به غیر از آمریکا، کانادا، نروژ و برزیل است.

البته نروژ امروز اعلام کرد درصورتی که کشورهای دیگر به این طرح بپیوندند، کاهش تولید خود را مورد بررسی قرار خواهد داد.

همین اظهارات سبب شد تا قیمت نفت در روز پنج شنبه (۱۴ فروردین)، بیشترین افزایش روزانه در تاریخ خود را ثبت کند. نفت برنت ۴۷ درصد افزایش و نفت خام آمریکا ۲۴.۷ درصد افزایش را ثبت کردند.

به این ترتیب، در روز جمعه، آخرین روز کاری معاملات جهانی،  قیمت نفت خام برای دومین روز در بازارهای جهانی افزایش یافت؛ هم نفت برنت و هم نفت خام آمریکا، رکورد بیشترین افزایش هفتگی به علت امید به کاهش عرضه در سراسر جهان با «توافق کاهش تولید» ثبت کردند.

نفت برنت طی هفته گذشته ۳۶.۸ درصد و نفت خام آمریکا ۳۱.۸ درصد افزایش قیمت را ثبت کردند که بیشترین افزایش هفتگی در تاریخ قراردادهای نفتی به شمار می رود.

به دنبال درخواست عربستان، قرار بود، فردا  نشست اوپک  پلاس فردا به صورت ویدئویی برگزار شود اما بعدا اعلام شد که این نشست به روزهای چهارشنبه یا پنج شنبه به تعویق می افتد تا زمان بیشتری برای مذاکرات در میان تولیدکنندگان نفت برای کاهش تولید وجود داشته باشد.

اما از دیروز درگیری های لفظی میان مقامات ریاض و کاخ کرملین آغاز شده است. دیروز فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه و عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان، هر دو به پوتین انتقاد کرده و مسکو را مقصر پایان پیمان اوپک پلاس دانستند.

امروز کاخ کرملین به این اظهارات پاسخ داده و اعلام کرده است، مسکو هرگز از دیدگاه رها کردن توافق کاهش تولید اوپک پلاس حمایت نکرده است.

این درگیری ها در حالی است که انتظار می رفت بار دیگر اوپک پلاس با همراهی دیگر تولیدکنندگان نفت در جهان بتواند بازار متلاطم نفت را آرام کند.

کاهش بیش از حد قیمت نفت، چیزی نیست که تنها یک کشور یا دو کشور تولیدکننده از آن متضرر شوند، بلکه تبعات گریبان تمامی کشورهای تولیدکننده را هم خواهد گرفت، به نظر می رسد در بحبوحه شیوع ویروس کرونا که به گفته سازمان های جهانی از هم اکنون در رکودی بی سابقه فرو برده است، این کشورها باید به اتفاق نظر و راه حلی در این زمینه دست یابند.

هر بشکه نفت اوپک در هفته منتهی به ۳ آوریل ۲۰.۰۲ دلار فروخته شد.

سبد نفتی اوپک متشکل از نفت سنگین ایران، نفت سبک عربستان، نفت سبک بصره عراق، نفت صحرای الجزایر، نفت اورینت اکوادور، نفت صادراتی کویت، سیدر لیبی، بونی لایت نیجریه، نفت موربان امارات، مارین قطر، مِرِی ونزوئلا، گیراسول آنگولا، رابی لایت گابن، نفت دجنو کنگو و نفت زفیرو گینه است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: نفت خام نشست اوپک اوپک قیمت نفت نفت خام قیمت نفت خام سازمان اوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۳۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار

آفتاب‌‌نیوز :

قیمت طلا که در روز سه‌شنبه به پایین‌ترین رقم طی دو هفته گذشته رسیده بود، حالا به دنبال آرام شدن ترس از تنش‌ها در خاورمیانه تقریباً ثابت شده است. سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات اقتصادی آمریکا هستند که سیاست نرخ بهره این کشور را مشخص کند

به گزارش  رویترز، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۲۳۱۹ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۴۷ درصدی به ۲۳۳۱ دلار رسیده است.

حملات رژیم صهیونیستی به غزه تشدید شده، اما بنظر می‌رسد با فروکش کردن ترس از گسترده شدن درگیری‌ها، تمایل به ریسک پذیری در بازار‌های مالی افزایش یافته است.

این بدان معناست که تقاضا برای خرید طلا که معمولاً از آن به عنوان یک پشتوانه ایمن در زمان مخاطرات ژئوپلیتیکی یاد می‌شود کاهش یافته است.

بازار همچنین در حال بررسی شرایط اقتصاد آمریکاست. اطلاعات تورم و بیانیه‌های فدرال رزرو این کشور نشان می‌دهد نرخ بهره احتمالاً در ماه ژوئن پایین نمی‌آید.

چندین تن از مقامات فدرال رزرو آمریکا اعلام کرده‌اند که هیچ فوریتی برای پایین آوردن نرخ بهره وجود ندارد. بدین ترتیب تقاضا برای طلا به عنوان یک سرمایه غیر سود کاهش می‌یابد. تاجران حالا انتظار دارند اولین کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در سپتامبر اتفاق بیفتد.

بازار همچنین منتظر اطلاعات تولید ناخالص داخلی آمریکا و شاخص هزینه‌کرد مصرف شخصی در این کشور است که قرار است در روز‌های پنجشنبه و جمعه منتشر شده و سرنخ‌های بیشتری در مورد سلامت اقتصاد آمریکا و زمان کاهش نرخ بهره ارائه دهد.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۲۶ درصد کاهش به ۲۷ دلار و ۵۷ سنت رسید و پلاتین با یک افزایش ۰.۳۲ درصدی ۹۱۵ دلار و ۵۲ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد
  • قیمت جهانی طلا کاهش یافت یا افزایش؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • سقوط آزاد طلا/ فلز زرد چند قیمت خورد؟
  • قیمت نفت نزولی شد
  • قیمت نفت کاهش یافت
  • کف قیمت دلار کجا خواهد بود؟
  • قیمت طلا کاهش یافت