Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با توجه به اینکه برخی تحقیقات اثرگذاری داروی "فاویپراویر" را بر روی ویروس کرونا تایید کرده است، با تلاش محققان این دانشگاه، هفدهم فروردین ماه کارآزمایی بالینی این دارو آغاز شد.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پی خبرهایی که از سوی محافل گوناگون درباره ساخت داروی فاویپیراویر و استفاده از آن برای درمان کرونا منتشر شده است، از سوی اعضای شورای هماهنگی تهیه و ساخت این دارو در دانشگاه توضیحات زیر در اختیار روابط عمومی دانشگاه قرار گرفت:
«داروی فاویپیراویر در سال ٢٠١١ توسط شرکت تویامای ژاپن برای اولین بار به عنوان داروی درمان آنفولانزای نوع B معرفی و پس از بروز اپیدمی جهان گیر کرونا استفاده از آن برای درمان این بیماری نیز مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر هنوز داروی مشخصی به عنوان داروی اختصاصی و نجات بخش نهایی برای بیماری کرونا از هیچ منبع موثق علمی در جهان معرفی و به اثبات نرسیده است، ازین رو با توجه به شرایط فعلی، برای اخذ بهترین نتیجه درمانی در کنترل بیماران کرونایی باید از داروهای معقول و موجه موجود در بیماری های دیگر استفاده کرد.

در همین راستا بسیاری از مراجع بین المللی در حال بررسی علمی داروی فاویپیراویر برای احتمال افزودن آن در برنامه رسمی دارو درمانی بیماری کرونا هستند. 

در شرایط فعلی نتایج پراکنده و محدودی اثرگذاری این دارو در تخفیف علائم بالینی و مشکلات بیماران در فازهای اولیه و متوسط بیماری را مطرح کرده است و طبق این تحقیقات این دارو می تواند ضمن تسریع روند بهبودی، زمان بستری در تخت های بیمارستانی را کاهش دهد، البته هنوز اثرات این دارو بر بیماران حاد و ICU نیازمند بررسی های بیشتر است.

 به دنبال این گزارشات پراکنده در مورد اثرگذاری داروی فاویپیراویر بر روی ویروس کرونا از منابع مختلف در کشورهای درگیر با کرونا مانند چین، متخصصان کشور در پاسخ به نیاز ایجاد شده، دست به کار شده و از ماه های آخر سال گذشته پروژه سنتز، فرمولاسیون و  کارآزمایی بالینی این دارو در تعدادی از شرکتهای دارویی و مراکز دانشگاهی کشور از جمله مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشکده شیمی پپتید دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همچنین تعدادی از مراکز خصوصی همچون شرکت نفس فارمد آغاز شد.

این توضیح ضروری است که کلمه ساخت در داروسازی در دو معنی سنتز مواد موثره و همچنین شکل دهی ماده موثره یا همان فرمولاسیون برای مصرف بیماران کاربرد دارد که تلاشها در هر دو زمینه از اسفند ماه ۹۸ در مرکز تحقیقات علوم دارویی و همچنین دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عملیاتی شد.

سنتز ماده موثره این دارو با موفقیت در فاز نهایی قرار گرفته و همچنین  فرمولاسیون تعداد محدودی قرص های ۲۰۰ میلی گرمی این دارو در روز یکشنبه ۱۷ فروردین  پس از طی مراحل قانونی برای انجام آزمونهای بالینی، در کنار قرص های تهیه شده از کشور چین و همچنین بخش خصوصی کشور در اختیار کادر درمانی بیمارستان مسیح دانشوری قرار گرفت تا مطابق مقررات و پروتکل های مورد تایید وزارت بهداشت تحت مطالعات کارآزمایی بالینی قرار گیرد.

نتایج این مطالعات در کنار مطالعات کارآزمایی بالینی دیگری که در دیگر مراکز درمانی کشور در حال انجام است در نهایت با طرح در کمیته‌های علمی ستاد مقابله با کرونای وزارت بهداشت، وضعیت تایید یا عدم تایید این دارو برای استفاده در درمان کووید ۱۹ را مشخص خواهد کرد.

در صورتی که نتایج کارآزمایی های بالینی که در مراکز درمانی متعددی در کشور در حال انجام است، منجر به تایید اثر گذاری فاویپیراویر در درمان بیماری کووید ١٩ شود، تکنولوژی ساخت و فرمولاسیون این دارو در داخل کشور در هر دو بخش دانشگاهی و خصوصی آماده بهره برداری و استفاده مراکز درمانی است.

 اخبار تکمیلی از سوی مراکز علمی و قانونی کشور به اطلاع عموم خواهد رسید.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داروی فاویپیراویر کارآزمایی بالینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۴۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با اعضای شورای نگهبان

یه گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا؛ محسن رضایی در دیدار با اعضای شورای نگهبان، پس از ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: پس از انقلاب، خلاءهای سیاسی اداره کشور به برکت نظام اسلامی و ایجاد نهادهای نظارتی و انتخاباتی برطرف گردید و همچنین خلاء بزرگ نظامی و امنیتی و وابستگی محض به بیگانگان نیز به همت فرماندهان و جوانان فداکار رفع گردید؛ اما درخصوص مسائل اقتصادی، کشور هنوز راه زیادی تا نقطه مطلوب دارد که مهمترین اقدام لازم برای حل این مشکل، اصلاح حکمرانی اقتصادی و تغییر رویه‌های آن است.

 

وی ادامه داد: تصدیگری دولت و تمرکزگرایی، از معضلات بزرگ و موانع پیشرفت و رفع مشکلات اقتصادی است و دولت و مجلس باید از نقش و مسئولیت تصدیگری دادن به وزارتخانه ها به نقش سیاست‌گذاری و نظارتی تغییر رویه دهند و همچنین اختیارات بیشتری به استان‌ها در جهت تمرکز زدایی داده شود.

 

دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با بیان لزوم اعطای کلیه امور اجرایی کشور به مردم اظهار داشت: شورای نگهبان در این حوزه می‌تواند کمک رسان باشد.

 

شایان ذکر است در جریان این سفر، دکتر محسن رضایی با حضرات آیات شب زنده دار، میرباقری، حسینی بوشهری، کعبی، قمی، مدرسی یزدی و اراکی دیدار نمود.

دیگر خبرها

  • کسب مجوز استفاده از پوست‌های تک‌لایه و دولایه برای درمان بیماری‌های پوستی
  • دیدار دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با اعضای شورای نگهبان
  • برگزاری جلسه کمیته هماهنگی مرز در سرخس
  • کدام داروها را می توان بدون نسخه خرید؟ | زمانی که باید مصرف داروهای OTC را قطع کنید
  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • برطرف شدن احتیاج استان مرکزی به داروی وارفارین
  • مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • آغاز ساخت شهرک مسکونی بونیز جهرم
  • تهیه بیش از ۳۰۰ دارو از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کشور/ ارسال ۳۵۰ قلم داروی طبیعی به کمیسیون قیمت
  • بازدید مقام سازمان غذا ودارو از آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور