Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه آمریکایی «اینساید عربیا» متخصص در امور غرب آسیا در گزارشی به ادامه تجاوز به یمن و پیامد‌های آن برای حکومت سعودی پرداخت و نوشت در پی پنج سال جنگ طاقت‌فرسا به نظر می‌رسد ریاض پس از تحولات اخیر از جمله متلاشی شدن ائتلافش و دستیابی انصارالله به اراضی و پیروزی‌های بیشتر، به فکر عقب‌نشینی افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش آمده است اعلام آتش‌بسی که ریاض با آن در بیست و پنجم مارس در پی فشار‌های سازمان ملل متحد در خصوص ویروس کرونا، موافقت کرد البته پس از آنکه جنگ تا الان به ریاض حدود یکصد میلیارد دلار هزینه تحمیل کرده، امیدوارکننده است. البته این یکصد میلیارد دلار تحمیل شده به سعودی، جدای از هزینه‌هایی است که پرداخت‌کنندگان مالیات در آمریکا متحمل شدند و بهای سوخت‌رسانی به هواپیما‌های سعودی و ائتلاف را هنگام پروازهایشان پرداخت می‌کردند.

علت‌های زیادی وجود دارد که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، را به پایان دادن به این جنگ سوق می‌دهد و شاید یکی از این علت‌ها نیز هزینه‌های سرسام‌آور جنگ نه فقط برای عربستان بلکه برای جامعه بین‌المللی است که به تنهایی باید حدود ۳۰ میلیارد آن را در سال‌های آینده تأمین کند.

شماری از ناظران معتقدند پایان دادن به این جنگ شاید تنها تصمیمی است که به نشستن محمد بن سلمان بر تخت سلطنت کمک می‌کند، زیرا با نگاه به هرج و مرج ناشی از عملکرد محمد بن سلمان در می‌یابیم که سیاست‌های متعدد نسجیده بن سلمان بر وجهه عمومی ریاض در سراسر جهان تأثیر گذاشته است که تا الان نیز آثار آن ادامه دارد و بخشی از آثار آن را پیش از نشست گروه ۲۰ که قرار است ریاض نوامبر آینده میزبان آن باشد، می‌توان دید.

این گزارش تشریح کرده است دستاورد‌های سعودی البته در موارد نقض، بسیار زیاد است و همین باعث می‌شود ریاض در جامعه بین المللی در معرض انتقادات باشد. عربستان در نشست آینده گروه ۲۰ به این نیاز دارد که دستاوردی ارائه دهد که چنین دستاوردی به غیر از عرصه یمن که ریاض در آن متحمل خسارات زیادی شده است، وجود ندارد. این دستاورد نیز می‌تواند مذاکره و پایان دادن به تجاوز به یمن باشد.

این گزارش افزوده است مشکل محمد بن سلمان آن است که این امکان وجود دارد که جهان به او در صورت خروج از یمن یک فرصت دیگری بدهد، اما اطرافیانش او را در صورت خروج از یمن به ضعف متهم خواهند کرد بنابراین هرگونه عقب‌نشینی از عرصه نبرد باید به گونه‌ای باشد که آبروی سعودی را حفظ کند به همین سبب نیز او به شدت به برخی بازیگران بین‌المللی نیاز دارد که می‌توانند میانجیگری کنند و بن سلمان را از این باتلاق بیرون بیاورند.

بیشتر بخوانید: عربستان در حال مذاکره با انصارالله یمن است

این نشریه افزود با توجه به اینکه بن سلمان نمی‌داند چگونه از باتلاق یمن خارج شود، انصارالله پی در پی در حال کسب پیروزی به خصوص در منطقه‌ای (صعده) است که قبلا با سعودی پیوند‌های محکمی داشت. همچنین انصارالله برای تسلط بر برخی مناطق تحت کنترل عبد ربه هادی منصور (رئیس جمهور مستفعی و فراری یمن) مانند استان مأرب و مرکز آن یعنی شهر مأرب برنامه‌ریزی می‌کند.

پس از آنکه انصارالله در مأرب پیروز شود به بن سلمان و موضع او در یمن ضربه سهمگینی وارد خواهد آمد که وی را علاوه بر در میان چهار منتقد اصلی اش که به تازگی آنان را بازداشت کرده است، در میان طرفدارانش نیز به شدت با تمسخر گسترده روبرو خواهد شد.

این گزارش تصریح کرده است بن سلمان و مذاکره کنندگانش در واقع باید به سرعت اقدام کنند تا با انصارالله به یک معامله واقع‌گرایانه تری دست یابند.

باید معامله‌ای صورت بگیرد که امنیت مرز‌های جنوبی سعودی را تضمین کند و روابط با منطقه صعده را دست‌کم به عنوان وسیله‌ای برای حرکت به جلو بهبود بخشد.

نویسنده این گزارش در ادامه نوشت چه بسا گام گفت‌وگو با انصارالله که بن سلمان برداشته، هوشمندانه‌ترین گام تاکنون باشد، اما اینکه عربستان بتواند امارات را دور بزند و یک میانجی در معامله‌ای پیدا کند که به نظر برسد بن سلمان برنده است؛ کاری بس دشوار و در حد غیر ممکن خواهد بود مانند اینکه شتری بخواهد از سوراخ سوزنی رد شود.

این نشریه نوشت زمانی که نشست گروه ۲۰ در نوامبر برگزار شود شاید یمن موضوعی باشد که هیچ مسئولی در ریاض تمایلی برای مطرح کردن آن نداشته باشد، زیرا در صورتی که انصارالله به موفقیت‌های منطقه‌ای خودشان ادامه دهند، مشخص کردن برنده و بازنده موضوع دلخواه و مورد علاقه‌ای برای بحث و مناقشه نخواهد بود.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحولات یمن محمد بن سلمان جنگ یمن محمد بن سلمان بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۶۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران میز مذاکره را ترک نکرد و در برابر فشارهای آمریکایی‌ها گزینه مقاومت را برگزید

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی عصر امروز دوشنبه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های سفر رسمی به پاکستان، در دیدار «سردار ایاز صادق» رئیس مجلس ملی پاکستان که در محل اقامت رئیس جمهور انجام شد، با اظهار امیدواری نسبت به اینکه این سفر گامی در جهت توسعه روابط باشد، نقش مجالس دو کشور در تسهیل و تسریع ارتقای روابط فیمابین مهم و موثر عنوان کرد.

رئیسی با بیان اینکه در برابر دشمنی‌های دشمنان ۲ راه تسلیم یا مقاومت وجود دارد، افزود: در فلسطین نیز عده‌ای راه سازش را در پیش گرفتند و عده‌ای راه مقاومت که هزینه سازش به مراتب از مقاومت بیشتر است. جمهوری اسلامی ایران از سویی دیپلماسی و میز مذاکره را ترک نکرد و از سوی دیگر در برابر فشار‌ها و تحریم‌های آمریکایی‌ها گزینه مقاومت و ایستادگی را برگزید و از حقوق خود کوتاه نیامد، در نتیجه امروز شاهد رشد ۶ درصدی اقتصاد ایران هستیم و مقامات رسمی آمریکایی اعتراف می‌کنند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است.

رئیس جمهور با برشمردن برخی توانمندی‌های کشورمان از جمله در حوزه تولید خودرو، فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان و نظایر آن، از آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن توانمندی‌ها و دستاورد‌های خود در حوزه‌های مختلف با کشور دوست و برادر پاکستان و ارتقای روابط در عرصه‌های مختلف خبر داد.

«سردار ایاز صادق» نیز در این دیدار از طرف خود و احزاب مختلف پاکستانی به رئیسی خوش‌آمد گفت و اظهار داشت: هیچ کدام از احزاب پاکستانی چه احزاب همسوی دولت و چه احزاب اپوزیسیون، مخالف روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران نیستند.

رئیس مجلس ملی پاکستان همکاری، تفاهم و اشتراک نظر میان مقامات دو کشور را کم‌نظیر توصیف و با بیان اینکه گروه دوستی ایران بیشترین عضو را در مجلس پاکستان دارد، تصریح کرد: پاکستان هم علاقمند به گسترش روابط و هم نیازمند توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های انرژی، توسعه بازارچه‌های مرزی، همکاری‌های اقتصادی و تعاملات تجاری با جمهوری اسلامی ایران است و مجلس پاکستان آمادگی دارد در جهت رفع هر گونه مانع یا مشکلی در مسیر تقویت روابط فیمابین گام‌های عملی و موثر بردارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • انصارالله: توحش آمریکایی علیه غزه، شکست می‌خورد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • انصارالله یمن: توحش آمریکایی علیه غزه، شکست می‌خورد
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • رئیسی: ایران میز مذاکره را ترک نکرد و در برابر فشارهای آمریکایی‌ها گزینه مقاومت را برگزید
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟