Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-24@21:36:07 GMT

فرماندار قم: خطر کرونا در قم جدی است

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۶۳۵۸

فرماندار قم: خطر کرونا در قم جدی است

به گزارش جماران، مرتضی حیدری در چهاردهمین جلسه اجرای دستورالعمل بسیج ملی مبارزه با کرونا در تالار معصومیه (س) فرمانداری گفت: بحث بیماری کرونا جدی است و مراقبت‌ها باید تداوم بیشتری داشته باشد تا آسیب کمتری متحمل شویم.

فرماندار قم با بیان اینکه خطر ابتلا به کروناویروس با عدم پایبندی مردم به قرنطینه خانگی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی جدی‌تر است، تصریح کرد: طرح فاصله‌گذاری اجتماعی تا ۲۳ فروردین تمدید شد و مردم باید به این طرح پایبند باشند و از روز‌های دیگر فاصله‌گذاری هوشمند آغاز و سخت‌گیری‌ها تشدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان فروردین تعطیل است و کارخانجات و واحد‌های صنعتی با رعایت موازین بهداشتی مشغول به فعالیت می‌شوند و وزارت کار و بهداشت و صمت مشارکت لازم را در این طرح دارند و شورای اطلاع‌رسانی نیز بسته آموزشی و موازین بهداشت فردی را برای این تولیدکنندگان و کارگران تعریف می‌کند.

حیدری یادآور شد: بعد از ۲۳ فروردین صنوف نیز با پروتکل بهداشت فردی می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند، اما صنوف پرخطر مانند استخر‌ها و رستوران‌ها که تجمع در آن فراوان است همچنان تعطیل می‌ماند.

فرماندار قم با اشاره به آخرین وضعیت بازگشایی اماکن مقدسه عنوان کرد: حرم مطهر حضرت معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران، امامزادگان و مساجد نیز تا پایان فروردین‌ماه تعطیل است.

وی در ادامه گفت: در برخی از فروشگاه‌های بزرگ تجمع زیادی وجود دارد، اگرچه این مراکز در حال خدمت‌رسانی‌اند، اما باید به‌دنبال روشی باشند تا از تجمع شهروندان جلوگیری شود و هم بتوانیم مایحتاج مردم را در اختیارشان قرار دهیم و از شیوع ویروس پیشگیری کنیم.

حیدری اضافه کرد: باید فرهنگ عمومی به‌سمت مراعات پروتکل بهداشتی پیش رود و از این فرصت حداکثر استفاده را برای فرهنگ‌سازی ببریم تا مردم خطوط انضباطی را رعایت کنند، در این میان اصحاب رسانه نقش مهمی در فرهنگ‌سازی دارند.

وی حضور افراد با اعضای خانواده در فروشگاه‌ها را یکی از دغدغه‌های جدی دانست و افزود: فروشگاه‌ها باید برای خرید یک نفر را بپذیرند و این سخت‌گیری ایجاد شود و مردم نیز بدانند کالای ضروری را انتخاب کنند، دراین‌باره باید به مشتریان اعلام شود از هر خانواده یک نفر از اعضا برای خرید مراجعه کند.

فرماندار قم عنوان کرد: کرونا در جهان در حال گرفتن تلفات است و نباید تصور شود خطر ابتلا به این بیماری از بین رفته است، واکنش سازمان بهداشت جهانی و کشور‌های مختلف نیز نشان می‌دهد ویروس همچنان خودنمایی می‌کند و تحت کنترل نیامده است.

وی تأکید کرد: در جهت کاهش تجمعات، فروش اینترنتی را باید گسترش داد و مشتریان را به این روش عادت دهیم و تسهیلات و تخفیفات را برای فروش‌های غیرحضوری در نظر بگیریم.

حیدری ابراز کرد: در جهت مقابله با این ویروس، مدیران مسئولیت را بر دوش دیگران نیندازند و مسئولیت و وظیفه خود را در قبال مردم و مقابله با کرونا بپذیریم.

وی با بیان اینکه مشارکت مردم در برخی از ایام همچون روز طبیعت، بسیار بی‌نظیر بود عنوان کرد: این همکاری نشان می‌دهد اگر اطلاع‌رسانی در سطح وسیعی باشد مردم نیز بهداشت و پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا کرونا در قم شیوع کرونا در ایران تعطیلی حرم بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی فرماندار قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۶۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • ضرورت استقرار و استقلال تمام ادارات در خلیل‌آباد بعد از ۲۰ سال
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • افتتاح نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در کوهبنان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • خدمات رسانی به مردم رویکرد اصلی دولت سیزدهم است
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • احداث آرامستان مطالبه مردم شهریار
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • سندروم پس از کرونا چیست؟