Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-18@19:43:21 GMT

جنگ بر سر ماسک میان کشورها در دوره شیوع کرونا

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۶۸۹۲

جنگ بر سر ماسک میان کشورها در دوره شیوع کرونا

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- شیوع ویروس کرونا در سرتاسر اروپا و ایالات متحده امریکا باعث ایجاد تقلایی جهانی به منظور به دست آوردن و ذخیره ماسک و تجهیزات درمانی و پزشکی میان کشور‌های مختلف جهان شده است. در این میان، چندین کشور، امریکا را متهم به تلاش برای ربودن و به گروگان گرفتن محموله‌های پرشکی و لغو سفارشات درمانی دیگر کشور‌ها به نفع خود کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ شبکه خبری "سی ان ان" با اشاره به جنگ کنونی بر سر تجهیزات درمانی و محافظتی می‌نویسد: "در فرانسه از این موضوع تحت عنوان "جنگ ماسک‌ها" یاد می‌شود. روز جمعه گذشته، مقام‌های آلمانی امریکا را در این زمینه متهم اصلی دانستند. یکی از مقام‌های آلمانی در برلین امریکا را متهم به "دزدی مدرن" کرده و اظهار داشته که آن کشور جلوی ارسال ۲۰۰ هزار ماسکی که قرار بود به دست پلیس برلین برسند را گرفته و در زمان ترانزیت در بانکوک به امریکا انتقال داده است.

هنوز مشخص نیست این معامله در میانه راه انتقال ماسک‌ها چگونه رخ داده است. گفته شده که بخشی از مواد و وسایل شرکت تولیدکننده ماسک در آمریکا تولید شده است. شرکت مذکور، اما ادعا کرده که سفارش دریافت ماسکی از چین از سوی پلیس برلین ثبت نشده است.

در امریکا قانونی مصوب سال ۱۹۵۰ وجود دارد که به دولت اختیارات گسترده‌ای داده تا به صاحبان صنایع دستور دهد تا در شرایط اضطراری محصولات خود را تنها برای مصرف داخلی تولید و توزیع کنند. ترامپ نیز اکنون با انتقاد از شرکت تولیدکننده ماسک که قصد صادرات کالای خود را داشته به طور ضمنی اشاره کرده که ماسک تنها باید برای امریکایی‌ها در داخل خاک امریکا تولید شود.

جنگ بر سر ماسک محدود به امریکا و آلمان نمی‌شود. روز جمعه وزیر خارجه اسپانیا اعلام کرد که ترکیه محموله‌ای حاوی ماسک و تجهیزات پزشکی را در خاک خود ضبط کرده است و اجازه خروج آن به مقصد اسپانیا را نداده است چرا اکنون ترکیه خود به ماسک برای درمان بیماران‌اش نیاز دارد.

مقام‌های فرانسوی نیز از کمبود ماسک گلایه‌مند هستند و می‌گویند سفارشات زیادی از امریکا و سایر نقاط اروپا به چین برای دریافت ماسک می‌رسند که همین موضوع کار را برای دریافت سفارشات دشوارتر ساخته و محموله‌های ماسک از امنیت ارسال برخوردار نیستند.

این شبکه در ادامه می‌افزاید: "یک مقام فرانسوی می‌گوید امریکایی‌ها به صورت نقد و درجا پول خرج می‌کنند و محموله هواپیما‌های حامل ماسک به مقصد فرانسه را منحرف کرده و ماسک‌ها را به امریکا انتقال داده‌اند.

او می‌گوید امریکایی‌ها در مواردی سه برابر بیش از قیمت اصلی برای خرید ماسک هزینه کرده و سفارش‌های کشور‌های دیگر را به نفع خود ضبط و مصادره کرده‌اند.

وزیر بهداشت اسپانیا می‌گوید بازار خرید ماسک در جهان شرایطی دیوانه‌وار دارد و غیرمنطقی شده است. برخی دولت‌های اروپایی هشدار می‌دهند که نمی‌توانند ماسک تهیه کنند. برای مثال، مقام‌های باواریا در آلمان از نیاز به "میلیارد‌ها ماسک" برای مبارزه علیه کرونا می‌گویند.

در اسپانیا، اتحادیه‌ها به کمبود ماسک محافظتی برای کارکنان بخش بهداشت و درمان اعتراض دارند. فرانسه، اسپانیا، آلمان و بریتانیا به سوی ساخت ماسک در داخل کشور‌های‌شان روی آورده‌اند، اما این کاری زمان بر‌است و یک شبه امکان تامین نیاز‌ها وجود ندارد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ویروس کرونا اروپا امریکا ماسک تجهیزات پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۶۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی / تفاوت تعرفه‌های درمانی ایران با دیگر کشورها

رضا لاری‌پور، درباره ابلاغ نرخ تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: اگرچه هیئت‌دولت نرخ تعرفه‌های پزشکی را در اوایل فروردین سال جاری تعیین کرد اما این تعرفه‌ها با تاخیر ۲۳ روزه ابلاغ شد. اما در مجموع تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ از اول فروردین سال جاری قابلیت اجرا دارد و آنچه که به عنوان معوقه‌های تعرفه‌های پزشکی به حساب می‌آید لازم است که توسط سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت شود.

وی با بیان اینکه تعرفه‌های پزشکی که توسط دولت ابلاغ می‌شود برای تمام اعضای جامعه پزشکی لازم‌الاجراست، افزود: با وجود لازم‌الاجرا بودن تعرفه‌های پزشکی ابلاغی، به عنوان حق‌الناس ذی‌نفعان این مولفه به حساب می‌آید.

لاری‌پور ادامه داد: نرخ تعرفه‌های پزشکی امسال و در دولت سیزدهم ۳۵ درصد افزایش یافت. اگرچه نرخ تعرفه ابلاغی از سوی دولت با نرخ تعرفه مصوب شورای عالی بیمه چند درصد اختلاف دارد اما سعی شده جزئیات تعرفه‌های پزشکی مانند «ویزیت»، «هتلینگ»، «جزء فنی» و «جزء حرفه‌ای» متناسب با نرخ تورم کشور افزایش یابد. به طور مثال، افزایش ۴۰ درصدی رشد ویزیت و رشد ۴۵ درصدی جزء حرفه‌ای جزو تلاش‌های افزایش جزئیات تعرفه‌های پزشکی متناسب با نرخ تورم به حساب می‌آید.

وی با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی نرخ تعرفه‌های پزشکی اظهار کرد: بررسی افزایش تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۳ در مقایسه با افزایش تعرفه‌ها طی یک دهه گذشته بیانگر این است این مولفه‌ها تا پیش از این تا این حد افزایش نداشته است. امیدواریم که با افزایش متناسب تعرفه‌های پزشکی طی سال‌های آتی نیز شاهد نگهداشت و پاسداشت نیروی انسانی نظام پزشکی کشور باشیم.

لاری‌پور درباره نقش بیمه‌ها در پوشش تعرفه‌های پزشکی گفت: یکی از نکات مهم و اساسی در ارتباط با تعرفه‌های پزشکی این است که بیمه‌ها به عنوان عناصر اصلی پرداخت‌کننده موظف هستند که نسبت به پرداخت به موقع اقدام کنند؛ نه اینکه پرداخت‌ها با تاخیرهای چندین ماهه انجام شود. همچنین مردم کمترین نگرانی را به هنگام مراجعه به ارائه دهندگان خدمات سلامت داشته باشند و با پرداخت حق بیمه بتوانند با آرامش خاطر در هنگام بیماری به پزشکان مراجعه کنند.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی درباره نرخ تعرفه‌های پزشکی ایران در مقایسه با دیگر کشورها نیز توضیح داد: همچنان نسبت به تعرفه پزشکی کشورهای دیگر فاصله داریم. نرخ تعرفه‌های پزشکی ایران با کشورهای همسایه مثل ترکیه، هند، پاکستان و عراق همواره اختلاف دارد. افزایش نرخ ارزی ماه‌های اخیر نیز سبب شده اختلاف تعرفه‌های پزشکی ایران در مقایسه با کشورهای دیگر افزایش یابد.

وی ادامه داد: بررسی‌ها بیانگر این است نرخ تعرفه‌های پزشکی کشورهای ترکیه، پاکستان و افغانستان به ترتیب ۱۸، ۸ و ۸  برابر نرخ تعرفه‌های پزشکی کشور ما است. همچنین نرخ تعرفه‌های پزشکی کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق به ترتیب ۳۰ و ۲۵ برابر نرخ تعرفه‌های کشور است.

لاری‌پور افزود: به طور قطع، هزینه‌های ویزیت در کشورهای دیگر نسبت به ایران بالاتر است اما نکته مهم و اساسی این است که کیفیت ارائه خدمات درمانی کشور جزو نقاط قوت و از پایه‌های اساسی احساس آرامش در مردم به حساب می‌آید که با هیچ بدیل دیگری قابل مقایسه و همسانی نیست.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به نرخ تعرفه‌های پزشکی گفت: اگر خواهان رسیدن به تعرفه‌های پزشکی کشورهای دیگر هستیم باید به این نکته توجه کنیم اگر نرخ تعرفه‌های پزشکی طی سال‌های گذشته فریز نمی‌شد و متناسب با نرخ تورم افزایش می‌یافت، با چالش امروز، مواجه نمی‌شدیم. لذا نسبت به ادوار گذشته، عدد نرخ تعرفه‌های پزشکی که در دولت سیزدهم مصوب شده، قابل قبول و یک افزایش منطقی است.

لاری‌پور ادامه داد: اگرچه نرخ تعرفه‌های ابلاغی با عدد شورای عالی بیمه که با حضور ذی‌نفعان، خبرگان حوزه سلامت، ارائه‌دهندگان خدمات مانند بیمه‌ها و سازمان برنامه و بودجه تصویب شده بود، متفاوت است اما با این اوصاف باید گفت دستاورد تعرفه‌ای حاصل شده است اما با توجه به فریز تعرفه‌ها در سال‌های گذشته و همچنین نرخ تورم، باز هم رشد لحاظ شده تکافوی نیازهای امروز جامعه پزشکی را ندارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟
  • تیم گندمان قهرمان رقابت‌های جام رمضان
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • فارن پالیسی: بنیامین نتانیاهو از جنگ تغذیه می کند / آیا همه کشتار و قحطی در غزه را فراموش کردند؟/ اسرائیل به ترور بی هزینه مقام های نظامی ایران عادت کرده بود/ اسرائیل بدون هماهنگی با امریکا به ایران حمله نمی کند
  • اجرای طرح ملی واکسیناسیون رایگان طیور بومی در خمینی‌شهر
  • تیم شهید رستمی قهرمان مسابقات فوتسال ماه رمضان اسلامشهر آق گل
  • ایکس از کاربران جدید پول می‌گیرد
  • زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی / تفاوت تعرفه‌های درمانی ایران با دیگر کشورها
  • افزایش رقابت میان برنامه سازان با جشنواره پژواک رادیو