Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-25@02:24:13 GMT

آسان شدن صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۷۵۴۳

آسان شدن صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی

تفاهم‌نامه همکاری برای تسریع و تسهیل در صدور اسناد مالکیت حدنگار اراضی کشاورزی توسط سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به امضا رسید.

 

به گزارش پول نیوز، عباس کشاورز در دیدار با ذبیح الله خدائیان معاون قوه قضائیه در آیین امضای تفاهم نامه همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: از گذشته یک مشکل تاریخی اختلاف بین اراضی کشاورزی و ملی وجود داشته است که امیدوارم با امضای این تفاهم نامه به این مشکل تاریخی پایان داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهارداشت: این یک اتفاق خوب است؛ زمین باید به عنوان یک سرمایه برای کشاورز محسوب شود که حاضر باشد بر روی آن سرمایه گذاری و آن را آباد و تبدیل به مزرعه و باغ کند.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی سند زمین کشاورزی باید دارای ارزش و اعتبار باشد تا کشاورز بتواند به عنوان وثیقه از آن استفاده کند تصریح کرد: کشاورزان صاحب زمین از این طریق دارای سرمایه واقعی تری شده و امکان این را می‌یابند که فعالیت کشاورزی‌شان را توسعه دهند.

وی اظهار امیدواری کرد: با اجرای این تفاهم‌نامه برخی از مکانیزم‌ها اصلاح و مشکلات حقوقی و اختلافات کاهش یافته و نظم جدیدی در صدور اسناد زمین‌های کشاورزی و مالکیت آنها اتفاق بیفتد.

پایان اختلاف کشاورزان و دستگاه ها با تهیه نقشه کاداستر 

« ذبیح الله خدائیان » رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در مراسم امضای این تفاهم نامه، با تشکر از اقدامات وزارت جها کشاورزی و سازمان امور اراضی کشور گفت: بخش قابل توجهی از اراضی کشور را اراضی کشاورزی تشکیل می‌دهد.

وی با بیان اینکه ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در کشور وجود دارد که نیاز به اقدامات مهم و جدی دارد؛ تصریح کرد: بسیاری از اسنادی که در اختیار کشاورزان قرار دارد،  اسناد قدیمی هستند که این اسناد به شکل نسخ‌های زارعی یا تعداد کمی از کشاورزان اسناد دفترچه‌ای دارند که آنان از معضلات فراوانی رنج می‌برند.

معاون قوه قضائیه و رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اینکه در این اسناد نقشه زمین‌های زراعی مشخص نشده است اظهارداشت: این نقشه‌های قدیمی نقشه‌های دقیقی نیستند و در بسیاری از موارد بخاطر اختلاف مرزی باعث اختلاف میان روستاییان می شود که پرونده‌های قضایی زیادی در این موارد تشکیل شده است.

خدائیان با اشاره به مشکلات تداخلی اراضی کشاورزی و ملی اظهارداشت: همچنین پرونده‌های متعددی در دستگاه‌های قضایی تشکیل شده  و ماموران منابع طبیعی و زارعین دچار اختلافاتی هستند که لازم است در این بخش اقدامات جهادی و جدی صورت گیرد به خصوص که رهبر معظم انقلاب شعار امسال را جهش تولید اعلام کردند، رفع این مشکلات و ارایه نقشه‌های کاداستری می‌تواند نقش مهمی در این باره ایفا کند. 

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به فردی که در روستا می‌ماند و کشاورزی می‌کند، گفت: لازم است که آن فرد و آن کشاورز سندی در اختیار داشته باشد و از آن استفاده کند و مرز دقیق آن مشخص و نقشه آن در سند وجود داشته باشد.

وی براین باور است که رفع این مشکل احتیاج به همکاری جهادی بخش‌های مختلف از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان امور اراضی کشاورزی دارد.

خدائیان تصریح کرد: براساس این تفاهم‌نامه اراضی کشاورزی ترسیم و کشاورزان با داشتن تاییدیه امور اراضی به سازمان ثبت و اسناد معرفی می‌شوند و بر اساس نقشه‌های تایید شده تعویض نقشه صورت می‌گیرد .

وی اظهارداشت: تهیه نقشه کاداستر برای همیشه به درگیری و اختلافات پایان می‌دهد.   

رییس سازمان ثبت اسناد املاک کشور شعار سال با عنوان جهش تولید را از سوی مقام معظم رهبری مورد توجه قرار داد و گفت: این اقدام هم می‌تواند بر مبنای شعار سال یعنی جهش تولید برای کشاورزان باشد و نقشه‌های کاداستری کشاورزان در اختیار آنان قرار گیرد که موجب تسریع و تسهیل امور می شود.

وی با اشاره به اینکه اکنون به دستگاه‌ها و ماهواره‌هایی مجهز هستیم که اراضی کشاورزی را به طور کامل مشخص می‌کند، افزود: این ماهواره‌ها و دستگاه‌ها حدود اراضی کشاورزی را مشخص می‌کند.

خدائیان اضافه کرد: با این تفاهم نامه مشکل نقشه‌های قدیمی اراضی کشاورزی مرتفع می‌شود به طوری که این نقشه‌های کاداستری نقش مهمی در پایان دادن به اختلافات کشاورزان و سازمان‌های مربوطه دارد و یک اقدام مهم در راستای تحقق شعار سال است.

براساس این گزارش، ‎این تفاهم نامه مشترک میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ثبت و اسناد کشور و با توجه به اهمیت و نقش صدور اسناد مالکیت حدنگار اراضی کشاورزی در کاهش دعاوی و تسهیل سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و همچنین فراهم کردن زمینه نظارت و کنترل بر تولید محصولات کشاورزی و اجرای الگوی کشت در کشور، در اجرای قوانین مربوطه از قبیل اصلاح قانون تعاونی کردن تولید و یکپارچه شدن اراضی، جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و همچنین قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر برای تسریع و تسهیل در انجام این امور منعقد شد.

 اجرای ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و تثبیت محدوده اراضی ملی و غیر ملی از دیگر اهداف این تفاهمنامه است.

برای صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی بهره برداران ابتدا اختلافات موجود در محدوده اراضی مورد بهره‌برداری اشخاص و دولت حل و فصل و حدود اراضی ملی و غیر ملی تصویب شود، پس از اجرای مقررات ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارسال مصوبه و نقشه حدنگار مورد تایید کمیسیون رفع تداخلات اداره ثبت اسناد و املاک بر اساس مصوبه و نقشه مذکور نسبت به اصلاح سوابق ثبتی و اسناد مالکیت پلاک مورد نظر و تثبیت حدود اراضی ملی و غیر ملی مطابق مستندات مربوطه اقدام می‌نماید.

در بخش دیگری از این تفاهم نامه به تهیه نقشه حدنگار اراضی کشاورزی و جمع آوری اطلاعات بهره برداران در محدوده تثبیت شده غیرملی پلاک اشاره شده است که پس از صدور رای کمیسیون رفع تداخلات استان و انعکاس آن در سوابق ثبتی پلاک و تثبیت حدود اراضی ملی و غیر ملی، سازمان امور اراضی کشور با انتخاب مشاور نسبت به تهیه نقشه حدنگار دارای مختصات utm و منطبق بر سامانه شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یا تاییدیه سازمان نقشه برداری کشور اقدام و همزمان مشخصات اشخاص بهره بردار را مستند به سوابق اجرایی قوانین مربوطه تهیه می‌کند.

در بخشی دیگر از این تفاهم نامه آمده است با توجه به اجرای قانون حدنگار اراضی کشاورزی و تعویض اسناد مالکیت دفترچه‌ای به منظور اطلاع رسانی لازم به مردم و توجه به حفظ کاربری اراضی کشاورزی، در اسناد مالکیت اراضی کشاورزی و کاداستری عبارت «کاربری کشاورزی» چاپ شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: عباس کشاورز سرمایه گذاری جهاد کشاورزی نقشه کاداستر کشاورزان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور وزارت جهاد کشاورزی اراضی ملی و غیر ملی صدور اسناد مالکیت کشاورزی و سازمان اراضی کشاورزی تفاهم نامه حدود اراضی امور اراضی تهیه نقشه دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۷۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور اسناد مالکیت پنج تالاب و ۲ رودخانه خوزستان

حسن بابایی   بیان کرد: اسناد مالکیت حدنگاری تالاب بین المللی «شادگان»،«هور العظیم»، «بن دون»، «میانگران» و «شیمبار»، رودخانه های «کرخه» و«شاوور» و ۲۷۹ سند مربوط به شهرک‌های صنعتی و ۲۹۵ سند مالکیت کوی مدرس اهواز بعد از ۷۰ سال و سند بزرگترین موقوفه کشور به دستگاه‌های متولی تحویل داده شد.

وی گفت: اسناد مالکیت بستر و حریم ۲ رودخانه بزرگ و مهم کشور که بالغ بر ۱۱ قطعه سند به مساحت ۲۵ هزار هکتار در حوزه ثبتی شهرستان شوش به نام دولت صادر شده است.

بابایی افزود: همچنین سند مالکیت حدنگار تالاب بین المللی «شادگان» به عنوان بزرگترین تالاب کشور شامل ۶۲ پلاک ثبتی در مجموع ۲۷۲ هکتار و تالاب «هورالعظیم» به عنوان بزرگترین تالاب مرزی کشور در ۱۰۹ هکتار در راستای حفظ و جلوگیری از تغییر کاربری طی فرآیندی پیچیده و با حمایت رییس کل دادگستری خوزستان صادر شد.

رییس ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: همچنین اسناد پنج تالاب به مساحت مساحت ۳۸۶ هزار هکتار که از زیستگاه‌های مهم حیات وحش ایران با گونه های مختلف گیاهی و جانوری است صادر و تحویل داده شد.

بابایی با اشاره به صدور ۵۴۱ سند مالکیت مربوط به شهرک‌های صنعتی اهواز، سوسنگرد، بهبهان، آبادان، باغملک، شوشتر و آغاجاری ادامه داد: مجموع مساحت این اراضی ۲۷۹ هکتار است که در راستای تحقق شعار سال و فراهم کردن بستر و زیرساخت‌های لازم برای توسعه تولید و اشتغال‌زایی به شرکت شهرک های صنعتی استان خوزستان تحویل داده شد.

رییس ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه اسناد بزرگترین موقوفه کشور بعد از سال‌ها انتظار صادر شد گفت: ۲۴۱ سند مالکیت به مساحت ۶۶ هزار هکتار مربوط به اراضی وقفی شهرستان‌های رامشیر و ماهشهر با حمایت دادگستری خوزستان و اداره کل ثبت اسناد و املاک استان با رفع اختلافات بین ادارات اوقاف و منابع طبیعی صادر شد.

رفع مشکلات مالکیتی و صدور اسناد « کوی مدرس» اهواز بعد از ۷۰ سال

رییس سازمان ثبت در ادامه با اشاره به صدور ۲۹۵ سند مربوط به «کوی مدرس» در اهواز گفت: در دولت مردمی سیزدهم اسناد مالکیت این منطقه صادر شد و مردم بعد از ۷۰ سال انتظار به خواسته خود رسیدند.

بابایی اظهار کرد: تثبیت مالکیت این منطقه بعد از رفع بخش عمده‌ای از مشکلات مالکیتی بین دستگاه‌های مختلف و شهرداری انجام شد.

رییس کل دادگستری خوزستان نیز در این نشست افزود: اعتبار دادن به معاملات عادی و غیر رسمی موجب تهدید و تزلزل مالکیت اموال غیرمنقول می‌شود و ترویج ثبت رسمی و اقدامات مؤثر سازمان ثبت به عنوان یکی از سازمان‌های حاکمیتی زیر نظر قوه قضائیه تاثیر به سزایی در آرامش روانی مردم و امنیت مالکیت‌ها در جامعه دارد.

علی دهقانی ادامه داد: بیش از ۹۹ درصد از اراضی ملی استان حدنگاری و سنددار شده است و ۱۷ واحد از ۲۳ واحد ثبتی استان، اراضی ملی به صورت ۱۰۰ درصدی تثبیت و اسناد آنها صادر شده است.

مدیر کل ثبت اسناد و املاک خوزستان نیز بیان کرد: از مجموع یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خوزستان، یک میلیون و ۲۳ هزار هکتار معادل ۶۹ درصد آن حدنگاری و منجر به صدور سند شده است.

زمان خوب تاکید کرد: تاکید دولت و سازمان قوه قضائیه بر صدور اسناد مالکیتی در رفع تخلف زمین خواری و رسمین بخشیدن به معاملات بسیار موثر است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • بیش از هزار و ۲۰۰ سندمالکیت‌زراعی در اشنویه صادر شد
  • پیگیری ترک فعل دستگاه‌ها در حوزه حدنگاری کرمان
  • بیش از ۹۹ درصد از اراضی ملی تثبیت شدند
  • صدور بیش از یکهزار و 200 سند مالکیت زراعی سال گذشته در اشنویه
  • حدنگاری اراضی کشاورزی ۶ واحد ثبتی خوزستان
  • صدور اسناد مالکیت پنج تالاب و ۲ رودخانه خوزستان
  • حد نگاری اراضی ملی سیرجان
  • صدور ۱۲۴۰ سند مالکیت زراعی در سال گذشته
  • ترک فعل دستگاه‌ها در حوزه حدنگاری بدون اغماض پیگیری می‌شود
  • بیش از 1200 سند مالکیت زراعی در اشنویه صادر شده است