Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@02:32:06 GMT

کرونا دست درازی به حریم خصوصی را تا کجا می برد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۸۲۰۸

کرونا دست درازی به حریم خصوصی را تا کجا می برد؟

خبرگزاری فرانسه با اعلام این خبر اضافه کرد که، ‌ اطلاعات مربوط به رفت و آمد کاربران در ۱۳۱ کشور روی یک وب سایت ویژه قرار می‌گیرد و جهت‌های تردد کاربران به نسبت وضعیت جغرافیایی ترسیم می‌شود.

در متنی که به امضای «ین فیتزپاتریک» رئیس گوگل مپ و «کارن دسالوو» مدیر ارشد سلامت این شرکت رسیده، آمده است: این جهت‌ها، درصد افزایش یا کاهش بازدید از اماکنی چون پارک‌ها، فروشگاه‌ها، منازل و مکان‌های کاری را نشان می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما صرف نظر از آنچه که در متن رئیس گوگل و مدیر ارشد سلامت این غول فناوری آمده است، موارد تکان دهنده‌ای نیز در ورای این تصمیم وجود دارد که نیازمند تاملی عمیق در این زمینه است.

در روزهای سختی که جهان در یک همه گیری ویروسی مرگ بار قرار گرفته و نیمی از دنیا در قرنطینه بسر می‌برد،  آنچه که بیش از همه موجب نگرانی شده است، دسترسی آسان و قانونمند! دولت‌ها به اطلاعات اشخاص و حریم خصوصی افراد می‌باشد که این امکان را به برخی دولت‌ها و نهادهای امنیتی وابسته به آنان خواهد داد تا از طریق فضای مجازی دست درازی بیشتری به زندگی و حریم خصوصی افراد جوامع مختلف کنند.

چندی پیش شرکت گوگل اعلام کرد که برای تسهیل مطالعه درباره الگوهای انتقال ویروس کرونا و با هدف مقابله شیوع بیشتر این ویروس مهلک، موقعیت مکانی و داده‌های ترافیکی افراد را در اختیار دولت‌ها قرار خواهد داد.

گوشی‌های هوشمند ابزار این دسترسی برای دولت‌ها خواهند بود که گوگل و سایر غول‌های فناوری جهان به راحتی و از طریق آن‌ها موقعیت افراد را در جوامع مختلف ردیابی کرده و اطلاعات مربوط به آن‌ها را نیز در اختیار نهادهای امنیتی قرار می‌دهند.

بر اساس اطلاعات مندرج در سایت جان هاپکینز (Resource Center - Johns Hopkins Coronavirus) ویروس کرونا (سارس - سی او وی – ۲) و بیماری مربوط به آن (کووید ۱۹) جان بیش از ۱۳۰ هزار انسان را گرفته و موجب مرگ آن‌ها شده است.

این آمار بیانگر آن است که برغم اینکه متاسفانه مدرکی در دست نیست که بتوان با استناد برآن به قاطعیت گفت که شیوع بیماری تحت کنترل درآمده، برخی از سازمان‌های بین المللی و نیز دولت‌ها خودسرانه تلاش گسترده‌ای را آغاز کرده‌اند تا با ایجاد یک فضای امنیتی یکپارچه و با استفاده از ترس جهانی، کره خاکی را بیش از گذشته در کنترل اطلاعاتی خود قرار دهند.   

برخی از منابع رسانه‌ای اعلام کرده اند که این تجربه یعنی بهره برداری از اطلاعات شخصی افراد در کره جنوبی و سرزمین‌های اشغالی که در کنترل رژیم صهیونیستی قرار دارد، پیش از این و با استفاده از داده‌های تلفن همراه که از طریق شرکت‌هایی مانند گوگل در اختیار آن‌ها قرار داده شده، اقدامات گسترده‌ای را علیه حریم خصوصی افراد با هدف ردیابی شیوع ویروس کرونا انجام داده‌اند.

بر اساس برخی یافته این دسته از دولت ها و به طور عموم نهادهای امنیتی وابسته به آن‌ها در سطح جهان توانسته‌اند آرام آرام با استفاده از فضای ترس و وحشتی که کرونا در جوامع مختلف ایجاد کرده، حریم خصوصی افراد جامعه را نقض کرده و با استفاده از فناوری هوش مصنوعی و داده‌هایی که در اختیارشان قرار داده می‌شود، مداخلات بی‌سابقه‌ای را در زندگی بشر داشته باشند.

هر چند سازمان‌های حقوق بشر خطرهای ناشی از این اقدامات را متوجه شده‌اند و جسته گریخته تلاش‌هایی را نیز برای متوقف کردن این اقدامات انجام داده‌اند، اما باید در نظر داشت که این اقدامات نه تنها نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت، بلکه زمینه‌ای را نیز فراهم خواهد ساخت تا دولت‌ها اقدامات سخت گیرانه‌تری را در پیش بگیرند.

سازمان عفو بین الملل به تازگی در اطلاعیه‌ای هشدار داد که همانگونه که مقابله با بیماری‌های همه گیر و تلاش برای حفظ سلامت آحاد مردم از وظایف اصلی دولت‌ها بشمار می‌رود، به همان‌اندازه موضوعات دیگر از جمله حفظ حریم خصوصی و رفع تبعیض‌های بهداشتی نیز ضروری و لازم است.

حریم خصوصی یک حقوق اساسی انسانی است که در اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل نیز به رسمیت شناخته شده است و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که در بسیاری از معاهدات بین المللی و منطقه‌ای به آن اشاره شده نیز نباید مورد غفلت واقع شود.
برای مثال سازمان جهانی و غیر دولتی حقوق دیجیتال (AccessNow ) در تازه‌ترین گزارش خود عنوان کرده که «متاسفانه برخی از دولت‌ها از قوانین بهداشتی برای امنیتی کردن فضای جامعه خود سوء استفاده می‌کنند و اساسا با استفاده از ابزار سرکوب، تلاش می‌کنند تا موجبات دستیابی به حریم خصوصی افراد را فراهم سازند» . درحالی که تمام پروتکل‌های جهانی همواره بر حفظ اطلاعات شخصی افراد تاکید می‌کنند.

البته واضح است که برای کنترل بیماری کووید ۱۹ دولت‌ها حق داشته باشند که شرایط اضطراری اعلام کرده و افراد را برای حفظ سلامتی جامعه کنترل کنند، اما نگرانی زمانی بیشتر می‌شود که احیانا برخی دولت‌ها بخواهند و یا تلاش کنند که این اقدامات را برای مدت طولانی و زمانی نامعلوم ادامه دهند.

البته بسیاری از دولت‌ها تلاش کرده‌اند که این نگرانی را رفع کنند. برای مثال دولت انگلیس که مجوز بررسی اطلاعات افراد را برای کنترل ویروس کرونا به نهادهای امنیتی خود صادر کرده است، ضمن تلاش برای پنهانکاری بیشتر، این اطمینان را به مردمش داده که اطلاعات و هویتشان همواره مخفی خواهد ماند، اما باید اذعان کرد که خطر بالاتر زمانی روی خواهد داد که این اطلاعات و داده‌ها مورد حمله سایبری و دست درازی‌های فضای مجازی قرار بگیرد و در آن صورت باید گفت که بزرگترین قربانی شیوع کرونا «حریم شخصی» افراد خواهد بود که دولت ها و به خصوص دولت های مستقل باید بکوشند برای حفظ آن از هم اکنون تلاش‌های گسترده‌ای را صورت دهند.

برچسب‌ها ویروس کرونا گوشی‌های هوشمند سازمان عفو بین‌الملل پرسش از خبر گوگل پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا گوشی های هوشمند سازمان عفو بین الملل پرسش از خبر گوگل ویروس کرونا گوشی های هوشمند سازمان عفو بین الملل پرسش از خبر گوگل حریم خصوصی افراد نهادهای امنیتی ویروس کرونا دولت ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۸۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت حرکت به سمت ارز تک نرخی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، همایون سامه یح نجف آبادی با تبریک نوروز باستانی به ملت شریف ایران، نامگذاری امسال را به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر انقلاب تدبیر حکیمانه دانست و گفت: امیدواریم امسال به جهت رشد تولید در شرایط مطلوبی قرار بگیریم به نحوی که در کنار قیمت مطلوب شاهد بالا رفتن کیفیت محصولات داخلی باشیم.   وی با اشاره به کمیت و کیفیت تولیدات داخلی، افزود: بسیاری از محصولات تولید شده به دلیل کمیت و کیفیت پاسخگوی نیاز مصرف کنندگان نبوده است، که این مسئله در اصل به موضوع تحریم‌ها باز می‌گردد، اگر اقتصاد از انحصار دولتی بودن خارج شود بی تردید شاهد رونق آن به واسطه حضور بخش خصوصی خواهیم بود.   عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید تولیدات به سمت تقویت بخش خصوصی پیش رود تا شاهد رشد مشارکت مردمی باشیم، افزود: مردمی شدن اقتصاد و تقویت بخش خصوصی می‌تواند بسیاری از مشکلاتی که امروز در حوزه اقتصادی با آن روبرو هستیم را کاهش دهد، دولت باید زمینه حضور مردم در اقتصاد را فراهم کند.   سامه یح نجف آبادی با بیان اینکه مباحثی همچون چند نرخی بودن ارز و کاهش تولیدات داخلی در میزان مشارکت مردم در اقتصاد تاثیر گذاشته، یادآور شد: در جهت تحقق رهنمود‌های مقام معظم رهبری اقتصاد را باید از انحصار دولت خارج کنیم و این مهم جز با تقویت بخش خصوصی و ورود مردم در اقتصاد رخ نخواهد داد.   وی با بیان اینکه سیاست تولید در کشور ما نه تنها در این دولت بلکه دولت‌های قبل خواسته و ناخواسته سرکوب شده‌اند، اظهار کرد: بسیاری از واحد‌های تولیدی بزرگ و کوچک در کشور به دلیل تحریم‌ها تعطیل شده‌اند، سیاست‌های اشتباه وارداتی در دولت نهم و دهم منجر به واردات کالا‌های نامرغوب به کشور شد و این سیاست تا به امروز ادامه داشته تا جایی که کالا‌های تولید داخل با استقبال عموم مواجه نشده است به فرض مثال بسیاری از صنایع دستی که در اصفهان به فروش می‌رسد محصول کشور چین است، چرا باید چنین اتفاقی رخ دهد؟    نماینده کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از اینکه صنایع دستی که معرف بسیاری از شهر‌های ایران است متاسفانه امروز از سایر کشور‌ها وارد می‌شود، گفت: بیکاری هنرمندان صنایع دستی در نتیجه سیاست‌های نادرستی بوده است که ما شاهد آن بودیم، برای جبران چنین مسائلی باید مسیر بسیاری طی شود در چنین شرایطی انتخاب شعار سال از سوی مقام معظم رهبری یعنی هشدار به تمام مسئولانی که نسبت به این مهم بی توجه بودند.    سامح یح نجف آبادی با بیان اینکه مقام معظم رهبری چندین سال است در خصوص رشد تولیدات داخلی به واسطه مردم به مسئولان هشدار می‌دهد، اظهار کرد: در چند سال اخیر نامگذاری سال‌ها با رشد تولید عجین شده است، باید این نامگذاری‌ها از قالب و چارچوب شعار خارج شده و در عمل خود را نشان دهد، مسئولان اجرایی شعار سال را از قالب سخنرانی‌ها، برگزاری سمینار‌ها و نمایش آن در بیلبورد‌های شهر خارج کنند و آن را در قالب عمل نشان دهند.

دیگر خبرها

  • بانک‌ها به جای اعطای تسهیلات مسکن، تجارت می‌کنند
  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • دو ماهواره بخش خصوصی آماده پرتاب هستند
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • یوتیوب یک مجرم را به دام انداخت!
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!
  • گوگل چه چیز درباره ما می‌داند؟
  • ردیابی یک مجرم از طریق یوتیوب
  • به روز رسانی زیرساخت های مرکز ملی تبادل اطلاعات در سال ۱۴۰۳
  • ضرورت حرکت به سمت ارز تک نرخی