Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@08:54:30 GMT

‏چالش‌های یارانه کمک معیشتی در روزگار کرونا

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۸۸۸۳

در سایه اکثر تحولات سیاسی و اقتصادی جهان، انرژی همیشه نقش مهمی ایفا کرده است. در ایران نیز از موضوعات پرتکرار حوزه اقتصاد انرژی بحث سوبسید فرآورده‌های نفتی است که از چند دهه پیش با فراز و فرودهایی همیشه مطرح بوده و تاکنون ادامه یافته است، تا جایی که در نیمه دوم سال ۹۸ و بعد از حدود ۴ سال ثابت بودن بهای سوخت، مجدداً قیمت بنزین دو نرخی و افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از اهداف تغییر قیمت بنزین در سال گذشته پیشگیری از قاچاق سوخت، کنترل و بهینه سازی مصرف و افزایش  صادرات این فراورده نفتی، کاهش آلودگی هوا و اختصاص منابع حاصل از مدیریت مصرف به مردم به ویژه اقشار ضعیف و کم‌درآمد به صورت مستقیم و به طبع آن کاهش سوبسید در بخش انرژی عنوان شد.

با آغاز سهمیه بندی مجدد بنزین از بامداد جمعه ۲۴ آباه ماه ۹۸، قیمت این فرآورده نفتی به صورت سهمیه‌ای (۶۰ لیتر ماهانه برای خودروهای شخصی) در هر لیتر ۱۵۰۰ تومان و به صورت آزاد ۳۰۰۰ تومان تعیین شد.

همزمان با تغییر قیمت فرآورده های نفتی، رییس دولت از اجرای طرح یارانه کمک معیشتی با هدف بازگرداندن تمام عواید حاصل از افزایش قیمت بنزین به مردم خبر داد. در این رابطه محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز اعلام کرد که منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین، به خانوارها پرداخت و تمام ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد سالیانه برآوردی ناشی از افزایش قیمت بنزین بین ۱۷ تا ۱۹ میلیون خانوار هدف توزیع می‌شود.

ساختار یارانه کمک معیشتی برخلاف یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی که رقمی ثابت برای هر نفر است، به تناسب بعد خانوار توزیع می شود؛ به طوری که برای خانوارهای تک‌نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهارنفره ۱۷۲ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان واریز انجام می‌شود.

منابع طرح یارانه کمک معیشتی بنزین از کدام محل تامین می شود؟

از زمان افزایش قیمت بنزین در آبان ماه ۹۸ تاکنون در پنج مرحله یارانه کمک معیشتی به واجدین شرایط این طرح پرداخت شده است. در پرداخت‌های صورت گرفته به مشمولین یارانه بنزینی، منابع لازم برای تامین ماهیانه حدود ۲۷۰۰ الی ۲۸۰۰ میلیارد تومان از محل تفاوت قیمت بنزین آزاد پیش بینی شده و ماهیانه این مبلغ بین حدود ۶۰ میلیون نفر توزیع شده است. هر چند که از زمان ابتدا نشانه‌های عددی از کسری بودجه در اجرای این طرح نمایان بود که در تصویر زیر نیز مقداری‌ از نابرابری در منابع و هزینه‌ها مشاهده می‌شود:   

اما در حال حاضر و با توجه به شرایط حاصل از آثار همه‌گیری ویروس کرونا در کشور و کاهش قابل توجه فروش فرآورده‌های نفتی بویژه بنزین به عنوان منبع اصلی تامین نقدینگی طرح یارانه کمک معیشتی تکلیف دولت در قبال این طرح چه خواهد بود؟

بعد از اعلام همه‌گیری ویروس کرونا از اوایل اسفند ماه در ایران، مصرف فرآورده‌های نفتی به جهت محدودیت در ترددها، مانند دیگر کشورهای درگیر در این بحران با کاهش مستمر مواجه شده، به طوری که به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران میانگین مصرف بنزین در اسفند ماه ۱۳۹۸ به کمتر از هفتاد میلیون لیتر در روز رسید و در نیمه اول فروردین ماه ۱۳۹۹ نیز میانگین مصرف ۵۰ میلیون لیتر در روز کاهش یافته است. لذا با تداوم طرح فاصله‌گذاری اجتماعی برای کنترل بیماری کرونا و ادامه محدودیت تردد در نیمه دوم فروردین ماه نیز فروش  و مصرف روزانه در محدوده ۵۰ میلیون لیتر پیش بینی شده و دولت در تامین نقدینگی از محل فروش بنزین جهت پرداخت یارانه کمک معیشتی با کسری منابع مواجه خواهد بود و لازم است مسئولین مربوط در دولت راهکارهای جایگزین خود را جهت تامین این کسری اعلام کنند. هر چند که از منظر نگارنده دو راهکار برای این چالش متصور است: یکی استفاده از منابع بسته اقتصادی دولت برای مقابله با کرونا و دیگری کاهش تعداد یارانه بگیران کمک معیشتی.      

*کارشناس ارشد حوزه انرژی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بنزین سهمیه بندی بنزین صنعت نفت حمیدرضا صالحی نفت و انرژی کمک معیشتی شیوع کرونا تاثیر اقتصادی کرونا یارانه کرونا یارانه کمک معیشتی فرآورده های نفتی هزار تومان قیمت بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۸۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رووی دی اکس5 ؛ هر 1300 کیلومتر به پمپ بنزین سر بزنید! (+تصاویر)

عصر ایران- گروه خودروسازی سایک چین دریافت سفارش برای محصول جدید برند رووی با نام دی اکس5 را در نمایشگاه بین المللی خودرو پکن آغاز خواهد کرد. این اولین خودرو برند مذکور است که از سیستم دی ام اچ سوپر هیبرید اختصاصی رووی استفاده خواهد کرد.

دی اکس5 در واقع نسخه شاسی بلند سدان رووی دی7 محسوب می شود. این رووی با لوگوی تغییر یافته و برند ام جی نیز امکان حضور در برخی بازارها را دارد.

سیستم هیبرید دی ام اچ در واقع به مفهوم زیرساخت لازم برای نصب و فعالیت انجین احتراقی و موتور الکتریکی است. ترکیبی از تپنده 1.5 لیتری توربو و تک موتور الکتریکی که بخش اول این ترکیب به عنوان ژنراتور باتری عمل می کند و برد حرکتی در سیکل ترکیبی را به 1300 کیلومتر(با باتری 21.4 کیلووات ساعت) می رساند. برد حرکتی در حالت الکتریکی خالص حدود 135 کیلومتر محاسبه شده است.

خروجی انجین 1.5 لیتری 147 اسب بخار است. در تریم پایه از باتری 11.1 کیلووات ساعت و موتور الکتریکی 194 اسب بخاری استفاده شده است. در تریم پرچمدار باتری 21.4 کیلووات ساعت و موتور 205  اسب بخاری استفاده شده است.

شاخص صفر تا 100 کیلومتر برابر با 6.9 ثانیه و متوسط مصرف سوخت 1.27 لیتر برای 100 کیلومتر رانندگی محاسبه شده اما زمانی که میزان شارژ باتری در کمترین حد خود باشد، میزان مصرف سوخت ژنراتور به 5.25 لیتر در هر 100 کیلومتر افزایش خواهد داشت.

رووی دی اکس5 از رینگ های آلومینیومی 19 اینچی استفاده می کند که در حالت آپشن نمونه 20 اینچی نیز در دسترس مشتریان قرار می گیرد. خودرو از منظر ابعاد برابر با 4700 میلیمتر در طول، 1890 میلیمتر در عرض و 1664 میلیمتر در ارتفاع توسعه یافته است. فاصله بین محورها نیز 2765 میلیمتر است.

فضای کابین طراحی ساده ای دارد و مهمترین رویداد آن به 24.6 اینچ نمایشگر در قابی یکپارچه مربوط می شود که روی کنسول اصلی جلو جانمایی شده است.

رووی دی اکس5 کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رووی وال؛ نهنگ لوکس چینی! (+عکس)

دیگر خبرها

  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • روزگار بحرانی یاران صیادمنش: 9 بازی 3 امتیاز
  • در هنگام سوخت گیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنید
  • افتتاح جایگاه پمپ بنزین در جاده دهدشت به پاتاوه
  • نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت
  • رووی دی اکس5 ؛ هر 1300 کیلومتر به پمپ بنزین سر بزنید! (+تصاویر)