Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود بارندگی‌های نوروزی در خراسان جنوبی اما همچنان خشکسالی در استان حاکم است و ۶۸ درصد ظرفیت سدهای خراسان جنوبی همچنان خالی است. ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۳ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، نوروز امسال را مردم خراسان جنوبی در برخی نقاط با بارش باران و سیلاب آغاز کردند، بارش‌هایی که به دلیل فقر خاک با اندک بارشی تبدیل به سیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آری غصه تلخ خشکسالی در خراسان جنوبی همچنان ادامه دارد چراکه به گفته کارشناسان بررسی شاخص‌های خشکسالی نشان‌دهنده تداوم شرایط خشکسالی در استان است.

تب تند خشک‌سالی سال‌هاست که در استان خراسان جنوبی فروکش نکرده و هر سال داغی بر عطش چشمه‌ها و قنات‌ها و چاه‌ها افزوده است.

خراسان رضوی| سایه سنگین کم‌آبی بر روستاهای سبزوار؛ 57 روستا با کم آبی دست و پنجه نرم می‌کنندشیرین کردن آب دریا چقدر می‌تواند مشکل کم آبی را در کشور بر طرف کند؟طرح سند سازگاری با شرایط کم آبی به صورت پایلوت در خراسان جنوبی اجرا می شود

اما امسال بعد از سال‌ها خشکسالی قطرات باران‌های بهاری غبار ناامیدی را از زمین‌های خشک کشاورزان پاک و دوباره روزنه‌ امید را در دل آن‌ها زنده کرد. هر چند بارندگی‌های خوب امسال در استان سبب شد تا بعد از سال‌ها بهار به خطه خشک کویری بازگردد و برخی از سدها و رودخانه‌هایی که سال‌ها خشک‌شده بودند دوباره جریان پیدا کنند اما خشکسالی‌های مدام شیره جان سفره‌های زیرزمینی را گرفته و درمان این زخم‌ها سال‌ها زمان نیاز دارد.

خراسان جنوبی با 151 هزار کیلومتر مربع مساحت سومین استان پهناور کشور پس از سیستان و بلوچستان و کرمان است که کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی متوالی این منطقه را با مشکلاتی از جمله افت شدید سطح سفره‌های آب زیرزمینی، فرونشست زمین و مهاجرت مواجه کرده است.

سرمازدگی و خشکسالی به 10 هزار هکتار اراضی گندم استان بوشهر خسارت وارد کردچهارمحال و بختیاری در رتبه‌های اول خشکسالی قرار دارد /کاهش 38 درصدی بارش بارانخشکسالی‌های 18 ساله همچنان دامنگیر خراسان جنوبی است

انتقال آب به این استان یکی از گزینه‌های جدی مقابله با بحران کم آبی است که از سوی مدیریت استان در دست پیگیری است.

خراسان جنوبی همچنان در وضعیت کم آبی قرار دارد

حسین امامی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: از آغاز سال تاکنون بارندگی‌های خوبی در استان شده اما جبران خشکسالی‌های 20 ساله نشده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی معتقد است این بارش‌ها، کم آبی را در استان جبران نمی‌کند و شهروندان باید در مصرف آب مدیریت لازم را داشته باشند.

امامی افزود: در سال جاری بارندگی‌های مناسبی داشتیم اما تا رسیدن به تعادل منابع آب زیرزمینی باید مدیریت مصرف را همچنان ادامه داد.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی در سال آبی جاری از نظر آمار بارندگی وضعیت بهتری نسبت به سال‌های گذشته داشته اما به طور کلی تغییر اقلیم موجب بر هم خوردن توازن بارندگی‌ها و در نتیجه رفع نشدن مشکل کم آبی در این استان شده است و مشکل خشکسالی با توجه به بارندگی‌های اخیر استان رفع نشده و این خطه همچنان در وضعیت کم آبی قرار دارد.

67 درصد ظرفیت سدهای استان خالی‌ است

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان نیز با اشاره به بارندگی‌های ابتدای سال گفت: در نوروز شاهد بارندگی‌ها و سیلاب در برخی از نقاط استان بودیم اما همچنان 67 درصد ظرفیت سدهای استان خالی است.

پورجعفر با بیان این‌که در پی بارندگی‌های اخیر با مهار شش میلیون مترمکعب روان آب در سدهای استان، حجم فعلی آب سدها به 25 میلیون مترمکعب رسید افزود: در حال حاضر هفت سد مخزنی در استان وجود دارد و با وجود بارندگی‌های اخیر هنوز بخش زیادی از این سدها خالی است و هیچ گونه مشکلی در زمینه مهار روان آب‌ها در استان نداریم.

وی با اشاره به این‌که بیشترین حجم مهار روان آب در سدهای استان در بارندگی‌های اخیر مربوط به سد دره بید و نهرین طبس بوده است گفت: 100 درصد روان آب و سیلاب‌ها در حوزه‌های منتهی به سدها مهار و وارد سد شده و شاخه‌های فرعی نیز وارد مزارع کشاورزی و بندسارها می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان افزود: در حال حال حاضر مشکلی در مهار روان آبها و سیلاب‌ها نداریم برخی از سدها در سال‌های گذشته به طور کامل خشک شده بود چون چندین سال خشکسالی را پشت سر گذاشته‌ایم و بارندگی‌های کم و آرام بیشتر در زمین نفوذ می‌کند و تبدیل به سیلاب نمی‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر تنها سد در دست احداث سد سیاهو است که 96 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سدسازی در استان در هر نقطه‌ای که لازم بود ایجاد شده و دیگر برنامه‌ای برای احداث سد نداریم.

جمع‌آوری 21 میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری استان

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی نیز گفت: بارندگی‌های هفته دوم فروردین امسال، سبب جمع‌آوری 21 میلیون و 500 هزار مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی شده است.

نصرآبادی اظهار داشت: بیشترین آب جمع آوری شده در این مدت مربوط به سازه‌های آبخیزداری شهرستان‌های طبس، بشرویه، نهبندان و سرایان بوده است.

وی افزود: از آغاز سال آبی تاکنون 45 میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری استان جمع آوری و مدیریت شده و بیش از 1900 سازه آبخیزداری در خراسان جنوبی وجود دارد.

رشد 37 درصدی میانگین بارندگی در استان

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: میانگین بارندگی‌ها از ابتدای سال زراعی 98-99 میزان 122 میلیمتر است که سال زراعی گذشته میانگین بارندگی‌ها در استان 96 میلیمتر بوده که امسال رشدی 37 درصدی دارد. 

خندان‌رو افزود: بارندگی‌ها نسبت به میانگین بلند مدت نیز 35 درصد افزایش داشته و بیشترین بارندگی در قاینات و کمترین بارندگی‌ها مربوط به نهبندان است.

انتهای پیام/254/ش

R41348/P/S6,56/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خراسان جنوبی همچنان سازه های آبخیزداری بارندگی های اخیر خراسان جنوبی سدهای استان بارندگی ها جمع آوری روان آب سال ها کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۹۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک روستای زیرکوه خراسان‌جنوبی در حال تخلیه است

آفتاب‌‌نیوز :

محمد رضا غیرتی شامگاه چهارشنبه  افزود: ۵۶ خانوار این روستا در خوابگاه‌های دانش آموزی شهر آبیز اسکان داده می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه برخی سد‌ها در حال سرریز شدن است عنوان کرد: زیرساخت‌های جاده‌ای در محور‌های مختلف از جمله حاجی آباد به سمت مهمانشهر دچار آسیب شده است.

فرماندار شهرستان زیرکوه با اشاره به آبگرفتگی برخی از روستا‌ها نیز گفت: این آبگرفتگی‌ها به دام روستاییان و اراضی کشاورزی خسارت وارد کرده است.

وی بیان کرد: همچنین برخی از منازل روستایی هم دچار آبگرفتگی شده که نیرو‌های هلال احمر در حال تخلیه آب هستند.

غیرتی گفت: اینک اسکان اضطراری در سطح روستا‌ها نداشته ایم، ولی نیرو‌های هلال احمر آمادگی لازم دارند.

وی تاکید کرد:راه‌های حاجی آباد به مهمان‌شهر بسته، نیرو‌های امنیتی مستقر شده اند و اجازه تردد نمی‌دهند.

بارندگی‌های شدیدی امروز نقاط مختلف استان خراسان جنوبی را در برگرفته و تمامی نیرو‌های امداد و نجات در آماده باش کامل هستند.

هواشناسی خراسان جنوبی امروز هشدار سطح نارنجی صادر و پیش بینی کرده که بارندگی‌ها تا جمعه ادامه داشته باشد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • فیلم/ هواشناسی؛ بارندگی در کرمان شدید است؛ مردم خراسان جنوبی منتظر بارش‌های سیل‌آسا باشند
  • تمام نیروها در حال خدمت‌رسانی هستند
  • یک روستای زیرکوه خراسان‌جنوبی در حال تخلیه است
  • تداوم بارندگی‌ها در استان خراسان جنوبی
  • بارندگی ها در خراسان جنوبی ادامه دارد
  • این سد از بروز فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان جلوگیری کرد
  • خسارت ۱۴۵ میلیارد تومانی بارندگی به کشاورزی خراسان جنوبی
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی 
  • خشکسالی در کمین این استان‌ها
  • خوب و بد وضعیت بارندگی در کشور/ افزایش و کاهش۱۶ درصدی بارش ها