Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@06:53:05 GMT

آخرین وضعیت مرزهای کشور

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۱۱۳۶

سخنگوی گمرک ایران ضمن تشریح آخرین وضعیت مرزهای زمینی کشور گفت: امروز عراق در مورد مرز مهران تصمیم می گیرد و احتمال دارد دولت عراق از طریق این مرز، واردات مواد غذایی از ایران را بپذیرد. ناطقان: روح الله لطیفی  اظهار داشت: کامیون‌های ایرانی حامل سوخت که یک هفته درمرزهای اقلیم کردستان متوقف شده بودند، با هماهنگی کنسولگری ایران در سلیمانیه مشکلشان حل شد و با انتقال سوخت به تانکرهای عراقی توانستند محموله را تحویل دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روند تجاری در مرز دوغارون کند شد

سخنگوی گمرک ایران افزود: فعلا به سایر گمرکات اعلام شده که به دلیل کمبود کامیون افغانستانی در مرز دوغارون مشکل خواهیم داشت؛ گمرکات کالاهای تجاری را با کامیون های صادرکننده که شرایط خروج (پروانه خروج موقت و ویزای معتبر) برای رانندگان را دارا باشند. کامیون های ایرانی در مرز تخلیه و بارگیری می شوند ولی وقتی از آن طرف کامیون نیاید نمی‌توان بار را تحویل طرف افغان داد. به طور کلی فعلا روند تجاری در مرز دوغارون کند شده است.

امروز عراق در مورد مرز مهران تصمیم می‌گیرد

وی ادامه داد: امروز منتظریم که دولت عراق برای وضعیت مرز مهران تصمیم بگیرد و احتمال دارد دولت عراق از طریق این مرز مواد غذایی و اقلام بهداشتی همچون شوینده‌ها، تاید و وایتکس و … را بپذیرد زیرا به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌ها دچار کمبود در این مواد شده‌اند.

تردد شناورهای بزرگ به امارات

لطیفی با بیان اینکه هم اکنون شناورهای تجاری کانتینری بزرگ به کشور امارات تردد دارند، اظهار داشت: بار تجارت از قبل روی لنج‌ها بود همچون بنادر بوشهر، هرمزگان (غیر از بنادر شهید رجایی و شهید باهنر) و خوزستان که عمده فعالیتشان با لنج بود که در حال حاضر نمی‌توانند به سمت امارات بار ببرند. فعلاً شناورهای بزرگ تجاری مشکلی برای تردد ندارند.

احتمال کاهش محدودیت‌ها با کویت

وی افزود: همچنین طبق شنیده‌ها، احتمالاً کشور کویت به دلیل نیازی که به مواد غذایی و بعضی اقلام دارند، محدودیت‌هایش را به روی ایران کم کند و برخی از اقلام را بپذیرد.

سخنگوی گمرک ایران گفت: مرز نخجوان به صورت ترانشیپ و برای ورود محدود صادرات باز است. به کشور آذربایجان با شیوه ترانشیپ صادرات داریم. به کشور روسیه نیز از طریق دریایی و زمینی و ریلی از مسیر آذربایجان ترانزیت کالا داریم.

وی افزود: از مسیر دریایی مثل بندر انزلی، آستارا، کاسپین، امیرآباد و نوشهر به روسیه و آذربایجان واردات و صادرات داریم.

مرزها با پاکستان بسته است

لطیفی افزود: یک مسیر جدید از هرمزگان به عمان برای صادرات مواد غذایی بازگشایی شده است. به کشور قطر نیز فقط شناورهای فلزی یخچال دار اجازه ورود دارند. تجارت با کشور ارمنستان هم محدود است. مرزها با کشور پاکستان بسته است.

لطیفی ادامه داد: ارتباط با کشور ترکمنستان از مسیر ریلی سرخس باز است و کالاهای فاسد نشدنی از آن مسیر وارد این کشور می‌شوند و در آنجا به دلیل اینکه عرض راه آهن در کشورهای آسیای میانه با ایران فرق دارد در مرز لوکوموتیو تغییر می‌کند و جا به جایی کالا صورت می‌گیرد.

سخنگوی گمرک ایران افزود: همچنین رایزنی‌هایی با راه آهن جمهوری اسلامی ایران شده است تا مسیر ریلی اینچه‌برون بازگشایی شود. در حال حاضر راه آهن ایران، وزارت امور خارجه و سفارت ایران در حال تلاش برای بازگشایی جهت ارسال کالا از این مسیر به ترکمنستان هستند، اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی ادامه داد: طبق توافقی که شده، به ترکیه از مسیر ریلی رازی به صورت روزانه واردات و صادرات داریم.

لطیفی با بیان اینکه بنادر اصلی کشور فعال هستند، گفت: بندر امام خمینی، بندر شهید رجایی، بندر شهید باهنر، بندر بوشهر و بندر چابهار، هم در حوزه ترانزیت و هم واردات و صادرات کالاهای تجاری فعال هستند و حتی بنادری مثل خارک و عسلویه نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

نام کشور
    وضعیت تجارت     مسیر انجام
عراق     تجارت برقرار است     از طریق اقلیم کردستان / در مورد بازگشایی مرز مهران امروز تصمیم گیری می‌شود
ترکیه     تجارت برقرار است     ازطریق مسیر ریلی رازی
افغانستان     تجارت برقرار است     از طریق مرز ماهیرود و میلک / عدم صدور ویزا برای رانندگان افغان در مرز دوغارون، تجارت را مشکل ساز شده است.
کویت     نامشخص     احتمال کاهش محدودیت‌ها به دلیل نیاز کویت به مواد غذایی
پاکستان     تجارت متوقف است     -
قطر     تجارت برقرار است     از طریق شناورهای فلزی یخچال دار
امارات     تجارت محدود است     از طریق شناورهای تجاری کانتینری بزرگ
عمان     تجارت برقرار است     از طریق خط کانتینری از بندرعباس
روسیه     تجارت برقرار است     دریایی از طریق همه بنادر شمالی- زمینی ریلی
ارمنستان     تجارت محدود است     -
ترکمستان     تجارت برقرار است     از طریق مسیر ریلی سرخس
جمهوری آذربایجان     تجارت برقرار است     از طریق زمینی- ریلی و دریایی


منبع: مهر برچسب ها: مرز ، کشور ، ناطقان ، گمرک

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مرز کشور ناطقان گمرک تجارت برقرار مرز دوغارون مواد غذایی گمرک ایران محدودیت ها مسیر ریلی مرز مهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۱۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به حدود ۵ میلیون دلار رسید

 معاون امور بازرگانی توسعه و تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان صادرات صورت گرفته از طریق گمرکات کردستان یک هزار و ۱۰۲ تن معادل با ۵۱۸ میلیون دلار بود و میزان صادرات صورت گرفته از طریق سایر گمرکات نیز ۴۹۱ هزار تن معادل ۳۱۳ میلیون دلار بوده است.

طه سمیعی به میزان واردات ثبت سفارش شده از طریق گمرکات کردستان اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۲ میزان واردات ۳۳ هزار و ۶۰۰ تن معادل با ۳۶۳ میلیون دلار بوده است.

وی اظهار کرد: همچنین حجم ترانزیت صورت گرفته در سال گذشته از طریق گمرکات کردستان ۲ هزار و ۵۹۶ تن بوده که ۳ هزار و ۷۸۴ میلیون دلار ارزش داشته است.

سمیعی جمع کل مبادلات تجارت خارجی در سال ۱۴۰۲ را ۴ هزار و ۲۲۳ تن عنوان کرد و ادامه داد: ارزش دلاری این میزان مبادله ۴ هزار و ۹۷۸ میلیون دلار بوده است.

وی هدف صادراتی تعیین شده برای سال گذشته را ۴۸۸ میلیون دلار عنوان کرد و یادآور شد: عملکرد ۱۲ ماهه این حوزه در سال گذشته نشان از تحقق ۱۰۶ درصدی مبادلات تجارت خارجی دارد.

معاون امور بازرگانی توسعه و تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: مهمترین اقلام صادراتی از طریق گمرکات کردستان تخم خوراکی ماکیان، گوجه فرنگی زراعی، محصولات اهنی اسفنجی، تراکتور کشاورزی و سیب تازه بوده است.

سمیعی گفت: طلای خام، آلیاژ آلومینیوم کار نشده، دستگاه تهویه مطبوع ۲ تکه، قراضه و ضایعات انباره‌های سرب و قراضه و ضایعات آلومینیوم نیز از مهمترین اقلام وارداتی بوده است.

وی با بیان اینکه عراق، افغانستان، سوریه، ترکیه و هند کشور‌های عمده هدف صادراتی ایران بوده اند، اظهار کرد: عراق، چین، امارات متحده عربی، ترکیه و آلمان نیز کشور‌های عمده مبدا وارداتی کشور بوده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • تحقق ۱۰۶ درصدی مبادلات تجارت خارجی در کردستان
  • سامانه خودنویس منطبق بر قانون تجارت الکترونیک است
  • ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به حدود ۵ میلیون دلار رسید
  • ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به ۵ میلیون دلار رسید
  • امضای سند همکاری مشترک بین ایران و پاکستان زمینه‌ساز ارتقاء روابط خواهد بود
  • گسترش همکاری مرزبانان ایران و کویت در مرزهای مشترک دریایی
  • سامانه خودنویس منطبق بر قانون تجارت الکترونیک است
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • امنیت در مرزهای ایران اسلامی حاکم است