Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@23:21:55 GMT

راه‌حل مقابله با کرونا، تبدیل آن به مسأله اجتماعی است

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۱۴۰۱

راه‌حل مقابله با کرونا، تبدیل آن به مسأله اجتماعی است

سعید معیدفر در یادداشتی که پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در اختیار ایرنا قرار داد نوشت: در دانش جامعه‌شناسی، حوزه ای داریم به نام مسائل اجتماعی که به پدیده‌هایی می‌گوییم که مورد توجه عموم مردم قرار می‌گیرد و به‌شدت حائز اهمیت می‌شود. البته تعداد این مسائل اجتماعی زیاد نیست. ما در هر جامعه ای با اندک مسائل اجتماعی باید مواجه باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه ممکن است مشکلات متعددی در جامعه وجود داشته باشد، اما در بین آن مشکلات، به موضوعاتی مسئله اجتماعی می‌گوییم که تقریبا قاطبه مردم آن را مورد توجه قرار می دهند و برایشان مهم است و آن را به عنوان یک مشکل جدی تلقی می کنند.

 الآن به نظر می آید اگر بخواهیم با ویروس کرونا، که جامعه ما را به شکل گسترده درگیر کرده و فراگیر شده، مواجهه درستی داشته باشیم، یکی از کارهای جدی آن است که این مشکل به یک  مسئله اجتماعی تبدیل شود. الآن تلقی خیلی‌ها ممکن است این باشد که این موضوع، یک مسئله سلامتی و بهداشت است و امری است که چندان مهم نیست. برخی از مسئولان در ذهنشان این است که ما با یک پدیده ای روبه‌رو هستیم که اگرچه باید خیلی هم مراقب آن باشیم، اما خیلی هم مهم نیست. یا مثلا تأکید بر این است که نباید ترسید، باید امیدوار بود؛ انواع و اقسام تحلیل‌هایی که متأسفانه نمی‌گذارد این مشکل را، که می تواند واقعا خطرناک باشد و سلامتی بخش عمدهای از جامعه ما را به خطر بیندازد، جدی بگیریم.

معتقدم باید بگوییم که ما با یک مسئله و مشکل بسیار خطرناک روبه‌رو هستیم. اما این مشکل بسیار خطرناک، اگر تبدیل به مسئله اجتماعی شود به راحتی قابل حل خواهد بود. ولی اگر تبدیل به مسئله اجتماعی نشود، می‌تواند جان شاید صدها هزارنفر ایرانی را بگیرد. اگرچه یک ویروس کوچک به اصطلاح کم اهمیتی است اما در عین حال بسیار جدی باید گرفته شود.

اما برای تبدیل این موضوع به «مساله اجتماعی» چه باید کرد؟

اولاً باید بیماری کرونا را یک مشکل جدی بدانیم، یعنی مشکلی که جامعه امروز ما با آن روبه‌رو شده و از همه مشکلات دیگر جامعه ما، مهمتر است؛ هیچ چیزی به اندازه آن اهمیت ندارد. این چیزی است که ما باید اول در ذهنمان قرار دهیم. یعنی همه مردم بدانند که امروز با یک مشکل بزرگی روبه‌رو شده اند که هیچ کدام از مشکلات دیگر در مقابل آن اهمیتی ندارد.

دوم آنکه ما باید بدانیم که اگرچه این مشکل، یکی از مشکلات بزرگ ماست، اما قابل حل است. ولی اگر شما بگویید این مشکل قضا و قدر الهی است، اگر بگویید که عملا یک امر ساده و پیش پا افتاده‌ای است، اینگونه فکرکردن به معنای آن است که این تبدیل به یک مسئله اجتماعی قابل حل نیست. ما باید قبول کنیم که این مشکل اگر به صورت یک مسئله دربیاید، قابل حل است. کاری هم نداریم که توطئه است یا خیر، از کجا آمده و چه جنسی دارد. نباید به اینها کاری داشته باشیم. تصور ما باید بر این باشد که این بیماری، یک مشکل خطرناک است ولی قابل حل است و می‌توان آن را حل کرد.

سوم آنکه حل این مشکل، نیاز به همکاری یک یک مردم دارد. یعنی به هر میزانی که هرکدام از ما آن را نادیده بگیریم، بی اهمیت جلوه دهیم و غیرقابل حل بدانیم، به همان میزان این مشکل حل نخواهد شد. به اندازه یک نفر حل نمی‌شود، به اندازه ده میلیون حل نمی‌شود. امروز این مشکل در صورتی قابل حل است و می‌توان آن را حل کرد که تمام مردم برای حل آن اقدام کنند. یعنی همه جلو بیایند، همه احساس مسئولیت کنند که اگر با همدیگر همکاری کنیم می توانیم خیلی راحت این مشکل بسیار پیچیده را حل کنیم. بنابراین سومین اقدام در مواجهه با کرونا، احساس مسئولیت اجتماعی است. اینکه همه دستورهایی را که از سوی مراجع بهداشتی درمانی کشور داده میشود گوش کنیم و عمل نماییم. همچنین هرکدام از ما ضمن اینکه به این توصیه‌ها عمل می کنیم، دیگران را هم توصیه کنیم که این دستورالعمل ها را رعایت کنند که در این صورت خیلی راحت این مشکل حل خواهد شد.

برچسب‌ها ویروس کرونا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروندهٔ خبری کرونا و کسب‌وکارها: از دورکاری تا رونق آنلاین‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ویروس کرونا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئله اجتماعی قابل حل یک مسئله روبه رو یک مشکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۱۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفرتی که امروز نسبت به صهیونیست‌ها ایجاد شده، تبدیل به نقطه پایان این رژیم کودک‌کش خواهد شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های دومین روز از سفر خود به پاکستان، ظهر امروز سه‌شنبه با حضور در دانشگاه «جی‌سی‌یو» لاهور، در دیدار نخبگان علمی و فرهنگی ایالت پنجاب، ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر تاریخی، فرهنگی و زیبای لاهور، روابط دو کشور را فراتر از همسایگی، روابط دینی، فرهنگی، تمدنی و قلبی دانست که باعث پیوندی ناگسستنی بین دو ملت شده است.

رئیس جمهور دانش‌افزایی و تولید علم در مراکز علمی و دانشگاهی را برای کشور‌ها قدرت و ثروت‌آفرین و مایه اقتدار و افتخار ملت‌ها دانست و تصریح کرد: برخورداری از ایمان در کنار علم، شرط موفقیت و سعادت برای فرد و جامعه است؛ علم بدون ایمان و ایمان بدون دانش و علم ره به جایی نمی‌برد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، اقبال لاهوری را نماد و نمود یک انسان عالم و باایمان معرفی و اظهار داشت: ایشان توانست علم، ایمان، روحیه استقلال‌طلبی، عدالت‌خواهی، حق‌دوستی، انسان‌خواهی و بسیاری صفات عالی دیگر را در وجود خود تجمیع کند.

رئیس جمهور با اشاره به دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشجویان، محققان و اساتید برای تولید علم، از انحصارگرایی علمی در مغرب زمین گفت و افزود: باور داریم فکر و اندیشه ملت‌های مشرق زمین به ویژه مردم عزیز پاکستان و ملت بزرگ ایران، این توانایی را دارد که در حوزه نوآوری‌های فنی و علمی برای دنیا حرف‌های نو داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها و غربی‌ها همواره ادعای آزاداندیشی دارند، گفت:، اما آنچه در عمل می‌بینیم این است که تعداد زیادی دانشجو را فقط به خاطر حمایت از مردم مظلوم غزه از دانشگاه اخراج می‌کنند، این مسئله با کدام منطق سازگاری دارد و آیا نام آن آزادی اندیشه است!

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی ادعای دفاع از حقوق بشر غربی‌ها را نیز مانند ادعای حمایت از آزادی اندیشه آنها فاقد حقیقت دانست و افزود: حمایت آمریکا و غرب از کشته و مجروح شدن بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی در سرزمین غصب شده غزه، بیانگر این واقعیت است که امروز بزرگترین ناقضان حقوق انسان، آمریکایی‌ها و غربی‌ها هستند و ادعای دفاع از حقوق بشر آنها نیز پوچ است.

رئیس جمهور اظهار داشت: امام راحل از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کردند که فلسطین مسئله اول جهان اسلام است و امروز مسئله آزادی قدس نه تنها مسئله اول جهان اسلام، بلکه مسئله اول جهان بشریت است و تردید نداریم که مقاومت ملت قهرمان فلسطین، غزه، فلسطین و قدس شریف را آزاد خواهد کرد. تردید نداریم نفرتی که امروز در جهان اسلام و بلکه جهان بشریت نسبت به صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها ایجاد شده، تبدیل به دست انتقام ملت‌ها و خاتمه رژیم صهیونیستی و نقطه پایان این رژیم کودک‌کش خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که اگر دنیای استکبار در مقابل دین ما بایستد ما در مقابل تمام دنیای آنها می‌ایستیم، تصریح کرد: امروز ملت ایران در مقابل فساد، زیاده‌خواهی‌ها و ظلم رژیم صهیونیستی ایستاده و پس از این نیز خواهد ایستاد. هر دو ملت ایران و پاکستان مدافع ملت مظلوم فلسطین بوده و این دفاع را با افتخار ادامه خواهند داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران این بار رژیم صهیونیستی را برای جنایت و اقدام او در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران که برخلاف همه قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌ها و منشور ملل متحد بود، تنبیه کرد، گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در این سفر تفاهمات خوبی به دست آمده است، خاطرنشان کرد: اراده سران دو کشور توسعه روابط در همه زمینه‌هاست و قطعا نتیجه اجرای این تفاهمات باعث ارتقای سطح همکاری‌ها خواهد شد؛ برخی کشور‌ها تلاش زیادی کردند تا به روابط دوستانه ایران و پاکستان خدشه وارد کنند، اما پیوند قلبی دو ملت هرگز از هم گسسته نخواهد شد.

دیگر خبرها

  • مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند
  • لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با حجاب
  • منتظری: قضات به متخلفان در بحث حجاب احکام تنبیهی صادر کنند
  • لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • نفرت از صهیونیست‌ها به نقطه پایان این رژیم کودک‌کُش تبدیل خواهدشد
  • نفرتی که امروز نسبت به صهیونیست‌ها ایجاد شده، تبدیل به نقطه پایان این رژیم کودک‌کش خواهد شد
  • واکنش معاون وزیر کار به مسأله کاهش حقوق/تکلیف حقوق کارگران در صورت تعطیلی ۵ شنبه چیست؟
  • تجمع مردمی حامیان مقابله با بی‌حجابی و بدپوششی
  • تجمع مردمی حامیان مقابله با بی حجابی و بدپوششی