Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-03-29@12:06:38 GMT

جامعه در حیرت یک انتخاب: «نان» و «جان»، هر دو نمی‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۷۰۵۲

جامعه در حیرت یک انتخاب: «نان» و «جان»، هر دو نمی‌شود؟

آفتاب‌‌نیوز :

قرنطینه صرفاً به‌معنای محدودسازی افراد بیمار نیست، بلکه به‌عنوان راه حلی برای جلوگیری از انتشار و انتقال بیماری به افراد سالم نیز مطرح می‌شود و سابقه آن به قرن‌ها پیش باز می‌گردد. با این حال و با وجود گذشت زمان و پیشرفت‌های پزشکی، همچنان می‌توان قرنطینه را به عنوان یک مداخله مؤثر به‌ویژه در زمان بروز برخی بیماری‌های جدید و ناشناخته در روزهای ابتدایی شیوع، مطرح و اجرا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع شاید بتوان هدف اصلی مقابله با اپیدمی را به حداقل رساندن پذیرش روزانه بیمارستان‌ها دانست تا بتوان کارایی نظام درمان را حفظ کرد و در کنار آن، جلوی فروپاشی اقتصادی را گرفت.

از قرنطینه کامل تا فاصله‌گذاری اجتماعی

در ووهان چین، قرنطینه کامل برقرار شد. کسب‌وکارها تعطیل شدند و افراد حتی برای ورود به مجتمع‌های مسکونی خود نیاز به برگه‌های تردد داشتند و مواد غذایی و سایر مایحتاج خانوارها در مواردی، به درب منزلشان ارسال می‌شد تا کمترین میزان تردد صورت گیرد و میزان شیوع را به حداقل برساند. اما در برخی کشورها به دلایل مختلف از جمله بار مالی سنگین، قرنطینه با شدت کمتری انجام گرفت. به‌عنوان مثال در کشور سنگاپور، محدودیت‌های کمتری اعمال شد و از همان روزهای ابتدایی با طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، از مردم خواسته شد فعالیت‌هایی را که همچنان دنبال می‌شوند با در نظر گرفتن موارد بهداشتی دنبال کنند. عدم رعایت این موارد، ۶ ماه زندان را برای افراد خاطی به‌دنبال دارد.

سه رفتار متفاوت اروپا در برابر کرونا

در انگلستان در مراحل اولیه، دولت تصمیم گرفت رویکرد ایمنی جمعی را دنبال کند، اما پس از شیوع گسترده ویروس کرونا، مدارس، دانشگاه‌ها و کسب‌وکارهای غیرضروری تعطیل شدند. در ایتالیا که کانون شیوع کرونا در اروپا بود، دولت بر ادامه قرنطیه تأکید دارد. این در حالی است که این مسئله تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد این کشور خواهد داشت، به‌طوری که مجمع جهانی اقتصاد، پیش‌بینی رکود اقتصادی را برای این کشور داشته و کاهش ۱۴ درصدی تولید ناخالص داخلی، روزهای سختی را برای بازسازی اقتصاد ایتالیا پس از اپیدمی کرونا پیش‌بینی می‌کند.

در سوئد، با وجود اینکه حدود ۱۵ میلیون نفر در تعطیلی موقت به‌سر می‌برند، اما مدارس، رستوران‌ها و سایر مکان‌هایی که در کشورهای دیگر تعطیل شده‌اند، همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند و از سایرین خواسته شده با مسئولیت‌پذیری رفتار کنند. شاید بتوان دلیل این تفاوت رفتار با ویروس کرونا در سوئد را به جمعیت قابل توجه خانوارهای یک‌نفره و احترام شهروندان در عمل به توصیه‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی دانست.

دلیل تفاوت مداخله دولت‌ها در کشورهای مختلف چیست؟

در مقابله با بیماری کرونا، کشورهای مختلف، با ابزارهای متفاوت، به نتایج گوناگونی دست‌یافته‌اند. پائول فرانک، استاد اپیدمیولوژی ژنتیک در دانشگاه لوند سوئد معتقد است نحوه مداخله برای مقابله با این اپیدمی در کشورهای مختلف، به عوامل متعددی مانند ساختار جمعیتی، نافرمانی‌های مدنی، تراکم جمعیت، الگوهای تعاملات اجتماعی، کیفیت هوا و نیز عوامل ژنتیکی وابسته است. به‌عنوان مثال، جمعیت گروه‌های سنی بالاتر در ایتالیا بیشتر است. از طرف دیگر، احتمال پذیرش مداخلات سختگیرانه‌ مانند آنچه در چین و کره‌جنوبی انجام شد، در جوامع اروپایی بسیار پایین‌تر است.

قرنطینه چگونه هوشمند می‌شود؟

علی سرزعیم، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی نیز ایده‌ای را درباره قرنطینه هوشمند مطرح کرده است. وی درباره نگاه حدی که در آن تنها به سلامت افراد توجه می‌شود و در نتیجه، قرنطیه کامل توصیه می‌شود و به‌معنای تعطیلی تمام فعالیت‌هاست، می‌گوید: اشکال چنین رویکردی این است که بخشی از جامعه بابت ویروس کرونا نخواهند مرد، اما همه جامعه از گرسنگی خواهد مرد!

وی در یادداشتی در کانال تلگرامی خود با طرح مدل بهینه‌سازی مقید می‌گوید: راه‌حل این است که حجم فعالیت‌های اقتصادی تا حد ممکن به سطح قبل از پدیده کرونا نزدیک شود، با این قید که تعداد مبتلایان، همواره کمتر از ظرفیت درمانی باقی بماند. برای اجرای چنین روشی لازم است سیاست‌گذار بتواند شدت قرنطینه را با تعداد مبتلایان و نسبت آن به ظرفیت درمانی، تنظیم کند.

تعیین حد بهینه برای فعالیت‌های اقتصادی

در این رویکرد، چگونگی تنظیم شدت قرنطینه، محل سؤال است و می‌توان با ایده‌پردازی درباره آن، به راه حلی دست‌ یافت که حد بهینه‌ای برای فعالیت‌های اقتصادی تعیین کرد. سرزعیم در ادامه می‌گوید: «یک ایده این است که بسته به شرایط، دولت صنف به صنف فعالیت‌ها را تعطیل و آزاد کند ... یک ایده جایگزین این است که کار را به سازوکار بازار بسپاریم و دولت اعلام کند جابجایی در شهر هزینه دارد ... یک ایده آن است که راه ترکیبی داشته باشیم، یعنی حق آمدوشد برای همه تعریف شود و بعد بازاری برای مبادله ایجاد شود. کسانی که درآمدهای خوبی دارند، حق آمدوشد را از افراد فقیرتر بخرند. اینگونه هم درآمدی برای فقرا ایجاد می‌شود و هم تردد در جامعه پایین می‌آید و هم فعالیت‌های با ارزش‌افزوده بالاتر در جامعه استمرار می‌یابد. اگر دولت ببیند بیماری دارد زیاد می‌شود، سهمیه همگانی آمدوشد را کم می‌کند و اگر ببیند که بیماری کم شده می‌تواند سهمیه همگانی تردد را افزایش دهد.»

در نهایت وی سؤالاتی را مطرح می‌کند که پاسخ آن می‌تواند به اجرایی شده این ایده کمک کند. برای مثال، چگونگی نحوه پایش تردد افراد، یکی از این سؤالات است.

چالشی که اکنون باید درباره آن بیشتر بحث شود، حد بهینه‌ای است که هم از گسترش شیوع بیماری کرونا جلوگیری کند و هم در عین حال، انجام فعالیت‌های اقتصادی را تا حد ممکن با چالش روبرو نکند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نان جان ویروس کرونا قرنطینه فعالیت های اقتصادی فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۷۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فعالیت‌های قرآنی نیازمند ایجاد یک اکوسیستم تخصصی است

به گزارش خبرگزاری مهر، «مصطفی زمانیان» در شصتمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: در این دوره از مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، مهمترین پروژه‌ای که بر آن تمرکز کرده‌ایم امید و اعتماد است. این مساله، مهمترین مسأله‌ای است که ریشه مسائل مختلف است و واقعاً ضعف ما در امید آفرینی و اعتماد آفرینی است.

وی ادامه داد: مسائل مختلف اقتصادی، اجتماعی و امنیتی کشور زمانی در کشور حل می‌شود که امید در میان مردم وجود داشته باشد. امسال هم در بیانات نوروزی رهبری معظم انقلاب دیدیم که فرمودند ما در ایجاد اتحاد ملی دچار غفلت شده‌ایم.

زمانیان ادامه داد: وقتی از مشارکت مردمی صحبت می‌کنیم باید پیش شرط‌های آن فراهم شده باشد. با نگاه واقع بینانه ای بررسی کنید که برنامه‌های قرآنی چند درصد از جامعه را تحت پوشش قرار می‌دهد. ما باید ببینیم بند قلب و دل شصت درصدی که در انتخابات مشارکت نکردند را چطور می‌توانیم مجدد گره بزنیم؟ قطعاً با استفاده از ظرفیت قرآن می‌توان چنین کاری را انتظار داشت.

رییس مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری اضافه کرد: آنگاه که جریان فعالیت‌های قرآنی را با نوآوری گره بزنیم، شاهد حضور طیف گسترده‌تری از جامعه به عنوان مخاطب قرآنی هستیم بود. به عنوان مثال به همت حجت الاسلام قمی استارتاپ‌های اربعین را دور هم جمع کردیم و بیش از یکصد استاراپ آمادگی خود را برای حل مسائل اربعینی اعلام کردند.

وی با تاکید بر اینکه حتی محفل قرآنی امام حسنی‌ها هم که با آن عظمت در ورزشگاه آزادی برگزار شد، باز هم جشن خود جامعه قرآنی محسوب می‌شود، افزود: به این موضوع باید دقت کرد و باید سفره خوش سیمای فعالیت‌های قرآنی را متنوع کنیم تا همه گروه‌های جامعه از برنامه‌های آن بهره مند شوند.

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری ادامه داد: توسعه فعالیت‌ها و محصولات قرآنی نیازمند به ایجاد یک اکوسیستم تخصصی است. جریان توسعه فعالیت‌های قرآنی زمانی می‌تواند کارآمدی مضاعف داشته باشد که نسبت خودش را با مسائل اولویت دار کشور مشخص کند.

وی در پایان گفت: قرآن کریم ظرفیت امید آفرینی را در سطح جامعه دارد و امیدوارم توسعه و تنوع امور قرآنی با تمرکز بر نظام مسائل اولویت دار کشور به افزایش و علقه و اعتماد عمومی به نظام و انقلاب کمک کند.

کد خبر 6064652 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • توسعه فعالیت‌های قرآنی نیازمند ایجاد یک اکوسیستم تخصصی است
  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • رونق محافل قرآنی ، راهکار مناسبی برای مقابله با هجمه فرهنگی بیگانگان
  • جزئیات جدید ثبتنام امریه سربازی و شرایط جدید آن
  • جزئیات ثبت نام امریه سربازی و شرایط جدید معافیت
  • اجرای طرح ساماندهی مساجد و بکارگیری ائمه جماعات در محلات
  • اهمیت مشاوره و آزمایش‌های پیش از ازدواج در پیشگیری از تالاسمی
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • حمل و نقل دام در ایلام نیازمند اخذ گواهی بهداشتی قرنطینه‌ای است
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!