Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@21:51:33 GMT

حوزه علمیه شبکه تلویزیون اینترنتی تاسیس کند

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۷۲۸۲

حوزه علمیه شبکه تلویزیون اینترنتی تاسیس کند

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام علیرضا سبحانی از فضلای حوزه علمیه قم دراین نوشتار به بیماری کرونا و تعطیلی حوزه‌های علمیه در مقابل این رخداد ناگوار پرداخته و افزوده‌است: تاسیس شبکه‌های ماهواره‌ای علاوه بر هزینه‌هایِ ارزی و نیاز به امکانات پرهزینه شاید فعلا مقدور نباشد، ولی تاسیس تلویزیون‌های خانگی درموضوعات مختلف تاریخ، مهدویت، پاسخ به شبهات و… باید سریعا در دستور کار متصدیان امر قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در بخش دیگر این نوشتار، بیان کرده است: به اعتقاد کارشناسان بعد از جنگ جهانی دوم (۱۳۲۴-۱۳۱۸ش) که حدود ۷۰ تا ۸۵ میلیون انسان در این نبرد خانمان سوز، جان خود را از دست دادند، ویروس کرونا مهم ترین رخداد قرن است؛ با این تفاوت که این ویروس همه جامعه جهانی را به معنای واقعی به خود مشغول ساخته و چند میلیارد انسان، به ناچاردر قرنطینه خانگی با این پدیده نوظهور دست و پنجه نرم می کنند. انسان گاهی به این می‌اندیشد که بشری که آسمان‌ها را توانسته فتح کند، چگونه درمقابل یک ویروس، اظهار عجز وناتوانی می‌کند.

سبحانی افزوده‌است: جدای از این‌که آیا این ویروس مُهلک یک حمله بیولوژیک و ساخته و پرداخته آزمایشگاهی است تا بدین وسیله دشمنان بشریت بتوانند به اهداف شوم و غیرانسانی خود برسند و یا یک رخداد طبیعی است، جامعه امروز جهانی را به‌شدت با چالش بی‌سابقه‌ای مواجه ساخته و بسیاری ازمشاغل، از کشاورزان و صنعتگران گرفته تا جوامع علمی را درگیر این متغیّر نموده‌است.

وی بیان کرده‌است: یک روز قبل از انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از مسئولان در مورد شرایط پیش آمده با بنده تماس گرفتند و در مورد اتفاقات اخیر در قم بحث و مقرر شد به اطلاع والد(آیت الله سبحانی) رسانده شود و با هماهنگی برخی اعاظم، روز جمعه اطلاع رسانی شد و درس ها از روز شنبه تعطیل شد؛ روز شنبه جناب آقای دکتر قدیر (رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم) به دیدار آیت الله سبحانی آمدند و طی گزارشی درخواست داشتند که یک پیام ویدئویی از ایشان ضبط شود تا جوّ بسیار سنگینی که درروزهای نخستین در فضای مجازی علیه شهر قم ایجاد شده است، مقداری تلطیف شده و مردم را به آرامش دعوت کنند.

وی با اشاره به پیام آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید، بیان کردهاست: این پیام در رسانه‌های داخلی و بیگانه بازتاب گسترده‌ای داشت و عصر همان روز یکی از پزشکان قم با من تماس گرفت و از این این‌که ایشان توجهی به هشدارهای مسئولان پزشکی و اطبا داده اند، بسیار خرسند بود، چون برای تعطیل شدن برخی اماکن مذهبی، اختلاف نظر وجود داشت که بحمدالله به تدریج همه مسئولان به این وحدت نظر رسیدند.

سبحانی ادامه داده است: عقلانیّت یکی از ممیزات روحانیت شیعه بوده و حوزه و مراجع انصافا دراین رخداد خوش درخشیدند، و این در تاریخ  ثبت خواهد شد که علما نه تنها هیچ مخالفتی با نظر کارشناسان نکردند بلکه همراه آنها نیز بودند، همان ها که روحانیت را افراد متحجّر می پنداشتند، امروز در فضای مجازی، زبان به تمجید گشوده اند.

وی بیان کرده است: از روزهای نخستین که مساله غسل و تجهیز اموات کرونا بحث شد، عدّه ای جان برکف برای تسلّی خانواده های داغدیدگان به کمک آنها شتافتند و مستندهایی نیز تهیه شده که نشان از روحیه معنوی و عالی طلاب دارد که بدون هیچ چشم‌داشتی چه در مراحل درمانی و چه در مراحل دیگر، به وظایف انسانی و روحانی خود می پردازند، این صحنه‌ها در تاریخ ماندگار خواهد ماند چنان که در گذشته نیز در کمک به هم نوعان خود در مناطق سیل زده و دیگر مواقف، خوش درخشیدند.

سبحانی افزودهاست: آخرین باری که حوزه‌های علمیه تعطیل شد در ایام انقلاب بود و والد ما مدتی به جهت شرکت در خبرگان قانون اساسی در سال ۱۳۵۸، به ناچار تهران رفتند، برای مدت کوتاهی درس‌ها تعطیل شد، ولی بعد از مدت کوتاهی مجددا درس و بحث ها با جدیّت آغاز شد.

وی اضافه کرده‌است: بار دیگر در زمان جنگ و حمله هوایی  صدام به شهرهایی مانند قم، تهران و… حوزه ها  تعطیل شد، ولی این تعطیلی استمرار چندانی نداشت.

وی بیان کرده‌است: تعطیلی برای طلبه معنا ندارد، هیچ‌گاه به یاد ندارم در حوزه علمیه درسی بی جهت تعطیل شدهباشد،دراین ایام خاص همچنان فعالیت‌های علمی و پژوهشی در مؤسسه امام صادق(ع) دایر است.

وی بیان کرده است: تعطیلی حوزه اختصاص به ایام شهادت و یا ولادت ائمه معصومین (ع) و برخی رخدادهای ملّی است که البته طلاب در این روزها به وظایف دیگر خود می پردازند. والد در مدت ۷۰ سالی که در حوزه کرسی تدریس دارند تاکنون به‌خاطر ندارند که روز ۱۳ فروردین (روز طبیعت) درس ایشان تعطیل شده باشد، امسال شاید اوّلین سالی است که روز ۱۳ فروردین درس و بحث ایشان تعطیل شده است!

وی اظهار داشته است: حوزه علمیه در آغاز دهه ۷۰ با یک حرکت جهشی توانست به کمک نرم افزارهای علوم اسلامی تحولی را در حوزه IT ایجاد کند و بسیاری از دوره های کامپیوتر برای طلاب برگزار می شد.

سبحانی افزوده است: دهه ۹۰ نیز با تحولی که درشبکه‌های اجتماعی و تلفن‌های هوشمند ایجاد شد، که به لحاظ تأثیرگذاری، قابل مقایسه با هیچ دوره ای نیست، از این فرصت بهرمند شده‌است، اخبار و اطلاعات در کمترین زمان، به اقصی نقاط عالم منتشر می شود و تقریبا زندگی بسیاری از مردم با شبکه اطلاعات گِره خورده است، البته با استفاده صحیح از فضای مجازی می توان معارف صحیح و اصیل در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.

وی بیان کرده است:صدا وسیما به‌علت محدودیت هایی که دارد، شاید نتواند فرصت کافی برای علاقه‌مندان ایجاد کند، اما برخی که در این راه ذوق و علاقه داشته باشند فضای مجازی فرصت بی بدیلی برای آنان خواهد بود، البته برخی به‌صورت انفرادی قدم هایی برداشته اند که اگر به‌صورت منسجم برنامه ریزی شود، مؤثرتر خواهد بود.

وی گفته است: در پایان از تلاش‌های همه پزشکان، پرستاران، کادر درمانی تشکر می‌کنم و به فرموده آیت الله سبحانی، آنان فرشتگانی هستند در لباس انسان که به بشریت خدمت می کنند؛ والد ما هرگاه دست به دعا می شوند تنها شیعیان و مسلمانان را دعا نمی کنند، بلکه آرزو دارند این بلا از بشریّت رخت برکند.

سبحانی همچنین افزوده است: از مجموعه طلاب و روحانیونی که در این ایام با وجود مشکلات مالی و غیره مانند همیشه در شهرهای قم، تهران و… به مدد بیماران و خانواده های آنان شتافته اند، تشکر می‌کنم.

برچسب‌ها حوزه علميه قم پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه قم حوزه علميه قم حوزه علمیه فضای مجازی آیت الله تعطیل شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۷۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، راضیه سلطان عباسی ندوشن در اولین جلسه شورای اداری حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال ۱۴۰۳ ضمن عرض سلام و خوش آمدگویی و قبولی طاعات و عبادات و تبریک سال جدید به همکاران این مدیریت با اشاره به کلام امیرالمومنین(ع) در خطبه ۱۹۲، اظهار داشت: از نشانه‌های متقین، این است که در دینداری نیرومند و در عین دور اندیشی، نرم خو هستند.

وی با اشاره به شعار سال مقام معظم رهبری(حفظه الله) و اهمیت پیوست برنامه‌های فرهنگی به طرح‌های اقتصادی، خاطرنشان کرد: فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است چون فرهنگ به معنای هوایی است که ما تنفس می‌کنیم و همه چه بخواهند، چه نخواهند، هوا را تنفس می‌کنند و به هوا برای ادامه حیاتشان نیاز دارند.
 
کارشناس دینی بیان کرد: ما طلاب مدارس علمیه خواهران استان هرمزگان باید در جهاد تبیین و گسترش امر فرهنگی بکوشیم، به خصوص فضای گفتمانی جامعه را قرآنی کنیم.
 
مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان تصریح کرد: مردم ما می‌توانند به‌واسطه قرآن نیازهای خودشان را برطرف کنند؛ طبق فرمایشات و توصیه‌های مقام معظم رهبری که فرمودند، گفتمان قرآن تبدیل به گفتمان غالب جامعه شود، باید دانش آموزان ما با قرآن مانوس شده به گونه‌ای که وقتی در کنار یکدیگر هستند، براساس آیات قرآن فکر کنند، حرف بزنند و مسائل را حل کنند.
 
عباسی اظهار کرد: لازمه گفتمان سازی قرآنی این است که آنقدر کار شود، آنقدر مسلم شود که از نقشه شهری اسلامی تا رفتار اجتماعی و تربیت خانوادگی، همه قرآنی شود که ان‌شاءالله با یک طراحی جدید تمام مسائل با نقشه و راهبرد قرآنی حل شود و به نقطه مطلوب برسد.
 
وی یادآور شد: در قرآن آیات مختلفی در بخش تعلیم، تربیت، فرهنگ، فرهنگ سازی پوشش در قرآن، فرهنگ سازی غذا خوردن در قرآن، فرهنگ سازی همسایه داری، وجود دارد.
 
کارشناس دینی تصریح کرد: با توجه به طراحی جدید در زمینه آیات کلیدی قرآنی، باید سراغ آیات کلیدی رفت و به حفظ آیات قرآن توصیه شود و همه باید فضای زندگی و اجتماعی خودشان را با آیات توامان کنند.
 
وی با اشاره به طرح مسطورا با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه های قرآنی، ابراز کرد: ان‌شاءالله هر معاونت با الگو گرفتن از این طرح از چشم انداز افق۱۴۱۴ و سیاست‌های تعریف شده کار را پیش ببرد و چشم انداز یکساله داشته باشد.
 
مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان خاطرنشان کرد: هدف جهاد تبیین که طبق بیانات حضرت آقا، دین و معارف قرآنی و مکتب اهل بیت(ع) است باید به گونه‌ای باشد تا جوابگوی شبهه‌های پراکنده در جامعه و افکار عمومی باشد، لذا لازم است هر سه معاونت یک کار واحد برای میدان‌های عملیاتی طراحی و اجرا کنند.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • پربیننده‌ترین شبکه تلویزیون مشخص شد
  • بزرگداشت سالروز تاسیس رادیو در سمنان
  • بازگشت بهزاد خلج به تلویزیون/ «آقای قاضی؛ شعبه ۱۲۱» روی آنتن شبکه دو می‌رود
  • ثبت‌نام حوزه‌های علمیه خواهران در همدان
  • مدیر حوزه های علمیه با آیت الله جوادی آملی دیدار کرد+تصاویر
  • اساس طلبگی و تبلیغ داشتن انگیزه است
  • چگونه طلبه شویم؟
  • آغاز پذیرش حوزه‌ های علمیه خواهران در لرستان
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید
  • فراخوان هفتمین جشنواره علامه حلی در استان هرمزگان اعلام شد