Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-میرتاج‌الدینی می گوید: پیش از آغاز مجلس یازدهم به طور رسمی تفاهم‌ها و توافقات بر سر هیات رئیسه مجلس صورت خواهد گرفت یعنی هماهنگی‌ها قبل از اغاز مجلس انجام می‌شود مانند اتفاقی که در مجلس هشتم و نهم اتفاق افتاد.

 درست است که خبرهایی مربوط به کرونا و حواشی آن سرخط انبوه رسانه‌ها را به خود اختصاص داده است اما جسته و گریخته نیز اخبارهای درباره جدال‌های زودهنگام منتخبان مجلس یازدهم بر سر کرسی های هیات رئیسه و راس هرم قوه مقننه به گوش می رسد، همین چند روز پیش بود که میرسلیم از نمایندگان منتخب تهران در مصاحبه‌ای با کنایه گفت:«انتخاب ریاست مجلس فرایندی قانونی دارد که باید در وقت خودش و طبق آئین نامۀ داخلی مجلس، بویژه بدون تطمیع و تهدید انجام گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

همین جمله کفایت می‌کرد تا نشان دهد علاوه‌ بر آنکه اختلافات پیش از انتخابات همچنان به قوت خود باقی است بلکه لابی‌های زودهنگام و وعده وعیدها برای مهمترین کرسی مجلس یعنی «ریاست» آغاز شده است و حالا زمزمه‌هایی که به گوش می‌رسد حکایت از قرار  و مدارهایی دارد که قرار است پیش از آغاز به کار مجلس یازدهم برای تعیین ۱۲ کرسی هیات رئیسه گذاشته شود.

حجت الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی از نمایندگان منتخب مجلس یازدهم که با لیست شورای ائتلاف راهی ساختمان بهارستان شده  می‌گوید اصولگرایان قرار است هیات رئیسه را پیش از آنکه مجلس یازدهم رسما آغاز شود انتخاب کنند و در این زمینه با همه طیف‌های اصولگرایی در مجلس به تفاهم برسند.

او البته درباره گمانه‌زنی‌ها درمورد فراکسیون‌های سیاسی هم سخن به میان آورد و گفت مجلس یازدهم یک فراکسیون اکثریت دارد وفراکسیون‌های دیگر در ذیل آن قرار خواهند گرفت.

آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح این مصاحبه است.

آقای میرتاج الدینی! هنوز مجلس یازدهم رسما کار خود را آغاز نکرده اما اختلافات بر سر صندلی ریاست بلا گرفته است، اخیرا نیز صحبت‌های زیادی در فضای مجازی و رسانه‌ای درباره تبانی برای کرسی ریاست مطرح می شود،فکر نمی کنید اصولگرایان خیلی زودهنگام به اختلافات درون پارلمانی رسیدند؟

به هر صورت تا آغاز به کار مجلس یازدهم نزدیک به یک ماه و نیم زمان باقی مانده است و همانطور که شما هم می‌گویید هنوز برای بحث‌ها زود است؛ با این وجود آنطور که من می‌دانم روال بر این است که از اردیبهشت ماه مباحث جدی برای موضوع هیات رئیسه مجلس آغاز خواهد شد که آن هم بحث‌های فراکسیونی است که در درون فراکسیون انجام می‌شود.

فراکسیون اکثریت مجلس نزدیک به ۲۰۰ عضو دارد

فراکسیون اکثریت مجلس که فراکسیونی انقلابی و ولایی است و با محوریت شورای ائتلاف در کشور رای آورده‌اند بالغ بر ۲۰۰ نفر هستند و ما پیش‌بینی می‌کنیم افراد دیگری هم به این فراکسیون  بپیوندند که با این اوصاف یک فراکسیون اکثریت با حدود ۲۲۰ نفر تشکیل خواهد شد که سایر هماهنگی‌ها درباره هیات رئیسه در این فراکسیون انجام خواهد شد. بعد از هماهنگی‌ها در این فراکسیون با آمادگی کامل در ۷ خرداد وارد جلسه علنی مجلس خواهد شد.

نگران تعیین هیات رئیسه مجلس نیستیم، هماهنگ خواهیم بود

با توجه به شرایط کرونا و حساسیت موضوع ما نتوانستیم جلساتی حضوری داشته باشیم بنابراین هماهنگی‌ها را به صورت مجازی انجام دادیم مانند همان نامه‌ای که با امضای بیش از ۲۰۰ نماینده منتخب مجلس یازدهم نوشته شد با اتکا به همین روابط مجازی صورت گرفت. لذا ما از جهت تعیین هیات رئیسه مجلس یازدهم نگرانی نداریم و با هماهنگی به پیش خواهیم رفت.

اصلاح طلبان و اعتدالیون فراکسیون اقلیت مجلس را شکل خواهند داد

آنطور که شما گفتید یعنی تصور می‌کنید مجلس یازدهم تنها یک فراکسیون سیاسی داشته باشد و در همان یک فراکسیون تصمیم‌گیری‌ها صورت می‌گیرد؟

بله؛ قطعا در مقابل این فراکسیون یک فراکسیون اصلاح‌طلب هم خواهد بود.

اما مجلس یازدهم اصلاح‌طلب ندارد

چرا همان تعدادی که هستند به همراه اعتدالیون یک فراکسیون اقلیت را تشکیل خواهند داد.

شاید در مجلس یازدهم چند فراکسیون اصولگرا تشکیل شود اما...

اما بسیاری از سیاسیون معتقدند در مجلس یازدهم با وجود آنکه اکثریت از یک جناح هستند اما این احتمال وجود دارد که شاهد چند فراکسیون باشیم و طیف‌هایی از اصولگرایان به فکر تشکیل فراکسیون‌های جداگانه باشند مانند پایداری‌ها اما شما می‌گویید مجلس یک فراکسیونی خواهد بود یعنی پایداری‌ها هم با اصولگرایان در یک فراکسیون قرار می‌گیرند؟

ببینید ممکن است فراکسیون‌هایی تشکیل شود اما این‌ها را ما در زیر مجموعه‌ فراکسیون اکثریت تعریف می‌کنیم و اینها طیف‌هایی از فراکسیون اکثریت خواهد بود.

پیش از آغاز مجلس یازدهم بر سر ۱۲ کرسی هیات رئیسه توافق می شود

به سوال اصلی برگردیم آنطور که از صحبت‌های شما برداشت می‌شود این است که پیش از موعد مقرر برای انتخابات هیات رئیسه مجلس یازدهم توافیقی خارج از مجلس انجام می‌شود یعنی قبل از ۷ خرداد که مجلس یازدهم رسما و قانون افتتاح می‌شود نمایندگان منتخب مجلس یازدهم  بر سر ۱۲ کرسی هیات رئیسه مجلس به تفاهم می‌رسند ؟

من به طور قطعی نمی‌توانم بگویم این اتفاق رخ خواهد داد یا خیر اما پیش‌بینی‌ام این است که پیش از آغاز مجلس یازدهم به طور رسمی تفاهم‌ها و توافقات در این زمینه صورت بگیرد.یعنی هماهنگی‌ها قبل از اغاز مجلس انجام می‌شود مانند اتفاقی که در مجلس هشتم و نهم اتفاق افتاد. یعنی ابتدا در فراکسیون تصمیم گرفته شد و بعد در صحن علنی آن تصمیم عملی شد. آن زمان در فراکسیون اکثریت یک رای گیری میان آقای حدادعادل و لاریجانی صورت گرفت که آقای لاریجانی رای آورد و بر این اساس لاریجانی رئیس شد.

قبل از انتخابات بر سر لیست واحد اختلافی میان اصولگرایان صورت گرفت که نهایتا در نتیجه تغییر سهم‌بندی‌ها توافق در دقیقه ۹۰ انجام شد به نظر شما چقدر احتمال دارد که این اتفاق درباره هیات رئیسه نیز صورت بگیرد یعنی مثلا برای آنکه بر سر ریاست قالیباف توافق صورت گیرد اصولگرایان مجبور شوند سهم بیشتری از ۱۲ کرسی هیات رئیسه را به پایداری اختصاص دهند؟

همانطور که قبلا هم توضیح دادم اصولگرایان قطعا براساس تفاهم تصمیم خواهند گرفت حالا اینکه در رسیدن به این تفاهم چه روندی در پیش گرفته شود مشخص نیست و تمایلی هم برای صحبت‌ کردن درباره آن ندارم.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد فراکسیون اکثریت هیات رئیسه مجلس میرتاج الدینی آغاز مجلس انجام می شود مجلس یازدهم یک فراکسیون پیش از آغاز هماهنگی ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۷۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو جبهه پایداری: ما هر هفته جلسه داریم و یکی از موضوعات مورد بحث هم ریاست مجلس است

نماینده مردم زنجان در مجلس گفت: هنوز هیچ تصمیمی در جبهه پایداری در مورد هیات رئیسه مجلس گرفته نشده است. صحبت‌هایی صورت گرفته و ما هر هفته جلسه داریم که یکی از موضوعات مورد بحث هم ریاست مجلس و ریاست کمیسیون‌هاست، اما هنوز برای تصمیم گیری زود است.

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام مهدی باقری نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی درخصوص ترکیب مجلس آینده و انتخابات هیات رییسه مجلس آینده که مباحث مختلفی پیرامون آن مطرح می‌شود، گفت: مجلس یازدهم الحمدلله مسیر خوبی را در بحث پیگیری مشکلات مردم آغاز کرد و حضرت آقا هم این مجلس را تایید کردند و تاکید کردند این مجلس مشکلات مردم و مسائل کشور را محور کار‌ها قرار دهد، موضوعات روز را پیگیری کند و مسائل اصلی مردم برای مجلس یازدهم اولویت داشته است.

این مسیر تنها مسیر صحیحی است که چه مجلس یازدهم و چه هر مجلسی باید پیگیری کند لذا هر تغییر و تحولی در راستای تعالی و ارتقاء همین مسیر باشد درست است وگرنه صرفا پیگیری این که مسئول‌ها عوض شوند و افرادی که در صندلی‌ها قرار می‌گیرند تغییر کنند هیچ مشکلی را حل نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این حرف به معنای آن نیست که ترکیب فعلی خوب است، خیر؛ اما به گونه‌ای نباید باشد که اگر تحولی مدنظر عزیزان نماینده دوره دوازدهم باشد محدود به تغییر فرد یا افراد شود. بله مجلس یازدهم اشکالات و نقاط ضعفی داشته که باید برطرف شود، منتها نقاط قوتی هم داشته که باید دنبال و تقویت شود.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پاسخ به این سوال که «شما این نقاط ضعف و اشکالات را متوجه رییس مجلس می‌دانید؟»، عنوان کرد: خیر، ضعف هیات رییسه. اتفاقا به نظر من رییس مجلس قوی بوده، اما اعضای هیات رییسه با قدرت برخورد نکردند که رییس متهم به این شده که مثلا تک روی می‌کرده. به عقیده بنده اگر به آن میزانی که رییس وقت می‌گذاشت، سایر عزیزان هم وقت می‌گذاشتند با جدیت و بدون تعارفات سیاسی برخورد می‌کردند همان جدیتی که رییس مجلس داشت اگر سایر اعضای هیات رییسه هم داشتند، کار‌ها بهتر پیش می‌رفت.

وی افزود: به نظرم پیش از آنکه ایراد را به رییس مجلس بگیریم باید به اعضای هیات رییسه بگیریم؛ نه به معنای اینکه کار نکردند، بلکه با تعارف کار کردند. خیلی از موضوعاتی بود که باید در دستورکار قرار می‌گرفت که هیات رییسه آن‌ها را در برنامه دستور قرار نداد.

باقری در پاسخ به سوالی درخصوص داوطلبان کرسی ریاست، ابراز داشت: آن چیزی که من پیگیری کردم فعلا جدی نشده، یعنی بعضی‌ها مطرح هستند یا دوست دارند مطرح شوند، اما فکر می‌کنم تا پایان اردیبهشت ماه رایزنی‌ها و صحبت‌ها ادامه خواهد داشت و به این زودی نمی‌شود جمع بندی کرد.

بازرس شورای مرکزی جبهه پایداری درخصوص تصمیم این تشکل سیاسی پیرامون انتخابات هیات رییسه مجلس تاکید کرد: هنوز هیچ تصمیمی در جبهه پایداری در این مورد گرفته نشده است. صحبت‌هایی صورت گرفته و ما هر هفته جلسه داریم که یکی از موضوعات مورد بحث هم ریاست مجلس و ریاست کمیسیون‌هاست، اما هنوز برای تصمیم گیری زود است.

نماینده مردم زنجان ابراز داشت: کار جبهه در شورایی به صورت گروهی است لذا من صحبتی در این مورد نمی‌توانم داشته باشم، منتها نظر شخصی من این است که مهم‌ترین عاملی که در مجلس می‌تواند باعث کارآمدی مجلس باشد ترکیب هیات رییسه است نه لزوماً رییس.

وی ادامه داد: حتما باید تلاش کنیم که با همفکری تمامی نمایندگان مجلس دوازدهم کار پیش برود. ببینید کار مجلس کار گروهی و شورایی است؛ به هیچ عنوان رفتار فردی یا حزبی جواب نمی‌دهد بلکه باید تعامل، همکاری و محبت بین تمام نمایندگان باشد که همه نمایندگان احساس کنند توانسته اند نقش آفرین باشند و اینکه هیات رییسه کارآمدی پای کار باشد.

باقری خاطرنشان کرد: نگاه شخصی من زمانی که با دوستان صحبت می‌کنم این است که همکفری و همکاری و محبت بین تمام نمایندگان باید باشد، از نمایندگان اقلیت تا اصلاح طلبان، معتدلین، مستقلین و دوستان جبهه انقلاب همه باید با هم همدل باشند. ببینید یک موضوع کلانی در کشور است. حکمرانی در کشور درست پیش نخواهد رفت جز اینکه تمام مسئولان و کارگزاران نظام باهم وحدت و همکاری داشته باشند، این در سطح مجلس اتفاقا در یک بسته کوچک‌تر نسبت به کل نظام خیلی بیشتر نمود دارد.

وی اضافه کرد: هرکسی بخواهد غیر این فکر کند مجلس وحدت خود را از دست می‌دهد ما در مجلس یازدهم هرجا همدلی عمومی داشتیم کار را بهتر پیش بردیم و هرجا این اتفاق نیفتاده باعث دودستگی و چنددستگی شده است.

بازرس شورای مرکزی جبهه پایداری گفت: تلقی شخصی من با توجه به برآیندی که از جلسات شورا و فعالیت‌های جبهه پایداری در این ۴ سال داشتم این است که حتما تلاش ما به این سمت است که همدلی و وحدت در عموم مجلس ایجاد شود، جبهه پایداری به هیچ عنوان به این سمت نمی‌رود که بخواهد رفتار‌های انفرادی و تکروی از خود نشان دهد و تمام تلاش دوستان پایداری این است که وحدت و همدلی در کل مجلس باشد.

دیگر خبرها

  • پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • پیش بینی ریاست یک چهره جدید بر مجلس آینده /پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • خیز نبویان برای لیدری فراکسیون انقلاب در مجلس آینده
  • ممکن است چهره جدیدی رئیس مجلس شود/ هیات رئیسه ترکیبی از دو جریان اصولگرا خواهد داشت
  • نقشه جبهه پایداری برای رسیدن به هیئت رئیسه چیست؟
  • عضو جبهه پایداری: ما هر هفته جلسه داریم و یکی از موضوعات مورد بحث هم ریاست مجلس است
  • دفاع بازرس جبهه پایداری از ریاست 4 ساله قالیباف بر مجلس /رئیس مجلس را متهم به تک روی می کنند / اعضای هیات رئیسه با تعارف کار می کردند
  • پنج اخطار برای یک مجلس
  • تقویت فراکسیون انقلاب اسلامی به حفظ انسجام مجلس کمک می‌کند
  • تاثیر منتخبین دور دوم انتخابات روی ترکیب هیات رئیسه مجلس آینده