Web Analytics Made Easy - Statcounter

نازنین پیرکاری از توقف تصویربرداری ۸ قسمت پایانی مجموعه «یک چکه ماه» خبر داد و گفت: در اولین شب ماه رمضان مهمان خانه‌های مردمیم. ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۹ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

نازنین پیرکاری، تهیه‌کننده مجموعه مستند «یک چکه ماه» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در مورد روند تولید این مجموعه که قرار است در ماه مبارک رمضان از شبکه مستند پخش شود، گفت: به دلیل بیماری کرونا فعلاٌ تصویربرداری ما متوقف شده است و نگرانیم که سرنوشت قسمت‌های باقی‌مانده چه می‌شود؟‌ تاکنون 20 قسمت آماده داریم اما قراردادمان با شبکه مستند 28 قسمت است و تصویربرداری 8 قسمت از این مجموعه به تعویق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: براساس برنامه‌ای که از پیش ریخته بودیم قرار بود که تصویربرداری تمام قسمت‌ها تا 25 اسفند به پایان برسد اما به دلیل بیماری کرونا از 5 اسفند تصویربرداری را به تعویق انداختیم. البته باید بگویم که اگرچه شبکه مستند بخش زیادی از پول ما را داده است اما به دلیل بیماری کرونا فشاری به ما نمی‌آورند که کار را تمام کنیم؛ با این حال خودمان احساس می‌کنیم که این مجموعه باید سریع‌تر تکمیل شود. 

او با اشاره به تفاوت فصل سوم یک چکه ماه نسبت به دو فصل دیگر آن گفت: در دو فصل گذشته، مهم‌ترین ویژگی که سوژه‌ها باید از آن برخوردار بودند تا ما رویشان تمرکز کنیم «تغییر در خودشان» بود اما در فصل جدید تلاش کردیم در کنار آن سوژه‌هایی که مسبب «ایجاد تغییر و تحول در جامعه» شده‌اند را نیز مورد بررسی قرار بدهیم.

این مستندساز در مورد تغییر سوژه‌هایش با توجه به اتفاقات اخیر گفت: یک سوژه مرتبط با بیماری کرونا پیدا کردیم؛ ماجرا از این قرار است که با هیئتی در تجریش آشنا شدیم که بانی آن آقای مجتبی قره‌گزلو است. او همراه با این هیئت تصمیم می‌گیرند که بسته‌هایی را برای بیماران بیمارستان مسیح دانشوری آماده کنند و به دستشان برسانند. همچنین شب‌ها برای ضدعفونی‌ کردن خیابان‌ها، پمپ بنزین‌ها و ... می‌روند و خدمات‌رسانی‌های جهادی این شکلی دارند. بخش دیگر فعالیتشان نیز اطلاع‌رسانی‌ در فضای مجازی برای آگاه کردن مردم است. احتمالاٌ در یکی از قسمت‌های این فصل «یک چکه ماه» به این سوژه خواهیم پرداخت. 

پیرکاری افزود: البته سوژه دیگری هم داریم که فعلاٌ در مرحله تحقیق و پژوهش است. ماجرای پرستاری که 20:30 نیز به او پرداخت. این خانم در حال تدارک مراسم عروسی خود بوده است و مرخصی داشته اما با شیوع کرونا در کشورمان تصمیم می‌گیرد عروسی خود را عقب انداخته و سرکار برود. 

او در مورد زمان پخش این مجموعه مستند یادآور شد: اولین قسمت از این مجموعه 6 اردیبهشت ماه همزمان با روز اول ماه مبارک رمضان روی آنتن شبکه مستند می‌رود. کارگردان این فصل یک چکه ماه مهدی بخشی‌مقدم است. 

وی گروه تحقیق و پژوهش این مجموعه را معرفی کرد و گفت: خانم طاهره حسن‌پور در دو فصل ابتدایی یک چکه ماه همراه ما بودند و در این فصل نیز سوژه‌های مناسب را به ما معرفی می‌کنند. خانم‌ها مونا اورعی و آزاده بهرامی نیز در کنار من هستند. ما اخبار و فضای مجازی را پیگیری می‌کنیم و سعی می‌کنیم قصه‌هایی که به دردمان می‌خورد را پیدا کنیم.  

2 خبر از شبکه مستند|«بریم‌ بسازیم» به شبکه مستند رسید/ پخش یک مستند حیات وحش ایرانیمستند بلند «نت‌های مسی یک رویا» در مونیخ آلمان

انتهای پیام/ 

R1539/P/S4,1430/CT3 واژه های کاربردی مرتبط تلویزیون ماه مبارک رمضان ویروس کرونا شبکه مستند مستند

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تلویزیون ماه مبارک رمضان ویروس کرونا شبکه مستند مستند تلویزیون ماه مبارک رمضان ویروس کرونا شبکه مستند مستند بیماری کرونا شبکه مستند یک چکه ماه سوژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۸۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهد شکرستان به کام مخاطبان

  همان‌طور که اشاره شد در این مجموعه که شخصیت‌های آن به محبوبیت نزد مخاطبان رسیده (تا جایی که حتی عروسک برخی از این کاراکترها نیز در بازار عرضه شده است) به موضوعات روز با زبانی شیرین و گیرا پرداخته می‌شود. سیدمسعود صفوی، تهیه‌کننده ‌شکرستان‌ است و کارگردانی آن را هم عباس جلالی به‌عهده دارد. 
   
تلخند به موضوعات روز 
هر سری از ‌شکرستان‌ با قرار دادن یک موضوع به‌عنوان محور اصلی مسیر تولید و پخش خود را آغاز و پشت‌سر می‌گذارد. در نوروز ۱۴۰۳ قسمت‌های جدیدی از شکرستان پخش شد و به گفته تهیه‌کننده این روز‌ها دست‌‌اندکاران سریال در مرحله پیش‌تولید اثر برای تابستان هستند. محوریت این مجموعه موضوعاتی نظیر محیط زیست، مسأله آب، فناوری‌های جدید و کارآفرینی است و در ۵۲ قسمت ساخته می‌شود. 
   
جمع قدیمی‌ها و جدیدها
در هر فصل از ‌شکرستان‌ تلاش شده تا براساس محتوا و موضوع کاراکتر‌های جدیدی افزوده و شخصیت‌های قدیمی نیز با یک پردازش و طراحی جدید در ساختار و البته موازی کردن آنها با حال و فضا‌های جدید دوباره وارد کار شوند. بهلول، پادشاه و وزیر، فرصت، اسکندر،رمضون، قاضی، ننه قمر، بهادر، یعقوب، برزو، فراز،مظفر، خواجه فرزان، خواجه الماس، چهل دزد و...  برخی از شخصیت‌هایی هستند که در فصول گذشته این سریال از آنها خاطره داریم. فرزاد شیرمحمدی، راوی و مدیر دوبلاژ سریال است که باید دید با هدایت او، شیرین‌سخنی شخصیت‌های شکرستان تا چه اندازه به کام مخاطبان می‌نشیند. همچنین در فصول گذشته زنده‌یاد مرتضی احمدی، شهاب حسینی، رضا بابک و علی‌همت مومیوند نیز به‌عنوان راوی در این مجموعه حضور داشتند و قصه شهر را نقل می‌کردند. اکبر منانی، ابراهیم شفیعی، شوکت حجت، نرگس فولادوند، شهروز ملک‌آ‌رایی، سعید شیخ‌‎زاده، تورج نصر و ... که هر کدام صداهای شناخته شده‌ای در عرصه دوبله و صداپیشگی هستند، به‌عنوان گوینده شخصیت‌ها در این مجموعه حاضر بودند. مسعود صفوی، تهیه‌کننده در خصوص راوی سری تازه شکرستان به «جام‌جم» می‌گوید: بعد از مرحوم احمدی، هر بار، یک راوی داشتیم. یک دوره شهاب حسینی، یک دوره رضا بابک، یک دوره آقای مومیوند بود. الان به این فکر می‌کنم که برای بعدها، یک راوی خانم هم داشته باشیم. یعنی برای یک یا چند دوره، راوی، یک خانم باشد. این خیلی اتفاق مهمی است چون باید قصه هم متفاوت باشد. یعنی نوع نگاهی که یک راوی زن با یک راوی مرد دارد، باید در قصه نمایش داده شود. 
تهیه‌کننده پویانمایی شکرستان عنوان می‌کند: شکرستان سال‌‌هاست که روی آنتن است. این سری از برنامه، سیزدهمین سری از شکرستان در زمان مدیریت آقای لیوانی در مرکز صباست. الان ۱۸ سال است که شکرستان روی آنتن می‌رود. در این سال‌ها، تعداد فضا و کاراکترها خیلی زیاد بوده و تلاش می‌کنیم از کاراکترهایی دوباره استفاده کنیم که چند وقتی در قصه نبودند. در واقع تلاش می‌کنیم آنها را زنده کنیم و جلوی دوربین بیاوریم. مثلا کاراکتری داریم که یک طبیب پیر است. در چند فصل خیلی رویش کار شد و چندین فصل هم کمرنگ شده و قصه‌ها بیشتر حول محور ننه قمر و اسکندر بود. الان دو باره کاراکتر طبیب را زنده می‌کنیم چون موضوعات تازه ما حول محیط‌زیست، آب و فناوری تازه است. شکرستان به این خاطر این همه سال دوام آورده و جلوی دوربین رفته که به موضوعات روز پرداخته و به زبان شکرستانی نقل شده است. در واقع یک فضای شکرستانی داریم که مسائل روز را به زبان خودمان ترجمه می‌کنیم. فضایی که ترکیبی از خنده، طنز و پرداختن به مسائل مختلف است. 
وی ادامه می‌دهد: چند خانواده و بچه جدید اضافه شده‌اند. یک تعدادی شغل هم اضافه شد که کاراکترهای تازه به همان نسبت بیشتر شده است. البته محبوبیت در انیمیشن با محبوبیت ستاره واقعی متفاوت است چون ستاره واقعی زندگی بیرونی دارد و کاراکترهای نمایش داده شده با آن بازیگر، به همان تناسب محبوب می‌شوند اما انیمیشن چون پیش‌زمینه‌ای ندارد، قدری برای محبوبیت زمان می‌برد. قطعا کاراکترهای تازه را نمی‌توان با آنهایی مقایسه کرد که ۱۶-۱۷ سال است در شکرستان بوده و محبوب شده‌اند. بسیاری از کاراکترها یک عمر است که در مقابل چشم مخاطب هستند. به همین خاطر کاراکترهای تازه زمان بیشتری نیاز دارند. البته به‌نظرم برخی‌شان خیلی زمینه این را دارند که در نظر مخاطب محبوب شوند. 
   
یک سرزمین خیالی
اگر تا امروز به تماشای این پویانمایی نشستید، دیده‌اید که فضای شهر خیالی شکرستان با الهام از ابنیه باستانی ایران است که از قدمت کهنی برخوردار است. همچنین در رنگ‌آمیزی محیط و لباس شخصیت‌ها از اسلوب اصیل ایرانی که در نقش و نگارهای قدیمی همچون معماری، مینیاتور، فرش و ...  به کار گرفته می‌شده، بهره برده‌اند. بیان شد که داستان‌های این سریال در یک شهر قدیمی و خیالی روی می‌دهد. هر قسمت داستانی مجزا دارد که مردم شکرستان بنا به نیازهای دراماتیک، در هر قسمت نقشی متفاوت برعهده می‌گیرند و داستان را رقم می‌زنند. 
صفوی می‌گوید: فضاهای بیشتری را در فصل تازه اضافه کردیم چون موضوعات تازه آوردیم و باید در فضای تازه مطرح می‌کردیم. در سری‌های قبل، برای پرداختن به مسأله برخی کافی‌شاپ‌ها، یک طراحی خاص شکرستانی از این فضا داشتیم. یا در برخی قسمت‌ها می‌خواستیم نشان دهیم که نوجوانان چطور در برخی محیط‌های سنتی رفتار می‌کنند. همه اینها باید در فضای مناسب خود ارائه می‌شد. برای همین، همان شکرستان همیشگی را نشان می‌دهیم که برخی نقاط شهر در آن زنده‌تر شده است. 
این تهیه‌کننده در خصوص فرمت کلی شکرستان، به نکته جالبی اشاره می‌کند که نشان‌دهنده اتصال این مجموعه با هنر کهن ایرانی است. وی می‌گوید: شکرستان یک فرمی دارد که از تعزیه گرفته شده. دلیل این‌که برای مردم آشناست، به غیر از تصویر که شبیه به معماری قدیم است و حرکت‌هایی که مخاطب را به یاد خیمه‌شب‌بازی می‌اندازد و نوع حرف زدن و موسیقی که مردم را یاد جلال ذوالفنون می‌اندازد، ساختار روایی آن هم به شکل تعزیه است. یعنی یک معین‌البکا مثل تعزیه داریم. راوی که همان معین‌البکاست، می‌گوید فلان‌فرد امروز آدم خوب یا بد قصه است و به این صورت، دو شخصیت یک بخش یا قسمت متحول می‌شود. مثلا در یک قسمت درباره استارت‌اپ‌ها توضیح می‌دهیم که صمد تصمیم می‌گیرد این کار را کند. در دقیقه اول می‌خواهد با همان رفتار عجولانه کاری انجام دهد و موفق باشد اما در پنج دقیقه آخر می‌بینیم که او موفق نمی‌شود یعنی نمی‌توان بدون اصل و ریشه یک استارت‌اپ خوب راه انداخت. در واقع در این پنج دقیقه آخر متوجه می‌شود که شیوه او اشتباه است و باید یک مسیر دیگر را می‌رفته. یعنی هم محبوبیت و کاراکتر خود را حفظ می‌کند و هم به مخاطب، پیام درست را منتقل می‌کند. این نقطه قوت شکرستان است که بدون بد یا خوب نسبت دادن به کاراکترها، آنها را در یک هویت جمعی ایرانی نشان می‌دهد که در حقیقت بیانگر این است که می‌توان سبک زندگی را تغییر داد و در مسیر درست قرار‌گرفت. 
   
تجربه چند فصل در شکرستان
صفوی در خصوص زمان پخش سری تازه این مجموعه هم عنوان می‌کند: سری قبل در نوروز امسال پخش شد. معمولا شکرستان در سه نوبت پخش می‌شود که نوروز، تابستان و پاییز است. گاهی بین عید قربان تا غدیر هم ۱۰ قسمت روی آنتن می‌رود. در حال حاضر در مراحل پیش‌تولید و نگارش قسمت‌هایی هستیم که قرار است تابستان، پاییز امسال و نوروز سال بعد روی آنتن برود. 

دیگر خبرها

  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه رمضانی تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • بررسی اهمیت «شغل» در برنامه «بیا وسط»
  • «کُر کوهستان» روی آنتن شبکه دو می‌رود/ روز‌های نفسگیر در چهارمحال و بختیاری
  • چهارمین جشنواره پژواک بین المللی می‌شود
  • برنامه «مهمانی» از شبکه پیشران فراتر
  • رادیو صدای لحظه‌هاست
  • افتتاحیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • شهد شکرستان به کام مخاطبان
  • سریال سرزمین مادری متوقف شد
  • روایت مفاخر ایران زمین در مجموعه مستند «تازه نفس»