Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-16@18:50:39 GMT

پیشنهادوزیرسابق برای نجات ازکرونا

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۹۱۶۱

وزیر سابق بهداشت همزمان با روز جهانی بهداشت، بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت شبکه بهداشتی کشور، بهورزها، مراقبین سلامت و پزشکان خانواده جهت شناسایی و درمان بیماران کرونا تاکید کرد و گفت: در این مسیر، بیماران شناسایی‌شده و افرادی که به عنوان ناقل یا مشکوک تشخیص داده می‌شوند، در منزل و تحت نظر پزشک خانواده درمان شده و در صورت نیاز به ونتیلاتور، به مراکز یا بیمارستان‌های ویژه این بیماران هدایت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان:  دکتر سیدحسن هاشمی در پست اینستاگرامی خود در مطلبی با عنوان "روز جهانی بهداشت و یک راهکار" نوشت:« امروز ۱۸ فروردین مصادف با روز جهانی بهداشت است؛ به این مناسبت ذکر نکاتی ضروری به نظر می‌رسد.

شبکه بهداشتی کشور عزیز ما مرکب است از حدود ۱۸ هزار خانه بهداشت و مراکز بهداشتی در روستاها و نیز ۱۱ هزار پایگاه و مراکز جامع خدمات سلامت در شهرها، بنابراین ما دارای زیرساختی بی‌نظیر در منطقه و کم‌نظیر در سطح جهان هستیم؛ زیرساختی که برای برپایی و ارتقا آن، دولت‌های مختلف طی بیش از ۴۵ سال هزینه کرده و زحمت کشیده‌اند.

در این مراکز علاوه‌بر پزشک خانواده، ماما، دندانپزشک، کارشناسان بهداشت و تغذیه و سلامت روان، دو گروه از انسان‌های بسیار سختکوش و نازنین مشغول خدمت هستند که برای این روزها خیلی می‌توانند موثر واقع شوند؛ بهورز در روستاها و مراقب سلامت در شهرها.

بهورزها مسوول سلامت روستاییان هستند و به‌ازای حداکثر هر هزار نفر، یک بهورز و در مجموع حدود ۳۵ هزار بهورز در کشور داریم.

مراقبین سلامت نیز مسوول سلامت حاشیه‌نشینان، ساکنان شهرها و کلان‌شهرها هستند که به ازای هر ۲ هزار تا ۲۵۰۰ نفر یک مراقب سلامت (در مجموع بیش از ۴۵ هزار مراقب سلامت) داریم. همچنین دو میلیون سفیر سلامت هم در کشور فعال هستند.

به دلایل فوق، بر این باورم که باید هرچه سریع‌تر تلاش کنیم تا از ظرفیت شبکه بهداشتی کشور، بهورزها، مراقبین سلامت و پزشکان خانواده حداکثر استفاده بشود. به این معنا که هر بهورز، مراقب سلامت و پزشک خانواده مسئول مستقیم جمعیت تحت پوشش خود باشد و هر روز از وضعیت سلامتی مردم گزارش تهیه کند.

در این مسیر، بیماران شناسایی‌شده و نیز افرادی که به عنوان ناقل یا مشکوک تشخیص داده می‌شوند در منزل و تحت نظر پزشک خانواده درمان شده و در صورت نیاز به ونتیلاتور، به مراکز یا بیمارستان‌های ویژه این بیماران هدایت شوند.

ضروری است مجلس و قوه قضاییه نیز اختیارات خاص به بهورزان و مراقبین سلامت، به عنوان ضابطین بهداشتی، واگذار نمایند تا بتوانند بیماران یا افراد ناقل و مشکوک را به کمک نیروهای انتظامی و امنیتی قرنطینه کامل کنند.

خوب است بپذیریم این دوران بهترین فرصت برای کشور و نظام سلامت است که بتواند خدمات بهداشتی و درمانی را در قالب نظام ارجاع و پزشک خانواده در شهر و روستا یک‌بار برای همیشه عملا شکل دهد و به این ترتیب با خارج شدن از حالت تدافعی و حمله به بیماری، از پرستاران، پزشکان و کادر درمان که به علت تلاش شبانه‌روزی ۵۰ روز گذشته، به سرعت دچار خستگی و فرسودگی شدید خواهند شد نیز مراقبت کند.

باور کنیم که جهانیان و همچنین ما نمی‌توانیم کرونا را جز با تهیه واکسن و دارو شکست دهیم و این مسیر زمان‌بر است، پس باید شعارمان «مراقبت از مردم ایران در برابر کرونا» باشد.

عزیزان سیستم بهداشتی کشور؛ ضمن تبریک این روز به شما بزرگواران و کلیه همکارانم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، باید عرض کنم بخش بهداشت ما به کمک سفیران سلامت و مردم، می‌تواند کشور را از این بحران، که طولانی شدن آن موجب فقر، ناامنی، نافرمانی مدنی و مرگ‌ومیر بیشتر می‌شود، نجات دهد.»
منبع: ایسنا برچسب ها: وزیر ، بهداشت ، کرونا ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: وزیر بهداشت کرونا ناطقان مراقبین سلامت بهداشتی کشور پزشک خانواده مراقب سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۹۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه‌جویی ناشی از تاثیر «پیگیری بیمار» بر شاخص‌های «بستری مجدد» بررسی می‌شود

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به طرحی تحقیقاتی با مرکز تحقیقات بیمه سلامت گفت: هدف از انجام این طرح تحقیقاتی، تعیین میزان صرفه جویی ریالی ناشی از تاثیر مداخله واحدهای آموزش و پیگیری بیمار بر شاخص‌های بستری مجدد، رضایتمندی بیماران و مراجعات غیرضروری به اورژانس بیمارستان است.

به گزارش ایسنا، دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در نشست امضای این تفاهم نامه، گفت: افزایش بار بیماری‌های مزمن و صعب العلاج و عدم تبعیت بیماران از درمان پس از ترخیص، از جمله چالش‌های نظام سلامت در ایران است که علاوه بر پیامدهایی نظیر بستری مجدد و مراجعات برنامه ریزی نشده به اورژانس ها، هزینه هنگفتی را به بیمار و نظام سلامت تحمیل می‌کند.

وی افزود: معاونت پرستاری در راستای پاسخ به این نیاز، واحدهای آموزش و پیگیری بیمار را پس از یک دوره طرح آزمایشی، در سال ۱۴۰۱ در بیمارستان های سراسر کشور راه اندازی کرد که در حال حاضر، به پیگیری پس از ترخیص بیماران مبتلا به ۱۱ بیماری مزمن و صعب العلاج می پردازند.

عبادی در خصوص هدف از واگذاری طرح تحقیقاتی به مرکز تحقیقات بیمه سلامت بیان کرد: هدف از انجام این طرح تحقیقاتی، تعیین میزان صرفه جویی ریالی ناشی از تاثیر مداخله واحدهای آموزش و پیگیری بیمار بر شاخص‌های بستری مجدد، رضایتمندی بیماران و مراجعات غیرضروری به اورژانس بیمارستان است.

 وی اظهار امیدواری کرد که با اجرای این طرح، شاهد صرفه جویی قابل توجهی در هزینه‌های پرداختی توسط بیمه‌ها باشیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت امضای این تفاهم‌نامه را گامی مهم در جهت ارتقای کیفیت خدمات پرستاری و بهینه‌سازی نظام سلامت در ایران بر شمرد و گفت: در این تفاهم‌نامه، همکاری در زمینه‌های مختلفی از جمله طراحی و اجرای طرح‌های تحقیقاتی، تبادل اطلاعات و یافته‌های علمی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی و همایش‌های علمی پیش‌بینی شده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، این تفاهم نامه با هدف ارتقای کیفیت خدمات پرستاری و بهینه‌سازی نظام سلامت به امضای دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت و دکتر محمد عفت پناه سرپرست مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۴۰ تن مواد غذایی فاسد در همدان 
  • افزایش ۶۵ درصدی ظرفیت پذیرش دستیاری پزشکی 
  • امسال ۹ هزار تخت بیمارستانی اضافه می‌شود/ افزایش ۶۵ درصدی ظرفیت پذیرش دستیاری پزشکی 
  • دکتر مرندی، چهره مؤثر در حوزه بهداشت و درمان کشور
  • ۴۸ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی متخلف در مشهد مهر و موم شد
  • بیش از ۲۷ میلیون نفر ، زیر پوشش برنامه ملی سلامت خانواده
  • صرفه‌جویی ناشی از تاثیر «پیگیری بیمار» بر شاخص‌های «بستری مجدد» بررسی می‌شود
  • ۲۷ میلیون نفر زیر پوشش برنامه ملی سلامت خانواده
  • ماجرای نامه گلایه آمیز مرندی به رئیس جمهور/ موازی کاری وزارت بهداشت در برنامه سلامت خانواده
  • هفته سلامت فرصتی بری معرفی خدمات سلامت