Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@10:10:58 GMT

آغاز فعالیت اقتصادی به مشاغل حساس و ضروری محدود شود

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۹۴۱۹

آغاز فعالیت اقتصادی به مشاغل حساس و ضروری محدود شود

معاون سابق برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو گفت: مشاغلی که فعالیت آنها برای اقتصاد کشور مهم و ضروری است، به صورت کاملا تحت مدیریت و با رعایت تمامی الزامات بهداشتی، فعال شوند و فعال شدن بقیه مشاغل، به بیش از یک ماه آینده موکول شود.

قدس آنلاین؛ علیرضا دائمی، معاون سابق برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو اظهار داشت: ما باید بدانیم هر اقدامی که می کنیم چه عواقبی هم از لحاظ اقتصادی، هم اجتماعی و هم سلامت مردم دارد و به هیچ وجه نباید اقدامی یا تصمیمی انجام گیرد که سلامت مردم را به خطر بیندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر بخواهیم صرفا بین سلامت جامعه و اقتصاد، یکی را انتخاب کنیم و بگوییم با توجه به ضرورت های اقتصادی، اقتصاد دارای ارجحیت است، ممکن است عواقب بسیار زیان باری داشته باشد، یعنی ممکن است این بیماری به اندازه ای گسترده شود که از تحمل ساختار سلامت کشور فراتر رود.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه "طرح فاصله گذاری اجتماعی برای کنترل شرایط و جلوگیری از تشدید شیوع بیماری، طرح مناسبی است"، گفت: این بیماری در اغلب نقاط جهان گسترش یافته، در برخی نقاط مثل ایتالیا و اسپانیا به دلیل آنکه دیرتر از زمان لازم نسبت به کنترل آن در جامعه اقدام کردند، وضعیت اسف بارتر از نقاط دیگر جهان شده و به شدت با تسری این ویروس مواجه شده اند، در کشوری مثل چین و کره جنوبی، به دلیل اعمال محدودیت های به موقع و برنامه ریزی درست، توانستند شیوع این بیماری را کنترل کنند، در آمریکا نیز که مسائل اقتصادی بر سلامت مردم ترجیح داده شد، شاهد آن هستیم که رتبه نخست جهان را در تسری و گسترش این بیماری دارد.

وی ادامه داد: اقتصاد ما ظرفیت این را دارد که در هر زمان خود را ترمیم کند، اما در وهله فعلی نیاز است که ما با ادامه طرح فاصله گذاری اجتماعی، بتوانیم تلاش برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را به مطلوب ترین شیوه ممکن، ادامه دهیم.

دائمی با بیان اینکه "باید توجه داشت در شرایط اقتصاد کرونایی و فعال نبودن بخش تقاضا، مشاغلی از قبیل کارگران روزمرد، رانندگان تاکسی و حتی کارگاههای کوچک و متوسط تولیدی بیشترین زیان را می بینند"، گفت: دولت باید در چنین شرایطی، با بهره گیری از تجارب کشورهای موفق، اقدام به اعطای تسهیلاتی کند تا این قبیل مشاغل بتوانند با رعایت شرایط حاکم بر جامعه برای جلوگیری از تشدید شیوع ویروس کرونا، تا زمان بهبود شرایط زندگی خود را بچرخانند.

وی افزود: اینکه اکنون در هفته پایانی فروردین ماه و یا شروع ماه اردیبهشت، چه تصمیمی برای کشور مفیدتر است، بهتر است رعایت شرایط بهداشتی و پروتکل های وزارت بهداشت برای عدم تسری بیش از پیش ویروس کرونا در محوریت قرار دهیم اما با نگاهی به فعالیت های شبانه روزی حوزه آب و برق که دو زیرساخت مهم زندگی، بهداشت، درمان و تمامی فعالیت های رایج کشور هستند، می توان برای آغاز به کار مشاغلی که فعالیت آنها ضرورت دارد، الگو گرفت.

معاون سابق برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو تصریح کرد: در دو ماه گذشته، در شدیدترین روزهای شیوع ویروس کرونا و روزهای تعطیل نوروز، کارکنان صنعت آب و صنعت برق در نیروگاه ها، تصفیه خانه ها و ... با رعایت پروتکل های بهداشتی، به گونه ای فعالیت کردند که هیچ خللی در تأمین آب و برق کشور ایجاد نشد و از طرفی، از آنجایی که پروتکل های بهداشتی به طور دقیق پیاده شد، شاهد این نبودیم که هیچ نیروگاه، تصفیه خانه، مرکز دیسپاچینگ و ... تبدیل به یک مرکز آلوده گسترش شیوع ویروس کرونا شود؛ از اینرو با همین الگو می توان مشاغلی که فعالیت آنها برای اقتصاد کشور مهم و ضروری است، به صورت کاملا تحت مدیریت و با رعایت تمامی الزامات بهداشتی، فعال شوند و فعال شدن بقیه مشاغل و فعالیت ها که ضرورت کمتری دارند، به بیش از یک ماه آینده موکول شود.

وی افزود: در صورتی که بدون توجه به اصول بهداشتی و پروتکل های وزارت بهداشت، مشاغل و فعالیت های مختلف به حالت عادی برگردند، قابل پیش بینی است که شرایطی در کشور از نظر شیوع ویروس کرونا حادث می شود که ممکن است همین شرایط، اقتصاد را نیز فلج کند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آغاز فعالیت اقتصادی ویروس کرونا کرونا در ایران شیوع ویروس کرونا برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۹۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند نقشه راه کشاورزی در استان همدان برای نخستین بار در کشور تدوین شد

به گزارش جام جم آنلاین همدان، سیدمجتبی حسینی در مراسم عملیاتی‌سازی جهش تولیدات کشاورزی با ایده مولدسازی روستاها اظهار داشت: در استان سه منبع درآمدی داریم که یکی از محورهای مهم آن کشاورزی است به طوری که نزدیک به ۳۰ درصد اقتصاد استان را در بر می‌گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با اشاره به اینکه نام‌گذاری اقتصادی سال از سوی مقام معظم رهبری نشان از اهمیت این مهم دارد، افزود: یکی از راه‌های برون رفت از قتصاد دولتی و در هم تنیده موجود، مردمی سازی است به نحوی که تصدی گریی مردم در امور اقتصادی می‌تواند راهگشا باشد.

وی در ادامه گفت: ابتدای فروردین ماه، با ۳۵ مجموعه خصوصی و دولتی که تاثیر مستقیم در اقتصاد استان دارند جلسه هم فکری و هم اندیشی برگزار و ماموریت‌های تحقق شعار سال به بخش های مربوطه واگذار شد.

حسینی با اشاره به اینکه امروز بین ۳۵ پروژه‌ای که در راستای تحقق شعار سال تعریف شده، جهاد کشاورزی اولین دستگاهی است که در این مهم اقدامات لازم را انجام داده است، بیان کرد: چهار محور همچون توسعه دامداری‌های سبک و سنگین روستایی همچنین توسعه شیلات و زنبورستان‌ها، ایجاد صنایع کوچک روستایی در قالب صنایع لبنی، میوه خشک و صنعت بسته‌بندی، ایجاد گلخانه‌های کوچک مقیاس ۳۰۰ مترمربعی و توسعه فروشگاه‌های عرضه مستقیم محصولات روستایی از اهداف این طرح است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با اشاره به اینکه این رویکرد، یک نگاه عملیاتی و علمی است، عنوان کرد: از سوی دیگر برون سپاری بخشی از وضعیت موجود حائز اهمیت است که یکی  راه‌های چابک سازی در دولت محسوب می‌شود.

وی در پایان با بیان اینکه ۳۰ درصد اقتصاد استان در سازمان جهاد و با کمک تصمیم سازان جهاد اتفاق می‌افتد، خاطرنشان کرد: سند نقشه راه کشاورزی در استان همدان به عنوان اولین استانی که دست به این اقدام مهم زده  تدوین شده است.

دیگر خبرها

  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • داشتن برنامه عالمانه برای اقتصاد دریامحور ضروری است
  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است
  • سند نقشه راه کشاورزی در استان همدان برای نخستین بار در کشور تدوین شد