Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حبیب‌الله مسعودی فرید» معاون امور اجتماعی سازمان بهریستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت فرزندخواندگی با توجه به شیوع کرونا در کشور گفت: در بحث فرزندخواندگی در نامه‌ای که به استان‌ها اعلام کردیم، مقرر شد طبق رعایت مسائل بهداشتی این روند ادامه داشته باشد و بحث فرزندخواندگی قطع نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته قاعدتا در این شرایط سرعت کار پایین‌تر می‌آید، اما قرار است با رعایت همه مسائل بهداشتی این روند ادامه داشته باشد. 

وی ادامه داد: البته در این شرایط برای بحث فرزندخواندگی به دلیل مسائل بهداشتی هیچ گونه ملاقاتی با کودک برقرار نمی‌شود و مقرر شده است به دلیل مسائل کرونا رفت و آمدهای غیر از پرسنل به مراکز شبه خانواده قطع شود. قطعا با توجه به شرایط موجود مقداری میزان فرزندخواندگی کمتر شده است، البته با توجه به اینکه تعطیلات به تازگی به پایان رسیده، آمار مشخصی از فرزندخواندگی در سال جدید جمع‌آوری نشده است. 

معاون امور اجتماعی سازمان بهریستی خاطرنشان کرد: بی‌شک بعد از اتمام بحث کرونا در کشور و رفع کامل این شرایط انتظار ما این است که به یک‌باره آمار فرزندخواندگی بالا برود، چراکه پرونده بسیاری از موارد تشکیل و اقدامات لازم انجام شده است، اما به دلیل شرایط موجود و اینکه هیچ ملاقاتی با کودک در حال حاضر امکانپذیر نیست، این پروسه به تعویق افتاده است، از همین رو ممکن است بعد از پایان کرونا در کشور این آمار افزایش پیدا کند. 

فرید در پاسخ به این سوال که آیا در این مدت کودکی به بهزیستی تحویل داده شده است، گفت: با اینکه ما به مراکز اعلام کردیم تا جایی که امکان دارد، در این شرایط با مددکاری اجتماعی مشکلات خانواده را برطرف کنند و یا اینکه یکی از اقوام که از نظر قاضی صلاحیت نگهداری کودک را دارد به طور موقت سرپرستی کودک را بپذیرد، اما در برخی از موارد با توجه به اینکه ممکن بود، کودک هیچ جایی نداشته باشد و باید حتما در بهزیستی نگهداری شود، پذیرش انجام شده است. 

وی تاکید کرد: در مراکز ما مسائل بهداشتی به شدت رعایت می‌شود و کودک تازه پذیرش شده بلافاصله وارد بخش دیگر کودکان نمی‌شود و در گذشته نیز همین روند وجود داشته است، کودک بعد از ورود به مرکز در ابتدا قرنطینه می‌شود، البته در این شرایط این موضوعات سخت‌تر و نظارت‌ها بیشتر شده است و اگر کودک علائمی دال بر بیماری داشته باشد با اینکه ممکن است، در کودکان بیماری شدت نداشته باشد، اما ممکن است این کودک ناقل باشد و باعث بیماری پرسنل و دیگر اعضای مرکز شود، بنابراین به شدت موارد رعایت شده و قرنطینه صورت می‌گیرد.  

به گفته معاون امور اجتماعی سازمان بهریستی تعداد فرزندانی که در این مدت وارد مراکز بهزیستی شده اند کاهش پیدا کرده است و بعضا موارد استثنا پذیرش شده‌اند.  

فرید در پاسخ به این سوال که آیا در مراکز شبه خانواده مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است؟ گفت: تمام موارد بهداشتی به شدت در این مراکز رعایت شده است. همچنین ورود افراد متفرقه به مراکز شبه خانواده ممنوع شده است و حتی بسیاری از مربیان در این مراکز به صورت یک هفته یا دو هفته در این مراکز مستقر شده‌اند تا ترددها به این مراکز کمتر شود، اما با این حال تعداد معدودی موارد مشکوک در این مراکز نیز مشاهده شده است که بلافاصله به وزارت بهداشت و مراکز درمانی اطلاع و آن افراد مشکوک به قرنطینه منتقل شده اند تا دیگر افراد مستقر در مراکز شبه خانواده به این بیماری مبتلا نشوند. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا آماری از نگهداری کودکانی که به دلیل ابتلای والدین آنها به بیماری کرونا و بستری شدن آنها در بیمارستان در بهزیستی وجود دارد، گفت: تاکنون چنین مواردی در هیچ یک از استان‌های کشور به ما گزارش نشده است. 

معاون امور اجتماعی سازمان بهریستی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره زنان سرپرست خانوار گفت: وسایل بهداشتی بین این افراد توزیع شده است، اما یک سری از خانواده‌های زن سرپرست هستند که این زنان کسب و کارشان از جنس کسب و کار و تهیه غذا بوده است و در حال حاضر فعال نیستند و یا کسب و کاری دارند که به صورت روزانه درآمد کسب می کنند؛ این افراد که دارای مشاغل خودگردان هستند، ممکن است با توجه به شرایط پیش آمده از نظر اقتصادی دچار مشکل شوند، از همین رو ما از فروردین ما نامه‌نگاری برای زنان سرپرست خانوار انجام دادیم تا انشاءالله بتوانیم اقدامات خوبی را برای این زنان انجام دهیم.

فرید همچنین درباره کودکان کار تصریح کرد: برنامه ما این بود که آموزش‌ها به صورت روزانه و توزیع وسایل بهداشتی و ضدعفونی کننده در چند نوبت در بین کودکان کار توزیع شود. براساس گزارش‌های دریافتی از استان‌ها این اقدام نیز به صورت مکرر در حال انجام است. این کار توسط اورژانس اجتماعی در حال انجام است و در کنار اورژانس اجتماعی بسیاری از خیرین و موسسات مردم نهاد وارد این عرصه شده‌اند و در حال کمک هستند. 

وی درباره ابتلای کودکان کار به بیماری کرونا گفت: در بررسی‌هایی که از استان‌ها داشتیم در گزارش‌های ارسالی از مراکز ما آماری از ابتلای کودکان کار به کرونا به ما گزارش نشده است. البته نیروهای اورژانس اجتماعی و نیروهای داوطلب که در توزیع بسته‌های بهداشتی و آموزش کودکان کار فعالیت می‌کنند، علائم این بیماری را برای کودکان توضیح می‌دهند تا چنانچه تب، سرفه یا تنگی نفس داشتند، حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند یا با سامانه‌های وزارت بهداشت یعنی ۱۱۵ و ۴۰۳۰ تماس بگیرند. همچنین اگر در حین آموزش مددکاران متوجه علائم در کودکان شوند، حتما کودک را به مراکز درمانی منتقل می‌کنند و تا پایان تعیین وضعیت کودک در همان جا بمانند. البته هیچ گزارشی در این زمینه نیز توسط همکاران ما اعلام نشده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کرونا فرزندخواندگی معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور مراکز شبه خانواده مسائل بهداشتی کودکان کار استان ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۹۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این درد را در سنین رشد کودکان را جدی بگیرید

کودک شما در نیمه‌های شب با درد از خواب بیدار می‌شود، پای خود را محکم گرفته و از درد شدید گلایه می‌کند. شما به او کمی مسکن می‌دهید و گمان می‌کنید که درد او درد در حال رشد بودن استخوان‌های او است، او به خواب می‌رود اما بعد از مدتی دوباره از درد بیدار می‌شود. در این زمان است که از خود می‌پرسید؛ شاید این درد جدی‌تر از درد سن رشد است.

به گزارش همشهری آنلاین، این دردها بیشتر در ران، ساق پا یا پشت زانو احساس می‌شود. با ما در این مقاله همراه باشید تا دانش آن را بدست آورید که چه زمان دردهای سنین رشد نگران کننده است و باید جدی گرفته شود.

درد سنین رشد چیست؟

درد رشد، دردهای مبهمی همانند گرفتگی عضلانی است که کودکان در سنین ۳ یا ۴ سالگی و۱۱ تا ۱۵ سالگی آن را تجربه می‌کنند.

این دردها که بیشتر عصر، قبل از شام و در زمان خواب احساس می‌شوند، گاهی به حدی است که موجب بیداری کودک از خواب می‌شود.

درد رشد تمام کودکان را درگیر نمی‌کند، اما گاهی ممکن است ناشی از یک بیماری دیگر باشد، لذا باید این دردهای را به درستی شناخت و سایر دردها را درد رشد تلاقی نکرد.

جیسون هوم، استادیار اطفال در کلینیک مایو در روچستردر این خصوص معتقد است؛ «از آنجایی که کودکان به سرعت رشد می کنند، ماهیچه‌ها، تاندون‌ها و رباط‌های آنها نیز در حال رشد هستند. این اعضای بدن "ممکن است با سرعت یکسانی رشد نکنند، و همین امر موجب ایجاد درد در برخی نواحی بدن شود.»

درد رشد معمولا دوره‌ای بوده و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشند و درد هر دو طرف بدن را درگیر می‌کند وکودک احساس درد عمیق مفصلی دارد. این دردها معمولا با ماساژ ملایم، پدهای گرمایشی، تمرینات کششی، حمام گرم قبل از خواب یا در صورت لزوم یک مسکن ساده مانند استامینافون تسکین پیدا می‌کند.

درد کودک شما درد رشد است یا درد جدی دیگری؟

دردی که کودک شما احساس می‌کند می‌تواند ناشی از یه دویدن، پریدن، و بازی ساده در طول روز باشد. یا احتمال داره به علت کمبود ویتامین D و یا مکبودهای عتطفی و مشکلات روانی باشه! اما همیشه هم اینطوری نیست.

درد رشد یا آرتریت!؟

بله، آرتریت فقط افراد مسن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. دکتر ریچارد وه، مدیر بخش روماتولوژی کودکان در دانشگاه مینه‌سوتا، معتقد است؛ معمولاً به کودکان گفته می‌شود که درد پاهایشان فقط دردهای رشدی است، در حالی که آنها واقعاً آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی دارند.

علائم ممکن است بیایند و بروند، و تشخیص آن یک بیماری سخت است، زیرا آرتریت غیرقابل پیش بینی است. باید دقت داشت دردهای رشد تورم یا درد در مفصل ایجاد نمی‌کند درحالیکه آرتریت زانوها را متورم کرده و ممکن است با تب ئ بثوران پوستی همراه باشد.

این بیماری در صورت عدم درمان می تواند اثرات ماندگاری داشته باشد. التهاب می تواند باعث تغییراتی در رشد استخوان شود و منجر به مشکلات دائمی شود.

درد رشد یا تومورهای استخوانی

دردهای رشد همچنین می توانند تومورهای استخوانی، خوش خیم و بدخیم باشند.

درد شدید استخوان در شب می تواند با نوعی تومور خوش خیم به نام استئومای استخوان همراه باشد، اما می‌تواند تومورهای استخوانی جدی نیز باشد. به همین دلیل است که کودکان مبتلا به درد مداوم یا شدید باید به یک پزشک حاذق مراجعه کنند و صرفاً به دلیل داشتن درد در حال رشد نادیده گرفته نشوند.

چه زمانی دردهای رشد را باید جدی گرفت؟

چنانچه دردهای کودک شما در دوره رشد هر یک از علائم زیر را داشت آن را جدی بگیرید:
- اگر دردها ادامه پیدا کند یا مکرر باشد.
- کودک شما برای مدت طولانی، در طول روز درد دارد.
- درد در صبح وجود دارد.
- مفاصل آنها درد می کند.
- تب دارند.
- بثورات غیرعادی دارند.
- کودک می‌لنگند یا فقط یک طرفدار پا درد دارد.
- کودک بیش از حد خسته و ضعیف است.
- فعالیت کودک همانند همیشه نیست و خیلی گوشه‌گیر و منزوی شده است.
- حساسیت به لمس یا ماساژ
- رفتار غیرمعمول

با توجه به مطالب گفته شده چنانچه کودک شما از دردهایی همانند درد رشد شکایت کرد و شما قادر به تشخیص نوع درد او نبودید با پزشک مشورت کنید. پزشک با انجام؛ آزمایش هورمون‌های رشد، آزمایش خون، سی‌تی‌اسکن، رادیوگرافی، عکس‌برداری با اشعه ایکس و گاهی سونوگرافی نوع درد را مشخص کرده و روند درمان را آغاز می‌کند.

کد خبر 844967 منبع: ایرنا برچسب‌ها سلامت بیماری - کمر درد خبر مهم کودکان بیماری - درد

دیگر خبرها

  • یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است
  • تاکید رئیس سازمان بهزیستی بر لزوم اجرای همه جانبه طرح «خانواده میزبان»
  • دست کوتاه ۳۰ هزار کودک معلول از تحصیل / کمبود مدرسه و دشواری رفت‌وآمد
  • آبله مرغان، بیماری شایع اولین فصل سال است
  • این درد را در سنین رشد کودکان را جدی بگیرید
  • ۱۲۷ هزار کیلو فرآورده خام دامی مشکوک و فاسد در استان تهران کشف شد
  • به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید
  • شیوع بیماری پوستی در پکتیکا
  • کودکان مسلمان بریتانیایی 132 هزار دلار برای کمک به خانواده‌های فلسطینی و یمنی جمع‌آوری کردند
  • توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های شایع در فصل بهار/ از آلرژی فصلی تا ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا