Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@11:06:03 GMT

تأثیر کرونا بر اقتصاد مازندران

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۱۰۳۹۴

تأثیر کرونا بر اقتصاد مازندران

اقتصاد استان مازندران اقتصادی دولتی نیست، بلکه اقتصادی مردمی است که با توجه به بحران کنونی ناشی از بیماری کرونا، اقتصاد مازندران در بخش‌های گردشگری و صنایع دستی، محصولات کشاورزی و دامی و کسب و کارهای خرد و نیز درآمدهای حاصله از صادرات کالا به شدت دچار مشکل شده است.

خبرگزاری فارس مازندران؛ سرویس اقتصادی ـ بهزاد پورمحمد|استان مازندران به واسطه شرایط خاص جغرافیایی نقش مؤثری بر اقتصاد کشور به خصوص در بخش گردشگری و صنایع دستی و نیز کشاورزی و محصولات دامی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط مساعد آب و هوایی، مواهب طبیعی و زیرساخت‌های مصنوعی ایجاد شده، سخت‌کوشی و مهمان‌نوازی مردم استان مازندران از شرق تا غرب استان و از دشت تا کوهستان، باعث شده تا کمتر کسی وارد استان سرسبز مازندران شده باشد و از مواهب الهی و جاذبه‌های گردشگری استان بهره‌ای نبرده و یا اینکه سوغاتی از این دیار مهمان‌نواز همراه با خاطرات خوش به دیار خود نبرده باشد.

این استان سرسبز علاوه بر اینکه سالانه میزبان میلیون‌ها نفر از اقصی نقاط کشور در فصول مختلف سال به خصوص در ایام نوروز و تعطیلات تابستان هست، تأمین کننده بخش عمده محصولات استراتژیک کشاورزی و دامی داخل کشور و حتی صادر کننده این محصولات به کشورهای همسایه است.

شاید با قاطعیت بتوان گفت اقتصاد استان مازندران اقتصادی دولتی نیست، بلکه اقتصادی مردمی و حاصل تلاش، پشتکار و دست‌رنج مردم استان در عرصه‌های مختلف است. 

سهم‌بری استان از منابع دولتی به نسبت خدماتی که به کل کشور ارائه می‌دهد ناچیز بوده و پایه اصلی اقتصاد گردشگری و کشاورزی کشور بر اساس فعالیت‌های گردشگری و تولیدات کشاورزی و دامی استان مازندران و سایر استان‌های شمالی بنا نهاده شده است.

اگر مروری کوتاه به درآمدهای خانواده‌های مازندرانی داشته باشیم، به جز عده‌ای که کارمند بوده و حقوق بگیر دولت یا بخش خصوصی هستند، اکثر مردم درآمدهای روزانه یا ماهانه داشته که حاصل تلاش فردی یا گروهی آنها است و همین درآمدها صرف معیشت یک خانواده مازندرانی برای یک زندگی آبرومندانه است.

در روزهای پایانی سال ۹۸ و همزمان با تعطیلات نوروز ۹۹ که مردم استان همانند سایر مردم ایران امید به شادابی بیشتر پس از مشکلات، سختی‌ها و نگرانی‌های فراوان در طول سال ۹۸ داشتند، ورود ویروس منحوس کرونا به کشور، جان شهروندان مازندرانی را همچون سایر ایرانیان هدف قرار داد و باعث شد تا تمهیدات ویژه‌ای برای حفظ سلامت مردم اندیشیده شود.

ممنوعیت ورود مسافر به استان مازندران همراه با فاصله‌گذاری اجتماعی از یک سو، تعطیلی کسب و کارها، مغازه‌ها، اصناف، واحدهای تولیدی، هتل‌ها، اماکن اقامتی، گردشگری، رستوران‌ها و اماکن پذیرائی، تعطیلی بازارهای سنتی و محلی و برچیدن بساط دست‌فروشان خیابانی، تعطیلی بازارهای فروش ماهی و قرنطینه خانگی مردم با هدف حفظ جان شهروندان عزیز مازندرانی، تعطیلی فعالیت کارگران روزمزد و نیز توقف تقریبی صادرات به‌خاطر مسائل بهداشتی و بسته شدن مبادی ورودی کشورهای درگیر بحران کرونا که مقصد صادرات استان مازندران بوده است.

 سایر مواردی که ذکری از آن نشده است و تنها با هدف حفظ جان شهروندان عزیز، با توجه به مرگ و میر و ابتلای تعداد زیادی از همشهریان عزیز مازندرانی و سایر استان‌های کشور در اثر بیماری کرونا (کووید ۱۹)، به‌طور عملی باعث توقف فعالیت‌های اقتصادی مازندران در بخش‌های مختلف به‌خصوص کسب درآمد بیشتر خانواده‌های مازندرانی در طی دو ماه گذشته شده است.

با توجه به تورم افسار گسیخته در سطح کشور و مشکلات معیشتی فراوان در خانواده‌ها که یا ناشی از تحریم‌های ظالمانه بوده و یا سوء مدیریت داخلی و عدم نظارت مناسب بر فعالیت‌ها، متأسفانه توقف فعالیت‌ها و عدم کسب درآمدها در طی دو ماه گذشته و آن هم در یکی از فصول اصلی درآمدی مازندران در ایام نوروز در حال حاضر و ماه‌های آتی معیشت اکثر شهروندان در مناطق شهری و روستایی دچار مشکل خواهد کرد. 

درآمدهای روزانه و ماهانه‌ای که به‌طور معمول مصرف آن یا برای تأمین نیازهای ضروری خانواده‌ها بوده و یا اینکه صرف پرداخت بدهی‌های بانکی و پرداخت بدهی دیگران بوده است.

بنابراین همان‌گونه که گفته شد از آنجا که معمولا اقتصاد مازندران مبتنی بر درآمدها و گردش اقتصادی خانواده‌های مازندرانی هست و با توجه به بحران کنونی ناشی از بیماری کرونا، اقتصاد مازندران در بخش‌های گردشگری و صنایع دستی، محصولات کشاورزی و دامی و کسب و کارهای خرد و نیز درآمدهای حاصله از صادرات کالا به شدت دچار مشکل شده و نظر به اینکه هر گونه اثرات مثبت و منفی اقتصادی در بخش‌های مختلف در استان‌های متعدد کشور از جمله مازندران بی‌تأثیر بر معیشت و زندگی مردم و نیز اقتصاد کلان کشور در بخش‌های مختلف نیست.

 لذا انتظار می‌رود دولت با برنامه‌ریزی‌های مناسب حمایت‌های ویژه‌ای از بخش‌های آسیب‌دیده استان نماید و ضمن حمایت از خانواده‌ها، باعث عادی‌سازی روند چرخه اقتصادی استان و رونق مازندران در بخش‌های متعدد و نیز بهبود معیشت و عادی سازی روند زندگی مردم شود. 

امیدواریم این حمایت‌ها کافی، در زمان مناسب و در برگیرنده همه اقشار جامعه باشد و کلیشه‌ای و مشمول اقشار خاصی نگردد، زیرا لایه‌های پنهان آسیب‌دیده ناشی از کرونا در مناطق شهری و روستایی مازندران بسیار زیاد هستند که معمولاً فردی بوده و در گروه‌های خاصی که مد نظر دولت است، تعریف نمی‌شوند.

انتهای پیام/۸۶۰۴۸/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: مازندران اقتصاد گردشگری محصولات کشاورزی مازندران در بخش اقتصاد مازندران استان مازندران کشاورزی و دامی خانواده ها فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۰۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اعزام زائران مازندرانی به حج عمره

مدیرکل فرودگاه های استان مازندران گفت: «نخستین پرواز اعزام زائران از مازندران به عمره مفرده دهم اردیبهشت‌ماه انجام می‌شود.»

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: همچنین دهم اردیبهشت ماه یک پرواز برای زائرین عمره گذار استان مازندران، از فرودگاه شهدای ساری به سرزمین وحی در نظر گرفته شده است.

مدیر کل فرودگاه‌های استان مازندران افزود: با هماهنگی‌های صورت گرفته به منظور ارائه خدمات و تشریفات پروازی بهتر به حجاج بیت الله الحرام، جلسات هماهنگی بین دستگاه‌های مربوطه تشکیل شده است.

وی عنوان کرد: فرودگاه شهدای ساری آمادگی کامل برای انجام عملیات حج عمره و تمتع سال ۱۴۰۳ را دارد.

حسنی ادامه داد: فرودگاه شهدای ساری جزو پیشتازان فرودگاه‌های اعزام کننده زائران عمره و تمتع بوده و با برنامه ریزی‌های صورت گرفته خدمات مطلوب و شایسته‌ای به حجاج در انجام عملیات عمره مفرده و حج تمتع ۱۴۰۳ ارائه خواهد شد.

بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت، امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر در قالب ۶۱۴ کاروان از اواخر اردیبهشت از ۲۱ ایستگاه پروازی سطح کشور برای انجام مناسک حج تمتع به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

پیش‌تر نخستین گروه از زائران عمره از تهران پس از ۹ سال وقفه در قالب ۲ کاروان ۸۵ نفره، روز گذشته سوم اردیبهشت ماه با پرواز از فرودگاه امام خمینی (ره) خاک ایران را به مقصد عربستان سعودی ترک کردند.

دیگر خبرها

  • حمایت ۲۲۰ ایرانی خارج از کشور از ایتام مازندرانی
  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • استقبال مازندرانی ها از طرح « نور» مطلوب است/ دستگیری تعداد اندک
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • پیام تقدیر استاندار سابق از مردم مازندران
  • وزیر کشور: استاندار جدید مازندران در حوزه اقتصاد متخصص است/ نوری: توجه جدی به اقتصاد دریا پایه خواهیم داشت
  • گره‌گشایی با دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم
  • داشتن برنامه عالمانه برای اقتصاد دریامحور ضروری است
  • جزئیات اعزام زائران مازندرانی به حج عمره
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟