Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه هرچند شنیدن خبر تعرض و حفاری غیرمجاز در تپه‌های تاریخی در استانی با پیشینه‌ای کهن مانند کرمانشاه که بیش از 4200 اثر تاریخی دارد، موضوع تازه‌ای نیست، اما حفاری غیرمجاز سودجویان با استفاده از ماشین آلات سنگین اتفاقی عجیب اما واقعی بود که همین هفته پیش در تپه تاریخی لرینی شهرستان اسلام آبادغرب رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیال خام رسیدن به گنج و سودای پولدار شدن یک شبه این سودجویان را برآن داشته بود که نیمه های شب برای رسیدن هرچه سریعتر به رویایشان با ماشین آلات سنگین به جان یکی از تپه های تاریخی این شهرستان بیفتند که خوشبختانه با آگاهی به موقع مردم بومی این نقشه شوم ناکام ماند. 

باتوجه به اینکه هر ساله به مانند دیگر استانهای تاریخی کشور شاهد چنین حفاری‌های غیرمجازی در تپه‌های تاریخی کرمانشاه هستیم، حال سوال اینجاست که واقعا در زیر این تپه‌های تاریخی گنج و عتیقه وجود دارد که دندان طمع سودجویان اینگونه برای تعرض به آنها تیز شده، تا جایی که حاضرند با ماشین آلات سنگین برای تخریب میراث‌ کهن برجای مانده از نیاکانمان اقدام کنند؟

علیرضا برشاهی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا و در پاسخ به این پرسش اظهار کرد: متاسفانه ذهنیتی که مردم نسبت به تپه‌های تاریخی دارند این است که در زیر این تپه‌ها گنج و دفینه‌های زیادی پنهان شده و اگر آنها را حفاری کنند، به گنج می‌رسند.

وی با تاکید براینکه این تصور کاملا اشتباه است، تصریح کرد: تپه‌های تاریخی معمولا روستاهای قدیمی هستند که گاها قدمت برخی از آنها به هزار تا دو هزار سال هم می‌رسد.

معاون میراث فرهنگی استان اضافه کرد: در دوران گذشته مردمانی که ساکن این روستاها بوده‌اند بنا به دلیل حوادثی همچون سیل، زلزله، جنگ، آتش سوزی، بیماری و... مجبور به ترک روستاهایشان شده‌اند و این روستاها نیز به مرور تخریب و به شکل تپه درآمده‌اند.

وی با تاکید براینکه این تپه‌ها از نظر باستان شناسی مهم هستند، عنوان کرد: اهمیت این تپه‌ها از نظر باستان شناسی از این نظر است که می‌توانیم با استفاده از داده‌هایی که از آنها بدست می‌آید، نوع معیشت، آداب و رسوم، نوع زندگی و... مردم ساکن در این روستاها را بفهمیم.

برشاهی اضافه کرد: البته در حین کاوش های باستان شناسی در این تپه‌ها ممکن است تعدادی مواد فرهنگی مانند سفال کشف شود که ارزشی برای سودجویان ندارد، اما از نظر تاریخی برای ما مهم هستند.

وی در ادامه به حفاری غیرمجاز سودجویان در تپه لرینی اسلام آبادغرب طی هفته گذشته هم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه پیش از آنکه این حفاری آسیب زیادی به تپه تاریخی لرینی وارد کند، با هشیاری مردم محلی منطقه، انجمن‌های میراث و یگان حفاظت میراث فرهنگی متوقف شد.

معاون میراث فرهنگی استان متذکر شد: سودجویان در حفاری این تپه تاریخی بدنبال کشف اشیاء عتیقه و تاریخی بودند، درحالی که این تپه تنها یک اثر تاریخی است و چنین اشیایی در آن وجود ندارد.

وی از تهیه و ارسال پرونده ثبت ملی این تپه تاریخی به وزارت میراث فرهنگی خبرداد و گفت: این تپه ادوار مختلفی را پشت سر گذاشته، اما بیشترین داده هایی که از آن کشف شده مربوط به دوره اشکانی است، بنابراین می‌توانیم آن را اثری مربوط به دوره اشکانی بدانیم.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تپه تاریخی كرمانشاه حفاری غیرمجاز استانی فرهنگی و هنری تپه های تاریخی تپه تاریخی تپه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۰۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مرتضی صفری در مراسم گرامیداشت روز بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی اظهار کرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر می‌بایست تلاش مضاعفی داشته باشیم و باید عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجرا است.   او با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی ارومیه و دانه‌های باارزش آن خواهد داشت.   صفری گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های باارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.   او خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.   صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد؛ و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.   او خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.   صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.   او بیان کرد: عمارت دارایی ماکو نیز با پی‌گیری استاندار و مساعدت وزیر اقتصاد و دارایی تحویل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان می‌شود.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در پایان از رسانه‌ها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • تاکید برلزوم مطالعه و احیای روستای مدفون کندوان