Web Analytics Made Easy - Statcounter

ازبکستان و چین درباره تجربه پلیس چین در مبارزه با کرونا رایزنی کردند

مقامات پلیس ازبکستان در جلسه ای با نمایندگان وزارت امنیت عمومی چین درباره تجربیات پلیس چین در مبارزه با شیوع کرونا رایرنی کردند.

به گزارش روز سه شنبه ازبکستان دیلی ، نمایندگان پلیس چین در این جلسه جزئیات طرح عملی در چین برای مقابله با شیوع کرونا بخصوص تدابیر اجرای قرنطینه را با مقامات ازبکستان در میان گذاشتند و توصیه هایی برای اجرای بهتر قرنطینه در ازبکستان ارائه دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت کشور ازبکستان دو هفته پیش اعلام کرد که تمام پروازهای مسافری بین ۱۲ استان این کشور را به حال تعلیق در آورده است. دولت همچنین خروج مردم از خانه‌های خود بجز برای کارهای ضروری یا خرید دارو و همچنین تجمع بیش از سه نفر را ممنوع و اعلام کرد که افراد باید دو متر از هم فاصله داشته باشند.  

شوکت میرضیایف رئیس جمهوری ازبکستان اوایل این هفته در یک ویدئوکنفرانس راههای حمایت از کارآفرینی در بحبوحه بحران کرونا و تداوم فعالیتهای اقتصادی همزمان با رعایت تدابیر قرنطینه را مورد بحث قرار داد.

شمار مبتلایان به کرونا در ازبکستان روز دوشنبه ۱۱۵ نفر افزایش یافت و تا صبح امروز سه شبه شمار کل مبتلایان در این کشور ۴۷۲ نفر اعلام شده است.

در همین حال وزارت امور خارجه ازبکستان اعلام کرد که دو تن از اتباع این کشور بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستانی در شهر نیویورک آمریکا جان باختند. وزارت خارجه ازبکستان از اتباع این کشور درخارج تا از مقررات محلی برای مبارزه با شیوع کرونا به دقت پیروی کنند.

سالگرد انقلاب قرقیزستان زیرسایه افزایش ابتلا به کرونا

اوایل هفته جاری ابتلای ۶۹ مورد جدید کرونا در قرقیزستان تایید و شمار کل مبتلایان به کووید-۱۹ در این کشور تا امروز سه شنبه به ۲۲۸ نفر رسیده و چهار تن جان خود را از دست داده و ۱۰ نفر بهبود یافته اند. وزیر بهداشت قرقیزستان روز دوشنبه اعلام کرد که ۵هزار و ۴۸ نفر در قرقیزستان با افراد مبتلا به کرونا در تماس بوده‌اند و تحت نظر قرار دارند. 

قرقیزستان اوایل فروردین ماه ضمن اعلام وضعیت اضطراری در سه شهر اصلی این کشور از جمله بیشکک پایتخت ، این شهرها را قرنطینه کرد و مقررات منع آمدوشد اجرا کرد.

 دولت قرقیزستان اعلام کرد که علاوه  بر شهرهای بیشکک ، اوش و جلال آباد همچنین تدابیر محلی حالت اضطراری در سه منطقه استانی این کشور اعلام شده است . از مردم این شهرها و مناطق خواسته شده که فقط برای مقاصد ضروری از خانه های خود خارج شوند.

این درحالی است که امروز سهشنبه دهمین سالگرد انقلابی است که منجر به سرنگونی دولت باقی اف در قرقیزستان شد . انقلاب سال ۲۰۱۰ که بطور رسمی به آن انقلاب مردمی آوریل نامیده می شود در آوریل سال ۲۰۱۰ با برکناری قربان بیک باقی اف رئیس جمهور اسبق این کشور در شهر بیشکک آغاز شد. متعاقب تحولات این انقلاب تنش های قومی در جنوب کشور بین قرقیزها و ازبکها روی داد که این خشونتها در نهایت منجر به تحکیم نظام جدید پارلمانی در قرقیزستان شد.

خبرنگار اکونومیست گزارش داده که سالگرد انقلاب قرقیزستان تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفته و احتمالا رئیس جمهوری و دولت کنونی که اقدامات زیادی برای مخدوش کردن آرمان های دموکراتیک آن انقلاب کرده اند از این مساله ناراحت نیستند.

 قزاقستان با کلاسهای مجازی و آموزش راه دور سال تحصیلی را ادامه می دهد

وزیر آموزش و علوم قزاقستان اعلام کرد که هیچ دلیلی برای به تاخیر انداختن سال آموزشی به علت شیوع کرونا وجود ندارد.  "اسخات ایماگامبتوف" (Askhat Aimagambetov) روز دوشنبه گفت: ما از الگوی سایر کشورها دنباله روی کردیم و به کلاس های از راه دور تغییر حالت دادیم. به تاخیر انداختن سال آموزشی هیچ منطقی ندارد.

تا امروز دوشنبه ۶۷۰ مورد ابتلا به کرونا در قزاقستان تائید شده است . وزارت بهداشت این کشور اعلام کرده که تا کنون شش نفر بر اثر کرونا جان باخته و ۲۰ بیمار نیز حال وخیمی دارند. ۱۲۰ تن از افراد کادر درمانی به کرونا مبتلا شده که حال یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

قاسم ژومارت توکایف رئیس جمهوری قزاقستان با ارسال پیامی برای مراکز علمی این کشور تولید سامانه آزمایش کووید-۱۹ را به دانشمندان این کشور تبریک گفت.

بروز نگرانی از ورود کرونا به تاجیکستان

تاجیکستان هم یکی از کشورهایی است که تا کنون از کرونا در امان بوده و مقامات این کشور تا روز دوشنبه ۱۸ فروردین (۶ آوریل) بر این مساله تاکید کردند که هیچ موردی از کرونا در این کشور مشاهده نشده است اما تحولات در بیمارستانی در منطقه "جبار رسولف" در استان سغد در شمال تاجیکستان به نگرانی هایی دامن زده است.

به گزارش اوراسیانت ، مقامات اوایل این هفته بیمارستانی در این منطقه را تحت قرنطینه قرار دادند. این اقدام پس از آن انجام شد که یک مرد ۶۰ ساله که برای شرکت در یک مراسم عروسی به قرقیزستان رفته بود پس از بازگشت براثر التهاب ریه درگذشت.

گالینا پرفیلیوا نماینده سازمان بهداشت جهانی در تاجیکستان نیز هفته گذشته اظهارات مقامات این کشور را تائید کرده و در مصاحبه ای روز اول آوریل گفته بود که هیچ مورد مثبتی از کرونا در تاجیکستان وجود نداشته است.

مدارس و ادارات در تاجیکستان به روال عادی فعالیت دارند هرچند تدابیر بهداشتی در این کشور تشدید شده و وسایل حمل و نقل و معابر عمومی ضدعفونی می شوند.

 برگزاری مسابقه دوچرخه سواری در ترکمنستان و شبهه افکنی رسانه انگلیسی درباره وجود کرونا

کشورهای مختلف جهان درحالی که درحال مبارزه با کرونا هستند و تدابیر قرنطینه و منع تجمعات را به مورد اجرا گذاشته اند ، امروز سه شنبه در کشور ترکمنستان مسابقه عمومی دوچرخه سواری به مناسبت روز جهانی سلامتی برگزار شد.

ترکمنستان نیز همانند تاجیکستان در آسیای میانه تا کنون موردی از کرونا را گزارش نکرده است . در این حال پایگاه خبری انگلیسی "بی بی سی" در گزارشی به ابراز تردید درباره مواضع رسمی ترکمنستان پرداخت و ادعا کرد: آیا میتوانیم به آمار ارائه شده توسط دولتی که به سانسور شهره است اعتماد کنیم؟

بی بی سی به نقل از "مارتین مک کی" از دانشکده بهداشت لندن نوشت: آمار رسمی بهداشتی ترکمنستان به شدت غیر قابل اعتماد هستند . این رسانه انگلیسی در ادامه این گزارش شبهه افکنانه علیه ترکمنستان به نقل از یک منبع بی نام نوشت: آشنایان افراد در ادارات دولتی میگویند که نباید درباره وجود ویروس کرونا در کشور صحبت کنند وگرنه با مشکل مواجه می شوند.

این در حالی است که مقامات ترکمنستان در حال انجام اقدامات لازم برای برخورد با شیوع احتمالی کرونا در این کشور هستند و با نهادهای سازمان ملل در این زمینه همکاری میکنند. ترکمنستان بیش از یک ماه است که بیشتر گذرگاههای مرزی زمینی خود را بسته و اوایل فوریه نیز تمام پروازها به چین و برخی کشورهای دیگر را لغو کرد.

برچسب‌ها ویروس کرونا آسیای مرکزی تاجیکستان پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا آسیای مرکزی تاجیکستان ویروس کرونا آسیای مرکزی تاجیکستان روز دوشنبه شیوع کرونا امروز سه روز سه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۲۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله سوزهای مدرن چطور کار می کنند؟ | تجربیات کشورهای مدرن در زمینه مقابله با پسماندهای به درد نخور

همشهری آنلاین- محمد سرابی: سوزاندن زباله‌ها یکی از روش‌های نابود کردن پسماندهای شهری است تا وقتی که خودش عامل آلودگی شهر نباشد. در کلانشهرهای جهان نیز بخشی از بحث‌های مربوط به استفاده از زباله‌سوزها به حوزه اقتصاد ارتباط پیدا می‌کند. اینکه هزینه تفکیک فیزیکی زباله‌ها چقدر و در مقابل خرید و راه‌اندازی یک زباله‌سوز چقدر هزینه دارد. از طرف دیگر محل‌های دفن زباله در کلانشهرها جای خالی زیادی ندارند. پیدا کردن محل جدید که مشکل محیط زیستی نداشته باشد و تمام شرایط بهداشتی در آن رعایت شود هم چندان ساده نیست زیرا معیارهای محیط زیستی باید رعایت شوند.

هلند

نیروگاه زباله سوز هلند که با نام AEB شناخته می‌شود حدود ۳۰ سال قبل به عنوان زباله‌سوز محلی ساخته شد. شهرداری‌های آمستردام و ۱۹ شهر دیگر این نیروگاه را به صورت مشترک ایجاد کردند. این نیروگاه بارها به روزرسانی شد که چهارمین‌ آن در سال ۲۰۰۷ بود اما از آن زمان تا کنون توسعه پیدا نکرده است زیرا حالا زباله‌های شهرهایی که شریک ساخت آن هستند برای کار نیروگاه کافی نیست. حالا این نیروگاه تبدیل به یک کارخانه شده است که زباله‌های شهری را از دیگر کشورهای نزدیک مخصوصا انگلیس وارد می‌کند. سامانه زباله‌سوز AEB بالاترین بازدهی را در بین سامانه‌های مشابه دارد. بخش زیادی از زباله‌های پلاستیکی تولید شده در هلند هم بازیافت و تبدیل به انواع مختلف محصولات پلاستیکی می‌شود.

بنگلادش

شهرداری داکا تصمیم گرفته است بخشی از مشکل کمبود برق این شهر را با ایجاد کارخانه زباله‌سوز رفع کند. زمینی که قبلا محل دفن زباله‌ها بود برای این کار انتخاب شده است و دولت بنگلادش هم از این پروژه حمایت می‌کند. شرکت‌های چینی ساخت تاسیسات زباله‌سوز را برعهده دارند و شروع کار زباله‌سوز با ۳ هزار تن پسماند روزانه خواهد بود. عتیق اسلام، شهردار داکا گفته است که به سازندگان چینی درباره تامین زباله تعهد داده است باید پسماند تعیین شده به محل زباله‌سوز حمل شود. دولت هم برق تولید شده را می‌خرد زیرا قیمت آن ارزانتر از برق تولید شده با گازوییل است.

بیشتر بخوانید: خبر مهم مدیرعامل مدیریت پسماند شهرداری در مورد زباله سوز | امضاء پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی در ماه جاری

زباله‌سوز گرانقیمت

ظرفیت مرکز دفن زباله‌های تریل‌رود در شهر اوتاوا به انتهای خود نزدیک می‌شود. در این شهر زباله‌های خشک بازیافت و زباله‌های تر دفن می‌شوند تا به تدریج تجزیه شوند و به طبیعت برگردند اما حالا دیگر جای کافی برای دفن وجود ندارد و ۸ سال دیگر مرکز دفن زباله کاملا پر می‌شود. به گزارش سایت سی‌بی‌اس، در شورای شهر اوتاوا گزینه‌های دیگری برای حل مشکل پسماندها هم ارائه شده است که مهمترین آن خرید یک زباله‌سوز گرانقیمت است. هزینه زباله‌سوز زیاد است و بعدا هم احتیاج به تعمیر و نگهداری دارد اما هزینه‌های تفکیک و جمع آوری هم دائما زیاد می‌شود. راه‌اندازی زباله سوز به این معنی نیست که تمام زباله‌های شهر سوزانده می‌شود بلکه باز هم بخش قابل بازیافت و بخشی از زباله مرطوب که باید دفن شود باقی می‌ماند اما حجم آن‌ها خیلی کم خواهد شد. ۷۰ درصد از حجم زباله کاسته می‌شود و حرارت به دست آمده نیز برای تامین انرژی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. البته با برخی روش‌های خاص می‌شود از مرکز دفن تریل‌رود تا ۱۴ سال دیگر هم استفاده کرد به این شرط که ساکنان اوتاوا زباله تولیدی خود را کاهش دهند. اگر زباله سوز بزرگ به کار گرفته شود می‌شود از تریل‌رود تا ۳۰ سال آینده هم استفاده کرد.

در ایالت اونتاریو که اوتاوا هم در آن قرار دارد، یک مرکز تولید انرژی در دورهام‌یورک فعال است که سالانه ۱۴۰ هزار تن زباله را می‌سوزاند و نیروگاه تولید برق آن هر سال انرژی مورد نیاز برای ۱۰ هزار خانه را تولید می‌کند. اگر زباله‌های اونتاریو به دورهام‌یورک فرستاده شود باید ظرفیت آن را افزایش داد اما اگر روزی میزان زباله ورودی کاهش پیدا کند، دیگر فعالیت زباله‌سوز اقتصادی نخواهد بود. طرحی پیشنهاد شده است که شهر اوتاوا و چند منطقه دیگر که تشکیل یک شهرستان را می‌دهند، همگی یک زباله‌سوز داشته باشند. از طرف دیگر بعضی از گروه‌های حامی محیط زیست اعلام کرده‌اند که دود و گاز زباله‌سوز برای طبیعت زیان‌بار است اما شهرداری اوتاوا گفته است که زباله‌های در حرارت ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد می‌سوزند و مواد سمی موجود در آن‌ها تجزیه می‌شوند. روی دیوار مرکز تولید انرژی دورهام‌یورک یک نمایشگر الکترونیکی نصب شده است که میزان آلاینده‌ها و مواد سمی در هوای هر روز را نشان می‌دهد. استانداردهای محیط زیستی کانادا تا جایی است که گاز خارج شده از مخازن مرکزدفن زباله هم باید سنجش شود تا مشخص گردد فرآیند تجزیه زباله به درستی انجام می‌شود و زیان چندانی برای محیط زیست و گرمایش زمین ندارد.

دلیل طولانی بودن روند بررسی طرح زباله سوز این است که هزینه جمع‌آوری و دفع پسماند مستقیما از خانواده‌های ساکن اوتاوا گرفته می‌شود و شورای شهر می‌خواهد نظر ساکان اوتاوا و هزینه‌هایی که باید بپردازند را دقیقا بررسی کند. بررسی مشکل پسماند شهری در اوتاوا حدود یک دهه سابقه دارد. این شهر سالانه بیش از ۳۰۰ تن زباله تولید می‌کند و گروهی از کارشناسان نگران هستند که ساخت زباله‌سوز انگیزه اهالی شهر برای کاهش تولید زباله را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: سرانجام زباله سوزی در تهران | خرید دستگاه های سوزاندن پسماندها چه شد؟

تعهد به شفافیت

در سال‌های ۱۹۹۰ نگرانی‌های زیست محیطی زیادی درباره استفاده از زباله‌سوز در اروپا وجود داشت اما فناوری‌های مدرن باعث شدند که ترس از آلودگی این زباله‌سوزها کاهش پیدا کند. به گزارش پایگاه اینترنتی اینوستیگیت یورپ، بخش بزرگی از ۳۰ میلیون تن زباله پلاستیکی که هر ساله در اروپا تولید می‌شود به زباله‌سوزها راه پیدا می‌کند. اگرچه میزان تولید انرژی از زباله‌سوزها چندان زیاد نیست و فقط ۲.۵ درصد انرژی قاره از آن‌ها به دست میاید اما گاهی اوقات ممکن است به عنوان یک منبع انرژی مورد توجه قرار گیرند. در زمستان گذشته کشور آلمان که نیاز به تامین گاز از روسیه داشت و به دلیل جنگ اکراین با محدودیت منبع گاز روبه‌رو شده بود شروع به استفاده از برق زباله‌سوزها در بخش‌های حساس کرد. اکنون استفاده از زباله سوز در شهرهای شرق اروپا مانند کشورهای لهستان و جمهوری چک بیشتر شده است زیرا شهرداری‌ها سوزاندن زباله را جایگزین دفن کردن آن می‌دانند. زباله سوز شمال شهر لندن امسال دچار کمبود زباله شد. البته مقدار زباله‌ها فقط ۵ درصد کم شده است. زباله‌سوز ادمونتون در سال‌های قبل ۵۵۷ هزار تن پسماند دریافت کرده است اما اگر وزن آن‌ها از ۴۹۰ هزار تن کمتر شود دیگر ادامه کار زباله‌سوز به صرفه نخواهد بود. اکنون با افزایش احتمالی جمعیت شمال لندن، مشکلی درباره تعطیلی زباله‌سوز وجود ندارد اما سیاست کلی شهرداری لندن کاهش تولید زباله است حتی اگر لازم باشد از جای دیگری زباله کافی برای ادامه کار زباله‌سوز وارد شود. گروهی از حامیان محیط زیست به همین دلیل تاکید می‌کنند که باید تولید زباله پلاستیکی را از اساس کاهش داد و نگران ادامه کار زباله‌سوزها نبود. زباله‌سوز ادمونتون در سال ۱۹۷۱ ساخته شده است. قرار است در سال ۲۰۲۶ تاسیسات آن به شکل کامل بازسازی شود.

دستورالعمل‌های سراسری زباله‌سوزها در سال ۲۰۱۹ برای آخرین بار بازنگری شد و با توجه به سیاست‌های محیط زیستی اتحادیه اروپا بازنگری مجدد آن‌ها شرایط را سخت‌گیرانه‌تر خواهد کرد. اکنون شهرهای آلمان با استفاده از فیلترهای قدرتمند که مواد سرطان‌زا را جذب می‌کنند در حال تصفیه دود ناشی از سوزاندن زباله‌ها هستند. بر اساس مقررات، نه تنها آلودگی هوا مانند گازهای دیوکسین در اطراف زباله‌سوزها دائما اندازه‌گیری می‌شود بلکه ازموجودات زنده محیط مانند گیاهان یا محصولات کشاورزی مانند شیر و تخم مرغ نمونه برداری می‌شود و در صورت افزایش یک آلاینده از حد مشخص، اخطار عمومی منتشر می‌شود. از خاکستر به دست آمده در کوره‌ها هم برای زیرسازی جاده‌ها استفاده می‌شود. حتی در این مورد هم جریان آب باران که از روی جاده عبور می‌کند سنجش و میزان آلودگی محلول در آن ارزیابی و ثبت می‌شود. صنعت زباله‌سوزی در اروپا نوعی تعهد به شفافیت دارد و داده‌های آن منتشر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: زباله‌سوز جدید تهران اندازه دو نیروگاه بزرگ کشور برق تولید می کند

زباله سوز ۶ هزار تنی

شهرداری تهران در این دوره از فعالیت خود موضوع ایجاد زباله‌سوزها را پیگیری می‌کند. در همین زمینه مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از امضای پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی در اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: تاکنون در کشور نمونه مشابهی از نظر فنی و یا ظرفیت موجود نبود و زباله سوز مورد بحث اولین پروژه با مقیاس بزرگ در سطح کشور است. به گفته رضا محمدی، مجموع پسماند تولیدی شهر تهران و شهرهای اطراف مثل باقرشهر و حسن‌آباد بعد از فرایند پردازش روزانه (تفکیک پسماند خشک) حدود ۶ هزار تن است که با به‌کارگیری زباله‌سوز، موضوع شیرابه و دفن زباله در مجتمع پردازش آرادکوه به پایان خواهد رسید.

کد خبر 846867 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پسماند کلانشهر زباله تفکیک زباله محیط زیست جهان ترجمه شهر مدیریت شهری

دیگر خبرها

  • تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی
  • خلاصه بازی فوتسال ایران و قرقیزستان +فیلم
  • صعود یوزهای ایرانی به نیمه‌نهایی با کم‌ترین دردسر / ازبکستان حریف احتمالی شاگردان شمسایی
  • زباله سوزهای مدرن چطور کار می کنند؟ | تجربیات کشورهای مدرن در زمینه مقابله با پسماندهای به درد نخور
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • (تصاویر) سفر تاریخی وزیر خارجه انگلیس به آسیای میانه
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • تبادل تجربیات حمل‌ونقل همگانی اصفهان و سن‌پترزبورگ
  • تفاهم‌نامه‌های خواهرخواندگی به انتقال تجربیات منجر شود