Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:45:09 GMT

حق شناس: کرونا را نمی توان با گفتار و مدیریت آمار شکست داد

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۱۲۱۹۶

حق شناس: کرونا را نمی توان با گفتار و مدیریت آمار شکست داد

محمدجواد حق شناس روز سه شنبه در دویست و هفتمین جلسه شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور اعلام کرد: بارسنگین این بیماری را نمی توان به دوش ملت گذاشت و این ویروس را نمی توان با پنهان کاری و نادیده انگاری و فرافکنی نابود کرد.

حق شناس افزود: شیوع جهانی ویروس کرونا به بحران و معضلی خطرناک برای زیست بشر تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معضلی که کارامدی نظام های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع و حتی مناسبات بین المللی را به چالش کشیده است.

وی ادامه داد: در حالیکه قدرتمندترین اقتصادهای جهان با میلیاردها ذخیره ارزی و پشتیبانی های بین المللی و دسترسی به پیشرفته ترین فناوری های علمی در مقابله با تبعات گسترش این ویروس کارامدی چندانی نداشته اند، ملت ایران باید همزمان با تبعات سنگین سالها تحریم اقتصادی، شیوع ویروس کرونا وتبعات جانی و مالی آن و ناکارامدی های داخلی دست و پنجه نرم کند. این نبردی عادلانه نیست.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد :در طول سالها تحریم و ناکارامدی سیاستمداران، نه حاکمیت و نه دولت بلکه این مردم بوده اند که بار سنگین اقتصاد مقاومتی و تبعات سوء مدیریت و ناکارآمدی ها را بدوش کشیده اند. سفره های مردم کوچکتر و کم رنگ تر و حتی محو شده است و نابرابری های اقتصادی بیداد می کند. مردم دیگر تاب تحمل این بار سنگین را ندارند.

حق شناس با اشاره به اینکه طاقت مردم طاق شده است افزود:ویروس کرونا در پیش چشم بی درایت مسئولان وارد کشور می شود.

وی تصریح کرد: اولین نمونه های شیوع بیماری مشاهده می شود اما اطلاع رسانی صورت نمی گیرد؛ با وجود اطلاع مسئولان از شیوع بیماری اجتماعات پر ازدحام و گسترده، راهپیمایی و حتی انتخابات بدون ملاحظات بهداشتی برگزار می شود.

به گفته این عضو شورا، قم به عنوان اولین شهر محل شیوع بیماری شناسایی می شود اما دولت جسارت و قدرت قرنطینه آن را ندارد و ویروس با سرعتی عجیب در سراسر کشور منتشر می شود.

وی ادامه داد: فرصت طلایی تعطیلات عید آغاز می شود اما باز هم تدبیری بسامد برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس و بیماری صورت نمی گیرد؛ در تعطیلات نوروزی هشت میلیون ایرانی به مسافرت می روند و ویروس را به عمق دورترین مناظق کشور می برند و مسئولین از هفته دوم فروردین به فکر اعمال برخی محدودیت های تردد می افتند.

حق شناس تصریح کرد: تعطیلات تمام می شود و دولت اعلام می کند برای نجات اقتصادی از ۲۰ فروردین ادارات و از ۲۳ فروردین اصناف کشور با تمهیداتی فعالیت خود را آغاز کنند البته تهرانی ها با یک هفته ارفاق وارد کار می شوند.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: در طول این مدت در صف اول، بهترین و فداکارترین پزشکان و پرستاران و کادر درمان جانفشانی می کنند و در پیش چشم همه پر پر می شوند و مسئولان اما به گفتار درمانی و مدیریت آمار بسنده می کنند؛ تردیدی نیست که امروز در ایران، دولت به معنای قوه مجریه، شیری بی یال و دم و اشکم است.

وی با بیان اینکه جنگ با کرونا برای ایران و ایرانیان جنگی نابرابر و تمام عیار است، گفت: اگر همه حاکمیت، نهادهای مدنی و ملت با تمام توان و ظرفیت وارد میدان نشوند و از کمک های کشورهای دوست و سازمان های بین المللی استفاده نشود باید منتظرفاجعه باشیم؛ کشمکش های بی امان و مزمن سیاسی و بین المللی و منطقه ای و داخلی که سالها همچون بختک بر سینه ملت نشسته است اگر نمی تواند تمام شود دست کم می شود فعلا به کنار گذاشته شود.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: همه حاکمیت باید یکصدا و با همه قدرت وارد میدان شود. بازگشت به شرایط عادی یا نیمه عادی و بازگشایی و فعالیت ادارات و اصناف و حمل و نقل عمومی در شرایط اوج گیری شیوع بیماری اوج بی تدبیری و تسلیم در برابر این جنگ است و جامعه را به راهی بی بازگشت یعنی تسلیم در برابر استراتژی مصونیت گله ای می کشاند؛ جایی که در آن نه از تاک نشانی می ماند نه از تاک نشان. تنها راه نجات کشور انتخاب سخت ترین و مشکل ترین راه است.

حق شناس به راهکارهایی را برای حل بحران ویروس کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: باید در اقدامی قاطع و در زمانی مشخص به هر قیمت ممکن اقدامات فوری انجام شود.

وی ۹ اقدام عاجل برای مهار کرونا را پیشنهاد و به شرح زیر اعلام کرد: 

۱.تشکیل ستاد بحران با ریاست رئیس جمهور و حمایت فرماندهی کل قوا و بهره گیری از اختیارات کامل

۲. اعلام آمار واقعی شیوع و تلفات بیماری و ضرورت اقدام ملی بدون واهمه از وحشت مردم یا زیر سوال رفتن پرستیژ در صحنه بین الملل 

۳. اعلام تعطیل عمومی و قرنطینه تا زمان ریشه کنی ویروس و بازگشت به شرایط سفید 

۴. اختصاص بودجه لازم برای کمک به اقشار و اصناف آسیب پذیر و مشاغل خرد در دوره تعطیلی و قرنطینه 

۵. اختصاص بودجه لازم برای اقدامات ضروری ریشه کنی ویروس و خرید گسترده دستگاه و کیت تشخیص و داروهای موثر و ماسک به اندازه لازم.  

۶. انجام بسیار گسترده و حتی در صورت امکان سراسری تست کرونا با استفاده از کیت و دستگاههای دقیق تشخیص کرونا 

۷. شناسایی دقیق بیماران و ناقلان و رسیدگی و درمان و ایزولاسیون (جداسازی) کامل 

۸. تکرار تست و شناسایی بیماران و ناقلان و جداسازی در چند نوبت تا زمان رسیدن به عدد صفر مبتلا در کشور 

۹. در همه سازمان ها با اقتباس از الگوی ستاد ملی بحران کرونا، ستادها و شوراهای بخشی با تفویض اختیارات لازم و با اعطای ماموریت به کارگروههای تخصصی بسرعت نسبت به تدوین سیاست های اجرایی متناسب با ماموریت های سازمانی در ارتباط با پیامدهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در سناریوهای مختلف اقدام نمایند.  

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در ادامه داد: برای موفقیت کامل در انجام این مهم، دسترسی فوری و موثر ستاد بحران به کلیه منابع و امکانات ضرورتی اجتناب ناپذیر است؛ منابع صندوق ذخیره ارزی، نهادهایی همچون ستاد اجرایی فرمان امام و آستان قدس رضوی و همه منابع بانکها باید بسیج شود. نیروهای لشگری و کشوری، سازمانهای مردم نهاد و بخش خصوصی باید مشارکت کامل داشته باشند.

حق شناس گفت: شوراهای شهر و شهرداری ها همه توان و امکانات مدیریت شهری را بکار گیرند و مشارکت فعال داشته باشند: این اقدامات شرط لازم برای مقابله با کرونا و نجات جان مردم و کشور است.

به گفته وی، تاخیر و تعلل در اتخاذ و اجرای این تصمیم به منزله افزایش تصاعدی هزینه های تحقق آن و حتی ورود به مسیری بی بازگشت خواهد بود که نتیجه آن تسلیم در برابر ویروس کرونا، پذیرش استراتژی امنیت گله ای یا دسته جمعی به قیمت جان ده ها هزار هموطن و فروپاشی اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و حتی سیاسی کشور خواهد بود.

حق شناس یاداور شد: پر واضح است که درصورت انتخاب استراتژی مصونیت گله ای قرار است هفتاد درصد از هم میهنان به بیماری مبتلا شوند.

عضو شورای شهر تهران افزود: تقریب دو درصد از حدود ۶۰ میلیون جمعیت به عنوان تلفات به معنای جان باختن حدود یک میلیون و دویست هزار نفر از جمعیت و تداوم چندین ماهه و حتی چند ساله بحران در کشور و فلج شدن اقتصاد کشور است.

وی ادامه داد: روشن است که پیکره جامعه ایران با تحمل دهها جراحت در سال ۱۳۹۸، تاب تحمل چنین ضربه مهلکی را نخواهد داشت و نکته دیگر اینکه مدیریت شهری پایتخت باید از منابع ملی برای مقابله با بحران برخوردار شود.

وی تاکید کرد: دولت و ستاد بحران باید نگاه ویژه ای به نیازهای شهری پایتخت داشته باشد و بودجه لازم را به آن اختصاص دهد اما تا آن زمان و حتی اگر بودجه ای از منابع ملی به شهرداری اختصاص داده نشود لازم است شهرداری تهران، بدون آنکه برای تامین منابع به شهروندان فشار بیاورد، بودجه لازم برای بسیج امکانات خود در مقابله با بحران را اختصاص دهد.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران اظهار داشت: شهرداری تهران با در اختیار داشتن دهها سوله بحران، بیش از سیصد سرای محله و دهها فرهنگسرا و خانه فرهنگ، دهها هزار نیروی فعال، تجارب ذی قیمت در حوزه خدمات و سلامت و زیست شهری و ظرفیت های فعال در حوزه اجتماعی می تواند و آمادگی کامل برای خدمات موثر و جدی دارد.

وی خاطرنشان کرد: نکته آخر اینکه در کشاکش این بحران، کادر درمان کارامد و فداکار کشور با حداقل های امکانات، با جانفشانی بیاد ماندنی، جانانه ماندند و برخی در کمال مظلومیت قهرمانانه جان دادند. قهرمانانی که حتما شایسته نام شهید خواهند بود. گفتار و نوشتار از توصیف این جانفشانی ها و از خود گذشتگی ها قاصر است و نامگذاری ها و تندیس ها و تقدیر ها حق مطلب را ادا نخواهد کرد اما از صمیم قلب و در نهایت خضوع از تک تک این فرزندان ملت و خانواده های صبورشان تشکر می کنم.

حق شناس همچنین از سایر نهادها و سازمان های مردم نهاد بویژه شهردار و پرسنل خدوم شهرداری که به نوبه خود در انجام وظایف جاری و نیز خدمات رسانی در حوزه های اجتماعی و سلامت و پشتیبانی از مراکز درمانی در مقابله با بحران تلاش بی دریغ داشته اند، سپاسگزاری کرد.

ویروس کرونا تا روز گذشته ۶۰ هزار و ۵۰۰ نفر را در کشور مبتلا کرده است و تاکنون تعداد ۳ هزار و  ۷۳۹ نفر جان خود را بخاطر این بیماری از دست دادند.

برچسب‌ها ویروس کرونا محمدجواد حق شناس كميسيون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران شهرداری تهران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا محمدجواد حق شناس كميسيون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران شهرداری تهران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا محمدجواد حق شناس كميسيون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران شهرداری تهران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اجتماعی شورای شهر تهران شیوع بیماری ویروس کرونا بین المللی بودجه لازم حق شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۲۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران

آفتاب‌‌نیوز :

محمد جوان‌بخت، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در کارگاه آموزشی «حکمرانی آب‌های زیر‌زمینی: درس‌آموخته‌ها، چالش‌ها و راهکارها» اظهار داشت: آب کالایی باارزش و غیرقابل جایگزین در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور‌ها و یکی از مؤلفه‌های مهم در حفظ تعادل و پایداری اکوسیستم و محیط زیست به‌شمار می‌آید؛ همچنین آب، یکی از پارامتر‌های اثرگذار در آمایش سرزمین و توسعه کشورهاست.جوان‌بخت با بیان اینکه آب زیرزمینی به‌عنوان یک منبع استراتژیک، از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: آب زیرزمینی به‌عنوان بزرگترین منبع آب شیرین در زمین طی نیم قرن اخیر به‌شکل بی‌رویه‌ای برای مصارف کشاورزی، شرب و صنعت مورد بهره‌برداری قرار گرفته و متأسفانه اثرات نامطلوب محیط‌زیستی همچون فرونشست‌ها را در پی داشته است.

وی با اعلام اینکه در بسیاری از آبخوان‌های جهان نرخ برداشت آب زیرزمینی بسیار بالاتر از تغذیه آن است، گفت: این مسئله سبب شده است منابع آب زیرزمینی به‌تدریج تحت تنش‌های کمّی و کیفی قابل‌توجهی قرار بگیرد.

۶۵ درصد کل برداشت آب زیرزمینی جهان توسط پنج کشور از جمله ایران

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: برداشت از آب زیرزمینی تنها در هند، ایالات متحده، چین، پاکستان و ایران حدود ۶۵ درصد از کل برداشت آب زیرزمینی جهان را تشکیل می‌دهد و این پنج کشور حدود ۷۰ درصد از آب کشاورزی را در اختیار دارند که برای آبیاری بخش عمده‌ای از این اراضی از منابع آب زیرزمینی استفاده می‌شود.

وی اضافه کرد: رشد جمعیت، افزایش شهرنشینی و تغییر در سبک و الگوی زندگی سبب افزایش مصرف آب می‌شود که بخش قابل‌توجهی از آن، از آب زیرزمینی تأمین می‌شود که این امر منجر به ناپایداری منابع آب زیرزمینی شده است.

جوان‌بخت بیان داشت: یافته‌ها و تجارب نظری و علمی کشور‌ها حاکی از آن است که تنظیم‌گری و سیاست‌گذاری در برداشت آب زیرزمینی و جلوگیری از اُفت آن صرفاً از طریق تدوین مقررات و کنترل از سوی دولت‌ها بسیار دشوار است. بخش مهمی از این مشکل ریشه در ماهیت آب زیرزمینی دارد که جزو منابع عمومی مشترک محسوب می‌شود و بهره‌برداری پایدار از آن نیازمند تحقق یک کوشش جمعی است.

سه دهه افُت مستمر منابع زیرزمینی در ایران

وی خاطرنشان کرد: کشور ما نیز با داشتن نزدیک به یک میلیون چاه، حدود سه دهه افت مستمر منابع زیرزمینی را تجربه کرده است که بخشی از این افت، ناشی از تجارت آب مجازی از طریق صادرات محصولات کشاورزی و فراورده‌های غذایی می‌تواند باشد، هرچند در سال‌های اخیر با وضع برخی قوانین و تمهیدات عوارضی تلاش شده است از این نوع صادرات جلوگیری شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به کلیاتی از سیمای منابع و مصارف آب کشور بیان داشت: متوسط بارندگی سالانه کشور حدود یک‌سوم متوسط بارندگی جهانی است. کل حجم آب تجدیدپذیر کشور نیز براساس آخرین برآورد‌ها حدود ۱۰۳ میلیارد مترمکعب تخمین زده می‌شود که در شرایط حاضر بیش از ۹۰ درصد آن، دو برابر شاخص‌های جهانی مصرف می‌شود.

مصرف ۸۰ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی

جوان‌بخت با تأکید بر اینکه نزدیک به ۵۰ درصد منابع آب مصرفی از آب‌های زیرزمینی و بقیه از آب‌های سطحی تأمین می‌شود، گفت: بزرگترین مصرف‌کننده آب در کشور، در بخش کشاورزی با ۸۰ میلیارد مترمکعب است که بخش عمده آن از آب زیرزمینی تأمین می‌شود.

وی در خصوص وضعیت منابع آب زیرزمینی نیز گفت: در ایران واحد برنامه‌ریزی در موضوع آب زیرزمینی ۶۰۹ محدوده مطالعاتی است؛ تقریباً ۶۶۰ آبخوان آبرفتی با وسعت ۲۶۵ هزار کیلومترمربع و حدود ۱۵ درصد مساحت کشور شناسایی شده است. از یک میلیون و ۳۰۰ هزار منبع آبی شناسایی‌شده، بالغ بر یک میلیون آن به چاه‌ها اختصاص دارد و بقیه مربوط به چشمه‌ها و قنوات است و طول چاه‌های حفرشده در کشور نزدیک به ۳۸ هزار کیلومتر است که سهم چاه‌های مجاز ۷۰ درصد از این میزان است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهار داشت: منابع آب زیرزمینی به‌دلیل برداشت بی‌رویه و بروز خشکسالی‌های متوالی از شرایط مناسبی برخوردار نیست؛ کسری متوسط سالانه منابع آب زیرزمینی برابر ۴.۹ میلیارد است و به‌دلیل تداوم برداشت‌ها میزان تجمعی کسری مخازن آب زیرزمینی بالغ بر ۱۴۶ میلیارد مترمکعب است.

وی با ابراز اینکه حدود ۳۵۹ دشت کشور دچار فرونشست است، اعلام کرد: ۲۸ درصد چاه‌های کشاورزی معادل ۱۱۷ هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست بیش از ۱۰ سانتی‌متر حفر شده است.

جوان‌بخت، پدیده حفر چاه‌های غیرمجاز و نیز برداشت بیش از پروانه بهره‌برداری را از معضلات اساسی مدیریت آب زیرزمینی خواند و اظهار داشت: بخشی قابل‌توجه از آن ناشی از کشاورزی معیشتی و خردشدن سطوح اراضی کشاورزی در اختیار بهره‌برداران است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: برنامه‌ریزان بخش آب کشور از دیرباز به اهمیت آب زیرزمینی پی بردند و در همین ارتباط نسبت به وضع قوانین و مقررات و نیز تدوین برنامه‌های عملیاتی اقدام کردند.

وی توضیح داد: در حوزه قانونگذاری، تصویب قانون و نحوه ملی شدن آن در سال ۱۳۴۷ نخستین اقدام بود که در آن تأکید شد همه چاه‌های غیرمجاز باید مسدود شود. در سال ۱۳۶۱ و بعد از کمتر از دو دهه، قانون توزیع عادلانه آب جایگزین قانون قبلی شد و مقرر شد که در دشت‌های با بیلان منفی، توسعه برداشت ممنوع شود.

جوان‌بخت اضافه کرد: بعد از حدود ۲۸ سال قانون تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه، در سال ۱۳۸۹ به تصویب رسید که در نتیجه آن بخشی از چاه‌های غیرمجاز حفرشده قدیمی، با شرط اینکه موجب اضرار به حقوق دیگران نشود، مشروعیت پیدا کرد.

اقدامات انجام‌شده منجر به توقف افت منابع آب زیرزمینی یا حتی ثابت‌ماندن آن نشده است

وی گفت: در قوانین برنامه‌های توسعه و نیز قوانین بودجه سنواتی کشور نیز، پیوسته آب زیرزمینی نقش پررنگی داشته است، اما به‌دلیل ناهمسویی سیاست‌ها و ناهماهنگی عددگذاری‌ها در بخش‌های مختلف اثرگذار، همه اقدامات متأسفانه منجر به توقف افت منابع آب زیرزمینی یا حتی ثابت ماندن آن نشد.

معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه‌های عملیاتی نیز، بیان داشت: یکی از مهمترین برنامه‌ها در کشور برای بهبود شرایط آب زیرزمینی، طرح احیا و تعادل‌بخشی آب زیرزمینی بود که تقریباً از دو دهه پیش توسط وزارت نیرو و از طرف وزارت نیرو تألیف و با همکاری سایر دستگاه‌ها به اجرا گذاشته شده است، ولی اجرای کامل آن با شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد.

جوان‌بخت خاطرنشان کرد: طی چند سال اخیر، برنامه سازگاری با کم‌آبی از برنامه‌هایی است که تلاش کرد با ایجاد وفاق بین دستگاه‌های اثرگذار در مدیریت منابع آب، برنامه‌ای را برای کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی و حفظ این منابع استراتژیک پیشنهاد و عملی کند، اما تقریباً تمام این برنامه‌ها به‌جای تکیه بر مدیریت تقاضا، متکی بر مدیریت مصرف آب بوده و عملاً توفیق چندانی در مدیریت آب زیرزمینی و احیای آن نداشته است.

نقشه راه آب کشور؛ برنامه‌ای برای رفع ناترازی بین منابع و مصارف آب متکی بر مدیریت تقاضا

وی با اشاره به نقشه راه آب کشور، تدوین این برنامه را در راستای رفع ناترازی بین منابع و مصارف آب متکی بر مدیریت تقاضا دانست و گفت: توجه ویژه به شاخص‌های اجتماعی و اقتصادی در مدیریت آب در دستور کار قرار گرفته است.

جوان‌بخت با اظهار اینکه در نقشه راه آب کشور، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که آب مانعی برای توسعه و پیشرفت کشور نباشد، گفت: در این نقشه تلاش شده است اشتغال جامعه در حد مطلوب باشد، تولید ناخالص داخلی به‌ازای واحد آب مصرفی افزایش یابد و مبتنی بر نقشه راه آب کشور، میزان مصرف آب زیرزمینی از حدود ۵۰ میلیارد مترمکعب در سال در شرایط کنونی، به حدود ۲۵ میلیارد مترمکعب در افق سال ۱۴۲۰ برسد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: براساس نقشه راه آب کشور، ارزش افزوده تولیدی بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و خدمات به‌نسبت وضع موجود نیز ارتقاء خواهد یافت.

پایش ۲۲۰ هزار چاه کشاورزی مجهز به کنتور هوشمند

وی راع به طرح «مدیریت توأمان مصرف آب و برق» نیز توضیح داد: این برنامه یکی دیگر از برنامه‌هایی است که در یک سال و اندی ماه گذشته تعریف شده است تا از برداشت آب بیش از پروانه بهره‌برداری چاه‌ها جلوگیری شود که از طریق مدیریت انرژی مصرفی چاه‌ها اجرایی می‌شود.

جوان‌بخت ادامه داد: در این طرح با تجهیز چاه‌ها به کنتور‌های نسل جدید که قابلیت‌هایی همچون رؤیت، کنترل و برنامه‌پذیری از راه دور دارد، میزان برداشت آب متناسب با سهمیه انرژی متناظر آن مورد کنترل و محدودیت قرار می‌گیرد.

وی گفت: در سال گذشته زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری طرح تهیه شد و در حین ایجاد این بستر، بیش از ۲۲۰ هزار حلقه چاه مورد پایش قرار گرفت. در سال اول ۵۲ هزار چاه با الگوی مصرف بالاتر از سهمیه مجاز ماهانه یا سالانه شناسایی شد و حدود ۲۴ هزار چاه نیز مشمول محدودیت در مصرف شد.

کنترل ۷ میلیارد مترمکعب آب با اجرای طرح مدیریت توأمان آب و برق

جوان‌بخت تأکید کرد: تداوم و اجرای همین یک برنامه، می‌تواند حجمی نزدیک به ۷ میلیارد مترمکعب را کنترل و از برداشت غیرمجاز چاه‌ها جلوگیری کند که می‌تواند کمک شایانی به رفع ناترازی منابع آب زیرزمینی محسوب شود؛ همچنین برنامه عملیاتی انسداد چاه‌های غیرمجاز نیز با نگاه به حل مشکلات معیشتی همزمان پیگیری می‌شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران به طرح جایگزینی آب مصرفی صنایع با آب‌های نامتعارف نیز اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح براساس تکلیف قانونی بند ع تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ است که در اجرای این برنامه نیز، بخش عمده‌ای از آب زیرزمینی صنایع با هدف حفظ و صیانت از آب‌های زیرزمینی کاسته خواهد شد.

تحقق اهداف در گروی مشارکت گروه‌ها و هماهنگی سیاست‌گذاری‌ها

وی افزود: وزارت نیرو با رصد مناسب وضعیت آب زیرزمینی اهدافی را در راستای حکمرانی مطلوب آب زیرزمینی طی دولت سیزدهم دنبال کرده است؛ هرچند تحقق این اهداف، در گروی مشارکت تمامی گروه‌ها و هماهنگی سیاست‌گذاری‌ها در این زمینه است.

جوان‌بخت خاطرنشان کرد: حمایت از تشکیل و تقویت مدیریت مشارکتی با حضور بهره‌برداران اصلی دشت‌ها، ایجاد شفافیت و رعایت قانون و برقراری عدالت در برخورداری از آب و انرژی برای بهره‌برداران مجاز، استقبال و استفاده از راهکار‌ها و ایده‌ها در حوزه هوشمندسازی و استفاده از تجهیزات مدرن و تکنولوژی‌های مدیریت تقاضا، حفظ و تعادل آبخوان‌ها برای رعایت حقوق عامه و پایداری در امنیت غذایی، توزیع عادلانه آب با هدف مدیریت و صیانت از منابع آب و حفظ منافع اقتصادی کشاورزان، جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز، بهره‌مندی از پتانسیل و ظرفیت شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در حوزه بهره‌وری در صنعت آب از این اهداف است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: جای خوشبختی است که مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در برگزاری سلسله کارگاه‌های آموزشی، موضوع حکمرانی آب زیرزمینی را مورد توجه قرار داده و با مشارکت مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، دانشگاه تربیت مدرس، شرکت مدیریت منابع آب و سایر مشارکت‌کنندگان اقدام به برگزاری این کارگاه کرده است.

وی اضافه کرد: در این کارگاه که مهمانان و سخنرانان خارجی از مراکز بین‌المللی مانند ارزیابی منابع آب زیرزمینی، انجمن بین‌المللی هیدرولوژیست‌ها و شرکت‌کنندگانی از کشور‌های اسپانیا، ایتالیا، هلند، اسپانیا و مالت نیز حضور دارند، فرصت مناسبی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات نو در زمینه حکمرانی آب زیرزمینی است.

جوان‌بخت ابراز کرد: قرار است در نشست‌های پیش‌بینی‌شده در این کارگاه موضوعاتی همچون حکمرانی چندسطحی، حکمرانی تلفیقی آب سطحی و زیرزمینی، مدیریت مشارکتی آب زیرزمینی، ارزیابی طرح تعادل‌بخشی آب زیرزمینی، پایش و مدیریت توأمان آب و برق و همکاری‌های بین‌بخشی ارائه و بحث شود که همه آن‌ها از ضروریات حکمرانی آب زیرزمینی در کشور ماست.

وی اضافه کرد: تبادل تجارب عملی و نظری متخصصان حاضر در این کارگاه می‌تواند گامی در راستای بهبود مدیریت منابع استراتژیک آب زیرزمینی در منطقه بردارد و ارزیابی و آسیب‌شناسی برنامه‌‎ها و فعالیت‌های کشورمان در مدیریت آب زیرزمینی راهگشا خواهد بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • سیل جلوی قطار را گرفت؛ انتقال مسافران با اتوبوس
  • سیل مسیر قطار تهران - گرگان را بست
  • سیل جلوی قطار تهران - گرگان را گرفت | انتقال مسافران در راه مانده با اتوبوس
  • ببینید | هشدار جدی مدیریت بحران به مردم تهران!
  • بارش های شدید در راه تهران؛ هشدار مدیریت بحران
  • دست یاری تهران به بلوچستان | چگونه شهرداری تهران به سیل زدگان چابهار کمک می‌کند؟
  • کمک تهران به بلوچستان | چگونه آتش نشانان تهرانی به سیل زدگان چابهار کمک می‌کنند؟