Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@02:10:36 GMT

هند؛ سرزمین همزیستی ادیان یا سرکوب مسلمانان؟

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۱۶۹۷۵

هند؛ سرزمین همزیستی ادیان یا سرکوب مسلمانان؟

خبرگزاری شبستان:خشونت‌ های مرگبار اخیر در هند از تشدید درگیری و مبارزه میان دو گروه عمده خبر می‌دهد؛ گروه شووینیستی هندو و گروهی که در تلاش هستند هند سرزمین همزیستی ادیان باقی بماند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: خشونت‌های مرگبار علیه اقلیت‌ها به ویژه مسلمانان در «دهلی نو»، پایتخت هندکه از روز ۲۳ فوریه ۲۰۲۰ (۴ اسفند ۱۳۹۸) آغاز و تا سه روز بی وقفه ادامه داشت، سبب مرگ دستکم ۵۰ نفر با اکثریت مسلمانان و به آتش کشیدن خانه ها، مغازه و مساجد در این شهر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خشونت مرگبار اخیر علیه اقلیت‌ها در هند که در ۳۰ سال گذشته بی سابقه بود، خشونت سازمان یافته‌ای بود که پیشتر جلوه‌ای از آن را در منطقه «کشمیر» این کشور شاهد بودیم.

 

 

 

وقوع دور جدید خشونت‌ها در هند نشان داد که دولت این کشور همچنان از رویه سکوت در برابر اعمال خشونت سازمان یافته اوباش آلت دست احزاب و گروه‌های شووینیستی رادیکال و دعوت به صلح و برادری و خویشتنداری در پایان ماجرا بهره می‌برد.

 

موارد مشابه با خشونت‌های مرگبار علیه اقلیت‌ها در هند، عبارتند از:

 

- کشمیر: منطقه کشمیر هند با اکثریت مسلمان در ماه‌های اخیر شاهد وقوع دور جدیدی از خشونت‌ها است که از سوی هند در چارچوب مبارزه با تروریسم و تروریست‌های کشور‌های همسایه که از این منطقه خودمختار برای انجام فعالیت‌های خود استفاده می‌کنند، توجیه می‌شود. اقدامات سختگیرانه دولت هند در مورد کشمبر از جمله لغو اختیارات این منطقه در چارچوب وضعیت تعریف شده برای آن و لغو ممنوعیت خرید ملک این منطقه توسط افراد غیر بومی را می‌توان در راستای سیاست ضد اقلیتی کابینه هند بررسی کرد.

 

- فاجعه انسانی ۲۰۰۲ در گجرات: جنایت سازمان یافته علیه اقلیت‌ها در ایالت «گجرات» در سال ۲۰۰۲ منجر به کشته شدن بیش از ۱۰۰۰ نفر شده بود.

 

- کشتار ۳۰۰۰ نفر از سیک‌ها در سال ۱۹۸۴: در سال ۲۰۰۴ و در پی ترور «ایندیرا گاندی»، نخست وزیر وقت هند توسط یکی از محافظان «سیک» مذهبش سبب شد تا هندو‌ها بیش از ۳۰۰۰ نفر از اعضای جامعه سیک‌ها را قتل عام کنند.

 

دلیل سکوت دولت هند در مقابل خشونت‌های سازمان یافته چیست؟

عمده‌ترین دلیل این امر ناسیونالیسم هندو است که در سایه دولت هندو مذهب هند به رغم سخن گفتن از صلح و برادری سخن می‌گوید و تلاش می‌کند تا اقلیت‌های مذهبی از جمله مسلمانان را از طریق حمله به آن‌ها از موقعیتشان در جامعه هند آگاه کند.

 

«بهاراتیا جاناتا»، حزب حاکم هند نیز که برای تامین آرا مورد نیاز خود به اکثریت هندو نیازمند است، با دست زدن به استراتژی ایجاد دشمن مشترک میان هندو‌ها و سکولار‌ها به سوی نیل به ان هدف در حرکت است. از این رو استفاده از خشونت به عنوان ابزاری برای قطبی کردن جامعه به ویژه در مناطقی که بهاراتیا جاناتا با رقابت انتخاباتی قابل ملاحظه و پیش بینی نشده‌ای روبرو شده بود، به رویه‌ای معمول در سال‌های گذشته مبدل شده است. نکته قابل تامل قطبی شدن بیش از پیش جامعه هند در ۶ سال گذشته است که به نظر می‌رسد با هدف و براساس برنامه ریزی انجام شده است.

 

 

 

اصلاح قانون شهروندی در هند که با انتقادات گسترده‌ای در سطوح مختلف داخلی، منطقه‌ای و بین المللی مواجه و رقم خوردن اعتراض‌های مسالمت آمیز در هند را که با مداخله پلیس به خشونت کشیده شد، به دنبال داشت، از جمله خواسته‌ های جامعه هندو مذهب هند بود که با موافقت حزب حاکم و در واقع برای جلب نظر این اکثریت پیش رفت. رشته اعتراض‌ها و تظاهرات مسالمت آمیز میلیون‌ها هندی و روحیه جمعی که در پی این امر آشکار شد، از زمان استقلال هند در دهه ۱۹۴۰ بی سابقه بود.

 

حزب حاکم هند در ۱۱ دسامبر ۲۰۱۹ (۲۱ آذر ۱۳۹۸) با تن دادن به این خواسته، مجوز آزار و اذیت بودایی ها، سیک ها، مسیحیان و ... و البته شکنجه مسلمانان را صادر کرد. قرار گرفتن یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت آسام هند خارج از دایره شهروندی هند و خشونت‌های اخیر پیامد‌های این امر این قانون هستند.

 

در واقع خشونت‌های مرگبار اخیر در هند را باید نتیجه اقدام‌های حزب حاکم در این کشور دانست. ضمن این که نباید از اظهارات نفرت پراکنانه سران این حزب و بی تفاوتی پلیس در بهترین حالت و همدستی آن با اوباش در واقع بینانه‌ترین حالت غافل شد.

 

نقش پلیس در خشونت‌های مرگبار اخیر در هند

باید توجه داشت که بروز چنین خشونت‌هایی اساسا بدون همراهی پلیس ممکن نیست؛ چراکه درگیری‌های روز نخست با کشته شدن افرادی از هر دو طرف همراه بود، اما این روند در روز‌های دوم و سوم تغییر کرده و مغازه، منازل و مساجد مسلمانان به شکل هدفمندی مورد حمله قرار گرفتند. ضمن این که پلیس به درخواست‌های تلفنی مکرر مسلمان پاسخی نداد.

 

توجیه‌ های «آمیت شاه»، وزیر کشور هند در مورد تلاش پلیس برای جلوگیری از خشونت‌ها به دلیل از پیش طراحی شده بودن آن‌ها نیز با توجه به مدارک و حقایق موجود قابل اعتنا نبوده است؛ چرا که براساس نخستین گزارش رسمی وزارت کشور هند، کم کاری پلیس علت اصلی وقوع خشونت‌های مذکور اعلام شده بود.

 

در نخستین گزارش وزارت کشور هند آمده است: «پلیس دهلی نو در کنترل شرایط و ممانعت از آسیب رسیدن به اموال و جان مسلمانان ناکام مانده است.»

 

 

 

نکته مهم در این گزارش، بی توجهی پلیس به پیش بینی سازمان‌های اطلاعاتی در مورد وقوع خشونت‌ها و عدم هماهنگی میان بخش‌های مختلف اداره پلیس به دلیل تغییر در سطح ریاست این نهاد است.

 

همزمان با رسانه‌ های هندی، «نیویورک تایمز» در گزارشی که به موضوع مذکور اختصاص داده بود، از شواهدی پرده برداشت که نشان دهنده دست داشتن پلیس در قتل عام مسلمانان است.

 

نتیجه گیری

درگیری‌های خشونت بار اخیر در هند نه درگیری ساده میان هندو‌ها و مسلمانان بلکه مبارزه سیاسی جدی میان دو دیدگاه در هند است؛ مبارزه میان کسانی که هند را به عنوان کشوری روشن فکر می‌بینند و کسانی که مایل به ایجاد یک دولت شوونیستی هندو هستند.

 

منبع: خبرگزاری میزان/پایگاه خبری ریشه

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: کشتار مسلمانان هند مسلمانان هند هندوستان خشونت های مرگبار علیه اقلیت ها سازمان یافته مرگبار اخیر اخیر در هند حزب حاکم خشونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۶۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

 اتحاد بولیواری برای مردم آمریکای ما (آلبا -ALBA) با ابراز نگرانی عمیق نسبت به تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه، وضعیت کنونی را ناشی از سکوت شورای امنیت سازمان ملل پس از حمله غیرقانونی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق دانست.

 اتحادیه آلبا با انتشار بیانیه‌ای در وب‌گاه رسمی خود، بار دیگر نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه را که بر رنج بی پایان مردم فلسطین افزوده و باعث تهدید صلح در منطقه شده است را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: مصونیت رژیم صهیونیستی و سکوت شورای امنیت در قبال اقدام‌های غیرقانونی و وحشیانه این رژیم از جمله حمله غیرقانونی به کنسولگری ایران در دمشق، خطر جدی منطقه‌ای شدن درگیری همراه با پیامد‌های غیرقابل پیش‌بینی را به همراه داشته است.

بر اساس این بیانیه، اتحادیه آلبا از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا به شدت در جهت برقراری آتش‌بس فوری و دائمی در غزه، اطمینان از ارائه کمک‌های بشردوستانه کافی به مردم این منطقه و ایجاد شرایط مساعد برای برقراری صلح پایدار، تلاش کند.

این بیانیه می‌افزاید: کشور‌های عضو اتحادیه آلبا از جامعه بین‌المللی می‌خواهند تا صلح را در خاورمیانه برقرار کرده و از همه تلاش‌های لازم و به موقع حمایت کنند تا طرف‌های درگیر در مناقشه به خصومت‌ها پایان داده و اختلافات خود را بر اساس احترام و رعایت قوانین بین‌المللی و مفاد منشور سازمان ملل و قطعنامه‌های این شورا، حل و فصل کنند.

اتحادیه آلبا پیشتر در آبان سال گذشته نیز به طور قاطعانه از توافق‌های نشست ۵۷ کشور اسلامی و عربی در ریاض پایتخت عربستان سعودی مبنی بر پایان دادن به جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه حمایت کرد.

این اتحادیه در بیانیه‌ای که در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر شد، تاکید کرد که این سازمان منطقه‌ای به حامیان «محکومیت تجاوز اسرائیل در نوار غزه از طریق ارتکاب جنایت‌ها و نقض سیستماتیک حقوق بشر» و همچنین به درخواست برای توقف فوری عملیات کشتار (رژیم) اسرائیل می‌پیوندد.

این گروه متشکل از ۱۰ کشور آمریکای لاتین (آنتیگوا و باربودا، بولیوی، کوبا، دومینیکا، گرانادا، نیکاراگوئه، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرانادین‌ها و ونزوئلا) همچنین از درخواست «تکمیل تحقیقات در مورد جنایت‌های جنگی و جنایت‌ها علیه بشریت توسط اسرائیل علیه مردم فلسطین»، حمایت کرد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • خشم مردم انگلیس از تداوم ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی
  • «امین انصاری» دبیر شورای راهبردی اقوام، مذاهب و ادیان شد
  • انتصاب دبیر شورای راهبردی اقوام، مذاهب و ادیان ریاست‌جمهوری
  • سرکوب مزد در سنوات گذشته باید جبران شود/ حداقل مزد ۱۵میلیون تومان
  • تشدید رفتار خشونت‌آمیز
  • اکثر یهودیان با اشغال‌گری و ظلم رژیم صیهونیستی مخالفند
  • سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در شیکاگو از سوی پلیس آمریکا+ تصاویر
  • جامعه کلیمیان ایران همواره به نظام و انقلاب وفادار بوده اند
  • رنج مضاعف بیماران؛ از آشوب در نوبت گرفتن تا خشونت‌های اتاق زایمان
  • ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه