Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@08:24:00 GMT

کرونا، صنعت خرمای خوزستان را متضرر کرد

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۱۹۸۸۷

کرونا، صنعت خرمای خوزستان را متضرر کرد

امیررضا منصوری سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود:محموله‌های خرما که قبل از همه‌گیری کرونا ، تولید و به مرز حمل شده بود به دلیل بسته شدن مرزها، متوقف شدند و باعت تحمیل خسارت حق توقف کامیون‌ها پشت مرزها به صادرکنندگان شد.

وی ادامه داد: به دلیل بسته شدن مرزها  همچنین محموله‌هایی که تولید شده و تمام هزینه‌های تولید آن پرداخت شده در کارخانه‌ها معطل مانده و حمل نشدند که این امر باعث مشکلات زیادی در چرخه صادرات کالا محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات مدیره و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران در خوزستان اضافه کرد: این درحالی است که محموله‌های خرمای حمل شده به کشورهای خارجی قبل از شیوع و همه‌گیری ویروس کرونا، با پرداخت هزینه‌های بسیار زیاد بعد از کنترل بهداشتی و ضدعفونی اجازه ورود به کشور مقصد را پیدا کردند اما بخاطر تعطیلی کانال‌های غیر بانکی انتقال وجه در مقصد و ایران، وجوه آنها هنوز پرداخت نشده است.

منصوری با بیان اینکه این شرایط باعث شده تا گردش مالی تولید کننده، بسته‌بندی کننده و صادر کننده را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: در این بین به شدت نقدینگی برای واحدهای صادر کننده خرما کاهش یافته و سایر بخش‌های مرتبط نیز تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به آغاز فصل گرما در استان خوزستان بیان داشت: علاوه بر این برخی محصولات هنوز بسته بندی نشده و در انبارها متوقف هستند که احتمال فسادپذیری آنها وجود دارد.

دبیر اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران در خوزستان به تعطیلی کارخانه ها نیز اشاره کرد و گفت: این کارخانه ها باید حقوق، دستمزد و حق بیمه کارکنان را پرداخت کنند و ادامه این روند باعث مختل شدن گردش مالی و تحمیل هزینه‌های متعدد برای فعالان صنعت خرما شده است.

بر اساس آمار اعلام شده ۵۰ درصد از سهم صادرات کشور متعلق به خرمای خوزستان است که به کشورهای مختلف از جمله امارات، قزاقستان، روسیه، استرالیا، ترکیه، تاجیکستان، چک، لهستان، سنگاپور، رومانی و کانادا صادر می‌شود.

صادرات خرما در سال حدود ۴۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری دارد.

منصوری در ادامه با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا، از جمله بخش‌هایی که بر اثر شیوع این ویروس تحت تاثیر قرار گرفته اند بخش تجارت خارجی و بخصوص صادرات بوده است گفت: در ایام تعطیلی  کارگاه ها تسهیلات بانکی شامل جرایم و وجه التزام هستند، قطعا در ماه های آینده ، خسارتهای نهان و اساسی وارده بر پیکر تجارت خارجی و بخصوص بخش خرما که ناشی از عواقب این چرخه معیوب است؛ نمایان خواهد شد.

وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده در صادرات کالا و واحدهای تولیدی استان خوزستان گفت: انتظار می‌رود که دولت و مجلس با قانونگذاری این امکان را برای بخشش پرداختی های تکلیفی صاحبان کسب و کار فراهم کنند. اثرات مالی به وجود آمده در  دراز مدت آشکار می‌شود اما در این بین انتظار داریم تصمیم‌گیران مربوطه برای برون رفت و عبور کم هزینه‌تر از این بحران، چاره اندیشی کنند.

این فعال اقتصادی یکی از روش‌های پیش رو برای کاهش فشارهای اقتصادی بر واحدهای تولیدی و کسب و کارها را تعویق پرداخت‌های تکلیفی عنوان کرد و گفت: روش دیگر ارائه بسته های مالی از جمله تسهیلات بانکی است که دولت با انتخاب راهکار دوم قصد دارد با ارائه سبد حمایتی با پرداخت تسهیلات و ارائه فرجه‌های زمانی برای پرداخت‌های تکلیفی مثل بیمه و مالیات  از کسب و کارهای آسیب دیده حمایت کند. این راهکار در ایام خشکسالی قبلا آزموده شده و نتیجه آن، به‌وجود آمدن تعداد زیادی واحدهای تولیدی و تجاری بدهکار، تسهیلات بانکی معوق شده و بدهی‌های انباشته است که هنوز اقتصاد و بخش کسب و کار از این شیوه حمایت، دچار گرفتاری هستند.

وی بیان داشت: فعالان اقتصادی برای برون رفت از این شرایط بخشش پرداخت‌های تکلیفی مثل بیمه، مالیات، حذف سودهای بانکی و حقوق کارکنان در ایامی که بحران کسب و کارهای را به تعطیلی کشانده است را پیشنهاد می‌کنند که امیدواریم دولت به آن توجه کند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا دولت و مجلس رومانی صنعت کسب و کار مالیات بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۹۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته

محمود سیجانی در جمع خبرنگاران در خصوص اقدامات دولت سیزدهم در احیای واحدهای تولید و افزایش نسبی تولید، اظهار داشت: احیای این تعداد واحد باعث شد تا به صورت میانگین ۵ تا ۲۰۰ نفر نیروی کار در هر کارخانه مشغول به کار شوند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به افزایش واحدهای تولیدی در استان تهران، گفت: تامین نقدینگی و حمایت‌های مالی، بازارسازی و تامین مواد اولیه در دستور کار قرار گرفته است.

سیجانی اضافه کرد: برای واحدهایی که توان تولید دارند و صاحبان برند هماهنگی ایجاد می‌شود تا با استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر تولید افزایش پیدا کند در همین زمینه مجوز گواهی تولید کارخانه صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه در حوزه معدن احیای واحدهای معدنی در دستور کار است، گفت: این امر در راستای افزایش راندمان معادن است.

مدیرکل صمت استان تهران ابراز داشت: در حوزه تجارت خارجی افزایش صادرات را سیاست‌گذاری کرده‌ایم و به دنبال ایجاد بازار جدید هستیم که این امر ضمن تقویت ارزآوری و نشانگر قدرت تولید و کیفیت کشورمان در عرصه جهانی است.

سیجانی اضافه کرد: در حوزه صادرات سال گذشته ۱.۵ میلیارد دلار صادرات داشتیم که پیش‌بینی امسال ۲ میلیارد دلار از محل گمرکات تهران است ضمن اینکه کالاهای این استان از سایر مرزهای استان نیز صادر می‌شود ضمن اینکه ۱۷ درصد صادرات کشور برای صادرات تهران است.

وی با اشاره به عملکرد کارگروه تسهیل گفت: ۴۸ جلسه کارگروه برگزار شده که مشکلات ۱۱۰۰ واحد رسیدگی شده است. همچنین بازدید میدانی از واحدهای صنعتی استان تهران یکی از بحث‌های اصلی است که این امر با حضور مدیران مختلف استان صورت می‌گیرد.

مدیرکل صمت استان تهران با اشاره به توسعه شرکت‌های دانش بنیان، گفت: یکی از هدف‌گذاری‌ها توسعه شرکت‌های دانش بنیانی و تبدیل شرکت‌های دانش بنیان کوچک به تولیدی است.

سیجانی بیان داشت: ۱۰۷ کارخانه مجوز دانش بنیانی گرفتند؛ همچنین افزایش ظرفیت اسمی ۵۶۸ واحد را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه صنعت به بخش خودتامین برق رفته است گفت: آمادگی مشارکت با واحدهای تولیدی و صنعتی داریم دنبال منابع انرژی‌های جدید هستیم مشوق‌هایی در تولید برق و جلب سرمایه‌گذاری‌ها بخش خصوصی داریم ضمن اینکه خانواده‌های کارگران آماده هستند که توازن در مصرف انرژی ایجاد و با تولید همراهی کنند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران خاطرنشان کرد: تقاضای ما این است که بخش‌های دیگر در مدیریت مصرف انرژی و بهینه‌سازی آن همراهی کنند.

وی با اشاره به نام‌گذاری شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: آسیب‌ها و چالش‌ها در بخش صنعت بررسی می‌شود همچنین به پیشنهادها و نقش مشارکت‌های مردمی نیز پرداخته می‌شود.

سیجانی خاطرنشان کرد: شورای مشورتی بخش خصوصی با حضور انجمن‌ها، اتحادیه‌ها، کارآفرینان برتر و مدیران اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون تشکیل داده‌ایم تا از ظرفیت سرمایه و ایده مردم بهره ببریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • رفع ابهامات حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب قراردادها
  • ثبت صادرات ۶ میلیارد دلاری در خوزستان
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت آب و برق
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • تراز تجاری صنعت شوینده ایران ۱۸۰ میلیون دلار مثبت شد