Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@05:59:07 GMT

چای ایرانی کرونا ندارد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۰۳۶۶

چای ایرانی کرونا ندارد

جنب و جوش و رفت و آمد بین مزرعه و خانه و بین شهر و روستا در بهار افزایش یافته است و در استان گیلان تا چند روز دیگر فصل چیدن برگ سبز چای آغاز می شود. چایکاران باید چای های چیده شده را تحویل کارخانجات دهند. این کاری است که مردم روستاهای لاهیجان و لنگرود هر سال انجام می دهند و روالی است که با گردش فصل ها مدام تکرار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما کرونا امسال این فعالیت تکراری و روال هر ساله کشاورزان گیلانی را به استثنا تبدیل کرده است.

برداشت چای مانند نشاکاری در شمال کاری گروهی است . اما برای پیشگیری از کرونا امسال چگونه انجام می شود. ارتباط بین کشاورز و کارخانه چگونه است؟ تولید و بسته بندی چای چگونه انجام می شود تا ضوابط پیشگیری از کرونا هم رعایت شود؟ و...
«حبیب جهانساز»، رئیس سازمان چای کشور در گفت وگو با «ایران» گفت: برای برداشت چای و نحوه تحویل این محصول به کارخانجات و بسته بندی آن تابع دستورالعمل‌ها و مصوبات ستاد کرونا هستیم، بنابراین خدمت رسانی به بهره برداران با سازوکار‌های اندیشیده شده ادامه خواهد داشت.
او با اشاره به اینکه کرونا تمام فعالیت های مربوط به نیروی انسانی را تحت تأثیر قرار داده، افزود: خوشبختانه این ویروس در کار چایکاران و کارخانجات چای خللی ایجاد نکرده و  نخواهد کرد و مردم می توانند با خیالی راحت و آسوده از این محصول استفاده کنند. در این رابطه سازمان چای کشور با همکاری وزارت بهداشت پروتکل هایی را مبنی بر رعایت نکات بهداشتی از سوی چایکاران و کارخانجات چای تهیه کرده که با ابلاغ آن تمام چایکاران و کارخانجات چای می توانند به کار خود ادامه دهند.
جهانساز افزود: در جلسه ای که بدین منظور با حضور تیم بهداشتی وزارت بهداشت در گیلان و معاونت غذا وداروی استان و شبکه بهداشت لاهیجان که قطب چای شمال کشور است، تشکیل شد همه متفق القول بودند که چای تولیدی وعرضه شده در بازار کاملاً سالم و بهداشتی است و ویروس کرونا هیچ تأثیری بر روند تهیه این محصول از چیدن برگ سبز گرفته تا مرحله خشک کردن آن ندارد. زیرا برگ سبز چای در دمای بالای 100 درجه خشک می شود و در مرحله بسته بندی هم با رعایت نکات بهداشتی مانند ضدعفونی کردن دستگاه ها و استفاده کارگران از ماسک و دستکش بسته بندی می شوند. از طرفی هم چای خشک هنگام استفاده در دمای بالای 75 درجه دم می کشد و کاملاً تمیز و عاری از هر گونه ویروس خواهد بود. بنابراین مردم با خیالی آسوده می توانند این دمنوش لذتبخش که راهی هم برای پیشگیری از بیماری کرونا شناخته شده را مصرف کنند.
رئیس سازمان چای کشور به فعالیت کشاورزان چایکار و تحویل این محصول به کارخانه ها اشاره کرد و افزود: تمام کارخانه ها باید پروتکلی که از سوی ستاد کرونا ابلاغ می شود را اجرا کنند. براساس این پروتکل مقرر شده در تمام کارخانه های چای یک کارشناس بهداشت محیط حضور و بر نحوه کار کارگران به لحاظ رعایت نکات بهداشت فردی نظارت داشته باشد. به این منظور که در تمام این کارخانه ها کارگران موظفند حین انجام کار از ماسک و دستکش و همچنین ژل های ضدعفونی کننده استفاده کنند. تمام افراد دست اندرکار در کارخانه هم از سوی کارشناس بهداشت روزانه تب سنجی می شوند تا اگر مورد مشکوکی بود زودتر تشخیص داده شود.
به گفته وی از روز سه شنبه گذشته(19 فروردین ماه) برای بستن قرارداد با کارخانجات چای هم اعلام آمادگی شده و تمام فرآیند بستن قرارداد بدون هیچ مشکلی مانند سال های قبل انجام خواهد شد.
جهانساز همچنین درباره حضور چایکاران برای تحویل برگ سبز چای به کارخانه ها با توجه به رعایت فاصله گذاری اجتماعی که در حال حاضر در کشور اعمال می شود نیز اظهار داشت: صاحبان کارخانه های چای موظف شدند روستاها را تقسیم بندی کنند تا چایکاران هر روستا در یک روز مشخص برای تحویل محصول خود به کارخانه مراجعه کنند تا به این شکل از تجمع نیز جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: نحوه چیدن برگ سبز چای هم با ماشین های مخصوص و معمولاً بدون دخالت دست انجام می شود و فاصله ها هنگام چیدن با دست هم رعایت خواهد شد بنابراین نگرانی بابت آلوده بودن آنها وجود ندارد.
رئیس سازمان چای کشور در ادامه از بازگشت ۴۰۰ هکتار از باغات چای رها شده گیلان به چرخه تولید با اجرای سیاست‌های حمایتی خبر داد و اظهار داشت: نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای امسال هم توسط شورای اقتصاد اعلام شده که بر اساس مصوبه جدید این شورا امسال نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک،  4هزار و 600 تومان و برگ سبز چای درجه دو، 3هزار و 300 تومان تعیین شده است.
به گفته وی فصل برداشت برگ سبز چای در گیلان در صورت مساعد بودن شرایط جوی از اوایل اردیبهشت ماه شروع می شود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان چای کشور کارخانجات چای برگ سبز چای کارخانه ها بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۰۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آن‌ها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند استخدام شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن‌ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و ... در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن‌ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن‌ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود، اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش‌هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش‌های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می‌کند. البته، چون تعداد بیماران بخش‌های عمومی نسبت به بخش‌های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی‌ها صورت می‌گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان