Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-19@15:05:40 GMT

افزایش ظرفیت پالایشی فرصتی برای عبور از خام‌فروشی نفت

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۰۷۶۷

افزایش ظرفیت پالایشی فرصتی برای عبور از خام‌فروشی نفت

راه‌حل اساسی برای مقابله با تحریم‌های نفتی خلاصی از خام‌فروشی نفت است.طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه‌های مردمی، گامی به سوی صادرات فرآورده‌های نفتی به جای نفت خام و پرهیز از خام فروشی نفت است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بعد از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌های نفتی اقدامات نسبتاً خوبی در راستای فروش نفت کشور انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذر از مدل سنتی فروش نفت خام و عرضه نفت در بورس برای استفاده از توانمندی و انعطاف‌پذیری بخش خصوصی در صادرات نفت یکی از اقدامات ضدتحریمی ایران برای جلوگیری از افت میزان صادرات نفت خام کشور بود.بورس نفت، در صورت تداوم عرضه، چشم‌انداز مناسبی برای آینده خواهد داشت، اما باید توجه داشت راه‌حل اساسی برای مقابله با تحریم‌های نفتی خلاصی از خام‌فروشی نفت است. حسین اسدی، کارشناس صنعت پالایشگاهی دراین‌باره گفته است: «یک استراتژی هوشمندانه که غیر از بی‌اثر کردن تحریم‌های نفتی می‌تواند ثمرات قابل‌توجهی در اقتصاد و کارآفرینی داشته باشد؛ افزایش ظرفیت پالایشگاهی نفت و میعانات گازی کشور به اندازه تمام نفت و میعانات گازی تولید شده است». در همین راستا طرح «افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه‌های مردمی» ۲۴ تیرماه سال 98 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.

سرمایه‌گذاری مردمی برای ساخت پالایشگاه

توسعه صنایع پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی به سه عامل اصلی «فناوری»، «نیروی انسانی متخصص» و «تأمین مالی» احتیاج دارد. در ایران عامل «تأمین مالی» موجب شده است که تعداد زیادی از پروژه‌های پالایشی، پتروپالایشی متوقف شوند. در همین راستا با توجه به اهمیت موضوع در اواخر سال ۹۸، وزارت نفت طی یک فراخوان سراسری اقدام به جذب سرمایه‌گذار برای احداث واحدهای پتروپالایشگاهی کرد. در همین راستا هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت گفت: تا پایان وقت اداری ۱۷ اسفندماه ۱۱۷ متقاضی، درخواست اولیه خود را مبنی بر احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه به معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت ارسال کردند و پس از بررسی درخواست‌ها، ۷۴ متقاضی واجد شرایط شناخته شدند.

مزیت‌های صادرات فرآورده‌های نفتی نسبت به نفت

برخلاف سختی‌های فروش نفت ( خریداران محدود، حجم بالا، حمل با کشتی) در بازارهای جهانی در شرایط تحریم، فروش و صادرات فراواردهای پتروپالایشگاهی آسان و غیرقابل تحریم است. امکان صادرات بخش زیادی از فراورده‌های پتروپالایشی از طریق خودروهای سنگین، خط لوله و نهایتاً کشتی به کشورهای همسایه و نیز کشورهای در مسافت‌های نزدیک تجاری وجود دارد. این نحوه از صادرات را می‌توان «توزیع از طریق شبکه مویرگی» نامید، که اعمال تحریم‌ها بر آن به مراتب سخت‌تر از تحریم نفت خام است. به علت تنوع محصولات صادراتی فراورده‌های نفتی و افزایش مشتریان، تعداد تراکنش‌های مالی کوچک مقیاس افزایش پیدا می‌کند و ریسک رصد و تحریم‌های بانکی هم نیز کاهش می‌یابد. بنابراین با ساخت پتروپالایشگاه و افزایش ظرفیت پالایشی کشور، با توجه به دلایل ذکر شده، کشور از وابستگی به درامد حاصل از نفت خام نجات پیدا کرده و تحریم‌های نفتی تا حد زیادی غیر ممکن می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: فرآورده های نفتی نفت خام پتروپالایشگاه خام فروشی نفت تحریم های نفتی افزایش ظرفیت میعانات گازی نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۰۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۲۵ درصدی تجدیدپذیر‌ها از ظرفیت صادراتی برق کشور

مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر در خصوص توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: یکی از اهداف وزارت نیرو این بود که بخش خصوصی در حوزه صادرات برق ورود پیدا کند و یکی از این ظرفیت‌های خوب برای مشارکت بخش خصوصی در صادرات برق، ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر است که از سوخت استفاده نمی کنند و می‌توانند ظرفیت خوبی برای صادرات باشند.

او افزود: درسال گذشته دستورالعملی از سوی وزیر نیرو ابلاغ شد و برنامه برای توسعه صادرات به کشور‌های هدف از جمله افغانستان، پاکستان، ترکیه و عراق مشخص شد. در حال حاضر ظرفیت فعلی صادرات تجدیدپذیر‌ها معادل ظرفیت ۲۵ درصد صادرات کل برق کشور است که بیش از این هم می‌تواند توسعه پیدا کند.

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: شرکت‌هایی که تمایل به سرمایه گذاری دارند، در یک مزایده شرکت می‌کنند و تا ظرفیتی که در این خطوط است را برنده شوند و از این ظرفیت برای صادرات استفاده کنند. پیش بینی شده که نیروگاه داران بتوانند در ۸ ماه از سال برق را صادر کنند و در ۴ ماه هم که از خرداد تا شهریور ماه است برق را به شبکه داخلی کشور بفروشند. در ۴ ماه گرم سال هم امکان فروش در تابلو برق سبز وجود دارد که گاهی بالاتر از ارقامی است که برق صادر می‌شود، بنابراین توجیه اقتصادی دارد.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر می‌توانند در هر نقطه‌ای از کشور باشند صادرات برق انجام دهند و ترانزیت داخلی برق توسط توانیر پرداخت خواهد شد، اما هزینه ترانزیت داخلی بر عهده تولیدکنندگان خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • وقتی خانه‌ها بوی نفت می‌داد!
  • صادرات نفت روسیه با وجود تحریم رکورد زد
  • رویترز:‌ صادرات نفت ایران بیشترین رقم در ۱۰ ماه گذشته شد
  • نفتی نفت! | وقتی خانه‌ها بوی نفت می‌داد
  • نفت ایران دوباره تحریم می‌شود؟
  • بازی با گزینه «تحریم نفتی»/ آمریکا در تقابل با ایران روی چه گزینه‌هایی مانور می‌دهد؟
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند
  • سهم ۲۵ درصدی تجدیدپذیر‌ها از ظرفیت صادراتی برق کشور