Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ گیاه بومادران از زمان‌های بسیار قدیم به واسطه خواص درمانی‌اش از شهرت و اعتبار بالایی برخوردار بوده است. چینیان باستان شاخه‌های بومادران را در هنگام پیشگویی در اطراف می‌پراکندند و به آن عنوان لقب "ساقه پیشگو" داده‌اند.

نام علمی این گیاه، میلفولیوم، به معنی هزاربرگ است که به شاخه‌های پر برگ بومادران اشاره دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام دیگر آن خون دماغ بوده که دلیل این نامگذاری استفاده از آن برای بندآوردن خونریزی دماغ است. روستاییان برگ‌های تازه بومادران را در سوراخ‌های بینی فرو کرده و خونریزی را بند می‌آوردند.

در طب سنتی آمریکا و اروپا، بومادران برای کاهش تورم مفاصل در بیماری روماتیسم تجویز می‌شد و چای داغ این گیاه، درمان خانگی سرماخوردگی‌های سخت است. امروزه گیاه پزشکان، بومادران را به عنوان یکی از دارو‌های ضد تب و آنفولانزا می‌شناسند و آن را به همراه آقطی و نعنا صحرایی تجویز می‌کنند.

از نظر بهداشتی این گیاه پاک کننده و تقویت کننده پوست بوده که این ویژگی ناشی از خواص قابض کنندگی بومادران است. چای بومادران که از ساقه‌های گلدار تهیه شده باشد به خصوص برای پوست‌های چرب مفید است. یافته‌های جدید نیز حاکی از خاصیت جوان کنندگی پوست گیاه و عرق بومادران است.


برای تهیه عرق بومادران از سرشاخه‌های گُلدار گیاه استفاده می‌شود.

این عرق طبیعت گرمی دارد و از آن برای درمان افسردگی و ضعف اعصاب، صرع و جنون‌های خفیف استفاده می‌شود.

مصرف عرق بومادران موجب تقویت عمومی بدن، تصفیه خون، درمان گرفتگی، درد و ضعف عضله قلب می‌شود.

از دیگر خواص عرق بومادران می‌توان به درمان ضعف عضله وخواب رفتن دست و پا اشاره کرد. از آن می‌توان در درمان اختلالات قاعدگی دوران بلوغ و یائسگی استفاده کرد.

از عرق بومادران در درمان اسهال، کم خونی، اختلالات بینایی، قولنج‌های کبدی، سنگ کلیه، ورم مقعد و روده و بواسیر استفاده می‌شود.

عرق بومادران ضد رماتیسم و نقرس، ضد التهاب، تب، اسپاسم، آرام بخش درد‌های معده و مقوی معده، محرک گوارشی، ضد نفخ، ملین، صفرا آور، برطرف کننده بی‌اشتهایی، ضد میکروب، ویروس، باکتری وکِرم، شستشو دهنده، ضد عفونی کننده مجاری ادراری، معرق، ضد درد و حساسیت، خلط آور، کاهنده پر‌فشاری خون، ضد ترومبوز مغزی و شریانی، تقویت رگ‌های واریسی، التیام دهنده زخم و جراحات، بند آورنده خونریزی، ضد تشنج و شوره سر، مرطوب و جوان کننده پوست است.

میزان مصرف عرق بومادران
روزانه دو فنجان همراه با غذا برای درمان اختلالات گوارشی و پیش از صرف غذا برای درمان سایر ناراحتی‌ها استفاده شود.

احتیاط در مصرف
خواص عرق بومادران زیاد است، اما در دوران بارداری و شیردهی مصرف ترکیبات عرق بومادران ممنوع است. همچنین کودکان زیر دوسال نباید از عرق بومادران استفاده کنند. همچنین باید از مصرف دَمکرده یا عرق بومادران در ناحیه اطراف و داخل چشم خودداری شود.


عوارض جانبی
بومادران جزء گیاهان با حداقل عوارض جانبی است به خصوص اگر به صورت دم کرده سرشاخه‌های گلدار استفاده شود. خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، بی‌اشت‌هایی و در صورت مصرف طولانی مدت حساسیت به نور از عوارض جانبی نادر مصرف گیاه بومادران محسوب می‌شوند. لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، اخبار سلامت ، بومادران سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اخبار سلامت بومادران عرق بومادران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۱۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیرابی و این همه خاصیت؟

سیرابی، که به نام شکمبه هم شناخته می‌شود، اولین بخش از معده چندبخشی نشخوارکنندگانی مثل گاو و گوسفند است. این بخش انشعابی از مری است و گنجایشی به اندازه یک هفتم وزن بدن حیوان را دارد. سیرابی بافتی جویدنی دارد و طعمی خنثی، شبیه به جگر، دارد. به دلیل طعم خنثی، سیرابی به راحتی طعم سایر مواد را به خود می‌گیرد و در غذاهایی مثل سوپ، خورش و خوراک سیرابی استفاده می‌شود.

به گزارش سرگرمی روز، خواص سیرابی و ویتامین‌های آن باعث شده تا متخصصان تغذیه به افراد توصیه کنند مصرف این غذا را جدی گرفته و از آن غافل نشوند.

هنگامی که معده گوسفند با پیاز و انواع زردچوبه ترکیب می‌شود طعمی فوق‌العاده می‌سازد که ارزش امتحان کردن دارد. بسیاری از افراد نیز به دلیل بوی نامطلوب این غذا در هنگام پخت از مصرف آن صرفه نظر می‌کنند. سوالی که پیش می‌آید این است که آیا خواص سیرابی شیردون ارزش مصرف این غذا را دوچندان می‌کند یا خیر؟

مهمترین خواص درمانی و سلامتی سیرابی

اگر می خواهید بدانید خاصیت سیرابی چیست؟ حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. مهمترین خواص سیرابی برای سلامتی و پیشگیری از بیماری های مختلف عبارتند از:

افزایش قدرت بینایی 

درمان کم خونی 

افزایش کیفیت اسپرم

درمان ریزش مو و کمک به پر پشت شدن مو 

بهبود سیستم گوارش 

افزایش رشد کودکان با مصرف سیرابی

زیبایی پوست

تقویت سیستم ایمنی

درمان افسردگی و اختلالات روانی

تقویت حافظه با مصرف سیرابی

پیشگیری از ابتلا به سرطان 

ترمیم عضله و مصرف سیرابی

تسکین درد مفاصل و مصرف سیرابی

کاهش وزن با مصرف سیرابی

کاهش التهاب

ویتامین‌های سیرابی

سیرابی و شیردان، به عنوان یک خوراکی مغذی، سرشار از ویتامین‌های حیاتی برای بدن است. از جمله مهم‌ترین این ویتامین‌ها می‌توان به ویتامین B12، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین‌های گروه B اشاره کرد. هر یک از این ویتامین‌ها مسئول کاری است.

به عنوان مثال ویتامین‌های B1، B2، B3 و B6 در کنار هم، متابولیسم بدن را تنظیم می‌کنند، به تولید انرژی کمک کرده و سلامت قلب و عروق را تضمین می‌‌کنند. ویتامین C نیز با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده، از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کند و موجب سلامت پوست و مفاصل می‌شود.‌

ویتامین B12 از دیگر ویتامین‌های مهم سیرابی محسوب می‌شود. این ویتامین نقشی اساسی در تولید گلبول‌های قرمز خون، سلامت سیستم عصبی و پیشگیری از کم‌خونی دارد. 140 گرم سیرابی، 64 درصد نیاز روزانه شما به ویتامین B12 را تامین می‌نماید. سلامت پوست، مو و بینایی نیز از مهم‌ترین وظایف ویتامین A محسوب می‌شود.

سیرابی همچنین دارای پروتئین کلاژن است که در ترمیم بافت‌ها و جوانسازی موثر می‌باشد.

۱- افزایش قدرت بینایی 

سیرابی منبعی غنی از ویتامین A و سلنیوم محسوب می‌شود. به همین دلیل مصرف آن می‌تواند برای سلامتی و تقویت قدرت بینایی مفید باشد.

تحقیقات علمی نشان داده است که ضعف بینایی در کسانی که به صورت منظم سیرابی نوش جان می‌کنند، کمتر است. بنابراین اگر به سلامت چشم‌های خود اهمیت می‌دهید، مصرف این غذا می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد.

۲- درمان کم خونی

درمان کم خونی را می‌توان یکی از مهم‌ترین خواص سیرابی دانست. دلیل این امر وجود ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B12 و گلوبین است. این ویتامین‌ها می‌توانند بر روی تولید گلبول‌های قرمز خونی تاثیر گذاشته و اثرات کم‌خونی را کاهش دهند.

افرادی که به دنبال راهکاری موثر برای درمان کم‌خونی هستند، می‌توانند مصرف این غذای مغذی را در رژیم غذایی خود قرار دهند تا شاهد از بین رفتن علائم کم خونی مانند سرگیجه و بی‌حوصلگی باشند.

لازم به ذکر است که سیرابی می‌تواند بر روی افزایش انرژی نیز تاثیری مثبت بگذارد.

۳- افزایش کیفیت اسپرم 

قدرت باروری و افزایش کیفیت اسپرم را می‌توان از دیگر مزایای سیرابی دانست.

متخصصان بر این باورند که سیرابی با افزایش کیفیت اسپرم می‌تواند نقش بسیاری در قدرت باروری افراد داشته باشد. بررسی‌های علمی انجام شده که نشان می‌دهد سیرابی در افزایش میل جنسی و کاهش زود انزالی نیز می‌تواند موثر باشد. این موضوع نشان دهنده اهمیت مصرف این غذا در مردان است.

چنانچه در حال برنامه‌ریزی برای فرزنددار شدن هستید، مصرف سیرابی را جدی بگیرید و از آن غفلت نکنید تا با افزایش کیفیت اسپرم شانس باروری را در شما افزایش دهد.

۴- درمان ریزش مو و کمک به پر پشت شدن مو با سیرابی

آهن، منیزیم و سلنیوم موجود در سیرابی باعث شده است تا این غذا بتواند در پر پشت شدن مو به افراد کمک کند. کسانی که از ریزش موی شدید رنج می‌برند و به دنبال راهکاری موثر برای درمان این عارضه هستند، با این روش شانس رویش مجدد مو و جلوگیری از ریزش را خواهند داشت.

البته توجه داشته باشید که زیاده‌روی در مصرف این غذا به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

۵- بهبود سیستم گوارش 

سیرابی به دلیل داشتن پروبیوتیک‌ها، ویتامین B12، اسید فولیک و آنزیم‌های گوارشی، می‌تواند به بهبود سیستم گوارش کمک کند. پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفید روده هستند که به هضم غذا، جذب مواد مغذی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

ویتامین B12 در تولید گلبول های قرمز خون و اسید فولیک در ساخت DNA و سلول‌های جدید نقش دارند. آنزیم‌های گوارشی نیز موجب هضم و جذب مواد مغذی از غذا می‌شوند.

سیرابی به دلیل داشتن خواص ضد التهابی می‌تواند به کاهش التهاب در روده و بهبود علائم بیماری‌های التهابی روده مانند کولیت و کرون کمک کند.

اگر به دنبال بهبود سیستم گوارش خود با مصرف سیرابی هستید، بهتر است آن را به طور کامل تمیز کرده و به صورت پخته مصرف کنید. همچنین، از مصرف بیش از حد آن خودداری نمایید، زیرا می تواند باعث نفخ و درد شکم شود.

۶- افزایش رشد کودکان با مصرف سیرابی

فرایند رشد یک فرایند بسیار پیچیده است که از تغذیه تاثیر می‌پذیرد. به همین دلیل کودکانی که رژیم غذایی ایده‌آل‌تر و مناسب‌تری دارند، رشد بهتری را تجربه خواهند کرد. یکی از مهم‌ترین خواص سیرابی افزایش رشد کودکان است. در واقع می‌توان گفت مواد معدنی و مغذی موجود در این بخش از بدن نشخوارکنندگان می‌توانند نیازهای ضروری بدن برای رشد را فراهم کرده و به سلامت فردی کمک کند.

۷- کمک به زیبایی پوست

یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مزایای مصرف سیرابی کمک به زیبایی و سلامت پوست است. ویتامین A و همچنین کلاژن بالای این غذا می‌تواند تاثیر مثبتی بر روی پوست شما داشته باشد و کمک کند تا جوان‌تر و شاداب‌تر به نظر برسید. با مصرف سیرابی ساخت سلول‌های جوان پوستی افزایش می‌یابد و سلول‌های پیرتر از بین می‌روند. این موضوع باعث می‌شود تا فرد چهره‌ای درخشان‌تر و پوستی شفاف‌تر داشته باشد.

بررسی‌های علمی نشان داده است که مصرف این غذا همچنین می‌تواند به ترمیم زخم و اسکار نیز کمک کند.

۸- تقویت سیستم ایمنی

تقویت سیستم ایمنی یکی دیگر از خواص مهم سیرابی محسوب می‌شود که نباید از آن غافل شد. سیرابی به دلیل دارا بودن ویتامین‌ها، مواد معدنی و مغذی بسیاری می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی شما کمک شایانی کند. به همین دلیل مصرف این غذا به افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف یا کسانی که از بیماری‌های خاص رنج می‌برند و در دوره نقاهت بیماری هستند، توصیه می‌شود.

۹- درمان افسردگی و اختلالات روانی

افسردگی و اختلالات روانی از دیگر بیماری‌هایی هستند که با استفاده از سیرابی درمان می‌شود. در واقع می‌توان گفت ویتامین‌های موجود در این غذا می‌تواند نقش زیادی در افزایش هورمون سروتونین که به هورمون شادی نیز معروف است و کاهش افسردگی داشته باشد.

بررسی‌های علمی نشان می‌دهد مصرف سیرابی می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های روانی را کاهش دهد. با این وجود نیاز به تحقیقات بیشتری برای اثبات این موضوع وجود دارد.

۱۰- تقویت حافظه با مصرف سیرابی

این غذا می‌تواند با ترمیم سلول‌های مغزی به تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر نیز کمک کند. جالب است بدانید افرادی که در طول هفته حداقل یک بار سیرابی مصرف می‌کنند، می‌توانند عملکرد مغزی خود را ارتقا دهند و کمتر در خطر ابتلا به آلزایمر قرار گیرند. روی، منگنز و سلنیوم موجود در این غذا از مغز در برابر آسیب‌های احتمالی جلوگیری کرده و خطر ابتلا به تومورهای مغزی را نیز کم می‌کند.

۱۱- پیشگیری از ابتلا به سرطان و مصرف سیرابی

ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های موجود در سیرابی می‌توانند از آسیب دیدن DNA و در نتیجه ابتلا به سرطان جلوگیری کنند.

از دیگر خواص سیرابی می‌توان به کاهش عوارض شیمی درمانی اشاره کرد. افرادی که تحت درمان با شیمی درمانی قرار می‌گیرند معمولا پس از انجام این روش درد و کمبود انرژی زیادی را تجربه خواهند کرد. این افراد می‌توانند با مصرف سیرابی تا حدود زیادی این عوارض را جبران کنند. البته بهتر است قبل از شروع مصرف سیرابی حتما با پزشک خود مشورت داشته باشند.

۱۲- ترمیم عضله 

یکی از مهم‌ترین وظایف کلاژن ترمیم عضلات و بافت‌های بدن است. به همین دلیل گفته می‌شود که مصرف سیرابی می‌تواند به ترمیم عضلات شما کمک کند. اگر ورزشکار هستید یا از آسیب‌های عضلانی رنج می‌برید، مصرف سیرابی می‌تواند برای شما مناسب باشد.

این غذا می‌تواند فرایند کلاژن سازی را در بدن شما افزایش دهد و به سلامت جسمی شما کمک کند. افرادی که از زخم در نواحی مختلف بدن خود رنج می‌برند نیز با مصرف سیرابی می‌توانند بهبود زخم همچنین عضله سازی در خانه را تجربه کنند.

۱۳- تسکین درد مفاصل

لیست خواص سیرابی بدون در نظر گرفتن تسکین درد مفاصل، ناقص خواهد بود. این غذای مفید با از بین بردن باکتری‌ها و التهاباتی که باعث درد در ناحیه مفاصل می‌شوند، می‌تواند به تسکین و درمان این عارضه کمک کند. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که تنها پس از ابتلا به بیماری‌های مفصلی می‌توانند از خواص این غذا برای مفاصل برخوردار شوند اما باید بدانید که مصرف سیرابی می‌تواند احتمال ابتلا به آسیب‌های مفصلی و استخوانی را نیز کاهش دهد.

۱۴- کاهش وزن با مصرف سیرابی

فیبر بسیار موجود در سیرابی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. این غذای خوش طعم با خواص فوق‌العاده می‌تواند با ایجاد احساس سیری به کاهش وزن کمک کند. البته بهتر است در کنار مصرف سیرابی از یک رژیم غذایی استاندارد نیز پیروی کنید تا بتوانید اثرات ناشی از چاقی و اضافه وزن را به طور قابل توجهی کاهش دهید.

توصیه می‌شود از اضافه کردن نمک زیاد به این غذا خودداری کنید، چرا که نمک زیاد می‌تواند اضافه وزن و چاقی را چندین برابر کند.

۱۵- کاهش التهاب 

اگر به دنبال یک راهکار موثر و اصولی برای کاهش التهاب بدن خود هستید، مصرف سیرابی می‌تواند گزینه مناسبی باشد. بسیاری از افراد به دلیل التهاب در نواحی مختلف بدن خود، درد و عوارض بسیاری را تجربه می‌کنند. این افراد در کنار دارو درمانی می‌توانند مصرف سیرابی را نیز در رژیم غذایی خود قرار دهند تا شاهد نتایج فوق‌العاده حاصل شده باشند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • تاثیر شگفت انگیز شکلات تلخ برای بیماری‌های روده‌ای
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • گیاهی که در قرون وسطی از آن شربت جوانی می‌ساختند
  • 11 خاصیت رزماری و دمنوش رزماری برای سلامتی!
  • مرزنجوش؛ خواص، مضرات و طریقه مصرف این گیاه معطر
  • سیرابی و این همه خاصیت؟
  • عوامل بروز یبوست در نوزادان چیست چگونه درمان می‌شود؟
  • داروهای نهفته در دل طبیعت کوه سبلان شفابخش و روح افزا