Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@13:16:39 GMT

ترس از میدان‌دادن به ویروس

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۱۶۹۱

ترس از میدان‌دادن به ویروس

به گزارش اقتصادآنلاین، شهرزاد همتی در شرق نوشت: انتشار تصاویری از اتوبوس‌های سطح شهر که مملو از مردم بود، نگرانی‌های زیادی را برای وزارت بهداشت و کادر درمانی کشور در پی داشت. در همین رابطه دکتر مسعود مردانی، متخصص عفونی و عضو کمیته کشوری کرونا با ابراز نگرانی از شلوغ شدن تهران و حذف فاصله‌گذاری اجتماعی از روز بیست‌وسوم تصریح کرد:‌ »این شلوغی‌ها ممکن است چرخه انتقال ویروس را از یک فرد به فرد دیگر تسهیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی این اتفاق تسهیل شود، موارد بیماری شدت یافته و مرگ‌ومیر زیاد می‌شود. ما فکر می‌کنیم بازشدن مراکز کار غلطی است. مگر اقتصاد ما از اقتصاد نیویورک مهم‌تر است؟ ‌آنها تعطیل کردند و ما تعطیل نکردیم. باید کمیته اجرائی کرونا فکری برای این اوضاع بکند؛ چون خطر بسیار نزدیک ماست».

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران با اشاره به شلوغی معابر شهر در روز ۱۶ فروردین اعلام کرد: استفاده از خطوط مترو در این روز نسبت به روزهای نیمه اول فروردین دوونیم برابر شده است. غلامحسین محمدی روز یکشنبه توییت کرد: متأسفانه دیروز استفاده از خطوط مترو دوونیم برابر نسبت به نیمه اول فروردین افزایش یافته است. این زنگ خطری است که باید مورد توجه سیاست‌گذاران قرار گیرد و فورا برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا چاره‌جویی کنند. بنابر اعلام مدیر مرکز کنترل ترافیک شهرداری تهران، مجموع طول صف ترافیک در پایتخت دیروز به ۴۳ کیلومتر رسید.

از روزهای گذشته، نمایندگان مجلس خبر داده بودند که بعد از حدود یک ماه تعطیلی مجلس قرار است طرحی سه‌فوریتی به مجلس ارائه شود و مطابق آن بتوان دولت را مجاب به ادامه قرنطینه کرد. طیبه سیاوشی در توییتی نوشته بود‌: «سه‌شنبه، طرح سه‌فوریتی تعطیلی یک‌ماهه کشور بر پایه اصل ۷۹ قانون اساسی در صحن مجلس مطرح و در صورت تصویب و تأیید شورای نگهبان، همه مراکز دولتی، عمومی و خصوصی به‌جز هیئت‌دولت، ستاد مرکزی قوه قضائیه، مجلس، ارگان‌های نظامی، حاکمیتی و رفاهی تعطیل می‌شود. منبع مالی طرح نیز فروش موقت بنزین آزاد، برداشت از صندوق توسعه با مجوز رهبری و کمک اعطایی بانک جهانی پیش‌بینی شده است. مایحتاج دهک‌های پایین و افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته پیش‌پرداخت خواهد شد و صداوسیما موظف است یک شبکه را به‌صورت ۲۴ساعته در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد».

بودن و نبودن این مجلس فرقی ندارد

اما این طرح سه‌فوریتی بنا به دلایلی از دستور جلسه کنار رفت. در همین رابطه عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده مجلس با ابراز تأسف از جدی‌نگرفتن اهمیت جان مردم درباره این حواشی  گفت: «ما با ثبت پیامکی همکاران چیزی حدود 80 امضا روی طرح داشتیم و امروز در صحن علنی مجلس سه‌فوریت این طرح اعلام وصول شد و در مجلس مطرح شد. در حرکتی باورنکردنی برخلاف آیین‌نامه و قانون اساسی اتفاقات عجیبی افتاد. من از طرف طراحان نمایندگی طرح موضوع داشتم. یک مخالف بعد از طرح موضوع حرف زدند و نوبت صحبت موافق بود که رئیس جلسه امروز، آقای پزشکیان اخطار یکی از نمایندگان را پذیرفتند. اخطار این بود که چون درخواست اصل 79 برای تعطیلی کشور است، باید دولت لایحه دهد. اما چند موضوع وجود دارد؛ اول اینکه سه‌فوریت اصلا اخطار ندارد. ما درباره فوریت، نه درباره موضوع بحث می‌کردیم. امروز اول این فوریت بود که مورد بحث گذاشته شده بود و در صورت تصویب فوریت ما وارد کلیات و جزئیات می‌شدیم. درباره کلیات هر نماینده می‌توانست اخطار قانون اساسی بدهد و این اخطار می‌توانست مورد پذیرش قرار بگیرد یا نه. بر خلاف آیین‌نامه داخلی مجلس، رئیس جلسه اخطار قانون اساسی را وارد دانست؛ درحالی‌که اصلا درباره فوریت امکان طرح اخطار وجود ندارد!» 

او افزود: «حتی در مورد اصل 79 که اخطار دادند، باز هم اخطار وارد نیست. اولا اصل 79 قانون اساسی جزء شمول وظایف قوه مقننه آمده نه جزء شمول وظایف قوه مجریه. اگر قانون‌گذار می‌خواست تعطیلی کشور جزء اختیارات قوه مجریه بداند، آن را در فصل اختیارات قوه مجریه می‌آورد. دوم اینکه در این اصل اشاره شده دولت اگر بخواهد تعطیل کند، می‌تواند از مجلس اجازه بگیرد و این سلب اختیار از مجلس برای تعطیلی کشور نیست. ضمنا بعد از اعلام وصول طرح سه‌فوریتی از هیئت‌رئیسه، هیئت‌رئیسه حتی اگر تمایل به عدم طرح می‌داشت، باید قبل از اعلام سه‌فوریت آن را نمی‌پذیرفت». 

حسین‌زاده تصریح کرد:‌ «ما با جان ملت شوخی نداریم،‌ از یک طرف می‌گوییم پرستاران کادر درمانی شهید نام بگیرند، از یک طرف آنها را تحت فشار قرار می‌دهیم. همین حالا سازمان بهداشت جهانی اخطار داده که کشورهایی که قرنطینه را جدی نمی‌گیرند، دچار موج دوم کرونا می‌شوند. ما چرا اصرار داریم که کشور را به سمت درگیری مضاعف ببریم؟ کانادا 82 هزار میلیارد دلار کانادایی را برای مبارزه با کرونا اختصاص داده که 27 هزار میلیارد آن را برای تأمین مسکن و میزان اجاره‌بهای مردم گذاشته و 50 میلیارد آن را برای افراد بی‌بضاعت قرار داده. امروز بانک مرکزی در اقدامی توهین‌آمیز مصوب کرده که یک‌میلیون تومان وام با سود 12 درصد و تنفس چهارماهه به مردم اعطا می‌کند. الان دارید به مردم لطف می‌کنید؟ این ثروت ملی‌ است، اگر امروز به درد مردم نخورد، کجا می‌خواهد به کار بیاید؟ ‌کشورهای دیگر این بسترها را رایگان فراهم می‌کنند، ما به دنبال کاسبی بانک‌ها هستیم. این قرنطینه‌هراسی تا کی؟‌ مدام می‌گوییم کشورهای دشمن می‌خواهند کشور را به سمت تعطیلی بکشانند، شما چرا این نگاه نادرست نسبت به موضوع دارید؟ ما با آزادکردن تعاملات اجتماعی هزینه جانی برای مردم ایجاد می‌کنیم. مطابق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، بین الگوی دوگانه کشورهای چین و کره جنوبی، چین قرنطینه 100 درصدی کرده و کره جنوبی با تست گسترده تعداد مبتلایان را ثابت نگه داشته اما ما هیچ‌کدام از این الگوها را نداریم؛ تا زمانی که ما عزم‌مان را برای تقابل با کرونا نگذاریم، این موضوع تمام نمی‌شود». 

او خاطرنشان کرد:«تا زمان پیداشدن دارو و واکسن این ویروس ما از کرونا در امان نیستیم و باید زمان بخریم. این کار با قرنطینه‌ای امکان‌پذیر است که بتوانیم مایحتاج مردم را تأمین کنیم. به مردم می‌گوییم از خانه بیرون نروید، اما مگر می‌شود در خانه بمانند و درآمد نداشته باشند اما پول آب و برق و گاز بدهند؟ دولت باید اینها را رایگان را در اختیار مردم بگذارد؛ چون جزء ثروت ملی است. ما سه راهکار برای درآمدزایی داشتیم؛ ‌اول اینکه مدت سه ماه بنزین به‌صورت یارانه‌ای فروش نرود، با این کار مردم از سفر رفتن امتناع می‌کنند و می‌شود از انباشت یارانه برای مردم هزینه‌ کرد، ‌دوم مالیات‌های مسکن و خودروهای لوکس، چیزی حدود 25 هزار میلیارد برای ما ارزش افزوده داشت و یک میلیارد دلار نیز به اذن رهبری برای مردم آزاد شد. وقتی که ما امکان تأمین مالی را داریم، چرا اصرار بر عادی‌سازی شرایط داریم. مسائل متأسفانه زیاد است، ابتدا ما در برابر این ویروس غافلگیر شدیم و سپس اصرار بر عدم پذیرش آن داشتیم و اشتباهات خود را تکرار کردیم و نوع مدیریت زیگزاگی در بلاتکلیف کردن مردم که اول گفتیم یک هفته دیگر اوضاع عادی می‌شود، سپس برای برخی مشاغل تخفیف‌هایی در نظر گرفتیم و سپس آن را حذف کردیم، بعد اینترنت را مدتی آزاد کردیم و سپس برایش قیمت گذاشتیم، همه اینها باعث بی‌اعتمادی مردم شده است. در هر صورت من فکر می‌کنم امروز مجلس به خود و مردم جفا کرد،‌ هیئت‌رئیسه و آقای پزشکیان به مردم جفا کردند. از عمر این مجلس تنها 40 روز مانده و برای عمر یک مجلس چیزی نیست ‌ولی برای مدیریت کرونا می‌توانست فرصتی تاریخی باشد. ما می‌توانستیم این مایه ننگ را برای خود نخریم و با سربلندی از مجلس خارج شویم و با یک تصمیم قاطع و جانانه پیش برویم. آخرین جمله‌ام این است که یک ماه است اعتراض می‌کنیم چرا مجلس تعطیل است؟ امروز مجلس باز شد، طنز تلخ این است که این‌چنین از کنار تعطیلی گذشتند. من می‌خواهم از مجلس بپرسید شما که آن‌قدر اصرار به بازگشایی مجلس داشتید، از صبح تا امروز چه تصمیمی برای کرونا گرفتید؟ ‌این حرف‌های کیلویی و کلیات چه خروجی تصمیم‌گیری قاطعانه‌ای داشت؟ به اعتقاد من ‌این نوع مجلس بودن و نبودنش فرقی ندارد».

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کسب و کار مرگ و میر کرونا کرونا در ایران کرونا ویروس کروناویروس در جهان قانون اساسی سه فوریتی سه فوریت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۱۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت

به‌طوری‌که مقامات تل‌آویو و سران ارتش اسرائیل نتوانستند مأموریت خود را برای اشغال شهر رفح آغاز کنند. اما در روزهای اخیر بخشی از بدنه ارتش رژیم صهیونیستی بازسازی شده و حملات نسبتاً شدیدی به کرانه باختری در حال وقوع است. رژیم صهیونیستی پس از عملیات وعده صادق، جایگاه خود را در عرصه نظامی در منطقه و حتی جهان از دست داده و قادر به تغییر قواعد درگیری در جنگ نیست. از این رو با جمع‌آوری نیروهای خود در سرزمین‌های اشغالی، تمام توان خود را برای تصرف شهر رفح و حمله به غزه به کار گرفته تا بتواند با یک پیروزی زودگذر در کشتن مردم غزه، چهره خود را به‌عنوان یک ارتش قدرتمند در منطقه بازسازی کند.

در ۲۰۰روز از عملیات طوفان‌الاقصی، بیشترین فشارهای رژیم صهیونیستی بر مردم غزه و رفح بوده و مردم در کرانه غربی کمترین آسیب و نقش را داشته‌اند. در این مدت بیش از ۳۴هزار نفر از مردم در غزه به شهادت رسیده‌اند؛ جنبش حماس و جهاد اسلامی سعی دارند از ظرفیت‌های جوانان انقلابی کرانه باختری به نفع مردم غزه استفاده کنند تا فشارها در این منطقه کاهش یابد. با توجه به اینکه کرانه باختری دارای جمعیت بالا و امکانات زیادی است، رژیم صهیونیستی سعی می‌کند مردم این منطقه را نسبت به مسائل مردم غزه و رفح بی‌اعتنا نگه دارد و اجازه هیچ‌گونه تحرکی را به جوانان مبارز در کرانه باختری ندهد. متأسفانه علاوه بر فشار اسرائیل به کرانه باختری، کشورهای عرب پیرامونی سرزمین‌های اشغالی و تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از شکل‌گیری هسته‌های مقاومت در کرانه باختری جلوگیری می‌کنند. 

حال سؤال مهم اینجاست، آیا اعلام موجودیت یگان ویژه استشهادی در کرانه باختری می‌تواند صحنه نبرد میدانی را تغییر دهد؟

از سال ۲۰۲۳ میلادی روند درگیری‌ها در کرانه باختری شدت یافته، به‌طوری‌که این منطقه در حال حاضر به‌عنوان «فعال‌ترین» و «مهم‌ترین» جبهه علیه رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. منشأ هر عملیات استشهادی در سرزمین‌های اشغالی که توسط مبارزان جوان صورت می‌گیرد بیشتر در شهرهای جنین و نابلس است. برای نخستین بار رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۲۳ جولای ۲۰۱۴ (۱ مرداد ۱۳۹۳) مسئله تبدیل کرانه باختری به مرکز مقاومت در فلسطین اشغالی و «تسلیح و تجهیز» آن را مطرح فرمودند و این یکی از اهداف مهم و راهبردی محور مقاومت و جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین است.

اما تشدید و شکل‌گیری هسته‌های مقاومت در کرانه باختری می‌تواند سه پیامد قابل توجه‌ برای آینده رژیم صهیونیستی داشته باشد.

نخست: هرگونه تحولات نظامی توسط هسته‌های مقاومت در این منطقه می‌تواند برای رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک 
«تهدید موجودیتی» محسوب شود، به‌طوری‌که شاکله امنیتی اسرائیل را فرو بریزد. امروز بزرگ‌ترین صحنه برای قدرت‌نمایی و نمایش بازدارندگی و انسجام گروه‌های مقاومت در اراضی اشغالی کرانه باختری است.

دوم: بر اثر تشدید روند عملیات گروه‌های مقاومت در کرانه باختری، ارتش رژیم صهیونیستی عملاً در وضعیت «انفعال» و «استیصال» قرار خواهد گرفت و ابتکار عمل و کنشگری در عرصه میدانی در غزه و حتی رفح را از دست خواهد داد.

سوم: وحدت میدانی میان نیروهای جهاد و حماس در عین حال که روند پیشبرد راهبردهای مقاومت در کرانه باختری را تسریع و تسهیل می‌کند، می‌تواند سبب تحکیم و تثبیت ایده «وحدت میدان» میان گروه‌های مقاومت فلسطین و حتی محور مقاومت در منطقه ‌شود.

دیگر خبرها

  • صدور اخطار برای املاکی های بدون پروانه
  • فیلم اخطار جدی هواشناسی به مردم دو استان
  • کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • بازدید منتخبان مردم قم در مجلس از مرکز تحقیقات اسلامی نور
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • سیستان و بلوچستان استانی ثروتمند و در حال پیشرفت است
  • پزشکیان : امروز در مجلس اولویت عده‌ای موضوع حجاب است/ این موضوع با زور و گشت ارشاد نتیجه‌ عکس خواهد داد
  • مسعود پزشکیان: امروز در مجلس اولویت عده‌ای موضوع حجاب است/ بدسلیقگی‌‌ها در اجرای برخی سیاست‌ها از تمامیت‌خواهی یک عده خاص نشات می‌گیرد/ با زور و گشت ارشاد نتیجه‌ی عکس خواهد داد
  • افتتاح ۴ تقاطع غیر همسطح رشت تا پایان سال