Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- متخصص تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به عوامل متعددی که بر سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار است، ضرورت تغذیه سالم در روز‌های کرونایی را مورد تاکید قرار داد. تاریخ انتشار: 10:35 - 20 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۱۰۹۲۸

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، منصور رضایی، با بیان اینکه عوامل متعددی بر سیستم ایمنی بدن اثرگذار است، افزود: داشتن روحیه قوی، شادی، خواب کافی و تغذیه مناسب از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر سیستم ایمنی افراد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: در بحث تغذیه مواردی وجود دارد که اگر چنانچه این توصیه‌ها رعایت شود سیستم ایمنی به میزان قابل توجهی ارتقا پیدا خواهد کرد.

رضایی با تاکید بر اینکه دریافت کافی انرژی فاکتور اساسی در تغذیه به شمار می‌رود، گفت: دریافت منابع پروتئینی خصوصاً در افرادی که مبتلا به ویروس کرونا شده اند ضرورت دارد، افراد لازم است برای ارتقا سیستم ایمنی بدن خود از انواع مغزها، حبوبات و گوشت کاملاً پخته که منابع غنی پروتئین هستند، استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: تست کرونا درب منزل! / ۵۰۰ هزارتومان بدهید دوساعته جواب بگیرید

این متخصص تغذیه پرهیز از استفاده گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و انواع کباب‌ها را توصیه کرد و توضیح داد: کباب انواع گوشت به دلیل نیم پز بودن احتمال انتقال آلودگی را افزایش خواهد داد.

وی در ادامه با تاکید بر مصرف تخم مرغ، گفت: تخم مرغ یکی از مفید‌ترین مواد غذایی است که باعث ارتقا سیستم ایمنی می‌شود و مهم‌ترین نکته‌ای که باید درباره این منبع غذایی غنی از پروتئین رعایت شود، پخته شدن کامل آن است.

استفاده از غذا‌های سهل الهضم برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن، توصیه دیگر وی به مردم بود.

رضایی با اشاره به شیوع ویروس کرونا، گفت: غذا‌های سنتی ایرانی همانند خورش فسنجان غذایی سهل الهضم، منبع سرشار از پروتیئن و کمک کننده به سیستم ایمنی بدن است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه این روز‌ها باور‌های غلطی درباره مصرف لبنیات در کشور شایع شده توضیح داد: هیچ گروه از مواد غذایی جایگزین گروه‌های دیگر نمی‌تواند باشد، بنابراین باید برای ارتقا سیستم ایمنی بدن حتماً لبنیات نیز در سبد غذایی اضافه شود.

مصرف شیر با مکمل‌هایی نظیر عسل، خرما و یا موز توصیه دیگر این متخصص تغذیه برای کمک به سیستم ایمنی بدن در روز‌های سخت کرونایی بود.

رضایی در ادامه یادآور شد: به طور کلی پروتئین‌ها و مصرف فراوان مایعات باید به صورت روزانه استفاده شود و افراد تاجایی که ممکن است باید از مصرف غذا‌های رستورانی پرهیز کنند.

وی، تنوع غذایی و مصرف مواد غذایی تازه را از سوی مردم مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: استفاده از تمام گروه‌های مواد غذایی اعم از میوه، سبزی، غلات، حبوبات، گوشت و لبنیات ضروری است. در مورد میوه جات و سبزی‌ها حتماً این نکته مورد توجه قرار گیرد که این گروه غنی از ویتامین‌ها باید کاملاً قابل شستشو و ضدعفونی کردن باشند که در این لیست مرکبات و موز از اهمیت بالایی برخوردارند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: منصور رضایی نوع تغذیه سیستم ایمنی بدن مواد غذایی روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۳۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌حوصلگی و کم دقتی از عوارض تغذیه نامناسب دانش‌آموزان است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم شلیله، کارشناس تغذیه با بیان اینکه تغذیه دردانش آموزان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اظهار کرد: جهش رشد در سنین کودکی و نوجوانی رخ می‌دهد و این امر سبب می‌شود که بدن نیاز بیشتری به تغذیه داشته باشد، بنابراین تغذیه دردانش آموزان موضوع بسیار مهمی است که باید موردتوجه قرارگیرد.

وی افزود: اگر دانش‌آموزان در طول روز تغذیه مناسب و سالمی دریافت نکنند در آینده آسیب خواهند دید.

کارشناس تغذیه با بیان اینکه دوران مدرسه یکی از سنین است که ذائقه فرد شکل می‌گیرد، ابراز کرد: به دلیل تأثیرپذیری که کودکان و نوجوانان از دوستان و هم سن سالان دارند می‌توان تغذیه سالم را جایگزین تغذیه ناسالم کرد.

شلیله ضمن اشاره به ممنوعیت برخی از مواد غذایی و تنقلات در بوفه مدارس، اظهار کرد: یکی از دلایل این امر آموزش و فرهنگ‌سازی تغذیه سالم به دانش‌آموزان است .

وی با بیان تغذیه نقش مهمی بر یادگیری دارد، عنوان کرد: دانش‌آموزانی که صبحانه نمی‌خورند، کم‌دقت، خسته و بی‌حوصله‌اند و نمی‌توانند کمبود انرژی، ویتامین‌ها و املاح معدنی را با خوردن وعده‌های غذایی دیگر جبران کنند.

کارشناس تغذیه با بیان اینکه گاهی اوقات به دلیل تغذیه نامناسب و کم، دانش‌آموزان یادگیری کافی ندارند، اظهار کرد: عدم استفاده و یا کمبود مصرف ریز مغزی‌ها، درشت مغزی‌ها بر رشد مغزی دانش‌آموزان تأثیر می‌گذارند.
شلیله ضمن تأکید بر نظم برنامه‌ی غذایی، اظهار کرد: برای برخورداری از سلامت غذایی بهتر است در بازده زمانی معین و مشخص وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی مصرف شود.

وی خاطرنشان کرد: هنگامی که در بازده زمانی مشخص غذا سرو شود بدن شرطی شده و احساس گرسنگی می‌کند و فرد غذای کامل و موردنیاز بدن را دریافت می‌کند.

کارشناس تغذیه با تأکید بر اینکه لازم است غذاها در سه وعده مشخص صبحانه، ناهار و شام میل شود، گفت: بهتر است دویا سه میان‌وعده در برنامه غذایی دانش‌آموزان گنجانده شود.

شلیله بیان کرد: بهتر است در فاصله صبحانه تا ناهار، ناهار تا شام و قبل خواب برای دانش‌آموزان میان‌وعده در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه صبحانه مهم‌ترین وعده‌غذایی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود، ابراز کرد: صبحانه تأمین‌کننده انرژی صبحگاهی برای فرد بوده و با صرف صبحانه می‌توان به آغاز یک روز پر انرژی امیدوار بود.

کارشناس تغذیه با بیان اینکه ارتباط معناداری بین عدم مصرف صبحانه و افت تحصیلی در دانش‌آموزان وجود دارد، تصریح کرد: صبحانه سالم متشکل از سه یا چهار جز موادی تغذیه‌ای که در هرم غذایی همچون غلات، لبنیات، پروتئین وجود دارد نمی‌توان کیک و شیر را به عنوان صبحانه به‌حساب آورد.

شلیله گفت: تخم منبع پروتئین کامل و ماده غذایی کم‌کالری است که بسیار مناسب دانش‌آموزان می‌شود و باعث چاقی نمی‌شود .

وی ضمن تأکید بر مصرف لبنیات در وعده صبحانه، گفت: حتماً باید در وعده صبحانه از غذاهای سالم استفاده شود و به مصرف شیر و کیک اکتفا نشود .

شلیله گفت: کودکان علاقه‌ای به خوردن این مواد غذایی مفید در وعده صبحانه ندارند و بیشتر ترجیح می‌دهند با تنقلاتی مانند کیک و شکلات و بیسکویت گرسنگی خود را برطرف کنند و حتی بسیاری از مادران برای میان‌وعده دانش‌آموزان از کیک‌های صنعتی و انواع بیسکویت‌ها استفاده می‌کنند که در این دسته از خوراکی‌ها در درازمدت مشکلات بسیاری را برای دانش‌آموزان رقم می‌زند. والدین باید از کودکی فرزندان خود را به خوراکی‌های سالم عادت دهند.

وی با بیان اینکه والدین دقت داشته باشند دانش‌آموزان میان‌وعده را از منزل ببرند تا این که از بوفه مدارس خوراکی‌های ناسالم تهیه نکنند، تصریح کرد: دانش‌آموزان به‌هیچ‌عنوان نباید از خوراکی‌هایی چون چیپس، پفک و خوراکی‌های پرچرب و شیرین در میان‌وعده استفاده کنند. برای میان‌وعده دانش‌آموزان توصیه می‌شود از میوه‌ها، مغزها و نان و پنیر استفاده شود. این میان‌وعده ازیک‌طرف گرسنگی بچه‌ها را در طول روز کاهش می‌دهد و از طرف دیگر به رشد آنها کمک می‌کند و باعث می‌شود فراگیری بهتری از درس داشته باشند.

کارشناس تغذیه در خاتمه اظهار کرد: والدین هنگام صرف صبحانه با فرزند خود همراه باشند. اگر درآن لحظه اشتهای خوردن صبحانه را ندارید حداقل هنگامی که کودک صبحانه می‌خورد کنار او بنشینید. حضور خانواده در کنار کودک به هنگام صرف غذا عامل مهمی برای راغب شدن وی به‌صرف غذا است؛ لذا پدران و مادرانی که خود وعده صبحانه را میل نمی‌کنند بی شک فرزندانشان هم دارای این عادت مضر هستند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیمارستان‌های شهر قم ملزم به دریافت پروانه ایمنی هستند
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • قارچ چاگا ؛ برای افرادی که به سیستم ایمنی خود اهمیت می دهند(+عکس)
  • بی‌حوصلگی و کم دقتی از عوارض تغذیه نامناسب دانش‌آموزان است
  • اختلال در سیستم ایمنی بدن با گرمای شدید
  • چاشنی پرطرفداری که استخوان‌ها را نابود می‌کند
  • ۱۰ توصیه کاربردی در پیشگیری از خطر سرطان‌ها
  • تغذیه صحیح در فصل بهار، از دیدگاه طب ایرانی
  • مصرف روزانه آووکادو ممکن است کیفیت رژیم غذایی را بهبود بخشد