Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجمع تشخیص تشخیص مصلحت گفت: گرچه کرونا یک آفت بزرگ است، اما این آفت برکاتی داشت که شامل نوآوری و بلوغی است که در این بین شکوفا شد و به تولیدکننده داخلی کمک کرد تا به سمت جهش در تولید ترغیب شود.

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره اینکه آیا کرونا می‌تواند فرصت و بستری برای جهش تولید در کشور فراهم آورد؟ گفت: شعار جهش تولید به دنبال اتفاقی است که در سال قبل رخ داد و بنگاه‌های اقتصادی ایران بعد از مایوس شدن از حضور شرکت‌های اروپایی روی پای خود ایستادند و جوششی درونی در اقتصاد ایران به ویژه در تولید قطعات خودرو، پوشاک و لوازم خانگی رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به نقش شرکت‌های دانش بنیان در بستر خودکفایی اقتصاد گفت: درخشش شرکت‌های دانش بنیان در این عرصه نیز باعث شد تا مقام معظم رهبری نام "جهش تولید" را برای سال ۹۹ انتخاب کنند و پیام و معنی این انتخاب آن بود که نباید به یک رونق عادی و معمولی اکتفا کرد.

مصباحی مقدم ادامه داد: جمهوری اسلامی ظرفیت‌های زیادی برای جهش در اقتصاد خود دارد و همین شرایط پیدایش بیماری کرونا سبب شد تا شرکت‌های دانش بنیان فعالیت‌های ویژه و منحصربفردی را برای ساخت کیت‌های تشخیصی و دستگاه‌های کمک تنفسی (ونتیلاتور) انجام دهند و نیاز کشور را به واردات این محصولات و همین طور واردات دستکش و ماسک برطرف کنند، این در حالی است که فرانسه و آمریکا در کشاکش رویارویی با این بیماری چاره‌ای جز اقدام به واردات این قبیل اقلام پزشکی از چین نداشتند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت تصریح کرد: این اتفاق نشان دهنده ظرفیت مغفول مانده اقتصاد ایران است که متاسفانه شامل بخشی از خط تولید بنگاه‌های اقتصادی ما می‌شود که در شرایط فعلی خوابیده است و اگر نقدینگی و مواد اولیه آن تامین شود به خوبی می‌تواند چندین برابر ظرفیت عادی خود تولید کند که این همان معنی جهش تولید است.

وی افزود: بنده شخصا یک بنگاه اقتصادی را می‌شناسم که از ضایعات پلاستیک روزانه شش تن محصولات پلاستیکی تولید می‌کند و خط تولید دیگری دارد که امکان افزایش تولیدات خود را به روزانه ۶۰ تن فراهم می‌آورد، یعنی ۱۰ برابر شدن تولید که همان معنی جهش تولید را می‌دهد و براساس شواهد موجود این دست نمونه‌ها در کشور ما کم نیستند و نیازمند آن هستند که امکانات مورد نیاز و مواد اولیه آن‌ها تامین و تسهیل شود که اگر این اتفاق بیفتد جهش تولید محقق خواهد شد.

مصباحی مقدم در پایان خاطرنشان کرد: گرچه کرونا یک آفت بزرگی است و امیدواریم خداوند هر چه زودتر این آفت از ملل جهان دور کند، اما این آفت برکاتی را داشت که شامل نوآوری و بلوغی است که در این بین شکوفا شد و به تولیدکننده داخلی کمک کرد تا به سمت جهش در تولید ترغیب شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مصباحی مقدم کرونا جهش تولید مصباحی مقدم جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۳۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان چنان که مشخص است، مشارکت اقتصادی البته به صورت اخص اصطلاحی علمی و متوجه‌ی نرخ مشارکت اقتصادی است که از نسبت جمعیت فعال(شاغل یا بیکار) به جمعیت در سن کار بدست می‌آید اما آن چه در پیام نوروزی مقام معظم رهبری تشریح شده از جنس دیگری است و معطوف به مشارکت اقتصادی در معنای اعم آن یعنی «مردمی کردن اقتصاد» است که پیشتر، مولفه‌های آن در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ابلاغ شده است. 
از این جهت است که این پرسش معنا پیدا می‌کنند: چرا جهش تولید با مشارکت مردم؟
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه جهش در تولید بدون حضور مردم در اقتصاد و عرصه تولید امکان‌پذیر نیست خاطر نشان کردند: باید موانع حضور مردم در بخش تولید برطرف شود و ظرفیت‌های بزرگ مردمی فعال شوند. بنابراین به نظر می‌رسد اولین گام برای تحقق شعار سال و تحول در تولید هم‌چنان که اشاره شد، «احیای اعتماد عمومی» است که در سال‌های گذشته ضعف‌های آن آشکار شده است؛ از ناهمراهی اکثریت مردم با خواست دولت پیشین جهت انصراف از دریافت یارانه تا بروز رفتارهای سوداگرانه در هنگامه‌های ریزش ارزش ریال که بارها منجر به بر هم خوردن تعادل در عرصه اقتصادی کشور شده است.
نکته دیگر، ضرورت بهبود فضای کسب و کار است. حلقه‌ی مهم تولید در رفع مسائل و مشکلات کشور- چنان‌که در سال‌های اخیر نیز مورد تاکید پی در پی رهبر انقلاب قرار گرفته است- کاملا مبتنی بر واقعیت‌ها و مباحث علمی و نظری است، اما برای این‌که در حوزه تولید جهش رخ بدهد و کار پیش برود شاید مهم‌ترین مساله ما بهبود فضای کسب و کار باشد که با مشارکت مردم رخ می‌دهد. از این جهت، شاید می‌توانیم مانند دهه‌های قبل تولید را با اقدامات دولت پیش ببریم اما در دهه ۸۰ هم به دلیل چرخش سیاستی که رخ داد و سیاست‌های کلی اصل ۴۴ که در سال ۸۵ ابلاغ شد و هم به دلیل درگیر شدن ایران در تحریم‌ها، واقعیت‌های جدیدی را بوجود آورد و ما را با این مواجه کرد که اگر می‌خواهیم کشور پیش برود، با مشارکت مردم اتفاق می‌افتد و این واقعیتی بود که کشور در دهه ۹۰ با همه وجود به آن رسید.
در همین زمینه، نکته‌ای وجود دارد و آن این‌که دشواری تأمین مالی است، تأمین مالی خودش یک مشکل بزرگ است، زیرا تأمین مالی از بانک‌ها بسیار سخت است و سیاست‌های بانک مرکزی و سیاست‌های پولی نیز بسیار نوسانی و بی ثبات هستند، علاوه بر این بازار سرمایه در کشور ما هنوز نقش مهمی در تأمین مالی کسب و کارها ندارد، به همین دلیل بانک محور هستیم و این به یک گلوگاه تبدیل شده است.
مساله سوم این خواهد بود که، اگر می‌خواهیم با مشارکت مردم تولید را رشد دهیم، فرمول آن این است که مردم احساس امنیت کنند و انتفاع ببرند، زیرا هرکس که می‌آید برای سود بردن می‌آید که منطق اقتصادی آن هم درست است، البته برخی از کارها نیز غیرانتفاعی هستند و با اهداف الهی و معنوی انجام می‌شود؛ برای مثال برخی بیمارستان و مدرسه می‌سازند، اما آن هم اسیر مشکلات دولت است. پس با هر نیتی چه انتفاعی و چه غیرانتفاعی، باید فضای ورود بخش خصوصی و مردم به برداشتن بار دولت و کشور فراهم شود.
و نکته مهم و آخر این است که همه‌ی دستگاه های ذیربط در اجرای درست، به موقع و کوبنده‌ی قوانین حمایت از تولید ملی، کار جهادی و بیش از پیش انجام دهند. از این منظر، حوزه‌ی مهمی همچون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اهمیت صدچندان پیدا می‌کند. در اهمیت حوزه‌ی مذکور همین بس که آیت‌الله رییسی رییس‌جمهور محترم در گردهمایی مدیران و کارگزاران دولت مردمی روز دوشنبه ۶ فروردین 1403 تاکید جدی داشتند که: در کنار تولید و جهش تولید باید با قاچاق کالا مبارزه شود، قاچاق خنجری است که از پشت بر پیکره تولید ضربه می‌زند. سازوکارهای موجود باید با جدیت دنبال شود. قاچاق سازمان‌یافته یا موردی برای مسائل ارزی و ریالی و تولید و اشتغال در کشور ضرر دارد.
بهرحال، نکاتی که در زمینه جهش تولید از طریق مشارکت مردمی مورد تاکید رهبر انقلاب قرار گرفته بارها از سوی پژوهشگران به عنوان پیش‌شرط‌های تحول و توسعه اقتصادی گوشزد شده و هم‌چنان‌که اشاره شد تامین سرمایه اجتماعی مورد نیاز و جلب اعتماد عمومی از اهم این اقتضائات به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • پایش ظرفیت تولید ۲ هزار واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی تهران
  • بهره گیری از ظرفیت مغفول سازمان بورس در اردبیل
  • رونمایی از مینی‌بوس دانش‌بنیان با ظرفیت ۲۱ نفر در سمنان
  • پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳ به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد
  • بهره برداری فاز توسعه یک شرکت شیمیایی/۳ بازدید انجام شد
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • تولید در پتروشیمی غدیر به ۱۲۰ درصد ظرفیت اسمی رسید
  • مصباحی مقدم: انتظارات تورمی مهم‌ترین عامل افزایش تورم است
  • امسال سال سرنوشت‌سازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است