Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای بیانیه‌ای صادر کرد.

متن این بیانیه به شرح ذیل است:

تردیدناپذیری پایداری بر حقوق ملی

ظرفیت‌های خداداد و توانمندی‌های ملی در گستره‌ یک سرزمین پدیده‌ای به نام حقوق ملت را می‌آفریند که هم مبانی دینی و هم سازوکارهای مشروع بین‌المللی به آن صحه می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این‌رو، هیچ دستاویز و بهانه‌ای نمی‌تواند حقوق ملت را مورد صدمه قرار داده و یا اهمال و سست‌انگاری در قبال استیفای آن را توجیه کند. به همین جهت رهبر انقلاب اسلامی تصریح فرمودند: «من بر تثبیت حقوق ملت ایران از جمله حقوق هسته‌ای تأکید دارم و اصرار دارم که نباید از حقوق ملت ایران حتی یک قدم عقب‌نشینی کرد». دفاع جانانه جوانان مؤمن و انقلابی ایرانی در طول 8 سال "جنگ تحمیلی" نیز، برخاسته از همین باور بود تا اجازه ندهند حق سیادت ملت ایران بر سرزمین خود حتی به اندازه یک وجب هم مخدوش شود.

صیانت از حقوق انسان، مبنای شکل‌گیری سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی، حتی راهبردهای امنیت ملی

استفاده از انرژی هسته‌ای حقی عام و ذاتی است که همه‌ ملت‌ها به موجب حقوق بین‌الملل از آن برخوردارند. این حق از مصادیق نسل سوم حقوق ملت یعنی حق بر توسعه است که وفق اسناد مختلف بین‌المللی مورد شناسایی قرار گرفته و دولت‌ها را متعهد به احترام، تضمین و اجرای آن نموده است. در حالی که بیگانگی تفکر لیبرالیسم از دین و انسانیت موجب شد تا انرژی هسته‌ای به عنوان برترین جلوه دانش و فناوری بشری عامل کشتار فجیع انسان‌ها در هیروشیما و ناکازاکی شود، اما جمهوری اسلامی ایران در عین تأکید و ایستادگی بر حق خود برای استفاده صلح‌آمیز از این انرژی، بر اساس باور به مبانی دینی از جمله ممنوعیت ضایع کردن حرث و نسل، با سلاح هسته‌ای مخالفت کرده و ساخت و نگهداشت و بکارگیری آن را حرام اعلام کرده است. این حقیقت بی همتا برای همیشه بر تارک جمهوری اسلامی ایران خواهد درخشید که نظام برخاسته از تفکر دینی حتی راهبردهای امنیت ملی خود را هم بر اساس معیار صیانت از کرامت انسانی و شاخص پاسداری از حقوق انسان شکل می‌دهد و بر همین اساس هم همواره در پیگیری راهبرد خود مبنی بر "سلاح هسته‌ای برای هیچ کس" و "انرژی هسته ای برای همه" پای می‌فشارد.

باور دینی، همت انقلابی و تلاش جهادی جوانان ایرانی عامل ناکامی امریکا در سلب حقوق ملت ایران

در این میان رژیمی که با بکارگیری سلاح هسته‌ای، انجام مکرر آزمایش‌های اتمی و ایجاد زرادخانه‌های بزرگ هسته‌ای، سابقه "سلب حق حیات" از هزاران شهروند غیرنظامی، "سلب حق برخورداری از محیط زیست سالم و پاک" از صدها هزار انسان و "سلب حق امنیت و آرامش" از میلیون‌ها نفر را در کارنامه ضدبشری خود دارد، در طول چند دهه گذشته تلاش کرد با انواع روش‌های غیرقانونی، نامشروع و مجرمانه از جمله اِعمال تحریم و ترور اندیشمندان هسته‌ای، ملت ایران را از دسترسی به دانش، فناوری و صنعت هسته‌ای محروم کند. با این وجود، جوانان ایرانی با تکیه بر باور دینی و همت انقلابی و تلاش جهادی توانستند همه‌ موانع و تحریم‌ها را پشت سر گذاشته و به مرزهای جهانی دانش، فناوری و صنعت هسته‌ای دست یابند، ولی رژیم ضدانسانی امریکا، ملت ایران را به جرم دستیابی به این توانمندی مشروع و صلح‌آمیز با وضع تحریم‌های بیشتر مجازات کرد. هرچند این اقدام‌ها هزینه‌های زیادی را بر ملت ایران تحمیل کرده است، اما بدون تردید هیچ خللی در اراده راسخ آنها برای احقاق کامل همه‌ حقوق خود در عرصه‌ی بین‌المللی وارد نکرده است.

احیای حق تاریخی ملت ایران با جهاد علمی و عملی دانشمندان هسته ای

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ضمن گرامی‌داشت بیستم فروردین‌ماه که تبلور توانمندی‌های جوانان مؤمن و خلاق ایرانی و جلوه‌ی عینی اتکا به ظرفیت‌های ملی است و با بزرگداشت جهاد علمی دانشمندان و جهاد عملی دیگر دست‌اندرکاران فناوری هسته‌ای که دستاورد آن احیای حقوق تاریخی یک ملت متمدن و رشید است، در برابر مجاهدت، ایثار و از خودگذشتگی شهدای هسته‌ای به‌ویژه شهیدان علی‌محمدی، شهریاری، احمدی روشن و رضایی‌نژاد سر تعظیم فرود آورده و بر پیگیری آرمان ملی و انقلابی آنها در ساختن الگوی کامل نظام پیشرفته‌ی اسلامی تأکید کرده و تصریح می‌کند "حقوق ملت" و "استقلال ملی" دو مفهوم در هم تنیده و غیرقابل تفکیکند و به همین جهت همان اندازه که "دستیابی به استقلال" در گرو استیفای حقوق ملت است، "صیانت از استقلال"، مستلزم پاسداری از مرزهای آن و مقاومت در برابر هر زیاده‌خواهی بیگانگان است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حقوق بشر حقوق استقلال جمهوری اسلامی ایران جمهوری اسلامی ایران ملت ایران حقوق ملت هسته ای سلب حق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۳۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمنان اصرار دارند بگویند قرآن اولویت جمهوری اسلامی نیست!

حجت‌الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی نیشابوری،  مدیر بخش بین‌الملل سی‌و‌یکمین نمایشگاه قرآن کریم به تشریح برنامه‌های این بخش نمایشگاه پرداخت و گفت: ما تقریباً ۱۰ موضوع را در بخش بین‌الملل دنبال می‌کنیم. یکی از این موضوعات مسئله مقاومت است. آیات زیادی به مقاومت پرداختند. آنچه در فلسطین، لبنان و یمن اتفاق می‌افتد، کار سیاسی نیست، بلکه قرآنی است. از طرفی، بسیاری از موسسات در اقصی نقاط عالم اسلام مسئولیت چاپ قرآن را به عهده دارد. در داخل ایران هم موسسات طبع و نشر توانمند فراوان داریم، که باید آنها را به موسسات چاپ خارج از ایران متصل کنیم. 

حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم یکی از بهترین بستر‌هایی است که از موسسات طبع و نشر بین‌المللی دعوت کنیم، تا این موسسات با هم ارتباط گیرند. اگر لازم باشد این هم‌افزایی منجر به انعقاد تفاهم‌نامه می‌شود. 

مدیر بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم درباره موسساتی که روخوانی، روان‌خوانی و تلاوت قرآن را در دستور کار قرار می‌دهند، توضیح داد: مثلاً کشور‌های پاکستان، مصر، ایران و ... در این بخش‌ها قوی است. الان هنرمندان قرآنی در کنار آثارشان در غرفه بین‌الملل حضور دارند. چراکه می‌خواهیم انتقال مهارت و دانش هم صورت گیرد. ما کارگاه‌ها و نشست‌هایی را طراحی کردیم و در آن نشست‌ها خطاطان قرآنی ایران با خطاطان خارجی کار مشترک ارائه می‌دهند. امسال در بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم ابتکاری رخ داده، که منجر به شکل‌گیری دیپلماسی قرآنی شده است. ما بجای اینکه خودمان را قانع کنیم که سه چهار کشور در بخش بین‌الملل حضور یابند، از همه کشور‌ها دعوت کردیم تا ظرفیت‌های قرآنی خود را به نمایشگاه بیاورند.

وی افزود: ما می‌گوییم علاوه‌بر نمایش آثار، محتوا و روش و مهارت به مشارکت گذاشته شود. مهمانان بخش بین‌الملل که شخصیت‌های قرآنی هستند، می‌توانند در کشورشان روایتگر حقایق قرآنی ایران باشند. این روایتگری توطئه‌ها، دروغ‌ها و شایعات دشمنان را خنثی می‌کند. شایعاتی که می‌گوید ایران نسبت به قرآن توجه ندارد و موضوعات مذهبی دیگری را دنبال می‌کند. 

به گفته حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری، با هنرمندان کشور کرواسی که صحبت می‌کردیم می‌گفتند وقتی ما به کشورمان برگشتیم، نه تنها در کرواسی بلکه اروپا هم می‌گوییم مردم ایران نسبت به قرآن انگیزه دارند. دشمنان اصرار دارند بگویند قرآن اولویت جمهوری اسلامی و مردم ایران نیست. اما وقتی نمایندگان کشور‌ها به ایران آمدند و آن دیپلماسی قرآنی در بستر نمایشگاه قرآن شکل گرفته است. بنابراین، وقتی آنها به کشورشان باز می‌گردند، نسبت به ما دیدشان عوض می‌شود و هر وقت سخنی در فضای مسموم رسانه‌ای مطرح شود، آنها به عنوان مدافعین مردمی ایران ظاهر می‌شوند و صحبت‌شان شنیده می‌شود؛ چراکه این نمایندگان شخصیت قرآنی مطرح هستند.

مدیر بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم در پاسخ به این سوال که امسال علاوه‌بر اینکه غرفه بین‌الملل در طبقه اول صحن شبستان است، امکان نمایش آثار هنری آنها هم هست، گفت: سال گذشته جانمایی خوبی بابت غرفه بین‌الملل نشده بود و ترجیح داده شده بود اگر آثاری هم هست، مستقیم از کشور‌های آنها نیاید. اما الان هنرمند به عنوان یک شهروند اندونزی، تایلندی، هندی و ... در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم حضور دارد.

وی در پاسخ به این سوال که نحوه دعوت شما از نمایندگان کشور‌های مختلف چگونه بوده؟ توضیح داد: ما تقریباً یک سال است که درگیر دعوت مهمانان هستیم. ما در ابتدا برای شناسایی ظرفیت‌های قرآنی باید به سفرا و رایزنان فرهنگی بگوییم تا آنها اطلاعات را جمع‌آوری کنند. بعد تیم کارشناسی فعالان قرآنی را انتخاب کند. به طور کلی، کار بین‌الملل کار زمانبر و هزینه‌بر است. 

حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری در پاسخ به این سوال که یکسری از کشور‌ها اسلامی نیستند و دولتمردان‌شان دغدغه قرآنی ندارند، چگونه نمایندگان قرآنی‌شان را انتخاب می‌کنید؟ گفت: ما بخشی از مهمانان را از طریق رایزنان و سفرای فرهنگی شناسایی کردیم. حتی با مراکز اسلامی مردم‌نهاد ارتباط گرفتیم، آنها چندتا گزینه برای دعوت به ایران به ما معرفی کردند. باید پیگیر بود؛ چراکه هر کدام از افراد معذوراتی برای حضور در ایران دارند. بعضی از مهمانان می‌گویند باورمان نمی‌شود که ایران کشور آزادی باشد. یا کشور شما چقدر زیباست.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • دشمنان اصرار دارند بگویند قرآن اولویت جمهوری اسلامی نیست!
  • سناتور آمریکایی ضد ایران درگذشت/ جو لیبرمن چه می گفت؟
  • خون شهدا زمینه ساز اقتدار و امنیت جمهوری اسلامی ایران
  • «ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد»
  • ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد | ماجرای سرقت نفت ایران توسط آمریکا
  • نتایج پویش مهر از اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام می‌شود / ثبت‌نام بیش از ۵۰۰ هزار دانش‌آموز
  • توصیه‌های امیرعبداللهیان به سفیر ایران در امارات
  • سفیر ایران در امارات با امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • آمادگی ایران برای تقویت روابط با امارات
  • ایران چهل سال از مهاجرین افغان به خوبی میزبانی کرد