Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@13:13:51 GMT

ویروس hpv چیست؟ + راه‌های انتقال ویروس hpv

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۴۲۵۷

ویروس hpv چیست؟ + راه‌های انتقال ویروس hpv

 ویروس پاپیلومای انسانی Human papillomavirus یا HPV رایج‌ترین عفونت منتقله جنسی در انسان است. مردان و زنانی که فعالیت‌های جنسی بیشتری دارند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به ویروس hpv هستند.

انواع مختلفی از ویروس hpv وجود دارد. برخی از آن‌ها باعث زگیل‌های تناسلی می‌شوند و برخی دیگر منجر به بروز انواع سرطان می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالانه حدود ۱۹۴۰۰ زن و ۱۲۱۰۰ مرد در امریکا به سرطان‌هایی مبتلا می‌شوند که از ویروس hpv نشات می‌گیرند. واکسن hpv می‌تواند از شما در مقابل ویروس محافظت کند.

در ادامه به توضیح ویروس hpv، راه‌های انتقال ویروس hpv در بین مردم و نشانه‌های آن اشاره می‌شود.

ویروس hpv چیست؟

ویروس hpv از طریق رابطه دهانی، واژینال و رابطه مقعدی منتقل می‌شود. این ویروس می‌تواند منجر به بروز زگیل‌های تناسلی و انواع سرطان شود. گاهی در زمان تولد نوزاد ویروس hpv می‌تواند به نوزاد منتقل شود و منجر به بروز عفونت‌های واژینال یا سیستم تنفسی شود.

درمانی برای ویروس hpv وجود ندارد، اما واکسن یک روش موثر برای پیشگیری از آن است که باید در سن ۱۱ تا ۱۲ سالگی تزریق شود.


درمان ویروس hpv

انواع مختلف ویروس hpv دارای علائم متفاوتی هم هستند. همانطور که قبل از این هم بیان شد درمانی برای ویروس hpv وجود ندارد، اما علائم آن قابل بهبود هستند. پیشگیری از آن نیز از طریق واکسن امکان پذیر است.


زگیل تناسلی

زگیل‌ها که بر اثر ویروس hpv بروز می‌کنند، معمولا بدون درمان و به خودی خود برطرف می‌شوند. با این حال دارو‌هایی وجود دارد که بر روی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرند و برای رفع زگیل استفاده می‌شوند. یکی از این دارو‌های بدون نسخه اسید سالیسیلیک است.

دارو‌هایی که توسط پزشک تجویز می‌شوند، عبارتند از:

پدفیلین Podophyllin (یک ماده شیمیایی که نزد پزشک استفاده می‌شود)

ایمیکویمود Imiquimod

پدوفیلاکس Podofilox

اسید تری کلرواستیک Trichloroacetic acid (یک ماده شیمیایی که نزد پزشک استفاده می‌شود)

در برخی موارد درمان بیماری با جراحی امکان پذیر خواهد بود. برخی روش‌های درمان عبارتند از:

- کرایوتراپی Cryotherapy: در این روش با استفاده از نیتروژن مایع بخش‌های غیر طبیعی پوست فریز می‌شوند.

- الکتروکوتر Electrocautery: از جریان الکتریکی برای سوزاندن قسمت‌های غیرطبیعی پوست استفاده می‌شود.

- لیزر درمانی: با استفاده از پرتو نور بافت‌های ناخواسته حذف می‌شوند.

- تزریق اینترفرون Interferon: این روش به دلیل خطر بالای عوارض جانبی و هزینه آن کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

- جراحی

لازم است در مورد بهترین روش رمانی با پزشک مشورت کنید. درمان بسته به نوع و محل زگیل انتخاب می‌شود.

به یاد داشته باشید که گرچه زگیل و تغییرات سلولی برداشته می‌شوند، اما ویروس در بدن باقی مانده و به بقیه منتقل می‌شود. هیچ درمانی برای از بین بردن کامل ویروس در بدن وجود ندارد.


نشانه‌های ویروس hpv

ویروس hpv به طور ناگهانی نشانه‌ای از خود ظاهر نمی‌کند و نشانه‌های آن معمولا سال‌ها بعد ظاهر می‌شوند. برخی از انواع ویروس‌ها منجر به زگیل تناسلی می‌شوند، در حالیکه برخی دیگر منجر به بروز سرطان می‌شوند.

رایج‌ترین نشانه مربوط به hpv زگیل است، به ویژه زگیل تناسلی. در برخی موارد زگیل تناسلی به شکل یک برآمدگی کوچک یا چند برآمدگی یا برامدگی‌های ساقه مانند بروز می‌کند. این زگیل‌ها معمولا فرج خانم‌ها یا احتمالا دهانه رحم و آلت تناسلی یا اسکروتوم در مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به علاوه ممکن است در اطراف مقعد یا کشاله ران ظاهر شوند.

این زگیل‌ها از لحاظ اندازه و شکل ظاهر متفاوت هستند و ممکن است کوچک، بزرگ یا مسطح و به شکل گل کلم باشند یا به شکل و رنگ گوشت باشند.

دیگر زگیل‌های مربوط به ویروس hpv که در بخش‌های دیگر بدن ظاهر می‌شوند عبارتند از:

- زگیل‌های معمولی: برآمدگی‌هایی هستند که بیشتر در دست‌ها و انگشت‌های دست و آرنج مشاهده می‌شوند.

- زگیل‌های سخت یا میخچه: به شکل دانه‌های سخت هستند و بیشتر در کف و پاشنه پا ظاهر می‌شوند.

- زگیل‌های مسطح: عموما بر روی کودکان، نوجوانان و جوانان تاثیر می‌گذارند و به شکل زائده‌های صاف و کمی برجسته ظاهر می‌شوند و کمی از پوست معمولی تیره‌تر هستند. این نوع زگیل‌ها بیشتر در صورت، گردن و بخش‌هایی که دچار خراشیدگی شده اند ظاهر می‌شوند.


ویروس hpv و سرطان

انواع دیگر ویروس hpv می‌توانند منجر به بروز سرطان شوند، از جمله سرطان دهانه رحم، واژن، آلت تناسلی مرد، مقعد، حلق، پایه زبان و لوزه ها. ظاهر شدن سرطان ممکن است سال‌ها طول بکشد.


علت ویروس hpv

ویروس hpv از طریق تماس پوست با پوست در رابطه جنسی یا حتی تماس پوست آلت‌های تناسلی بدون هیچ رابطه جنسی بروز می‌کند.

در اکثر موارد عفونت‌های ویروس hpv خوش خیم هستند، اما می‌تواند منجر به بروز زگیل‌هایی در بخش‌های مختلف بدن مانند دست ها، پا‌ها و ناحیه تناسلی شود. انواع خاصی از این ویروس وجود دارند که خطر بروز سرطان را در فرد افزایش می‌دهند.

برخی عوامل احتمال ابتلا به ویروس hpv را افزایش می‌دهند، از جمله:

- برقراری ارتباط با شرکای جنسی متعدد

- برقراری رابطه جنسی با فردی که شرکای جنسی متعدد داشته

- بخش‌هایی در بدن که دچار آسیب‌های پوستی شده اند

- برقراری تماس فردی با زگیل‌ها یا سطوحی که در معرض ویروس hpv قرار گرفته اند.


پیشگیری از ویروس hpv

اقداماتی که خطر بروز ابتلا به ویروس را کاهش می‌دهند، عبارتند از:

واکسن hpv
تمرین رابطه جنسی سالم
انتخاب یک شریک جنسی
اجتناب از رابطه جنسی زمانی که مبتلا به زگیل تناسلی هستید


واکسن hpv

مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها تزریق واکسن hpv را در سنین ۱۱ تا ۱۲ سال توصیه می‌کنند تا خطر بروز سرطان دهانه رحم و انواع دیگر کاهش پیدا کند. واکسن طی دو مرحله و با فاصله ۶ تا ۱۲ ماه تزریق شود.

در سنین بالاتر برای افرادی که واکسن دریافت نکرده اند، تزریق واکسن برای مرد‌ها ۲۱ سالگی و برای زن‌ها ۲۶ سالگی است.A



منبع:سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر اچ پی وی درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۴۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است

یک نظرسنجی بین‌المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، «جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.

این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.

براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.

سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

«اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.

به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.

در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند.

دیگر خبرها

  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)
  • ببینید | پاسخ به یک سوال جنجالی؛ زگیل تناسلی یا ایدز واقعاً از طریق کاشت و ترمیم ناخن منتقل می‌شوند؟
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • (ویدئو) انتشار ویروس جدیدی به نام پزشک‌بلاگری
  • علت حادثه در خط انتقال آب به کاشان چه بود؟
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!