Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-25@14:08:28 GMT

احتمالا تا پایان سال درگیر ویروس کرونا هستیم!

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۴۴۹۷

احتمالا تا پایان سال درگیر ویروس کرونا هستیم!

سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: به احتمال زیاد در دوران پساکرونا با تلاقی بحران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی روبه‌رو خواهیم بود که نیازمند مدیریت غیرامنیتی است. به گزارش پول نیوز، محمد قاسمی با بیان اینکه مرکز پژوهش‌ها در مدتی که کشور درگیر ویروس کرونا شده حدود ۲۰ گزارش تهیه کرده است، گفت: ابتدا از ریاست مجلس تشکر می‌کنم که از همان روزهای ابتدایی بر برگزاری جلسات کارشناسی با کارشناسان مستقل و مسئولان وزارت بهداشت تأکید داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با بیان اینکه موضوع نخست در تهیه گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها شیوع شناسی است، افزود: واقعیت آن است که کشور هنوز در بازوی صعودی بیماری قرار دارد.
وی با بیان اینکه در مرکز پژوهش‌ها در جریان تهیه گزارش‌ها، الگوسازی‌هایی انجام شد، ادامه داد: شرط موفقیت در مهار و مقابله با بیماری فاصله‌گذاری اجتماعی و تقویت حوزه بهداشت است تا با تست‌های حداکثری، بیماریابی، ایزوله بیماران و مرتبطان با آنها بتوانند بیماری ناشی از ویروس کرونا را کنترل کنند.
قاسمی در تشریح نتیجه سوم گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها افزود: به احتمال زیاد تا پایان سال کشور درگیر این بیماری خواهد بود بنابراین اینکه بشود تاریخ مشخصی برای پایان آن اعلام کرد، شدنی نیست. در این زمینه باید برای تبعات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن آماده شد.
سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در توضیح دیدگاه اقتصادی نتایج مرکز پژوهش‌ها تأکید کرد: بررسی‌ها می‌گوید حدود ۱۸.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی به طور مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر عواقب این بیماری است علاوه بر این ۶.۸ میلیون نفر از شاغلان مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر این بیماری هستند. وی با بیان اینکه عمده‌ترین بخش متأثر از ویروس کرونا بخش خدمات است، افزود: اشتغالی که دولت اعلام می‌کند در ۵ سال اخیر ایجاد شده در کارگاه‌های زیر ۵ نفر بوده که نه پوشش بیمه‌ای داشته و نه قابل شناسایی هستند بنابراین در چنین شرایطی حمایت از آنها هدردهی منابع مالی است، در چنین شرایطی باید به صورت مستقیم از خانوارها حمایت شود نه بنگاه‌های غیررسمی، حتی اگر قرار است از بنگاه‌های بزرگ حمایت شود بهتر آن است که این حمایت مستقیم نبوده بلکه از طریق پرداخت درصدی از هزینه دستمزد، پرداخت مالیات، بیمه تأمین اجتماعی، هزینه آب و برق و... باشد.
قاسمی با بیان اینکه طبق اعلام دولت بزرگترین رقم حمایتی برای مقابله با ویروس کرونا ۷۵ هزار میلیارد است، تأکید کرد: اگرچه حمایت از بنگاه‌ها کار ضروری و غیرقابل انکاری است اما تأمین این مبلغ به لحاظ کارشناسی با انتقاداتی همراه است. طبق اعلام دولت این مبلغ قراراست از محل کاهش نرخ ذخیره قانونی تأمین شود اما کارشناسان به دلیل وضعیت بودجه‌ کشور با آن موافق نیستند زیرا بر این باورند که در نیمه دوم سال به احتمال زیاد مجبور خواهیم بود بخشی از کسری بودجه را از منابع بانک مرکزی تأمین کنیم، در چنین شرایطی بهتر است به جای کاهش نرخ ذخیره قانونی برای تأمین این مبلغ بانک مرکزی خط اعتباری مستقیم اختصاص دهد.   وی با انتقاد از اجرایی نشدن قانون مدیریت بحران در ماجرای مقابله با ویروس کرونا گفت: اگرچه اوایل شهریورماه سال گذشته بعد از حدود ۶ سال قانون مدیریت بحران و به دولت ابلاغ شد اما سوال این است که چرا این قانون در ماجرای ویروس کرونا اجرایی نشد.
وی با تأکید بر اینکه در ادامه راه مقابله با ویروس کرونا انتظار می‌رود از رفتارهای ناهماهنگ و زیکزاکی که آثار سوء اجتماعی و سیاسی در بر دارد پرهیز شود، تصریح کرد: ما در ماجرای مقابله با ویروس کرونا نیازمند برنامه ملی مداخل هستیم، برای اجرای این برنامه باید راهبرد فازبندی داشته باشیم به این معنی که زودتر از موعد مقرر اقدام به بازگشایی مدارس و اماکن مختلف نکنیم چرا که طبق هشدار WHO با بازگشایی زودتر از موعد مقرر با سیکل معیوب و بحرانی  بزرگتر روبه‌رو خواهیم بود. قاسمی با تأکید بر اینکه برای شهر تهران نیازمند برنامه مداخله متفاوت از سایر استان ها هستیم، تأکید کرد: تهران شهری است که ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی در آن انجام می‌شود بنابراین نیازمند تمهیدات خاصی است که دولت باید نسبت به آن اقدام کند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: کرونا ایزوله بیماری ویروس شاغلان مقابله با ویروس کرونا مرکز پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۴۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان ابراز نگرانی کرد موضوعی که باعث نگرانی متولیان بهداشت و درمان کشورها شده است که آیا پس از شیوع بیماری کرونا، اپیدمی دیگری در راه است و می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی شود و افراد زیادی را درگیر کند؟

در ایران نیز پس از انتشار این خبر در فضای مجازی، بسیاری نگران شدند که شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان می‌تواند به ایران هم برسد و اپیدمی جدیدی را تجربه کنیم؟

نگرانی سازمان بهداشت جهانی از اپیدمی جدید

ماجرا از این قرار است که یکی از مقامات سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری با توصیف وضعیت نگران کننده شیوع آنفلوانزای پرندگان به علت افزایش ابتلای پرندگان و پستانداران به این بیماری، اعلام کرد که این سازمان در حال ارزیابی خطر جهانی این بیماری است.

این درحالیست که آژانس بهداشت سازمان ملل آخرین بار در اوایل ماه جاری خطر آنفلوانزای مرغی برای انسان را پایین ارزیابی کرد.

در همین حال مقامات کامبوج روز پنجشنبه از مرگ یک دختر ۱۱ ساله به دلیل ابتلا به نوع H ۵ N ۱ از ویروس آنفلوانزای پرندگان خبر داده و بررسی‌ها برای تعیین ابتلا یا عدم ابتلای ۱۲ نفر از اطرافیان او را نیز آغاز کردند. تست آنفلوانزای مرغی پدر این دختر نیز که علائمی از خود نشان می‌داد، مثبت شده است.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: وضعیت شیوع H ۵ N ۱ در جهان با توجه به گسترش انتشار ویروس در بین پرندگان در سراسر جهان و گزارش‌های فزاینده از موارد ابتلا در پستانداران از جمله انسان، نگران‌کننده شده است؛ بنابراین سازمان جهانی بهداشت خطر این ویروس را جدی می‌گیرد و از همه کشور‌ها می‌خواهد که هوشیاری بیشتری نسبت به آن داشته باشند.

در این گزارش همچنین تاکید شده که تاکنون موردی از انتقال فرد به فردِ این ویروس گزارش نشده است.

احتمال آغاز یک اپیدمی دیگر

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد اپیدمی آنفلوانزای پرندگان اظهار کرد: این احتمال وجود دارد با توجه به تجربه‌های گذشته جهان پاندمی‌های جدیدی را تجربه کند، آنفلوانزای پرندگان نیز یکی از مواردی است که نسبت به این موضوع هشدار‌های لازم داده شده است.

وی افزود: اخیرا در یکی از موارد که زیر نظر سازمان بهداشت جهانی بوده است این موضوع کشف است، حالا صحبت بر این است پرندگان وحشی و مهاجر می‌توانند بیماری و ویروس را به پرندگان اهلی منتقل کنند و باعث انتقال ویروس از پرندگان اهلی به انسان شوند.

فعلا جای نگرانی نیست؟

متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: با توجه به کشف موارد جدید فقط سازمان بهداشت جهانی هشدار‌های لازم را داده است، اما فعلا جای نگرانی نیست.

وی ادامه داد: با توجه به هشدار‌های اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی انتظار می‌رود مراکز درمانی و بهداشتی این موضوع را جدی گرفته و موارد ابتلا را بیشتر زیر نظر بگیرند، اما به طور کلی هنوز ما با پاندمی جدی رو به رو نیستیم، اما ممکن است با عدم توجه قرار دادن این موضوع مشکلات زیادی را شاهد باشیم.

آنفلوانزای فوق حاد طیور چیست؟

آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان به شمار می‌رود؛ ویروس‌های آنفلوانزا دارای سه نوع تیپ C,B,A است؛ در طیور فقط تیپ A می‌تواند ایجاد بیماری نماید.

این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می‌کند، پرندگان وحشی و آبزی می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس‌های آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند. خوک به عنوان میزبان واسط ویروس‌های آنفلوانزای طیور و پستانداران می‌باشد.

پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوانزا محسوب می‌شوند و بوسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود، انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده نیز می‌تواند به این بیماری مبتلا شود، در نوع خفیف آنفلوانزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پر‌های پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث اتلاف شمار زیادی از آنها می‌شود. این بیماری از طریق تجارت پرندگان زنده و پرندگان مهاجر مانند اردک‌ها و سایر پرندگان دریایی از کشوری به کشور دیگر منتقل می‌شود.

علائم بیماری چیست؟

مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری هستند. سرفه، گلودرد، تنگی نفس و سابقه تماس در یک هفته قبل از مرگ پرندگان آلوده یا در مرحله واگیری و سطوح آلوده به ویروس و تب بالای ‎ ۳۸درجه از علایم بیماری آنفلوانزای مرغی در انسان محسوب می‌شود. در ایران منشاء این بیماری پرندگان مهاجری عنوان می‌شود که در فصل سرد سال از مناطق سردسیر شمالی وارد مناطق گرم یا معتدل می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟