Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-19@09:09:38 GMT

*شهید آوینی ، نماد هنرمند انقلاب اسلامی*

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۵۳۴۲

*شهید آوینی ، نماد هنرمند انقلاب اسلامی*

از آغاز تاسیس جهاد سازندگی در آن نهاد انقلابی با او آشنا وهمكار ى  داشتم و در دوران جنگ هم ، تا در ادامه راه آن هنرمند انقلابی ، به صداوسیما آمدم .

شهید آوینی را می توان نماد کاملی از یک جهادگر پرتلاش ، هنرمند متعهد ، فیلمساز صاحب سبک ، منتقد - محقق - نویسنده بیدار دل ، ولایتمدار و انقلابی ، و نمونه یک شهید ماندگار معرفی کرد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او را « *سید شهدای اهل قلم* » نامیده اند.

مقالات او در نشریه جهاد - ارگان جهادسازندگى - پرمحتوا ، عالمانه و داراى جهان بينى خاص او بود و مجموعه فیلم‌های مستندش دربارهٔ جنگ ایران و عراق با عنوان « *روایت فتح* »  جاودانه شد.

از اولین کارهای او در گروه جهاد می‌توان به مجموعهٔ : شش‌روز در ترکمن صحرا ، سیل خوزستان و مجموعهٔ مستند خان‌گزیده‌ ها اشاره کرد . و تولید این آثار تا حضور در جبهه‌ها ادامه یافت. 

او بر این باور بود که با وقوع انقلاب اسلامی و ظهور انسان کاملی چون امام خمینی(ره) بشر وارد عهد تاریخی جدیدی شده است که آن را « عصر توبه‌ی بشریت » می‌نامید. عصری که به انقلاب جهانی امام عصر(عج) و ظهور "دولت پایدار حق" منتهی خواهد شد.

مقام معظم رهبری که دستور تاسیس « مؤسسه فرهنگی روایت فتح » راصادر کردند ، چند روز پس از شهادت سید شهدای اهل قلم در دیدار با خانواده ایشان فرمودند: امیدواریم که خداوند متعال درجات او را عالی کند ... من گفتارهای تلویزیونی ( این شهید ) را از سالها پیش می شنیدم و به آن ها علاقه داشتم . یک نور و صفا و یک حالت روحانی در ایشان حس می کردم. همین ها هم موجب می شود که انسان بتواند به این درجه ی رفیع شهادت برسد.
نباید بگذارند که کارهای ایشان زمین بماند. این (ها)، کارهای با ارزشی بود .مخصوصا روایت فتح چیز خیلی مهمی است. 
سید مرتضی آوینی ( متولد ۲۱ شهریور ۱۳۲۶ در شهر ری ) روز بیستم فروردین ۱۳۷۲ در منطقه فکه در حال بررسی لوکیشن فیلم مستند شهری در آسمان، با مین برخورد کرد و بر اثر اصابت ترکش مین باقی‌مانده از جنگ تحمیلی به دیدار حق شتافت .

بیستم فروردین در تقویم با عنوان « *روز هنر انقلاب اسلامی* » نامگذاری شده و یادآور آن هنرمند مومن و انقلابی است 

یادش زنده و راهش پر رهرو باد .

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۵۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ۱۰ چهره برتر هنر انقلاب اسلامی استان بوشهر

در اختتامیه ششمین دوره هفته هنر انقلاب ضمن معرفی چهره سال هنر انقلاب استان بوشهر ۱۰ نفر از چهره‌های شاخص فرهنگ و هنر استان معرفی و تجلیل شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، مراسم تجلیل از هنرمندان و فعالان فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی شامگاه چهارشنبه با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان بوشهر و جمعی از مسئولان استانی و فعالان فرهنگ ، هنر و رسانه در مجتمع فرهنگی هنری 9 دی برگزار شد.

بر اساس اعلام هیئت داوران هنرمندان شاخص بخش ویژه «فلسطین» فیلم‌ساز حسین سبحانی،  بخش ویژه «هنر مردمی»: هنرمند طنزپرداز صادق آزادفر، بخش ویژه مقاومت، هنرمند نقاش محمد علی نادری، رشته «ادبیات پایداری» نویسنده مونس عبدی‌زاده، رشته «پژوهش هنر»: پژوهشگر هنر علیرضا میرشکاری و  رشته «هنرهای تجسمی»: هنرمند خوشنویس عبدالرحیم شاه‌حسینی معرفی شدند.

همچنین در رشته «هنرهای تصویری»: هنرمند فیلم‌ساز حسن خمسه،  رشته «موسیقی و سرود»: هنرمند خواننده ساسان نوذری، رشته «هنرهای نمایشی» هنرمند بازیگر تئاتر احمدرضا قربانی و رشته «آفرینش‌های هنری» هنرمند شاعر حیدر منصوری معرفی شد.

همچنین پس از بررسی عملکرد هنرمندان مذکور در سال 1402 هیئت داوران انتخاب چهره برتر هنر انقلاب استان استان بوشهر متشکل از هنرمندان شاخص و چهره‌های برتر هنر انقلاب در ادوار گذشته و مدیران فرهنگی هنری استان ، « اکبر ابراهیمی » را به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی استان بوشهر انتخاب کردند و  از هنرمندان پیشکسوت «رضا شاه‌حسینی»، «حسین کشتکار» و «غلامرضا ابراهیمی» تقدیر شد.

نمایش «برخیز» به کارگردانی احمد قربانی ‌موضوع مظلومیت کودکان غزه با طرحی از زهرا ریشهری‌زاده و اجرا موسیقی «به سوی فلسطین» به خوانندگی حسین کشتکار بوشهری از دیگر برنامه‌ها بود.

عبدالله شاهینی در آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب به  مأموریت‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: رشد و پرورش هنرمند انقلابی و نمونه آفرینی هنری در سپهر انقلاب از وظایف حوزه هنری انقلاب اسلامی است.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر با اشاره به روش‌های معمول در سازمان‌های فرهنگی تصریح کرد: این مأموریت‌ها را با 2 روش برای رشد و پرورش با تشکیل واحد آموزش، استعدادیابی و  برگزاری کارگاه و کلاس‌های آموزشی، همچنین در خصوص تولید پیگیری می‌شود.

وی یک از مأموریت‌های کلان حوزه هنری را حمایت و تقویت هسته‌های هنری با مأموریت انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: شکل‌گیری خانه طراحان گرافیک انقلاب اسلامی در سال گذشته تلاشی برای محقق شدن این ایده بوده است و حضور موثر این تشکل در موضوع فلسطین ، انتخابات، روز قدس و مواردی از این دست گویای چنین تاثیر و تحولی است .

دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد : در سال پیش رو نیز حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر در رشته‌های ادبیات پایداری، هنرهای نمایشی آفرینش‌های ادبی و سایر رشته‌ها بر اساس توان و ظرفیت موجود، به دنبال تحقق همین معنا خواهد بود.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر با اشاره به تغییر در آرایش سازمانی اعم از تقویت منابع انسانی و مالی یادآور شد: تلاش برای تدوین سند زیست بوم استان و همچنین طراحی نقشه تحول حوزه هنری از مقدمات این تحول بوده است که در سال گذشته به جد مورد پیگیری قرار گرفته است.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • چهره هنر انقلاب سال ۱۴۰۲ انتخاب
  • شهید آوینی نگاه ما را نسبت به موضوعات تغییر داده است
  • معرفی ۱۰ چهره برتر هنر انقلاب اسلامی استان بوشهر
  • مرکز تخصصی تئاتر مساجد در مازندران رونمایی شد
  • چهره هنر انقلاب سال ۱۴۰۲ انتخاب شد
  • معرفی چهره‌های هنرمند شهرستان آباده
  • تجلیل از هنرمندان برتر استان مرکزی
  • شهید آوینی با زبان هنر به نسل‌ آتی جامعه معرفی شود
  • حمایت از تولید آثار فاخر انقلاب اسلامی در مرکزی
  • راز پویایی هنر انقلاب بارور شدن اندیشه انقلابی است