Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا از خوزستان، کیامرث حاجی‌زاده در حاشیه بازدید از کانال پورشریفی و عرصه‌های ریزگرد،  اظهار داشت: یکی از برنامه‌های اساسی و دارای اولویت در استان خوزستان کنترل ریزگردها است که نباید به واسطه بارش‌های اخیر آن را کنار بگذاریم بلکه در حال حاضر باید با همان شدت دستگاه های متولی پای کار باشند و از آنجایی که استاندار در این زمینه حمایت‌های خوبی دارد باید ادامه دهیم تا طرح‌های مقابله با ریزگرد به نتیجه برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   

وی با اشاره به وقوع بحران‌های متعدد در استان خوزستان در سه سال اخیر به ویژه وقوع گرد و غبار، افزود: پس از وقوع بحران گرد و غبار در بهمن ۹۵ مشکلات اساسی از جمله قطعی آب و برق در استان ایجاد شد که پیام تاریخی مقام معظم رهبری را به دنبال داشت، مصادف با فرمان مقام معظم رهبری و پیگیری‌های دولت، مصوبه تاریخی در فروردین ۹۶ برای استان خوزستان رقم خورد و تقریبا در بحث کنترل ریزگردها بنا شد اقداماتی به صورت اساسی شکل گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان تصریح کرد: در ابتدا حدود ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی و کانون‌های گرد و غبار در مرکز استان و جنوب شرق اهواز شناسایی و روی آنها مطالعات زمین شناسی انجام شد، سپس در بخش های مختلفی چون آب اندازی، نهال کاری، مالچ پاشی، مدیریت چرا و ...برنامه ریزی صورت گرفت.

وی با اشاره به انجام نهال‌کاری در بخشی از کانون‌های گرد و غبار، بیان کرد: نهال‌کاری در کانون‌های گرد و غبار از سوی منابع طبیعی آغاز شد، با توجه به اقلیم و جغرافیای خوزستان یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌بایست انجام می‌شد آبرسانی به نهال‌های کاشته شده بود.

 حاجی زاده با بیان اینکه حدود ۴۰ هزار کانون ریزگرد از طریق نهال کاری، آب اندازی و مدیریت چرا کنترل شده اند، توضیح داد: خوشبختانه بارش‌های سال گذشته و پس از آن سیلاب کمک بسیار خوبی به مدیریت کانون های گرد و غبار کرد از سوی دیگر موجب احیاء تالاب‌ها در استان شد، اما نهال کاری ادامه پیدا کرده و به رغم ترسالی اقدامات مهمی برای تکمیل کانال آبرسانی زمین گذاشته نشد و همچنان امسال نیز کشت نهال، مرتع داری، مدیریت آب و هرز آب در دست انجام است.

وی با اشاره به واگذاری کانال آبرسانی کانون های گرد و غبار به موسسه جهاد نصر به عنوان مجری، توضیح داد: ۴۷ کیلومتر کانال پورشریفی به همراه کانال های فرعی آن احداث شد، هر چند مشکلاتی در حوزه برداشت آب از رودخانه کارون به کانال وجود داشت، اما با برگزاری نشست‌های متعدد در سه سال اخیر، این کانال به نتیجه رسید.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان ادامه داد: با همکاری سازمان آب و برق،  آبرسانی از طریق کانال کوت امیر موجب شد تا نهال‌ها که موجودی زنده هستند و قرار است آینده تنفسی استان را تامین کنند خشک نشوند، البته برخی از نهال‌ها با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه خشک شدند که دوباره واکاری شدند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات انجام شده و مصوباتی که در ستاد استانی مقابله با گرد و غبار و ستاد مدیریت بحران استان داشتیم، تاسیساتی برای آبرسانی به نهال های کاشته شده در کانون های گرد و غبار طراحی شد، که سال گذشته به صورت موقت راه اندازی شد و امسال باتوجه به برنامه‌ریزی‌ها و درخواست‌های اداره کل منابع طبیعی به رغم وجود بحران ناشی از ویروس کرونا و مشکلات موجود، نشستی تشکیل و راه‌اندازی دائمی آن ظرف سه روز عملیاتی شد و آب مجددا از طریق کانال پورشریفی در حال انتقال به عرصه‌های گرد و غبار است و تاسیسات به حالت پایدار تثبیت شد و به صورت هوشمند راه اندازی شد.

حاجی زاده تاکید کرد: مقرر شد تاسیسات از پیمانکار به موسسه جهاد نصر تحویل داده شود که به طور مرتب از آن نگهداری کنند.

وی بیان کرد: کانال پورشریفی از  ابتدا برای گرد و غبار و نهال ها کاشته شده در کانون گرد و غبار برنامه ریزی شده است و کانال کشاورزی نیست، اما به خاطر مشکلاتی که در بحث بین حوضه ای داشتیم اعتباری داده شد و توانستیم آن را به رودخانه جراحی برای نخیلات شادگان وصل کنیم که طی ۲ سال از طریق این کانال به رودخانه جراحی کمک شد تا نخیلات را احیا و نجات بخشی کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان توضیح داد: امسال چون برخی از کشاورزان درخواست داشتند اجازه داده شد از کانال استفاده کنند، ولی این کانال مخصوص منابع طبیعی و نخیلات شادگان است، باید همه همراهی کنند تا بتوانیم کانال را پایدار کنیم و وظیفه اصلی ما کنترل ریزگردها است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بحران استان خوزستان کانون های گرد و غبار مدیریت بحران استان کانال پورشریفی نهال کاری نهال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۵۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار

کارشناسان همواره تاکید می‌کنند که پس از رفع تنش‌ها و فروکش کردن التهابات، نرخ دلار نیز با شیب زیاد کاهش پیدا خواهد کرد.

به گزارش کیهان، نرخ دلار در بازار غیررسمی ارز که روند نزولی خود را در روز‌های گذشته آغاز کرده بود در معاملات دیروز با شدت بیشتری به ریزش خود ادامه داده، به گونه‌ای که در کمتر از ۴۸ ساعت گذشته با عقبگرد دو کاناله به کانال ۶۳ هزار تومانی رسیده است.

بر اساس مشاهدات میدانی از معاملات غیررسمی ارز در محدوده میدان فردوسی و چهارراه استانبول، فروشندگان، دلار‌های خود را با نرخ ۶۳ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه می‌کنند، اما معامله‌گران همچنان تمایلی به خرید نشان نمی‌دهند.

در کانال‌های تلگرامی نیز نرخ معاملات فردایی دلار روند نزولی قابل توجهی داشته و به کانال ۶۴ هزار تومانی رسیده است. کانال‌های تلگرامی در حالی نرخ ۶۴ هزار و ۷۵۰ تومان را برای معاملات فردایی اعلام می‌کنند که انتظارات معامله‌گران نرخ‌هایی به مراتب پایین‌تر را تقاضا می‌کند.

احتمال بالای ادامه ریزش نرخ دلار

معامله‌گران بازار ارز اشاره می‌کنند که پس از عملیات مقتدرانه «وعده صادق» التهاباتی در بازار ارز ناشی از پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی شکل گرفت، اما پس از ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان مشخص شد که گمانه‌زنی‌ها از تشدید التهابات نادرست بوده و حال که تنش‌ها پایان یافته است احتمال ریزش بیشتر نرخ دلار بسیار بالاتر است. معامله‌گران به همین دلیل فعلا از خرید امتناع می‌کنند و دست نگه داشته‌اند. کارشناسان نیز همواره تاکید می‌کنند که پس از رفع تنش‌ها و فروکش کردن التهابات، نرخ دلار نیز با شیب زیاد کاهش پیدا خواهد کرد.

مدیریت نرخ دلار در بانک مرکزی

امیر شهریاری عضو اتاق بازرگانی ایران درباره اتفاقات اخیر بازار ارز گفت: پیش از عملیات مقتدرانه نظامی ایران با عنوان «وعده صادق» نیز پیش‌بینی افزایش قیمت در بازار وجود داشت، اما فرآیند کنترل و مدیریت بازار ارز به نحوی از سوی بانک مرکزی صورت گرفت که افزایش قیمت به صورت مقطعی و زودگذر خود را در بازار نشان داد و بلافاصله فروکش کرد.

او تاکید کرد: تاکنون با مداخله هوشمندانه و نظارت سیاستگذار، قیمت ارز کنترل شده و با ادامه یافتن آرامش کنونی می‌توان به کاهش قیمت دلار و رسیدن به کانال‌های پایین‌تر نیز امیدوار بود.

نتیجه وعده صادق

سید کمال سیدعلی؛ معاون ارزی اسبق بانک مرکزی تصریح کرد: عملیات مقتدرانه نظامی ایران در وعده صادق باعث شد شاهد تأثیر آن‌چنانی بر افزایش نرخ ارز نباشیم و حتی روند قیمتی نیز به‌خلاف فضاسازی‌ها و پیش‌بینی‌ها نزولی شد.

او با اشاره به این که بنیاد‌های اقتصاد ایران رو به بهبود است، افزود: رشد اقتصادی بیشتر شده است و شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در کشور هستیم و از طرف دیگر نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی روند کاهشی دارد بر همین اساس این موضوع موجب خواهد شد کنترل بازار ارز با سهولت بیشتری انجام گیرد.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی تأکید کرد: انتظارات بیش از حد از بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز غیرعقلایی است و اقتصاددان‌های کشور نیز متفق‌القول معتقدند که سایر دستگاه‌ها باید به بانک مرکزی برای کنترل تورم، رشد تولید و افزایش درآمد‌های ارزی کمک کنند و اگر بهبود متغیر‌های اقتصادی ادامه داشته باشد رشد نرخ ارز هم به همان نسبت کاهشی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد