Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@09:44:35 GMT

شهید آوینی نماد جهادگر پُرتلاش و هنرمند متعهد بود

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۶۸۳۸

شهید آوینی نماد جهادگر پُرتلاش و هنرمند متعهد بود

معاون امور استان‌های صداوسیما گفت: شهید آوینی را می‌توان نماد کاملی از یک جهادگر پرتلاش، هنرمند متعهد، فیلمساز صاحب سبک، منتقد، محقق، نویسنده بیدار دل، ولایتمدار و انقلابی و نمونه یک شهید ماندگار معرفی کرد.

به گزارش ایسنا، علی دارابی به مناسبت بیستم فروردین سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی، متنی را در صفحات شبکه‌های اجتماعی خود منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در این مطلب با بیان اینکه از آغاز تاسیس جهاد سازندگی در آن نهاد انقلابی با شهید آوینی آشنا شده و همکاری داشته، خاطرنشان کرده است: در دوران جنگ هم این همکاری ادامه داشت و پس از آن و در ادامه راه آن هنرمند انقلابی، به صداوسیما آمدم. شهید آوینی را می‌توان نماد کاملی از یک جهادگر پرتلاش، هنرمند متعهد، فیلمساز صاحب سبک، منتقد، محقق، نویسنده بیدار دل، ولایتمدار و انقلابی و نمونه یک شهید ماندگار معرفی کرد و به درستی او را «سید شهدای اهل قلم» نامیده‌اند.

معاون امور استان‌های صداوسیما در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به مقالات شهید آوینی در نشریه جهاد - ارگان جهادسازندگی - این مقالات را پرمحتوا، عالمانه و دارای جهان‌بینی خاص او دانسته و آورده است: مجموعه فیلم‌های مستند او درباره جنگ ایران و عراق با عنوان «روایت فتح»  جاودانه شده است.
در بخش دیگری از متن یادنامه دکتر دارابی آمده است: از اولین کارهای آوینی در گروه جهاد می‌توان به مجموعه شش‌روز در ترکمن صحرا، سیل خوزستان و مجموعه مستند خان‌گزیده‌ها اشاره کرد؛ تولید این آثار تا حضور در جبهه‌ها ادامه یافت. 
او بر این باور بود که با وقوع انقلاب اسلامی و ظهور انسان کاملی چون امام خمینی(ره) بشر وارد عهد تاریخی جدیدی شده است که آن را «عصر توبه‌ی بشریت» می‌نامید، عصری که به انقلاب جهانی امام عصر(عج) و ظهور "دولت پایدار حق" منتهی خواهد شد.

دارابی همچنین به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تاسیس «مؤسسه فرهنگی روایت فتح» اشاره و خاطرنشان کرده است: چند روز پس از شهادت سید شهدای اهل قلم در دیدار با خانواده ایشان فرمودند "امیدواریم خداوند متعال درجات او را عالی کند ... من گفتارهای تلویزیونی (این شهید) را از سال‌ها پیش می‌شنیدم و به آنها علاقه داشتم. یک نور و صفا و یک حالت روحانی در ایشان حس می کردم. همین‌ها هم موجب می‌شود که انسان بتواند به این درجه ی رفیع شهادت برسد. نباید بگذارند که کارهای ایشان زمین بماند. این (ها)، کارهای با ارزشی بود .مخصوصا روایت فتح چیز خیلی مهمی است. 

سید مرتضی آوینی (متولد ۲۱ شهریور ۱۳۲۶ در شهر ری) بیستم فروردین ۱۳۷۲ در منطقه فکه در حال بررسی لوکیشن فیلم مستند شهری در آسمان، با مین برخورد کرد و بر اثر اصابت ترکش مین باقی‌مانده از جنگ تحمیلی به دیدار حق شتافت؛ بیستم فروردین در تقویم با عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری شده و یادآور آن هنرمند مومن و انقلابی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهيد آويني علی دارابی شهید آوینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۶۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مستند شهید آوینی پس از ۴۴ سال رونمایی شد

مراسم سی و یکمین سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم شهید سید مرتضی آوینی (ره) با عنوان میراث مرتضی به همت بنیاد روایت فرهنگی فتح امروز ۲۷ فروردین ماه با حضور جمعی از اهالی قلم و مسئولین در تالار وحدت برگزار شد.

در این مراسم پس از ۴۴ سال نخستین فیلم ساخته شده شهید مرتضی آوینی برای اولین بار رونمایی و اکران شد.

سردار علیرضا افشار مسئول روابط عمومی شورای مرکزی جهاد سازندگی و سرتیپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در این مراسم گفت: شهید آوینی بسیار بر روی هنر متعهد تاکید داشت‌ شاید بتوانیم هنر را از جهت رویکردی به سه بخش تقسیم کنیم. هنر رویکردی، هنر آزاد که هیچ قید و بندی ندارد و از سوی استکبارات جهانی هدایت می‌شود و هنر سوم هنر متعهد است که به انسانیت و حقیقت تعهد دارد که شهید آوینی پرچم دار چنین عرصه ای بود.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ما کمونیستم‌ها و دیگر گروه ها را داشتیم که برای خودشان فعالیت می‌کردند و شناخت چنین گروه‌های منافقی سخت بود. 

وی افزود: شهید آوینی بیشتر تحت تاثیر اندیشه‌های حضرت امام (ره) متحول شد. این تحول آنقدر تاثیر شد که با قلم خود و تصاویری که از عرصه جهاد و شهادت به جامعه منعکس میشد توانست فرهنگ ایثار را ترویج دهد‌. وی همیشه سینمای تجاری را محکوم می‌کرد. 

سردار افشار مطرح کرد: شهید آوینی در عرصه هنر با اینکه تعهد داشت و در عرصه سینما صاحب نظر بود اما فاصله ایشان با دستگاه‌های قضایی بیشتر شد در آن زمان ممنوع التصویر شدند. 

این مسئول بیان کرد: فیلم‌های شهید آوینی پیام داشت و تاثیرگذار بود. وی در عین حال هنرمند بود اما قلم ایشان هنرمندانه تر بود که در نتیجه شهید اهل قلم شد. از این رو باید کاری کنیم که فیلم مستند چنین پیامی را انتقال دهد.

وی افزود: امروز شرایط جنگ فلسطین را داریم اما چقدر از این مسائل فیلم داریم؟ بنظرم دوستانی که می‌توانند فیلم‌هایی را که از غزه و فلسطین اشغالی جمع‌آوری کرده و با همان رویکردی که هستند رویشان کار کنیم تا این فیلم‌های در سطح بین‌المللی و جهانی تاثیر گذار باشد و این اقدام شدنی است. همچنین ایده‌ها و قلم شهید آوینی نقش تعیین کننده و نقش اول را داشت.

سپس گروه هم‌خوانی تسنیم البرز دو اثر را با حال و هوای نوستالژیک دهه ۶۰ اجرا کردند.

در ادامه این مراسم فیلمخانه ایرانی مستندی با عنوان دهکده برزخ را نمایش داد‌.

درحال تکمیل...

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • شهید آوینی با زبان هنر به نسل‌ آتی جامعه معرفی شود
  • حمایت از تولید آثار فاخر انقلاب اسلامی در مرکزی
  • راز پویایی هنر انقلاب بارور شدن اندیشه انقلابی است
  • اولین مستند شهید آوینی پس از ۴۴ سال رونمایی شد
  • رونمایی از دو عنوان کتاب در لرستان
  • نخستین مستند شهید آوینی پس از ۴۴ سال رونمایی شد
  • هنر انقلاب اسلامی ظرفیت بالایی برای تولید آثار درسطح فراملی دارد
  • سردار افشار: میراث مرتضی هنر متعهد است/ آوینی فرهنگ ایثار را در قله معرفی کرد
  • پخش «بازی اختاپوس» از تلویزیون
  • حقیقت‌یابی و حق‌طلبی ‌ویژگی‌ بارز هنر انقلابی است