Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@19:17:23 GMT

کلاهبرداری ۲ میلیاردی تحت پوشش پیک موتوری

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۹۵۰۸

کلاهبرداری ۲ میلیاردی تحت پوشش پیک موتوری

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ تورج کاظمی در تشریح این خبر اظهار کرد: پروندهای مشابهی از دادسرای جرایم رایانه‌ای با موضوع برداشت غیر مجاز از حساب بانکی شهروندان به پلیس فتا ارجاع شد. شاکیان در اظهارات مشابهی بیان داشتند، ساکن شمال تهران می‌باشیم و از مغازه‌های محل سکونتمان با استفاده از کارت بانکی خرید می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی بعداً متوجه شده‌ایم از حساب‌های بانکی مان مبالغی برداشت شده است.

رئیس پلیس فتا عنوان کرد: تیمی از کارآگاهان پلیس فتا مسئولیت پرونده را بر عهده گرفتند و در گام اول تحقیقات پلیسی، به دست آمد، تمامی شاکیان از یک هایپر مارکت مشخصی در حوالی شمال تهران در یک بازه زمانی معین نیمه دوم اسفند ماه سال گذشته خرید کرده‌اند.

این مقام انتظامی افزود: با بدست آمدن این سرنخ، نصب دستگاه کپی برداری کارت عابر بانک توسط مجرم و یا مجرمان قوت گرفت و تیمی از مأموران پلیس فتا تحقیقات میدانی از مغازه مذکور را آغاز کردند.

سرهنگ کاظمی با اشاره به اینکه در تحقیق از مالک مغازه وی مدعی بی اطلاعاتی از کپی برداری از کارت‌های مشتریان بود، افزود: در تحقیقات پلیسی مشخص شد، در آن برهه زمانی فردی به عنوان پیک موتوری برای ارسال خریدهای مشتریان در مغازه مشغول به کار بوده و اخیراً ترک کار کرده است.

وی بیان داشت: مالک مغازه نشانی از محل سکونت پیک موتوری در اختیار نداشت و کارآگاهان موفق شدند در پالایش‌های اطلاعاتی، دو تن از دوستان پیک موتوری را که موتور سیکلت را در اختیار وی قرار بوده بودند، شناسایی و در نهایت موفق شدند مخفیگاه پیک موتوری را در شهرستان شهریار شناسایی کنند.

سرهنگ کاظمی ادامه داد: با انعکاس تحقیقات پلیسی به مرجع قضائی و اخذ دستور قضائی متهمان، تیمی از کارآگاهان پلیس فتا به مخفیگاه متهمان اعزام و موفق شدند در چند عملیات پلیسی هر سه متهم را دستگیر و برای تکمیل تحقیقات مقدماتی به پلیس فتا انتقال دهند.

وی گفت: پیک موتوری در ابتدا منکر جرم ارتکابی بود اما پس از اطلاع از دستگیری دو همدستش لب به اعتراف گشود و پرده از راز کپی برداری کارت مشتریان مغازه برداشت و گفت: مدتی به صورت پیک در مغازه هایپر مارکت کار می‌کردم و دو همدستم در قبال جای خواب و موتورسیکلت از من خواستند، از کارت مشتریان مغازه کپی برداری کنم. در ابتدا قبول نکردم ولی با تهدید آنها مواجه شدم.

این مقام انتظامی گفت: متهم در ادامه افزود، آنها با تعقیب من، آدرس محل سکونتم را پیدا کرده بودند و چندین بار مادر و همسرم را نیز تهدید کرده بودند و گفتند چنانچه کسی از ماجرا مطلع شود هرجا که باشی پیدایت می‌کنیم و چند بار هم سر کوچه دو نفری ایستاده بودند و منزلم را زیر نظر داشتند و چون فهمیدم توسط آنها کنترل و تحت نظرم با آنها همکاری کردم و از کارت مشتریان هایپر مارکت کپی بردای می‌کردم.

رئیس فتا پایتخت با بیان اینکه تاکنون ۳۰ تن از مال باختگان شناسایی شده‌اند، گفت: کارشناسان وجوه نقد کلاهبرداری شده توسط سه متهم را ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برآورد کرده‌اند.

وی در پایان با اشاره به اینکه هر سه کلاهبردار برای سیر مراحل قانونی به دادسرای مبارزه با جرایم رایانه‌ای معرفی شدند، از شهروندان خواست: هنگام خرید با کارت بانکی و انجام عملیات بانکی با دستگاه کارت خوان (پز) حتماً رمز اول توسط دارنده کارت ثبت شود و از در اختیار گذاشتن رمزهای بانکی خود به دیگران و فروشنده‌ها خودداری کنید و فروشنده موظف است که دستگاه کارت خوان را در اختیار خریدار قرار دهد.

کد خبر 4895823

منبع: مهر

کلیدواژه: پلیس فتا نماینده شهریار در مجلس ویروس کرونا شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش شیوع کرونا نیروی انتظامی سیدابراهیم رئیسی فاصله گذاری اجتماعی شهر تهران قوه قضاییه آموزش مکمل روز طبیعت دستگیری سارق سازمان هواشناسی پیک موتوری کپی برداری پلیس فتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۹۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آگهی‌های دروغین اجاره ارزان خانه؛ بیعانه ندهید!

 «نصف حقوقم را به عنوان بیعانه کارت به کارت کردم تا خانه را اجاره ندهد؛ اما دیگر جواب تلفنم را نمی‌دهد»؛ این جمله را آقای مردانی می‌گوید که با دیدن آگهی اجاره آپارتمان با شرایط و قیمت مناسب در دیوار و صحبت با آگهی‌دهنده، ۱۰ میلیون تومان بیعانه واریز کرده است.

«با آغاز فصل اجاره و نقل و انتقالات مسکن، شاهد افزایش ثبت آگهی‌های دروغین در پلتفرم‌های سایت‌های واسطی مانند دیوار هستیم»؛ سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا این جمله را گفته و می‌افزاید که افراد سودجو با سوءاستفاده از موقعیت و با ثبت آگهی‌های جعلی در سایت دیوار با «قیمت‌های پایین‌تر از عرف تعیین‌شده» و استفاده از ترفند‌های خاص و جلب نظر مشتریان در خصوص تضمین معامله، «مبالغی را تحت عنوان بیعانه از مشتریان دریافت می‌کنند و پس از واریز وجه دیگر پاسخگوی تعهدات خود نیستند».

مجرمان فضای مجازی با مهندسی مسائل روز و نیاز‌های مخاطب و بکارگیری انواع روش و ترفند‌ها از شهروندان کلاهبرداری می‌کنند؛ اجاره و فروش ارزان قیمت منزل، خودرو و کالا، ابلاغ الکترونیکی سامانه ثنا، کالابرگ الکترونیکی، کارت سوخت، اینترنت رایگان و برنده شدن در انواع قرعه‌کشی‌های رادیویی و تلویزیونی و ... از جمله ترفند‌های کلاهبرداران مجازی است.

سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا با بیان اینکه میزان کلاهبرداری اینترنتی حدود ۳۷ درصد است، معتقد است که یکی از مهمترین دلایلی که مجرمان سایبری می‌توانند در رسیدن به اهداف مجرمانه خود موفق باشند اعتماد هموطنان است؛ این در حالی است که سرهنگ مهدی فرازپور رئیس پلیس فتا استان قم می‌گوید که «طمع و کنجکاوی در مواجهه با فضای مجازی باید کنترل شود که این موارد مهمترین شگرد مجرمان سایبری است».
کلاهبرداری اینترنتی و سایبری مختص ایران نیست؛ اف‌بی‌آی (FBI) اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از ۱۲.۵ میلیارد دلار خسارت به‌خاطر کلاهبرداری آنلاین به مردم آمریکا وارد شده است.

راهرو‌های پلیس فتا پر است از مالباختگانی که برای پیگیری پرونده خود از این اتاق به آن اتاق می‌روند؛ با اینکه تعدادی از شاکیان و مالباختگان از پیگیری و حصول پرونده کلاهبرداری ناامید بوده و پول خود را از دست رفته می‌دادند، اما سردار منتظر المهدی سخنگوی پلیس از کشف ۸۷ درصدی جرایم سایبری خبر داده و می‌گوید که تعداد پرونده‌های مکشوفه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۱ درصدی همراه بوده و در جریان رسیدگی به پرونده‌های سایبری تعداد ۴۲۳ فقره پرونده مهم، عمده و کثیرالشاکی یابش و ۹۰۵ نفر در این رابطه دستگیر شدند.

احمد موقری سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی می‌گوید که «تعلیق حساب‌های بانکی و انسداد شماره تلفن‌های در اختیار کلاهبرداران، به روز رسانی و تکمیل مشخصات دقیق حساب‌های بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی، ارسال پیام‌های انبوه هشدار و تهیه و تولید محتوای آموزشی مناسب از جمله راهکار‌های مبارزه و کاهش جرایم سایبری است».
وی همچنین بر تقسیم کار دستگاه‌های دولتی با هدف پیشگیری از کلاهبرداری‌های پرتکرار در فضای مجازی و نیز استفاده از فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی برای جلوگیری از بروز جرایم مربوطه تاکید دارد.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پایان کار متهم به کلاهبرداری در بردسکن
  • دستگيري عامل کلاهبرداري 200 ميلياردي در گرگان
  • کلاهبرداری قاتل برای پرداخت دیه میلیاردی | سرنوشت قاتلی که رویای آزادی در سر دارد
  • دستگیری کلاهبردار میلیاردی در آبادان
  • کلاهبردار میلیاردی در آبادان دستگیر شد
  • با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!
  • آگهی‌های دروغین اجاره ارزان خانه؛ بیعانه ندهید!
  • مراقب کلاهبرداران اخذ مدارک تحصیلی باشید
  • فروش سوالات آزمون‌های نهایی و استخدامی ترفندی برای کلاهبرداری است
  • کشف کلاهبرداری ۳۸ میلیاردی در بجنورد